Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.84 FtUSD393.24 FtCHF433.65 FtGBP486.14 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz k-roy90 #1215. hozzászólásáraLukullus volt több éven keresztül, még tavaly gyenge termést produkált. Váltotam más fajtára, de talán viszatérek a Lukullusra.
MV nárot akartam volna idén próbálni, de amiért nekem kínálták biztosan nem veszem meg. Inkáb választok valami mást.
Válasz Mf-es? #1212. hozzászólására1 Cellul azèrt többre kèpes.Gènius, Mulán kategória, ès ha nem ázik agyon betakarításkor 1 jó malmi is lehet, ami most 58000huf/T. A Barok nekem sokkal többet tudott, de nagyon rosszul reagál 1 szárazabb időre,föleg kalászoláskor, kèpes rövid időn belül felsűlni az egèsz kalász.
Válasz borda77 (Joe) #1198. hozzászólásáraMelyik hibrid volt ?? Engem is ráakarnak beszélni hogy próbáljam ki.Szerinted akkor ne kísérletezgessek vele ?? Ja meg a fajtából is csak a következő évi vetőmagot szoktam bentit venni,így elég nagy lenne az árkülönbség már induláskor is köztük.
Válasz csoppika #1197. hozzászólásáraBács-Kiskun megye,nálunk ch Combin 2. fokon 230 kg/ha vetésnormával vetéskor 2 q/ha 8-24-24 műtrágya, alá Áprilisban 3 q/ha ammónium nitráttal átlag 33 q/ha-t 12-es fehérje és 28-as sikért tudott egy 5 ha-s területen. Igaz bokrosodni tavasszal nem nagyon akart, de felénk a hibridek és a jó nevű fajták is rosszul teljesítettek.Volt olyan kenyérgabona ami még a takarmány minőséget se érte el.
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék kinek melyen tapasztalata van ezekkel a fajtákkal? Melyiket érdemes választani és miért? A terület ahova vetném 15-18Ak közép kötött, néhány homokosabb dombos részel tarkítva.
KWS Meridian vagy a Su ELLEN (Saaten union) ?
Válasz blink #1190. hozzászólásáraÉrtem. Jó lenne kicsit vetésforgót alkalmazni mert itt művelek kb 1 ha kertet, amikben úgy 15éve csak kukorica volt, éz szudános mint a rosseb.
Hogy lehetne hatékonyan kiölni?
Arra gondoltam, hogy az idei kukorica után tavasszal árpát raknék, viszon eléggé szudános... Mit javasolnátok ez esetben? Van focus ultrám, ez jó a szudánra de bírja az árpa?
Válasz barkaspisti #1183. hozzászólására2016ban október vége felé 2015ben Nov 2.-a (rekord lett belőle) Milyen fajtát akarsz vetni? Amúgy 200 kg/ha vetettem akkor is
Válasz bodi.robert512 #1179. hozzászólásáraA másodikkal van annyi tapasztalatom, hogy pont egy hete lett vetve. Még nem kelt ki. Kicsit olvasgattam itt a fórumon, dicséretet nem találtam rá.
Válasz fendt309 #1175. hozzászólására6-7-8 napja vetettem el, ami el van... Tegnap fél napon múlott a maradék...
Holnap délután megpróbálom elkaparni 2.4ha...kétséges...
Válasz csoppika #1174. hozzászólásáraA legjobb lett a Lukulusz (ez gyári volt)(1 hét alatt kelt)
utána a Cell. (10 nap alatt kelt)
Volt az a három zsák Balaton arra azt hittem ki sem kel - ilyet többet nem veszek!
Válasz fendt309 #1173. hozzászólásáraNem kelt még semmi... Az őszi árpa talán kint van, de az van a legmesszebb... Megölnek, ha most járom a határt traktorral...
Syngentás búza vetőmagokat nézzétek meg jól, mert a 2016-os magokat is szórják ki. Egy részét újra fémzárolva de van amit 2016 fémzárolási dátummal.
Ráadásul az állítólag javító Bologna ránézésre is olyan takarmány mint a huzat.
Ennyi elég is volt Syngentából.
1716 hozzászólás
Válasz k-roy90 #1215. hozzászólásáraLukullus volt több éven keresztül, még tavaly gyenge termést produkált. Váltotam más fajtára, de talán viszatérek a Lukullusra.
MV nárot akartam volna idén próbálni, de amiért nekem kínálták biztosan nem veszem meg. Inkáb választok valami mást.
Üdv!
Van valakinek tapasztalat ezekhez a fajtákhoz?
Lukullus
Cellule
Kws Farinelli
MV Nádor
Előre is köszönöm! ;)
Válasz Mf-es? #1212. hozzászólására1 Cellul azèrt többre kèpes.Gènius, Mulán kategória, ès ha nem ázik agyon betakarításkor 1 jó malmi is lehet, ami most 58000huf/T. A Barok nekem sokkal többet tudott, de nagyon rosszul reagál 1 szárazabb időre,föleg kalászoláskor, kèpes rövid időn belül felsűlni az egèsz kalász.
Válasz borda77 (Joe) #1198. hozzászólásáraMelyik hibrid volt ?? Engem is ráakarnak beszélni hogy próbáljam ki.Szerinted akkor ne kísérletezgessek vele ?? Ja meg a fajtából is csak a következő évi vetőmagot szoktam bentit venni,így elég nagy lenne az árkülönbség már induláskor is köztük.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #1211. hozzászólásáraMik voltak még mellette,vagy előző évekbe?
Genius,cellule,solehio,EXOTIC ezektől jobb lehet?
Válasz Mf-es? #1210. hozzászólásáraNekem volt, 7.2t/heki lett, jól bokrosodik, igaz csak Takarmány lett.
Vélemény?
Válasz ..MZ/X.. #1200. hozzászólásáraGk impala. Mondjuk nem búza, hanem őszi zab, de direkt erre ajánlják.
Válasz csoppika #1197. hozzászólásáraBács-Kiskun megye,nálunk ch Combin 2. fokon 230 kg/ha vetésnormával vetéskor 2 q/ha 8-24-24 műtrágya, alá Áprilisban 3 q/ha ammónium nitráttal átlag 33 q/ha-t 12-es fehérje és 28-as sikért tudott egy 5 ha-s területen. Igaz bokrosodni tavasszal nem nagyon akart, de felénk a hibridek és a jó nevű fajták is rosszul teljesítettek.Volt olyan kenyérgabona ami még a takarmány minőséget se érte el.
Sziasztok!
Mv fajtánáknál mikortól lehet leadni az őszi búza rendelést?
1-2 próba big-baget is ki tudnának hozni házhoz?
Válasz pamko #1205. hozzászólásáraMost kaptam arat Altigora, 118.4/kg
Tud annyival tobbet,mint a 97 ft-os Mv Nádor?
Ha már búza vetőmag,a tavasszal favorizalt Altigo ,kinek hogy vált be?
Mv Nádor meg az Altigo között vacilalok elso korben...aztan meglatjuk mi lesz
Válasz Nskype #1203. hozzászólásáraMind a kettő jó fajta, nálunk tudták optimális időben a 8t/ha termést is.
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék kinek melyen tapasztalata van ezekkel a fajtákkal? Melyiket érdemes választani és miért? A terület ahova vetném 15-18Ak közép kötött, néhány homokosabb dombos részel tarkítva.
KWS Meridian vagy a Su ELLEN (Saaten union) ?
Válasz colizoli #1201. hozzászólásáraOlyan is lesz. Kísérletezünk kicsit. Nany borsóval árpa, búza, rozs és triti.
Válasz ..MZ/X.. #1200. hozzászólásáraAkkor inkább rozs vagy tritikálé
Nagy szárú fajtát tudtok mondani?
A lényeg az lenne, hogy minél nagyobb szára legyen, mert borsós vegyes vetésbe menne szenázsnak.
Egy MV nemere vagy GK berény esetleg, hogy ne menjünk messze?
Aratjuk a hibridbuzát... hify csalódas szinte semmivel nem jobb mint az ingenio csak a minősege szarabb....
Altigo, sy moisson, "modern", ch combin fajták kinél milyen paramétereket tudtak?
Na szépen ez a tábla a dombja miatt vissza is csúszott az 5 körülre...
Solehio búza van valakinek?Vélemény?Geniustól jobb?
Válasz Domi.106 #1193. hozzászólásáraKisalföldi zrt. Vagy menj fel a tradisco oldalára és ott láthatod melyik mrgyében kik az előállitók.
Hello
Exotic őszi búzáról mi a véleményetek,honnan lehetne beszerezni fémzáras vetőmagot???idejében keresgélek
Válasz Güzü #1191. hozzászólásáraOda egy pár évre el lett vetve a gyommag... gondolom szántva volt orrba-szájba.
Naprával kéne kezdeni szerintem.
Válasz blink #1190. hozzászólásáraÉrtem. Jó lenne kicsit vetésforgót alkalmazni mert itt művelek kb 1 ha kertet, amikben úgy 15éve csak kukorica volt, éz szudános mint a rosseb.
Hogy lehetne hatékonyan kiölni?
Válasz Güzü #1188. hozzászólásáraA szudánira jó, az árpa NEM bírja.
Puma Extra, Axial One
Válasz Güzü #1188. hozzászólásáraAz árpát is nagyon jól viszi...szerintem...
Arra gondoltam, hogy az idei kukorica után tavasszal árpát raknék, viszon eléggé szudános... Mit javasolnátok ez esetben? Van focus ultrám, ez jó a szudánra de bírja az árpa?
Válasz bobo77 #1186. hozzászólásáraKH Tas 220 kg/H .
Válasz barkaspisti #1183. hozzászólására2016ban október vége felé 2015ben Nov 2.-a (rekord lett belőle) Milyen fajtát akarsz vetni? Amúgy 200 kg/ha vetettem akkor is
Válasz 312vario #1184. hozzászólásáraVetőmag mennyiség mennyi volt?
Válasz barkaspisti #1183. hozzászólásáraSzia!
2016-ban, nov. 23.-án vetettem.
Meddig érdemes árpát vetni? Valakinek van valami tapasztalata?
Gk körös vélemény valaki tud róla mondani valamit
Válasz Bandita29 #1180. hozzászólásáraNah akkor majd kiderül.
Válasz bodi.robert512 #1179. hozzászólásáraA másodikkal van annyi tapasztalatom, hogy pont egy hete lett vetve. Még nem kelt ki. Kicsit olvasgattam itt a fórumon, dicséretet nem találtam rá.
Én GK CSILLAG vetömagot vetettem. Meg még vetnék BERNSTEN fajtájut. Persze ha rá birok menni a földre. Valakinek evvel a 2 fajtával tapasztalata?
Válasz fendt309 #1175. hozzászólására6-7-8 napja vetettem el, ami el van... Tegnap fél napon múlott a maradék...
Holnap délután megpróbálom elkaparni 2.4ha...kétséges...
Válasz imiszaki #1171. hozzászólására7t gyenge taki. 160 kg al vetve jol bokrosodik. Rozsda rezi van.
Válasz blink #1172. hozzászólásáraEzt meg tudom erősíteni...a két évjárat között ránézésre is hatalmas volt a különbség.
Válasz csoppika #1174. hozzászólásáraA legjobb lett a Lukulusz (ez gyári volt)(1 hét alatt kelt)
utána a Cell. (10 nap alatt kelt)
Volt az a három zsák Balaton arra azt hittem ki sem kel - ilyet többet nem veszek!
Válasz fendt309 #1173. hozzászólásáraNem kelt még semmi... Az őszi árpa talán kint van, de az van a legmesszebb... Megölnek, ha most járom a határt traktorral...
Válasz csoppika #1165. hozzászólásáraSzia!
Kikeltek már amit vittél?
Syngentás búza vetőmagokat nézzétek meg jól, mert a 2016-os magokat is szórják ki. Egy részét újra fémzárolva de van amit 2016 fémzárolási dátummal.
Ráadásul az állítólag javító Bologna ránézésre is olyan takarmány mint a huzat.
Ennyi elég is volt Syngentából.
Valakinek volt hisseo búzája? Mit kell tudni róla?
Hali !
Peridiam eco red csávázószer hatóanyaga:Sunperse Red 112.Van ennek valami kémiai neve is?valaki tud erről valami infót?
Sziasztok.Maradt kb 5q BALATON búzavetőmagom (40 kg-os zsákos),ha valakit érdekel akkor eladó!
Válasz plantek.kriszta #1167. hozzászólásáraJövő ilyenkorra megmondom...
Üdv CH combi búzárol mit lehet tudni? Vetetett valaki? Tapasztalat? Köszönöm!