Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Gox #4073. hozzászólásáramás a színe a céklának és a bodzának.
Tudtommal a bodzán belül is más a vadnak és a termesztettnek, de a hozzáértők megcáfolhatják.
Tehát nem ugyan az a felhasználásuk.
Bodza helyett valsz jobban nyomul a lengyel piac (meg a német és román?) a feketeberkenyével.
Gépesíthető, többet ad, jobb beltartalmi érték, etc
Válasz Csyzy #4070. hozzászólásáraAz imént beszéltem puszta véletlenségből egy NO GO ZONA melletti településen lakó átvevővel. Idén már befejezték a vadbodza átvételét, amiért 60 ft-os kg árat fizettek. Jövőre lehet már nem is veszik, mert egy másik gyümölccsel váltották ki a bodzát, ami olcsóbb is és jobb a beltartalma mint a bodzáé.
Ez szép jövőkép, még ha csak fele igaz akkor is.
Már azon töprengek, mit lenne érdemes a bodza helyére ültetni/vetni.
Szerintem nem én vagyok ezzel így egyedül.
megszökő szüretelő munkások miatt nem tellik meg a kamion egész nap pakolsz aztán ott marad 150-200 láda a fákon...
40 ember 700 láda... egy nap alatt 1000 Ft os órabérért...
1000-1200 FT os órabér, és max 30-50 kg szedésteljesítmény óránként...
délig van értelme szüretelni utána csak a kínlódás és embertelen is a körülmény 30-34 fok de 90% páratartalom a szaunában sem órákat vagyunk...
a vállalkozók hallani sem akarnak a 30 Ft alatti szedési díjról... de ma nem értette az egyik miért sokalljuk a 40-et
persze egy jó ültetvényben 15 Ft-tal is lehet akár 100 kg -ot szedni és 1500 Ft-ot keresni de traktor rakodó és minden egyéb kg melett 30 Ft alatt nem úszom meg a szüretet...
hja válogatni? azt felejsd el...
azért bármelyik gyári döntéshozót meghívom ( nem akivel mi trágyalunk ő csak végrehajt) szeretném ha meglátogatna egy szüretet és csak 1 órát beállna bodzát szedni...
Válasz trotttyos #4066. hozzászólásáraNem ezeket a szerek rye gondoltam, hanem káliumos és bóros lombtrágyákra. Kínálgatják, mindenféle gyümölcshöz.
Amúgy most a Haschberg és a vadbodza közel egyforma érési stádiumba ñ van. Mi következôk ebbôl?.....
Válasz Gox #4061. hozzászólásáraÉn kb 15 éve szüretelek, ott az elején valóban szept 5 -7 körül kezdtem aztán érdekes módon évente jön előbbre. Tavaly 17. én kezdtem de a környékemen már volt aki 14.-én. Én örülök neki mert itt felénk nagyon lopnák ha nem őriztetném.
Szoktam pálinkát főzetni belőle ha a végén marad a kamionból de mostanában nem mert nem elég érett szerintem. Ha rajta hagynám úgymond tűlérni azt meg lelopnák sajnos.
Nem használok érésgyorsítót de gondoltam már rá, hogy egy részt ethrellel vagy ceronéval lekezelem, hogy hogyan reagálna rá?!Lehet van itt aki már próbálta.....
Válasz Csyzy #4063. hozzászólásáraTehát nem fogják levenni? Akitől vettem a házat tavaly is leadta. Sajnos nem értek hozzá tényleg, de igyekszem kiművelődni. :)
Üdv mindenkinek! Vásároltam egy házat és járt hozzá bodzás is. Viszont nem értek hozzá. Kérhetnék segítséget, hogy milyen típusú bodza ez, mert nem szeretném ár alatt leadni. Az biztos, hogy permetezve nem volt, vagyis talán Bio. Nagyon Köszönöm a segítséget!
Válasz trotttyos #4059. hozzászólásáraKomáromi járás. Eddig a legkorábbi szüret aug. 11-én kezdôdött, a legkésôbbi pedig szept.-4-én.
Szinesedés fokozására használtatok szereket? Érnek valamit, vagy időjárás függő?
Válasz Csyzy #4054. hozzászólásáraAkkor várhatóan jövő hét derekán leáll a vadbodza átvétele?
Az ültetvényben még kell egy-két hét az elvárt minőséghez.
Lenne annyi korai fajta ami a köztes időszakot lefedi, vagy várakoznának a termesztett bodza beérésére?
Válasz Noob Saibot #4046. hozzászólásáraSzövetkezeti tag vagyok, ez a tétel már kora tavasszal el lett adva Nem tudom mennyit kapok érte, majd a szezon végén megmondom.
Megvolt az első szüreti nap, elment az első kamion bodza.
A mennyiség egy kicsit elmaradt a várttól..
Megdőlt viszont a napi szedési rekord: 1170kg/fő kb 8 óra alatt.
Nem csak a bodza nem kell megyet lébe vették itt cseresznyét le se szedték szilva meg nullás ... semminek sincs ára idén mindig bizakodni kell hátha jövőre lesz ár
Válasz MTZ820. #4033. hozzászólásáraLesz aki termeljen!Lesz aki meg felhagy vele!Mindenütt termelik.Nálunk az utolsó rossz homok is ezzel van bedugva!Termeli Lengyel Ukrán,mindenki!Német is.
A bodza jó biznisz volt régen a termelőnek, de már csak a felvásárló cégek járnak jól, a termelők nem. Csak ha nem lesz aki termeljen akkor felvásárló sem lesz, se cég. Ebbe nem gondol bele senki.
Válasz termelő2 #4031. hozzászólásáraHa megvan a betakaritás utánna szokták mondani hogy túltermelés van, ha betakaritás elött mondják akkor meg nem kell senkinek.
Tegnap még 60 ft/ kg áron vették, ma már csak 40 ft / kg. Ekkora összegért már el sem mennek szedni, akik eddig még hajlandóak voltak erre. Háborognak a gyűjtögetők is!
Azt nem értem, miért nem veszik meg normális áron legalább azt a mennyiséget, amennyire szükségük van a felvásárlóknak?!
Igaz, mint Csyzy írta, túltermelés van bodzából, de ennek akkor sem kéne ilyen aljas módon zajlania!
Ennek nem lesz jó vége. A jelenlegi helyzet azt tükrözi számomra, mintha egyátalán nem lenne szükség erre a gyümölcsre! ... itt már nem az ár a legfőbb kérdés...
Válasz dutra0 #4028. hozzászólásáraEz jo megfogalmazás. De egyet nem értek idén olyan szar a kereslet a bodzára hogy csak ök indultak be, vagy valami van a háttérben? Pár éve még lehetett több helyre vinni most meg sehova?
6273 hozzászólás
Sziasztok.
A bodzám érett (15brix) ,de senki sem veszi , még árat sem tudnak mondani.
Nem értem ?
Válasz Gox #4073. hozzászólásáramás a színe a céklának és a bodzának.
Tudtommal a bodzán belül is más a vadnak és a termesztettnek, de a hozzáértők megcáfolhatják.
Tehát nem ugyan az a felhasználásuk.
Bodza helyett valsz jobban nyomul a lengyel piac (meg a német és román?) a feketeberkenyével.
Gépesíthető, többet ad, jobb beltartalmi érték, etc
Válasz Gox #4073. hozzászólásáraPolitika!A céklát még eladja mint répaszelet!A bodza csumával mit kezd?
Válasz medikus #4072. hozzászólásáraEddg is volt cékla, akkor mienk kellett a bodza?
Válasz zsman5939 #4071. hozzászólásáraCéklát!
Válasz Csyzy #4070. hozzászólásáraAz imént beszéltem puszta véletlenségből egy NO GO ZONA melletti településen lakó átvevővel. Idén már befejezték a vadbodza átvételét, amiért 60 ft-os kg árat fizettek. Jövőre lehet már nem is veszik, mert egy másik gyümölccsel váltották ki a bodzát, ami olcsóbb is és jobb a beltartalma mint a bodzáé.
Ez szép jövőkép, még ha csak fele igaz akkor is.
Már azon töprengek, mit lenne érdemes a bodza helyére ültetni/vetni.
Szerintem nem én vagyok ezzel így egyedül.
Első szüreti benyomások:
megszökő szüretelő munkások miatt nem tellik meg a kamion egész nap pakolsz aztán ott marad 150-200 láda a fákon...
40 ember 700 láda... egy nap alatt 1000 Ft os órabérért...
1000-1200 FT os órabér, és max 30-50 kg szedésteljesítmény óránként...
délig van értelme szüretelni utána csak a kínlódás és embertelen is a körülmény 30-34 fok de 90% páratartalom a szaunában sem órákat vagyunk...
a vállalkozók hallani sem akarnak a 30 Ft alatti szedési díjról... de ma nem értette az egyik miért sokalljuk a 40-et
persze egy jó ültetvényben 15 Ft-tal is lehet akár 100 kg -ot szedni és 1500 Ft-ot keresni de traktor rakodó és minden egyéb kg melett 30 Ft alatt nem úszom meg a szüretet...
hja válogatni? azt felejsd el...
azért bármelyik gyári döntéshozót meghívom ( nem akivel mi trágyalunk ő csak végrehajt) szeretném ha meglátogatna egy szüretet és csak 1 órát beállna bodzát szedni...
Válasz trotttyos #4066. hozzászólásáraNem ezeket a szerek rye gondoltam, hanem káliumos és bóros lombtrágyákra. Kínálgatják, mindenféle gyümölcshöz.
Amúgy most a Haschberg és a vadbodza közel egyforma érési stádiumba ñ van. Mi következôk ebbôl?.....
Válasz janoshalma.reformatus #4065. hozzászólásáraha van aki átevszi add le még pár napig vadba...
Válasz trotttyos #4066. hozzászólásáraEgyrészt nem engedélyezett, másrészt a fa is megy vele.
Válasz Gox #4061. hozzászólásáraÉn kb 15 éve szüretelek, ott az elején valóban szept 5 -7 körül kezdtem aztán érdekes módon évente jön előbbre. Tavaly 17. én kezdtem de a környékemen már volt aki 14.-én. Én örülök neki mert itt felénk nagyon lopnák ha nem őriztetném.
Szoktam pálinkát főzetni belőle ha a végén marad a kamionból de mostanában nem mert nem elég érett szerintem. Ha rajta hagynám úgymond tűlérni azt meg lelopnák sajnos.
Nem használok érésgyorsítót de gondoltam már rá, hogy egy részt ethrellel vagy ceronéval lekezelem, hogy hogyan reagálna rá?!Lehet van itt aki már próbálta.....
Válasz Csyzy #4063. hozzászólásáraTehát nem fogják levenni? Akitől vettem a házat tavaly is leadta. Sajnos nem értek hozzá tényleg, de igyekszem kiművelődni. :)
Válasz Gox #4061. hozzászólásáraPermetezd még meg 40-50 ft-ért!!
Válasz janoshalma.reformatus #4062. hozzászólásáraEgy nem permetezett s alig mettszett bodza :) jó lesz neked pálinkának... vagy lekvárnak..
Üdv mindenkinek! Vásároltam egy házat és járt hozzá bodzás is. Viszont nem értek hozzá. Kérhetnék segítséget, hogy milyen típusú bodza ez, mert nem szeretném ár alatt leadni. Az biztos, hogy permetezve nem volt, vagyis talán Bio. Nagyon Köszönöm a segítséget!
Válasz trotttyos #4059. hozzászólásáraKomáromi járás. Eddig a legkorábbi szüret aug. 11-én kezdôdött, a legkésôbbi pedig szept.-4-én.
Szinesedés fokozására használtatok szereket? Érnek valamit, vagy időjárás függő?
Válasz Epres #4056. hozzászólásáraMert kell a vevőknek... más az összetétele, színe sava brixe...
Válasz Gox #4050. hozzászólásáraattól függ, h hol? Nálunk 10. én szerintem jó, Heves megye déli részén.
Válasz Adamkah94 #4057. hozzászólásáraNem nemzetiség, etnikum!!
Válasz Epres #4056. hozzászólásáraAzért lenen jó nekik ? Elveszitené a szavazóit a kormány
Ebből élnék a nemzetiségi szavazók
Válasz zsman5939 #4055. hozzászólásáraHa ennyire sok a termesztett akkor miért nem lépnek fel állami szinten, hogy ne vásároljanak vadat?
Válasz Csyzy #4054. hozzászólásáraAkkor várhatóan jövő hét derekán leáll a vadbodza átvétele?
Az ültetvényben még kell egy-két hét az elvárt minőséghez.
Lenne annyi korai fajta ami a köztes időszakot lefedi, vagy várakoznának a termesztett bodza beérésére?
Válasz zsman5939 #4052. hozzászólásárahétfő kedd...
Válasz zsman5939 #4052. hozzászólásáraMost kezdték csak igazán, mert beindult mindegyik hálózat.
A minőség jó az ár alacsony, miért ne vennék?
Vajon meddig veszik még a vadat?
Válasz Gox #4050. hozzászólásáraAugusztus 15-18.
Ki hogyan látja, mikorra érik be a Haschberg?
Válasz Anicska #4048. hozzászólásáraGarancia semmire sincs.
Válasz Csyzy #4038. hozzászólásáraIgen! De mi a garancia ?
Válasz Noob Saibot #4046. hozzászólásáraSzövetkezeti tag vagyok, ez a tétel már kora tavasszal el lett adva Nem tudom mennyit kapok érte, majd a szezon végén megmondom.
Megvolt az első szüreti nap, elment az első kamion bodza.
A mennyiség egy kicsit elmaradt a várttól..
Megdőlt viszont a napi szedési rekord: 1170kg/fő kb 8 óra alatt.
Válasz Adamkah94 #4043. hozzászólásáraIgen,azt lerázza a gép!Lényeg ne kelljen kézi munkaerő!
Válasz medikus #4042. hozzászólásáraEddig szőlő helyett mindenki bodzát ültetett .
Beszeltem pár gazdával most mindenki vissza akarja ültetni szőlővel
Válasz Adamkah94 #4041. hozzászólásáraMajd a szőlő következik!
Nem csak a bodza nem kell megyet lébe vették itt cseresznyét le se szedték szilva meg nullás ... semminek sincs ára idén mindig bizakodni kell hátha jövőre lesz ár
40 Ft ért veszik a NO-GO zónában.
Válasz Csyzy #4038. hozzászólásáraNem!Magyarok vagyunk!
Nézzétek ha mindenki fennthagyná a fán a termés felét mondjuk akkor lehet lenne dupla ár, jobban járnánk, de kivitelezhető ez?
Válasz MTZ820. #4033. hozzászólásáraLesz aki termeljen!Lesz aki meg felhagy vele!Mindenütt termelik.Nálunk az utolsó rossz homok is ezzel van bedugva!Termeli Lengyel Ukrán,mindenki!Német is.
Válasz MTZ820. #4034. hozzászólásáraCsak tudod az urak egyre többet akarnak.
Válasz MTZ820. #4034. hozzászólásáraCsak tudod az urak egyre többet akarnak.
Ha a paraszt nem termel az úr nem eszik. Úgy hogy jó lenne ha tisztességes árat fizetnének a megtermelt bodzáért.
A bodza jó biznisz volt régen a termelőnek, de már csak a felvásárló cégek járnak jól, a termelők nem. Csak ha nem lesz aki termeljen akkor felvásárló sem lesz, se cég. Ebbe nem gondol bele senki.
Válasz termelő2 #4031. hozzászólásáraHa megvan a betakaritás utánna szokták mondani hogy túltermelés van, ha betakaritás elött mondják akkor meg nem kell senkinek.
Válasz zsman5939 #4030. hozzászólásáraÉrtem én , hogy túltermelés van bodzából(is)
De 60 illetve 40 ft-ért már nincs túltermelés?
Tegnap még 60 ft/ kg áron vették, ma már csak 40 ft / kg. Ekkora összegért már el sem mennek szedni, akik eddig még hajlandóak voltak erre. Háborognak a gyűjtögetők is!
Azt nem értem, miért nem veszik meg normális áron legalább azt a mennyiséget, amennyire szükségük van a felvásárlóknak?!
Igaz, mint Csyzy írta, túltermelés van bodzából, de ennek akkor sem kéne ilyen aljas módon zajlania!
Ennek nem lesz jó vége. A jelenlegi helyzet azt tükrözi számomra, mintha egyátalán nem lenne szükség erre a gyümölcsre! ... itt már nem az ár a legfőbb kérdés...
Válasz dutra0 #4028. hozzászólásáraEz jo megfogalmazás. De egyet nem értek idén olyan szar a kereslet a bodzára hogy csak ök indultak be, vagy valami van a háttérben? Pár éve még lehetett több helyre vinni most meg sehova?
Válasz trotttyos #4013. hozzászólásáraAmelyik a legközeebb van a Duna hídhoz!
Válasz Epres #4020. hozzászólásáraPrivátban megírtam!
Válasz Epres #4018. hozzászólásáraHa minden 2.háznál van akkor igen.