Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR410.85 FtUSD395.1 FtCHF435.54 FtGBP486.14 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz J.D. Borda #6092. hozzászólásáraVolt már év, amikor nem volt meg a 3 t/ha átlag se, és addig nem emeltek árat, még a lengyelek meg nem jelentek. Utána már nem volt gond megadni a dupláját, amit a lengyel kínált a búzáért. De adig......
Válasz Sk Laci #6091. hozzászólásáraJobb mint az eddigi évek, nyilván megvan az oka, biztos hogy kevesebb a készlet és kevesebb lesz a várható termés is. Tárolásra csak bér tárolót tudnék, a tárolási díjhoz+ ki be tárolás+ forgatási veszteség+ gázosítás... stb... elviszi az emelkedést kb.
Válasz Sk Laci #6091. hozzászólásáraMajd akkor koppannak amikor 4-5 tonna között lesz a búza. Nem véletlenül emelték az árakat látják hogy nem lesz kánaán!!!
Válasz lac* #6087. hozzászólásáraKukorica idén sem lesz sajnos nagy buli tárolni, a gabonában illetve a napraforgóban volt idén nagy kasza. Kerestek májusban napraforgót valami 12000 ért. Ezekre a dolgokra rá kell érezni egyszer fent egyszer lent...
Válasz Drisa #6082. hozzászólásáranincsen sajnos mert búzát nem termelek a tritikálét meg a libák megeszik mivel túltartás van a nagy piaci pangás miatt.
Válasz Drisa #6086. hozzászólásáraNa ezaz,nem kötelező nyerni a tároláson,ez nem alap.Én amikor kész lett a tároló,elkezdtem tárolni,buktam is rajta ahogy kell.
Lehet nyerni is ,csak érezni kell a piacot és ez vagy megy vagy nem.
Válasz Cafi #6070. hozzászólásáraNemtudom, lehet.
Biztos egyéb ok is van az árak emelkedése mögött amit mi még nemtudunk. Valamelyik öreg tőzsdés mondta,az okokkal nem kell foglalkozni, csak az irányt kell jól felismerni.
Válasz lac* #6069. hozzászólásáraEddigre elszoktak az osszeset.
Ha eddig nem vetettek el 25-30 %-ot es kb mar ertelme sincs, akkor ennyi hatasa lenne 100 millio tonna kukorica kiesesenek usaban?
Válasz Cafi #6068. hozzászólásáraMájus 27-én még 25-30% nem volt elvetve,az biztos.
Nemtudom mennyit vetnek összesen és nem is akarok ezzel foglalkozni,a lényeg az árak emelkednek.
És ez jó
Válasz .Richard. #6060. hozzászólásáraEz még csak a mézes madzag. Akkor kell örülni, ha a számlára is szép kövér árakat írsz.
Ha ez bekövetkezik, akor a vegyszerforgalmazók mütrágyások egyből emelnek, mert "hü de jól megy a parasztnak" ők is akarnak a jusból....
Múltbeli tapasztalat, ami nagy valószinüségel ismétlődni fog.
Válasz Ares 826 #6063. hozzászólásáraVan egy olyan érzésem,hogy mióta teleszórták a jónépet ft-ban jegyzett kötvénnyel,leépítették a deviza alapúakat ezzel párhuzamosan,nem zavarja őket a ft gyengülés.Sőt,kifejezetten előnyős az állam számára.
Válasz .Richard. #6060. hozzászólásáraCsak mennyire lesz tartós az emelkedés ez itt a kérdés.A forint mindenesetre trendszerűen gyengül.Csak azt nem tudom,ennek örüljek-e
12447 hozzászólás
Válasz Gatti #6096. hozzászólásáraEzek az árak már nem igazak, elég vékony.
Kicsit bekavarnak az oroszok:link
Válasz J.D. Borda #6092. hozzászólásáraVolt már év, amikor nem volt meg a 3 t/ha átlag se, és addig nem emeltek árat, még a lengyelek meg nem jelentek. Utána már nem volt gond megadni a dupláját, amit a lengyel kínált a búzáért. De adig......
Válasz Sk Laci #6091. hozzászólásáraJobb mint az eddigi évek, nyilván megvan az oka, biztos hogy kevesebb a készlet és kevesebb lesz a várható termés is. Tárolásra csak bér tárolót tudnék, a tárolási díjhoz+ ki be tárolás+ forgatási veszteség+ gázosítás... stb... elviszi az emelkedést kb.
Válasz Sk Laci #6091. hozzászólásáraMajd akkor koppannak amikor 4-5 tonna között lesz a búza. Nem véletlenül emelték az árakat látják hogy nem lesz kánaán!!!
Válasz gazda001 #6090. hozzászólására49 takarmány minőségért nagyon jó ár.
Tak 49 MII 50 MI 52 lekötöttem ez van.
Válasz lac* #6087. hozzászólásáraKukorica idén sem lesz sajnos nagy buli tárolni, a gabonában illetve a napraforgóban volt idén nagy kasza. Kerestek májusban napraforgót valami 12000 ért. Ezekre a dolgokra rá kell érezni egyszer fent egyszer lent...
Válasz Drisa #6082. hozzászólásáranincsen sajnos mert búzát nem termelek a tritikálét meg a libák megeszik mivel túltartás van a nagy piaci pangás miatt.
csak tudjam mennyit költöttem pluszba
Válasz Drisa #6086. hozzászólásáraNa ezaz,nem kötelező nyerni a tároláson,ez nem alap.Én amikor kész lett a tároló,elkezdtem tárolni,buktam is rajta ahogy kell.
Lehet nyerni is ,csak érezni kell a piacot és ez vagy megy vagy nem.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6085. hozzászólásáraAz most szívás....
Válasz Drisa #6084. hozzászólásáraÈn várok, kukóm is raktárban van, de mikor adjam el azt is?? Most szar az ára...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6083. hozzászólásáraÉn azt mondom senki ne adja el ennyiért, én várnék. De sokan nem tudnak...
Válasz Drisa #6082. hozzászólásáraNèdamá ahhhh... Kupeckeckedikkkkk....
Válasz Bán Zsolt #6081. hozzászólásáraMiért van eladó? Milyen fajta és mekkora mennyiség?
Válasz Drisa #6080. hozzászólására47ért takarmány minőséget?
Válasz misi63 #6079. hozzászólásáraAnnyiért én is vennék
Válasz J.Z.6600 #6078. hozzászólásáraPénteken takarmány búza 4700 tegnap délután 47-48 augusztusi szállítással ,novemberi szállítás 48-49 .Én még várok szerintem kevés .
Friss árakat tud valaki ???
Válasz Cafi #6068. hozzászólására Az oké, hogy 1 milliót nem vetettek el, de lehet, hogy 8-at meg csak úgy eltapasztottak a sárba..
Válasz Wilde #6075. hozzászólásáraJuj. Azt az àrat ki èri itt meg? Majd ha a holdon aratnak...akkor is elöbb ott.
Válasz .Richard. #6074. hozzászólásáraakkor nem ezrest kellene hanem 10 ezrest
Válasz Gabesz78 #6071. hozzászólásáraMèg egy ezrest ràdobhatnànak'hogy tükrözze mindjàrt 2020van!
Válasz Gabesz78 #6071. hozzászólásáraKinél ha, nem titok ???
Válasz Cafi #6070. hozzászólásáraNemtudom, lehet.
Biztos egyéb ok is van az árak emelkedése mögött amit mi még nemtudunk. Valamelyik öreg tőzsdés mondta,az okokkal nem kell foglalkozni, csak az irányt kell jól felismerni.
48.5Ft tak.Gyms
Válasz lac* #6069. hozzászólásáraEddigre elszoktak az osszeset.
Ha eddig nem vetettek el 25-30 %-ot es kb mar ertelme sincs, akkor ennyi hatasa lenne 100 millio tonna kukorica kiesesenek usaban?
Válasz Cafi #6068. hozzászólásáraMájus 27-én még 25-30% nem volt elvetve,az biztos.
Nemtudom mennyit vetnek összesen és nem is akarok ezzel foglalkozni,a lényeg az árak emelkednek.
És ez jó
Válasz lac* #6059. hozzászólására1 millio ha-t nem tudtak elvetni a 3x millio ha-ból.
par %-nyi terület
https://agroforum.hu/agrarhirek/termenyarak/termenyarak-aremelkedes-amit-nem-a-hiany-mozgat/
Válasz .Richard. #6060. hozzászólásáraEz még csak a mézes madzag. Akkor kell örülni, ha a számlára is szép kövér árakat írsz.
Ha ez bekövetkezik, akor a vegyszerforgalmazók mütrágyások egyből emelnek, mert "hü de jól megy a parasztnak" ők is akarnak a jusból....
Múltbeli tapasztalat, ami nagy valószinüségel ismétlődni fog.
Alakul!
Búza napos Chart:
Kukorica napos Chart
Válasz Ares 826 #6063. hozzászólásáraVan egy olyan érzésem,hogy mióta teleszórták a jónépet ft-ban jegyzett kötvénnyel,leépítették a deviza alapúakat ezzel párhuzamosan,nem zavarja őket a ft gyengülés.Sőt,kifejezetten előnyős az állam számára.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6053. hozzászólásáraNzrt
Válasz lac* #6061. hozzászólásáraAnnak a gyengülésnek van előnye is meg sajnos hátránya is!
Válasz lac* #6061. hozzászólásáraLegyünk optimistàk. Csak kàr'hogy valakinek ezen a vilàgon rà kell bszni'hogy màs jol jàrjon.
Válasz .Richard. #6060. hozzászólásáraCsak mennyire lesz tartós az emelkedés ez itt a kérdés.A forint mindenesetre trendszerűen gyengül.Csak azt nem tudom,ennek örüljek-e
Válasz lac* #6059. hozzászólásáraKössz!erre vonatkozik a 'legszebb öröm a kàröröm? Mert ha ezèrt jàrunk mi jobban akkor ez az.
Válasz .Richard. #6057. hozzászólásáranem tudták elvetni,csak valami 70%-ot
Beindult a rally a Chicagoi tőzsdén:
Válasz lac* #6055. hozzászólásáraMi a gond ott a kukoricàval?
Válasz Lajos76 #6052. hozzászólásáraki ad ennyit?
Amerikában gond van a kukoricavetésekkel,és emiatt emelkedik az ár, állítólag ez húzza fel a búza árát is.
Repcére jó lenne 120 ezer aratásra.
Tavaly nyáron 105 körül vették.
Világ szinten repcéből sem lesz rekord..
Válasz Lajos76 #6052. hozzászólásáraKössz, ès ez melyik felvásárló???
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6051. hozzászólásáraHeves-Borsod
Válasz Lajos76 #6050. hozzászólásáraHol hol...?????
Mai ajánlat, 50 000 FT/t minőség nélkül.
Válasz J.D. Borda #6048. hozzászólásáraNèmet melyik rèszèn??
Válasz Cafi #6046. hozzászólásáraLesz az még több is. Hitvagy a buza mindenhol most nemetbe vagyok ott sem nagy eresztés.