Hirdetés
Fórum
- Disznóvágás új
- Lamborghini traktorok új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Körbálázót, de milyet? új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Agrártámogatások kifizetése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Poénok új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
1716 hozzászólás
Válasz #414. hozzászólásra
Ezek az igazi garázdálkodók, föld gyűjtők, de semmi képpen sem gazdálkodók.
Magdaléna mi a tapasztalat?
Válasz #413. hozzászólásra
Nos én úgy tudom őket ez nem nagyon érdekli. 200 HA minimális ráfordítással. Támogatásra utaznak.
Én nem javaslom az egymás utániságot, mert a kártevők, kórokozók felszaporodnak és jelentkezni fog a talajuntság is.
Válasz #411. hozzászólásra
50/2008. (IV. 24.) FVM rendelet az egységes területalapú támogatások és egyes vidékfejlesztési támogatások igényléséhez teljesítendő „Helyes Mezőgazdasági és Környezeti Állapot” fenntartásához szükséges feltételrendszer, valamint az állatok állategységre való átváltási arányának meghatározásáról
3.40 Vetésváltásra vonatkozó előírások:
a) Önmaguk után ugyanazon a területen nem termeszthető növények: burgonya, napraforgó, káposztarepce, szójabab, cukorrépa, olajtök, dinnye;
b)41 Egymás után két évig termeszthető: rozs, búza, tritikálé, árpa, zab, cirokfélék; tökre oltott dinnye;
c) Egymás után legfeljebb három évig termeszthető: dohány és a kukorica;
d) Egymás után legfeljebb négy évig termeszthető: vetőmag termesztés céljából hibridkukorica;
e) Minden egyéb növény több évig termeszthető önmaga után
Válasz #409. hozzászólásra
Szerintem ez csak az integrált AKG 60%-nál van így, azaz ott különböztetik meg az őszi búzát az árpától, vetésforgó tekintetében kalászos önmaga után csak két évig mehet, a kukorica mehet 3 évig.
Válasz #409. hozzászólásra
Vagy úgy. Ezt nem tudtam. Azt hittem, hogy a kalászos az kalászos oszt jó napot.
Egyébként nagyon szép a vetése, de nem jó az ha túl nagy már mikor nekimegy a télnek nem? Mert ez már majdnem teli zöld...
Válasz #408. hozzászólásra
Két búza után árpa vagy fordítva és egyéb hasonló variációk mehetnek.
Tisztewlt Kollegák,
A mellettem lévő területet egy cég műveli, és nagyon furcsa számomra hogy a harmadik év az idei ősz amikor gabonát vetett bele. Én úgy tudom hogy kétszer lehet egymás után, nem?
Arról nem beszélve hogy harmadjára veti tárcsa után (de ez más tészta).
Tisztewlt Kollegák,
A mellettem lévő területet egy cég műveli, és nagyon furcsa számomra hogy a harmadik év az idei ősz amikor gabonát vetett bele. Én úgy tudom hogy kétszer lehet egymás után, nem?
Arról nem beszélve hogy harmadjára veti tárcsa után (de ez más tészta).
Válasz #403. hozzászólásra
Köszönöm
Válasz #404. hozzászólásra
Az árva kelés általában a felét hozza a rendes vetésnék. Próbáld ki esetleg még egy mázsát rátenni.
az idei árpaaratásom nemrég sikerült betárcsáznom s megis ázot s a jégesönek köszönhetöen sok ment a földre a lényeg most jólnézki szép sűrű milegyen vele
Válasz #400. hozzászólásra
Szia, na akkor olvass !
OLVASS EL !
Válasz #401. hozzászólásra
majdnem
Válasz #400. hozzászólásra
a I. az elit és annak a vetéséből lesz a II.
Valaki le tudná nekem íeni hogy I. és II. fok között mi a különbség??
Valakinek, jó minőségű osztrák vetőmag?Csak 150kg..
Válasz #396. hozzászólásra
Hívd fel a Szegedi Kutatót,nekik szokott lenni Jubilejnaja 50.
őszi tritikálét ki milyen mennyiséggel ajánlja vetni??
Valaki tudna nekem jó tokatlan búza fajtát mondani, és hol lehet kapni meg mennyiért?
Ha van valakinek jubliana az érdekelne kb 6ha szeretnék vetni
Válasz #394. hozzászólásra
Nagyon-nagyon nehéz, kb. egymillió helyre telefonáltam de sehol sem biztattak, mindenhol csak az volt hogy érdeklődjek később meg hogy elfogyott.Kínomban felhívtam a gabonakutatót ott adtak egy telefonszámot így sikerült, de csak azért mert csak kis mennyiséget vettem.
Lehet még valahol kapni 100q árpát, vetőmagnak valót, vagy akár vetőmagot ????
Lehet még valahol kapni 100q árpát, vetőmagnak valót, vagy akár vetőmagot ????
Válasz #391. hozzászólásra
Első dolgom lesz intézkedni, csak először kerüljön a földbe az árpa!!
Válasz #390. hozzászólásra
Először is intézz sok esőt mindenkinek, aztán meglátjuk hogy tudok segíteni.
Válasz #389. hozzászólásra
Csak a tavasz jöhet szóba, mert most még kevés a zsé. Esetleg valami jó ötlet hogy maximalizáljam a termést??
Először van nagyobb területen őszi árpám!
Válasz #388. hozzászólásra
Ha most van kaja a talajban akkor ok. Tavasszal jó a Pétisó.
Válasz #387. hozzászólásra
Nem most szórnám hanem tavasszal,mostanra nem tervezek semmit,csak a vetést!
Válasz #376. hozzászólásra
Én inkább valami komplex műtrágyát szórnék ilyenkor.
Mv Koloval valami tapasztalat?Múltkor már kérdeztem,de hátha most többen olvassák!
Sziasztok,
purpur búza termesztéséről van valakinek tapasztalata, információja?
mi az igénya, van e lényeges eltérés a termesztéstechnológiábana normál búzához képest, milyen termés várható, STB
előre is kösz
Saf!
Laverda magból maradt még valamennyi?
T.:Márk
Válasz #362. hozzászólásra
Nálunk ezek elfogytak, de a Jafetből még van. Ez a fajta 7-8 tonnára képes. Másodfok ára 110 ezer tonnánként leszállítva. Ha máshol vannak is, 115-120 az áruk.
Válasz #375. hozzászólásra
Szeptember vége, max október legeleje, mivel már ősszel bokrosodik.
Válasz #380. hozzászólásra
Vetőmagra.
Válasz #378. hozzászólásra
A vetőmagra vagy a pétire gondolsz?
Szerintetek a búza mit szólna ahhoz ha tegyük fel vetés után optimásis esetbe 10 cm-re átnedvesedne a talaj de alatta meg ugye nincs nedvesség a földbe?? A gyökerét ez mennyire hátráltatná a fejlődésbe?? Mondjuk az első fagyokig milyen mélyre tud hatolni a gyökere??
Válasz #376. hozzászólásra
200 az kevés.240 kg minimum.
Sziasztok! Aki tavaszi búzában gondolkodik ajánlom néki a Mv Vanekot, 60g nem rossz...
Válasz #374. hozzászólásra
Kukorica után vetném ,úgy hogy 2 sor tárcsa utána vetőgéppel bele. 200 kg/ha mennyiséggel gondoltam,nem tudom hogy ez sok vagy kevés.
Ismerősök mondanak 160-280-ig mindenféle mennyiséget.
Műtrágyából 200kg/ha pétisót tervezek,meg a permetezések alkalmával lombtrágyát,remélem ez elég neki!!
Hystar hibridbúzát mikor optimális elvetni? Van valakinek gyakorlati tapasztalata ezzel a fajtával?
Válasz #373. hozzászólásra
Tavaly elemezgettem egy pár kísérletet amiben volt mindenféle mag (hazai,külföldi nemesítések), és összességében a Judy volt nekem a legszimpatikusabb .
Termésben és betegség ellenállóságban kiemelkedő volt...
Nem éppen egy sör árpa típus , de lehet egy rosszabb évben ezt is elvinnék...
Sziasztok !
Érdeklődnék hogy GK judy őszi árpával van valakinek tapasztalata?
Ezt a fajtát még nem ismerem,de csak ehhez jutottam hozzá,és érdekelne hogy mit tud,mik az igényei??
Előre is köszi!!
Válasz #371. hozzászólásra
Fene se tudja hogy a szomszéd mérv adó e?
mellettem a szomszéd 63mázsa tritikálét aratott pedig azt mondják az nem is terem olyan jól.
Kíváncsi vagyok most a kukoricára mert ő már levágta 5t körüli sulyal, és esküszik hogy az enyém több lessz amit a jövő héten megtudok.
Válasz #369. hozzászólásra
A szomszéd , az sosem mérvadó...
Válasz #369. hozzászólásra
Na most jól meg vigasztaltál.
nállam a bitop volt viszavetett magggal 43/Ha
Lehet hogy még enyit se tud?
Persze sok mindenen mullik az hogy mennyi az annyi.
Válasz #368. hozzászólásra
Nekünk idén antonius volt 37qra jött ki, szomszédnak volt vulkanus, nagyon szidta, 30alatt volt nekik
Válasz #366. hozzászólásra
3éve termesztik állítólag5-6 mázsával veri az antóniust.
Válasz #365. hozzászólásra
Bízom benne mert a 40000ft /ha mag ára nemjön vissza.