Válasz Koszi. #6413. hozzászólásáraMég a pöttinger van meg?
Tavaly egész szezonban nem volt gond nekem vele,remélem az idén is így lesz.
1800 ft fogsz bálázni?
Válasz UE-28 #6412. hozzászólásáraÜdv! Kiindulási alapnak, én Baranyában vagyok itt azért nem tolonganak a bérbálázósok illetve azok a jobb melókat csinálják talán mint én Tavaly 1600 ért csináltam az első kaszálást (sok bála volt) A többit 1800 ért. Most szerintem 1800 ról indítok és 2000 lesz a sarnyú... 125 cm bála átmérő, viszont azt hozzá kell tenni hogy itt ami kaszáló az a fél hektáros háromszög álltalában és még rohadt meredek is.... Jó azért vannak néha 1-2 hekis darabok is de a maximum egy 5 hekis lucerna tábla amiben jártam, sodrás is olyan amilyen néha a kicsi rendeken kell szaladgálni.... Lehet megkérem az árát de akinél tavaly voltam eddig mindenki mondta hogy idén is menjek
Válasz 5465 #6408. hozzászólásáraTöbb dologtól is függhet, pl. lémennyiség táblák elhelyezkedése (mennyit kell szaladgálni), kiszolgálás hogy van megoldva (ki hozza a vizet, van-e fizetett faros), stb. Ezek függvényében én azt mondanám, 6 és 8 ezer forint között.
Ki mennyiért fog idén kukoricát, napraforgót vetni, mütrágyával és annélkül?
Ugyan úgy a mütrágyamennyiség beárazása mondjuk a különböző mütrágyamennyiségeknél 100, 150, 200 kg/ha?
Lehetőleg olyan árat kérnék, amiben benne van az üzemanyag ára is.
Válasz MrPoke #6401. hozzászólásáraTavaly 35-ért vágtam. 30-38 körül ment itt de például volt aki 42... Akkor kb úgy fog alakulni mint tavaly. Köszönöm!
Válasz Bazsi92 #6400. hozzászólásáraVármegye, falu, termés függő.
30-40q ás gabonát én 26 körül fogom vágni.
De lesz az országban aholl 50eFt sem kizárt.
A kolegát kérdezd a környéken.
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék hogy idén a béraratási tarifákról lehet tudni valamit hellyel-közzel hogy fognak alakulni? Tudom gázolaj ár függő is mert addigra ki tudja mennyi lesz de úgy kb a tavalyi árakhoz képest?
Kuhn MDS 921 -es van + sorvezető. + - 5% pontossággal azért még mindig sikerült beállítani. Sokkal inkább -5%-ra állítom. Azért senki nem morog, ha 100 kiló helyet csak 95 megy ki, de ha kimarad terület azért már hamarabb dünnyögnek.
Válasz Drisa #6392. hozzászólásáraKicsit bővebben. 5 + ha-os táblák, és a gazda viszi ki a műtrágyát, ő gondoskodik a rakodórógépről is ? Úgy 10 ha kényelmesen megvan óránként.
Válasz MrPoke #6384. hozzászólására"Ha medvét látsz az erdőben, azt mondják maradj veszteg
Akkor elmegy melletted, vagy még jóban is lesztek
Vadregényes táj ez, komoly businessman-ekkel
Csak a közös hangot találd el és beszélj tisztelettel
Ha mégis baj adódna, hát tedd rajta túl magad
Ebben az urbánus forgatagban nem ritka pár durva tag
Belvárosi dzsungel, kalandorok országa
Ahol ha lehajtod a fejed, akkor nem vágnak gyomorszájba"
Válasz .Feco. #6376. hozzászólásáraAddig, hohy az ember képviselő legyen nagyon sokat kell dolgozni. És főleg a nyelvet kell használni.
És mikor végre a megfelelő pozicióba kerül csak 4 éve van, hogy összeszedja a további életére a vagyonát.
Azért ritka mikor olyan jól végzi a munkáját egy politikus, hogy több évtizeden át képviselő tud lenni. A mostani kormány nagyon jól csinálja, de azért ott is vannak ember cserélgetések.
Szóval politikusnak lenni nem elég születni. Én meg te könnyű helyzetben vagyunk hozzájuk képest. Szinte semmit nem kellet tennünk csak tenni egymás után a lábunkat. A te gyerekeidnek meg még annyit sem az ölükbe hullik minden amit csak akarnak. Mert apuci megteremt nekik mindent.....
És, hogy egy pici kultura is legyen eggyik kedvenc kortárs költőm pár sora...
"Van ez az urbánus legenda, biztos ismeritek páran
Én is hallottam pár verziót, pár különböző bárban
Hogy egy bombanő beparkolt egy méregdrága verdával
Minden fullextrával, rózsaszín rendszámmal
Odalépett egy srác, kérdőn nézve a nőre
Kicsit bátortalanul, de azért megkérdezte tőle
Hogy „Ezért a kocsiért hány fa*zt szopott le vajon?”
A válasz pedig az volt, hogy „Csak egyet, de azt nagyon”
Csodálom ezt a nőt, hiszen egy élő sikertörténet
Példakép minden kislánynak, hogy ez veled is megtörténhet
Ha nem menne a tanulás, és nem bírsz el a TZ-kkel
A megfelelő fa*z kiválasztásához is érzék kell"
Válasz endypapa_20120 #6379. hozzászólásáraNem sértésnek szántam, csak számomra hihetetlen hogy valaki ezt nem látja. Persze ha ő az akit meg kell kenni biztos nem henceg vele, hacsak nem hülye.
Válasz endypapa_20120 #6377. hozzászólásáraKicsit félreértelmezted, mert még mindig nem azt írtam, hogy ez így van jól, csupán azt írtam, ha így tudok többlethasznot szerezni, nem sajnálnám. Sehol nem írtam, hogy ez így fasza, de ha meg nem teszem meg, lehet én húzom le a rolót, érted?
1 embernek adok 500e-t, következő évben meg ismét el tudok tartani mondjuk 5 családot, mert a dolgozóimnak tudok munkát, fizetést adni.
"Neked is leírom, sehol nem írtam, hogy ez így van jól."
"Évi fél milliót én sem sajnálnék egy dolgozó embernek odaadni, ha a következő gazdasági évben meg +10 millát kerestem az előzőhöz képestsmile sweatdrop"
Mármint havi 3m+lakás, auto, egyéb juttatások? Sok életében nem dolgozott rendes munkahelyen, akkor mégis miért nem elég havi 3m??? Főleg hogy ő szavaz arról, hogy a valóban munkát végző orvos, ápoló, pedagógus mennyit keressen, aztán neki meg nem elég heti 1-2 munkanap a parlamentben, meg esetleg 1-2 valamelyik bizottságban, meg fel nap a választókerületében, a többi meg játszótér meg körforgalom átadás pogácsázással?
Válasz endypapa_20120 #6372. hozzászólásáraNeked is leírom, sehol nem írtam, hogy ez így van jól.
De ez van, ez a valóság. Mocsok dolog. Mindenki a több profitra hajt, így, vagy úgy. Te is jobban örülsz a 10 tonnás kukoricának, mint az 5-nek, csak Te a saját tudásodban és az időjárásban bízhatsz, ezeket meg nem tudod lefizetni
6823 hozzászólás
Válasz Koszi. #6413. hozzászólásáraMég a pöttinger van meg?
Tavaly egész szezonban nem volt gond nekem vele,remélem az idén is így lesz.
1800 ft fogsz bálázni?
Válasz Pisti09 #6419. hozzászólásáraSzerintem 10-12 ezer a reális.
Válasz Gandhy #6418. hozzászólásáraA 0.7 hektáros darabok is ilyen árban vannak?
Válasz csontii #6415. hozzászólásáraKöszi
Sziasztok. Kaszálást milyen árban megy mostanság hektáronként,van lucerna meg fű is 40hektár.
Válasz rezeda054 #6416. hozzászólásáraitt 14 ezer granulátummal, műtrágyával, RTK-val, automata sorelzárással
Válasz rezeda054 #6416. hozzászólására18.000 nettó műtrágya szórással
Mennyiért vetitek a kukoricát?0
Válasz UE-28 #6412. hozzászólásáraIlyen traktor és alkatrész árakon 2500ft/db. Ha jó megyek, ha drágának tartják akkor csinálom a saját dolgom.
Válasz Koszi. #6413. hozzászólásáraKöszi szépen.

Én is ilyesmi árakra gondoltam
Válasz UE-28 #6412. hozzászólásáraÜdv! Kiindulási alapnak, én Baranyában vagyok itt azért nem tolonganak a bérbálázósok illetve azok a jobb melókat csinálják talán mint én
Tavaly 1600 ért csináltam az első kaszálást (sok bála volt) A többit 1800 ért. Most szerintem 1800 ról indítok és 2000 lesz a sarnyú... 125 cm bála átmérő, viszont azt hozzá kell tenni hogy itt ami kaszáló az a fél hektáros háromszög álltalában és még rohadt meredek is.... Jó azért vannak néha 1-2 hekis darabok is de a maximum egy 5 hekis lucerna tábla amiben jártam, sodrás is olyan amilyen néha a kicsi rendeken kell szaladgálni.... Lehet megkérem az árát de akinél tavaly voltam eddig mindenki mondta hogy idén is menjek 
Üdv!
Mtz 82 +Krone RP1250-el milyen a reális ár szénabálázásra?
40 ha körül dimbes-dombos rét, viszont 35 km a távolság.
Az idei évben mire számíthatok a nagy (szalma)körbálázásnak mennyi lesz várhatóan az ára?
Válasz DDT #6409. hozzászólására Köszi
Válasz 5465 #6408. hozzászólásáraTöbb dologtól is függhet, pl. lémennyiség táblák elhelyezkedése (mennyit kell szaladgálni), kiszolgálás hogy van megoldva (ki hozza a vizet, van-e fizetett faros), stb. Ezek függvényében én azt mondanám, 6 és 8 ezer forint között.
Sziasztok,
Ki mennyiért permetezne bérben, 5-12 hektár közötti táblákat?
Nincs komoly emelkedő, szabályos alakú táblák, összesen 50 hektár.
Válasz Sk Laci #6403. hozzászólásáraMűtrágyával 15-ért. Nélküle 13.
ebben a kiszolgálás is benne van.
utolsó sorod
Válasz plantek.kriszta, fattyú #6404-5 hozzászólására
Köszönöm
Válasz Sk Laci #6403. hozzászólására15 ezer/hektar monosem vetőgép mikroganulátum van só nincs, somogy megye
Válasz Sk Laci #6403. hozzászólásáraVetés 10 ezer, mikrogranulátum vagy talajfertőtlenítő +2, műtrágya +1,5/q
Ki mennyiért fog idén kukoricát, napraforgót vetni, mütrágyával és annélkül?
Ugyan úgy a mütrágyamennyiség beárazása mondjuk a különböző mütrágyamennyiségeknél 100, 150, 200 kg/ha?
Lehetőleg olyan árat kérnék, amiben benne van az üzemanyag ára is.
Válasz MrPoke #6401. hozzászólásáraTavaly 35-ért vágtam. 30-38 körül ment itt de például volt aki 42... Akkor kb úgy fog alakulni mint tavaly. Köszönöm!
Válasz Bazsi92 #6400. hozzászólásáraVármegye, falu, termés függő.
30-40q ás gabonát én 26 körül fogom vágni.
De lesz az országban aholl 50eFt sem kizárt.
A kolegát kérdezd a környéken.
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék hogy idén a béraratási tarifákról lehet tudni valamit hellyel-közzel hogy fognak alakulni? Tudom gázolaj ár függő is mert addigra ki tudja mennyi lesz de úgy kb a tavalyi árakhoz képest?
Válasz Gumóka #6361. hozzászólására
Válasz kis Zombi #6397. hozzászólásáraHát már semmiben nem vagyok biztos olvasva az itteni írásokat.
Ez egy átlagos elfogadható gép.
Válasz Drisa #6395. hozzászólásáraFagyistölcséres szóróval végzett munkáért van aki hajlandó fizetni?
Kuhn MDS 921 -es van + sorvezető. + - 5% pontossággal azért még mindig sikerült beállítani. Sokkal inkább -5%-ra állítom. Azért senki nem morog, ha 100 kiló helyet csak 95 megy ki, de ha kimarad terület azért már hamarabb dünnyögnek.
Válasz Mrx5 #6385. hozzászólására8-9 ezer forint szerintem reális. Legalábbis mi annyiért csináljuk
Válasz kis Zombi #6393. hozzászólásáraFügg azért attól is hogy tölcséressel vagy egy modern szakaszolós géppel szóród kilóra pontosan.
Válasz kis Zombi #6393. hozzászólásáraAkkor egy emberes meló ha van belőle sok akkor 5000-5500 is jó lehet.
Válasz Drisa #6392. hozzászólásáraKicsit bővebben. 5 + ha-os táblák, és a gazda viszi ki a műtrágyát, ő gondoskodik a rakodórógépről is ? Úgy 10 ha kényelmesen megvan óránként.
Válasz kevesa #6391. hozzászólására7000 forint kiszolgálással normális méretben, nyilván ha sokat kell utazni kis darabért akkor óradíj van.
Mennyit lehet most kerni hektaronkent mutragyaszorasert? Szolobe kell de kb ugyan az ott is
Válasz kovacszoltanvince #6389. hozzászólásáraMindenki megmondja csak nem lesz egyforma
Na itt sem tudjuk meg az árakat!
Válasz Laci8670 #6387. hozzászólására
Az örök mester 
Válasz MrPoke #6384. hozzászólására"Ha medvét látsz az erdőben, azt mondják maradj veszteg
Akkor elmegy melletted, vagy még jóban is lesztek
Vadregényes táj ez, komoly businessman-ekkel
Csak a közös hangot találd el és beszélj tisztelettel
Ha mégis baj adódna, hát tedd rajta túl magad
Ebben az urbánus forgatagban nem ritka pár durva tag
Belvárosi dzsungel, kalandorok országa
Ahol ha lehajtod a fejed, akkor nem vágnak gyomorszájba"
Válasz MrPoke #6384. hozzászólásáraEzt az +irodalmi művet" pont jó napon dobtad be. (még mással kapcsolatban is)
Sziasztok Búza hengerezésre tudtok nekem mondani ha árat!?
Előre is köszönöm!
Válasz .Feco. #6376. hozzászólásáraAddig, hohy az ember képviselő legyen nagyon sokat kell dolgozni. És főleg a nyelvet kell használni.
És mikor végre a megfelelő pozicióba kerül csak 4 éve van, hogy összeszedja a további életére a vagyonát.
Azért ritka mikor olyan jól végzi a munkáját egy politikus, hogy több évtizeden át képviselő tud lenni. A mostani kormány nagyon jól csinálja, de azért ott is vannak ember cserélgetések.
Szóval politikusnak lenni nem elég születni. Én meg te könnyű helyzetben vagyunk hozzájuk képest. Szinte semmit nem kellet tennünk csak tenni egymás után a lábunkat. A te gyerekeidnek meg még annyit sem az ölükbe hullik minden amit csak akarnak. Mert apuci megteremt nekik mindent.....
És, hogy egy pici kultura is legyen eggyik kedvenc kortárs költőm pár sora...
"Van ez az urbánus legenda, biztos ismeritek páran
Én is hallottam pár verziót, pár különböző bárban
Hogy egy bombanő beparkolt egy méregdrága verdával
Minden fullextrával, rózsaszín rendszámmal
Odalépett egy srác, kérdőn nézve a nőre
Kicsit bátortalanul, de azért megkérdezte tőle
Hogy „Ezért a kocsiért hány fa*zt szopott le vajon?”
A válasz pedig az volt, hogy „Csak egyet, de azt nagyon”
Csodálom ezt a nőt, hiszen egy élő sikertörténet
Példakép minden kislánynak, hogy ez veled is megtörténhet
Ha nem menne a tanulás, és nem bírsz el a TZ-kkel
A megfelelő fa*z kiválasztásához is érzék kell"
Válasz Koczka József #6382. hozzászólására
Válasz endypapa_20120 #6381. hozzászólásáraMert ez a rendszer tartja még kormányon.
Válasz Koczka József #6380. hozzászólásáraSokan nem látják. Bizonyíték rá kormányunk.
Válasz endypapa_20120 #6379. hozzászólásáraNem sértésnek szántam, csak számomra hihetetlen hogy valaki ezt nem látja. Persze ha ő az akit meg kell kenni biztos nem henceg vele, hacsak nem hülye.
Válasz Koczka József #6375. hozzászólásáraGödörben!

Csak néha lesek ki belőle.
Válasz endypapa_20120 #6377. hozzászólásáraKicsit félreértelmezted, mert még mindig nem azt írtam, hogy ez így van jól, csupán azt írtam, ha így tudok többlethasznot szerezni, nem sajnálnám. Sehol nem írtam, hogy ez így fasza, de ha meg nem teszem meg, lehet én húzom le a rolót, érted?
1 embernek adok 500e-t, következő évben meg ismét el tudok tartani mondjuk 5 családot, mert a dolgozóimnak tudok munkát, fizetést adni.
Ez így működik.
Az erősebb kutya bszik.
Válasz Gumóka #6374. hozzászólásáraEmlékezet frissítésnek.
"Neked is leírom, sehol nem írtam, hogy ez így van jól."
"Évi fél milliót én sem sajnálnék egy dolgozó embernek odaadni, ha a következő gazdasági évben meg +10 millát kerestem az előzőhöz képestsmile sweatdrop"
Válasz MrPoke #6370. hozzászólására“ Sima képviselő fizetésért szerinted ki menne el politikusnak? :D senki.....”
Mármint havi 3m+lakás, auto, egyéb juttatások? Sok életében nem dolgozott rendes munkahelyen, akkor mégis miért nem elég havi 3m??? Főleg hogy ő szavaz arról, hogy a valóban munkát végző orvos, ápoló, pedagógus mennyit keressen, aztán neki meg nem elég heti 1-2 munkanap a parlamentben, meg esetleg 1-2 valamelyik bizottságban, meg fel nap a választókerületében, a többi meg játszótér meg körforgalom átadás pogácsázással?
Válasz endypapa_20120 #6372. hozzászólásáraJó reggelt, jó reggelt. Eddig hol tetszett élni?
Válasz endypapa_20120 #6372. hozzászólásáraNeked is leírom, sehol nem írtam, hogy ez így van jól.
De ez van, ez a valóság. Mocsok dolog. Mindenki a több profitra hajt, így, vagy úgy. Te is jobban örülsz a 10 tonnás kukoricának, mint az 5-nek, csak Te a saját tudásodban és az időjárásban bízhatsz, ezeket meg nem tudod lefizetni
Mindenki pénzből él, abból tud előre lépni.