Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ja igen el is hiszem... Ez egy romániai ajánlat kovászna megyében!! Gondolom ott már nem volt vevö ere senki ezért probálkoznak itt!! Vagy a hirdetés van ElB- va És a gázolaj felhasználás nélkül ajánlanának enyit?? Ez már nem derül ki..A haveroknak volt igy a felvidéken hogy a gázolajat a megbizó álta!!
Válasz #1884. hozzászólásra
Igen van felénk csak a területek 1/4-én lehet süllyedés elakadás talán de ott sem biztos nekem sajátban 2ha van ami necces meg 1,6 bérmunka amiket utolsónak hagyok .
Akár milyen furcsa azt mondom neked van ojan amit még enyiért is meg lehet csinálni...De én amit pénteken elöadtam a saját területemen na azt még 25 ért sem csinálnám másnak!!!
Kb nekem is otkörül lehetet!! De kicsit sem csodálkozom mikor nagyobb volt a motorterhelésem mint a 120 kukoricában!! Ja és kb 25 cm levágásokal!!Persze csak fél tartályal!!
Nekem is még!! De nem sokáig fogják megérteni hogy gumis gépel most azonal nem lehet levágni..Most kb a gumis és a láncos közt van a terület!! Még most épen bileg!!De ha jön még egy kobor esö akor egyértelmüen talpazás lesz!! Feltéve ha valaki azonal akar aratni!! Én eldöntötem az enyémel várni fogok amedig csak kell!!
Válasz #1873. hozzászólásra
A helyi Tsz-nek egy szomszéd falubeli cég vállalta el az aratást de nem mondják meg mennyiért csak annyit mondott az egyik kombájnos annál a cégnél akik eddig csinálták nekik hogy csak akkor kapták volna meg a melót hogyha 12 alá mennek .
Végülis igen...De mi mire ujbol neki tudunk veselkedni a hétvégi esözona után adigra akár még le is tudna meni az ára a gázolajnak... De persze nincs nekünk ekora szerencsénk!!
Jött egy ismerős aki aratásra kölcsön akarja kérni kettő 13t-ás pótkocsimat. Azt mondta mondjam meg mibe kerül naponta a két pótkocsi.
Mennyit lehet kérni ?????
Válasz #1859. hozzászólásra
mi 2200 ért permetezünk de ezek nagy darabok és föld szélén tankolnak,Vetés 6-6,5 monosemmel műtrágyával mikroval,Tárcsázás nehéztárcsával 6,5.Nálunk már majdnem mindenki felgépesített a területe arányábanjellemzően csak arattatnak,az uj meg nagy gépek mennek a nagyoknak,a többiek meg szedetik amivel tudják.Tavaly 14 ért vágták áfa nélkül és még ráírták a go felhasználást is.Volt olyan hogy ősszel 30 fölött is leszedtek 1 nap.
A szántás talajfüggő: laza, vagy középkötött talajon elmeht, nálunk 25 cm-es szántás nem igazán van. 28-30 cm-re felénk 17-18 eFt-ért csinálják, ez szerintem jó is.
A permetezésnél a 4000 jó ár, különösen ha a felelősséget is a gazdára hárítod. A vetésre a 4500 SPC, Lajta, vagy IH esetén jó, nyugati gépekkel már kevéske. A tárcsázás esetén könnyűtárcsával, vagy kisebb traktorral sekélyen reális lehet, de valódi tárcsázás, vagy pl. Carrier-ért kevés.
Cseréld, mihelyt kottyan... ugyanis ha tud moccanni, akkor félremegy, és az egyik oldal jobban kezd kopni. ami miatt egyre jobban félre jár. Csavarodik a paralelogramma-kar. Ha annyit vetemedik, hogy állandósul, utána hiába javítod a perselyt, mivel ferdén áll az egész, továbbra is oldalaz, és még tovább vetemedik...
különösen a keréknyomok mögött veszélyes. Nekünk volt, hogy a kottyanás észrevétele után mire megjött a persely már annyit vetemedett, hogy a paralelogramma-kart is cserélni kellett...
"mármint mi? A lassabb haladás az azonos teljesítménnyel? mondjuk mert nincs, vagy műtrágya esetén rövidebb a tankolás mint vetésnél. Nem kell állítgatni, kapargatni, ellenőrízni, nem torlódik, nem dugul, nem porosodnak a fotocellák..."
Most akkor mi is halad lassabban?
mármint mi? A lassabb haladás az azonos teljesítménnyel? mondjuk mert nincs, vagy műtrágya esetén rövidebb a tankolás mint vetésnél. Nem kell állítgatni, kapargatni, ellenőrízni, nem torlódik, nem dugul, nem porosodnak a fotocellák...
mondjuk az ár relatív, de pl. a Monosem vetőgép 4,5 milla volt, a monosem kulti 1,8 (és műtrágyaszórót nem vetünk külön, a vetőgépről rakjuk át)
egy kapa 1700 (?) Ft, vansoronként öt, de a középsőt, valamint a kerék mögött futó tagon az összeset szezonban is kell cserélni, főleg ha ilyen kellemes cserepes földön dolgozik, mint a mostani...
csapágyak, perselyek nem bírnak végig egy szezont, ilyen szempontból még gyengébb, mint a vetőgép.
6793 hozzászólás
Válasz #1892. hozzászólásra Szántás mennyiért megy ezen az arany vidéken?
Felénk 7500-8000 ft Spcs vetés/h az aratás pedig 30ropi/h Én Könyü árcsával nyakig beengedve 10e megyek és munka dögivel.
Szálitás pedig 100ft/mázsa
Válasz #1890. hozzászólásra
Felénk 10 km-ig kb. 100 Ft/q.
Helló! MTZ 82+MBP 6.5 magszállítás műúton. Mennyiért lehet menni most? Tkm?
Válasz #1888. hozzászólásra
Az korrekt .
itt is a két nagy vállakozó ját fel szlovákiába aratni .
Válasz #1887. hozzászólásra
Ja igen el is hiszem... Ez egy romániai ajánlat kovászna megyében!! Gondolom ott már nem volt vevö ere senki ezért probálkoznak itt!! Vagy a hirdetés van ElB- va És a gázolaj felhasználás nélkül ajánlanának enyit?? Ez már nem derül ki..A haveroknak volt igy a felvidéken hogy a gázolajat a megbizó álta!!
Válasz #1886. hozzászólásra
Annyiért még én sem csinálnám meg még a 14-essel sem
Na akor ehez mit szoltok!! Most nézem az egyik bérmunka felajánlást ahol a hirdetö 35 eurót ajánl fel az aratásért!!
Válasz #1884. hozzászólásra
Igen van felénk csak a területek 1/4-én lehet süllyedés elakadás talán de ott sem biztos nekem sajátban 2ha van ami necces meg 1,6 bérmunka amiket utolsónak hagyok .
Válasz #1883. hozzászólásra
Akár milyen furcsa azt mondom neked van ojan amit még enyiért is meg lehet csinálni...De én amit pénteken elöadtam a saját területemen na azt még 25 ért sem csinálnám másnak!!!
Válasz #1882. hozzászólásra
Azt saccoltuk a sráccal hogy olyan 12-13 közötti árban csinálják nekik .
Válasz #1878. hozzászólásra
Enyiért az enyémet is levághatja valaki!!!Söt még szerzek neki melót is...A zsugát meg majd én elosztom!!!
Válasz #1879. hozzászólásra
Ilyenkor kellene az öreg 512-es 516 papucsokra felpakola és lehetne lopkodni lassan a területet vele
Válasz #1877. hozzászólásra
Kb nekem is otkörül lehetet!! De kicsit sem csodálkozom mikor nagyobb volt a motorterhelésem mint a 120 kukoricában!! Ja és kb 25 cm levágásokal!!Persze csak fél tartályal!!
Válasz #1876. hozzászólásra
Nekem is még!! De nem sokáig fogják megérteni hogy gumis gépel most azonal nem lehet levágni..Most kb a gumis és a láncos közt van a terület!! Még most épen bileg!!De ha jön még egy kobor esö akor egyértelmüen talpazás lesz!! Feltéve ha valaki azonal akar aratni!! Én eldöntötem az enyémel várni fogok amedig csak kell!!
A helyi Tsz-nek egy szomszéd falubeli cég vállalta el az aratást de nem mondják meg mennyiért csak annyit mondott az egyik kombájnos annál a cégnél akik eddig csinálták nekik hogy csak akkor kapták volna meg a melót hogyha 12 alá mennek .
Egy kolléga mondja,hogy 23 l/ha lett a fogyasztása.
Válasz #1875. hozzászólásra
Megvannak a kuncsaftjaim,de az árat nem beszéltük meg
Válasz #1874. hozzászólásra
Végülis igen...De mi mire ujbol neki tudunk veselkedni a hétvégi esözona után adigra akár még le is tudna meni az ára a gázolajnak... De persze nincs nekünk ekora szerencsénk!!
Az árat még betolyásolja a szerdai gázolajáremelés ami lesz 5-10ft
Srácok ezt a mostani sárdagasztós elakadós kiázós aratást ki menyiért válalja be??
Válasz #1870. hozzászólásra
Darabja,5000-ért bérelnék naponta 10-et is,akkor minek vennék milliókért,
120x120bálát mennyiért csináltok
Válasz #1867. hozzászólásra
15-20000/nap,
Tavaj, nekem 5000-et adtak naponta.
Felénk a csemegések csináltak ilyet,szezonba egy ilyen pótkocsi mint a tied 100000/hó.
Jött egy ismerős aki aratásra kölcsön akarja kérni kettő 13t-ás pótkocsimat. Azt mondta mondjam meg mibe kerül naponta a két pótkocsi.
Mennyit lehet kérni ?????
Válasz #1836. hozzászólásra
gyep kaszálás 6000
lucerna 5000
Válasz #1861. hozzászólásra
Hajrá,még nem elég sok,de a kormány ezt is megoldja,még két lökött beköpés és 300 A dollár
mi 2200 ért permetezünk de ezek nagy darabok és föld szélén tankolnak,Vetés 6-6,5 monosemmel műtrágyával mikroval,Tárcsázás nehéztárcsával 6,5.Nálunk már majdnem mindenki felgépesített a területe arányábanjellemzően csak arattatnak,az uj meg nagy gépek mennek a nagyoknak,a többiek meg szedetik amivel tudják.Tavaly 14 ért vágták áfa nélkül és még ráírták a go felhasználást is.Volt olyan hogy ősszel 30 fölött is leszedtek 1 nap.
Válasz #1860. hozzászólásra
Amit ahoz szólnék azt ide nem igazán írnám be!
biztost mert betyár f@szán megy a mezőgazdászoknak, húzzunk már le róluk némi pénzt!
Válasz #1860. hozzászólásra
AHHOZ MIT SZÓLSZ HOGY A HÉTEN MEGINT EMELIK AZ ÜZEMANYAGOK ÁRÁT!!!!! BENZIN 2 GÁZOLAJ 3 RUPPÓVAL!!!!!
Szerintem:
A szántás talajfüggő: laza, vagy középkötött talajon elmeht, nálunk 25 cm-es szántás nem igazán van. 28-30 cm-re felénk 17-18 eFt-ért csinálják, ez szerintem jó is.
A permetezésnél a 4000 jó ár, különösen ha a felelősséget is a gazdára hárítod. A vetésre a 4500 SPC, Lajta, vagy IH esetén jó, nyugati gépekkel már kevéske. A tárcsázás esetén könnyűtárcsával, vagy kisebb traktorral sekélyen reális lehet, de valódi tárcsázás, vagy pl. Carrier-ért kevés.
Jóestét mindenkinek!
Arról szeretnék érdeklődni, hogy a felsorolt árak mennyire életszerűek. szántás 25 cm-en 15.000 ft/ha, tárcsázás 5.000 ft/ha, vegyszerezés 4.000ft/ha, vetés 4.500 ft/ha, magágykészítés(fogaskombinátorral) 5.000ft/ha
előre is köszönöm
Válasz #1856. hozzászólásra
Cseréld, mihelyt kottyan... ugyanis ha tud moccanni, akkor félremegy, és az egyik oldal jobban kezd kopni. ami miatt egyre jobban félre jár. Csavarodik a paralelogramma-kar. Ha annyit vetemedik, hogy állandósul, utána hiába javítod a perselyt, mivel ferdén áll az egész, továbbra is oldalaz, és még tovább vetemedik...
különösen a keréknyomok mögött veszélyes. Nekünk volt, hogy a kottyanás észrevétele után mire megjött a persely már annyit vetemedett, hogy a paralelogramma-kart is cserélni kellett...
Válasz #1853. hozzászólásra
Kb. Mondjuk az spc-nek az előírt üzemi sebessége 6k/h, akkor a 4. fokozat padlógázon már túl gyorsnak számít.(aszem)
Feco a kocsik függesztésénél lévő perselyeket cseréltétek? kicsit kottyannak az enyémen is,de nemtudom mikor cserés...
Válasz #1854. hozzászólásra
Ebből nekem az jön le, hogy gyorsan vettek, és nem valami jó a kultitok.
mondjuk ez kezelő és gépfüggő is, de felénk a vetés az 11-12 km/h, a húzatás meg 8-10...
Ha gyorsan megy, akkor darabol és borít mindent. Meg akkora bakhátat húz, mintha krumpli lenne. Le vannak tiltva a szálguldozásról...
Válasz #1852. hozzászólásra
Asszem nalunk mtz-vel 4.ben vetnek, sormuveles 5.-6.?
Válasz #1851. hozzászólásra
"A kulti menetsebessége jellemzően alacsonyabb. A vetőgép gyorsabban megy,"
Ezért megérdemelsz 1 szakmai fekete pontot
A kulti menetsebessége jellemzően alacsonyabb. A vetőgép gyorsabban megy, de több a cirkusz. Emiatt viszont kb. ugyanannyira ér egy nap...
Válasz #1849. hozzászólásra
"mármint mi? A lassabb haladás az azonos teljesítménnyel? mondjuk mert nincs, vagy műtrágya esetén rövidebb a tankolás mint vetésnél. Nem kell állítgatni, kapargatni, ellenőrízni, nem torlódik, nem dugul, nem porosodnak a fotocellák..."
Most akkor mi is halad lassabban?
Válasz #1844. hozzászólásra
mármint mi? A lassabb haladás az azonos teljesítménnyel? mondjuk mert nincs, vagy műtrágya esetén rövidebb a tankolás mint vetésnél. Nem kell állítgatni, kapargatni, ellenőrízni, nem torlódik, nem dugul, nem porosodnak a fotocellák...
mondjuk az ár relatív, de pl. a Monosem vetőgép 4,5 milla volt, a monosem kulti 1,8 (és műtrágyaszórót nem vetünk külön, a vetőgépről rakjuk át)
egy kapa 1700 (?) Ft, vansoronként öt, de a középsőt, valamint a kerék mögött futó tagon az összeset szezonban is kell cserélni, főleg ha ilyen kellemes cserepes földön dolgozik, mint a mostani...
csapágyak, perselyek nem bírnak végig egy szezont, ilyen szempontból még gyengébb, mint a vetőgép.
Válasz #1846. hozzászólásra
A kollega valoszinu regi Spc-ben es magyar sormuveloben gondolkodik:-)))
Válasz #1846. hozzászólásra
Már akartam írni, h. jól lehúztak
Válasz #1845. hozzászólásra
Megnéztem a számlát br 34ezer volt a kopóalkatrész a sorközművelőre.Kicseréltem az összes lúdtalpkapát.
Válasz #1842. hozzászólásra
A vetőgépem ára 6mill volt,a sorközművelő 550e ft.A kopóalkatrészeket 2év után cseréltem olyan 50e ft volt.
Válasz #1842. hozzászólásra
, "jellemzen lassabb haladás. A napi teljesítmény forma-forma,"
Ez hogy jött ki neked?