Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz borda77 (Joe) #5170. hozzászólásáraMég nem adtuk el, de nem nagyon volt más választásunk, hogy hova vigyük, mert sajna nincs tárolási lehetőségünk. Így is "örülhettünk", hogy
átvették, mert még árpa-repce volt a placcon.
Árat csak az átvétel után mondtak, az ikrényi nagy cég az.
15 napunk van dönteni, természetesen a ki-és betárolás , valamint a heti
tárolási díj lehet, hogy elvinné azt a pár száz forintot, amivel többet esetleg más adna..
Válasz szalayb0511 #5168. hozzászólásáraNa akkor közel vagyunk!!! Én barátin és kismegyer mellett fogom kezdeni a búzákat hétvége felé... megmértem én is 14-16 fehérjét és 32-36 sikért mértem és a hekto 66-70 volt... persze ezzel is fel lehet a sikér nélküli búzákat javítani csak kevés a hekto kevesebb liszt jön ki belőle! szóval ő ezt el fogja adni malminak megnyugtatlak!!! Én tárolom amig tudom az tuti!
Érdekes lesz itt Győr környékén, ma végeztünk 30 q-ás átlag, igaz
10 AK-s körüli földek sashegy-banai út között, bár a szabadhegyi
28 AK-ás föld is csak 40 q-át tudott Ortegus fajtából.
Paraméterek: 14-16-os fehérje, 32-36-os sikér viszont besült, aszalódott
szemek, 60-73-as hektólitersúllyal..
Győri osztrák cég takarmányként átvette, majd beárazta 3880 forintra
mázsáját.
Válasz borda77 (Joe) #5159. hozzászólásáraItt a Kisalföldön is ez van. Megszorult a szem.
Jó földrekről is 3-assal kezdődik a súly, ha már 4-essel az jó sajnos.
Személy szerint én a nagy forróságot okolom, szinte a tejesérésre jött a hosszan tartó forróság. Másodjára pedig vele együtt a csapadék hiányt.
Válasz Mf-es? #5162. hozzászólásáraFelénk meg 36, és mondják hogy örüljünk neki. Más! Ismerős belevágott a legjobbnak kinéző búzájába, abból vittek be mintát a felvásárlóhoz, 15 fehérje, 33,5 a sikér. Telefon haza hogy vágják az egészet, mert jó a cucc. Learatják, beszállítás a helyre, aztán a pofára esés: 13 fehérje 26 sikér. Értetlenül állnak ott, de mese nincs borítani kell. Persze újra mintát venni, vagy újra mérni már nem akart a kereskedő mondván úgyse lesz jobb...
Válasz plantek.kriszta #5158. hozzászólásáraMondtam hogy emelkedni fog. lassan bele csíptek a búzákba és 4-5 tonnák... a fehérje sikér jó hekto nem mérhető...ez van! Lesz az még több is!
Válasz Pont #5157. hozzászólásáraSzevasztok a mai ajánlat 42000/T + komp csak takarmány minőség!!!!!! 3% levonás!!! Nincs rostálási díjj nincs betárolás dijj!! 8 napon belül fizet!! 13% víz max!
Válasz Géza15 #5155. hozzászólásáraAzzal, hogy ott 5000 nem mész semmire, hacsak nem ott adod el. Inkább a tendencia a lényeg, hogy emelkedik, ezt azért ha már felvásárolták a kényszerhelyzetben lévőktől, akkor kénytelenek lesznek követni. Ha tényleg kevés lesz Országosan akkor még nagy Rallye is kialakulhat, mert akkor meg úgy kell számolniuk, hogy az 5000-es plusz 1000 a fuvar ide amit most levonnak 4000+1000 oda....
Válasz Géza15 #5155. hozzászólásáraAzzal, hogy ott 5000 nem mész semmire, hacsak nem ott adod el. Inkább a tendencia a lényeg, hogy emelkedik, ezt azért ha már felvásárolták a kényszerhelyzetben lévőktől, akkor kénytelenek lesznek követni. Ha tényleg kevés lesz Országosan akkor még nagy Rallye is kialakulhat, mert akkor meg úgy kell számolniuk, hogy az 5000-es plusz 1000 a fuvar ide amit most levonnak 4000+1000 oda....
Olvasgatva a hozzàszólàsokat a következő kérdés merült fel bennem: amit írtok is, hogy a matifon (vagy min) 5000 ft/q a búza, ez mit jelent? Nekünk ebből mit kellene làtni, mert én azt làtom hogy 3800 ft- ot akarnak fizetni a búzáért, ez most akkor hogy van, vagy hogy kell ezen kiigazodni?
érdekes matek! „Ez nagyjából egy hektár, vagyis 6 tonna árpám veszett el” – mondta a Le Journal du Centernek, hozzátéve, hogy a lelapított árpa nem terem idén, így a művészi körök neki nagyjából ezer eurós kárt okoztak
teljes cikk:https://blog.syngenta.hu/2017/07/01/alien-korok-franciaorszagban/ tehát 6 t árpa ára 1000 euro azaz cca 310000 ft akkor 1 mázsa 5160ft
Válasz Matyi50 #5133. hozzászólásáraNemigen tárolgatják ki-be. Csak megveszik és tovább
adják, a kitárolást meg kifizettetik a tároltatóval. Van, h a negyedik vevő viszi el fizikailag is.
Válasz preczol #5138. hozzászólásáraitt gymsbe mindenki 109-110-et mond bárkit ?-em... Nem tudom aki 102-t mond merre viszi de itt ennyi, pedig gondolom ez is külföldre megy
Válasz rongyos #5127. hozzászólásáracsak tényleg amikor nem 180 a matifon meg 522 usd az usa-ba akkor azt mondom oké, de most annyi és szinte semmit nem emaltek a tavalyihoz képest...
de adja el 5ezerért,akkor is 50-60ezret akaszt 9-10tonna anyagon
Betárolja,kitárolja,még akkor is kurvasok haszna van egyetlen kocsin is.
Apropó betárolás...hát te beviszed,bebillented,betolatsz neki,sok helyen csak feltúrják a tárolón belül oszt kész...még garatmotor se fogyaszt áramot...
Válasz borda77 (Joe) #5117. hozzászólására:(( Igazad van...de nálunk azt szokták mondani, hogy add oda..mert max. egy hónapig tudjuk tárolni, ugyanis kell a hely a napraforgónak...és vidd a szaros búzádat a bánatba...mert kitoljuk a placcra...:(((
Válasz Büresz #5125. hozzászólásáraHívom a kereskedőket és a malmot is ahová el szoktam adni mindenki hát most nem számít a matif meg az usa sem... megvárjuk más mit mond... arra spekulálnak, hogy amennyit olcsón meg tudnak venni megvesznek aztán a többit meg majd kénytelenek lesznek magasabban...
A kukit erőltetik piszkosul 44000 aratás után mindenki ezzel hív anyátok mondom a buzával foglalkozzatok...
12425 hozzászólás
Válasz V.L. #5174. hozzászólásáraOroszoknál 20% kiesési volumenről kelt hírek szárnyra a napokban!.....
Állítólag a jó minőségű búza 1-2 hónapon belül eléri 5000 Ft/q árat, de az orosz,ukrán termésekről jó lenne tudni valamit, mert az még bekavarhat.
Válasz kukaccsosz #5067. hozzászólásáraa nyugat és közép amerikai súlyos aszály miatt ugrott meg az amerikai tőzsde és ezt követték le az európai tőzsdék
Válasz borda77 (Joe) #5170. hozzászólásáraMég nem adtuk el, de nem nagyon volt más választásunk, hogy hova vigyük, mert sajna nincs tárolási lehetőségünk. Így is "örülhettünk", hogy
átvették, mert még árpa-repce volt a placcon.
Árat csak az átvétel után mondtak, az ikrényi nagy cég az.
15 napunk van dönteni, természetesen a ki-és betárolás , valamint a heti
tárolási díj lehet, hogy elvinné azt a pár száz forintot, amivel többet esetleg más adna..
Válasz Gox #5166. hozzászólásáraNálunk 58 mázsa/ha tavaj napraforgó volt benne 3x tárcsáztam, tavasszal adtam neki 4 mázsa pétisót két menetba , gyomirtó ennyit kapott! Tavasszal 2x jój megázott kb 100 mili.Atöbbi tábla is legalább igy nézki
Válasz szalayb0511 #5168. hozzászólásáraNa akkor közel vagyunk!!! Én barátin és kismegyer mellett fogom kezdeni a búzákat hétvége felé... megmértem én is 14-16 fehérjét és 32-36 sikért mértem és a hekto 66-70 volt... persze ezzel is fel lehet a sikér nélküli búzákat javítani csak kevés a hekto kevesebb liszt jön ki belőle! szóval ő ezt el fogja adni malminak megnyugtatlak!!! Én tárolom amig tudom az tuti!
Ki az az osztrák akinek eladtad?
Válasz szalayb0511 #5168. hozzászólásáraA világot gengszterek irányitják,ez már igy van régóta...
Válasz borda77 (Joe) #5167. hozzászólásáraSziasztok!
Érdekes lesz itt Győr környékén, ma végeztünk 30 q-ás átlag, igaz
10 AK-s körüli földek sashegy-banai út között, bár a szabadhegyi
28 AK-ás föld is csak 40 q-át tudott Ortegus fajtából.
Paraméterek: 14-16-os fehérje, 32-36-os sikér viszont besült, aszalódott
szemek, 60-73-as hektólitersúllyal..
Győri osztrák cég takarmányként átvette, majd beárazta 3880 forintra
mázsáját.
Válasz Gox #5166. hozzászólásáraés ezt szorozzuk 41-42 Ft-al totál ráfizetés.
Itt győrben egy nagyobb gazdaság aratja a búzát 28-30 q-ha...
Válasz borda77 (Joe) #5159. hozzászólásáraItt a Kisalföldön is ez van. Megszorult a szem.
Jó földrekről is 3-assal kezdődik a súly, ha már 4-essel az jó sajnos.
Személy szerint én a nagy forróságot okolom, szinte a tejesérésre jött a hosszan tartó forróság. Másodjára pedig vele együtt a csapadék hiányt.
Válasz Berkó_ #5163. hozzászólásáraNa ez a netto LOPÁS!!!
Az Apróhirdetések között van pár gabona felvásárlós hirdetés.
Valakinek tapasztalat velük?
Válasz Mf-es? #5162. hozzászólásáraFelénk meg 36, és mondják hogy örüljünk neki. Más! Ismerős belevágott a legjobbnak kinéző búzájába, abból vittek be mintát a felvásárlóhoz, 15 fehérje, 33,5 a sikér. Telefon haza hogy vágják az egészet, mert jó a cucc. Learatják, beszállítás a helyre, aztán a pofára esés: 13 fehérje 26 sikér. Értetlenül állnak ott, de mese nincs borítani kell. Persze újra mintát venni, vagy újra mérni már nem akart a kereskedő mondván úgyse lesz jobb...
Válasz borda77 (Joe) #5159. hozzászólására38,5 a takarmány.Nem nagyon emelkedik itt.
Válasz borda77 (Joe) #5159. hozzászólásáraMi tegnap vágtunk búzát is, tényleg 4-5t/ha mozog, szénné égett abban a kánikulában sajnos
Válasz plantek.kriszta #5158. hozzászólásárajó kalászosan kell szedni meglegyen a 3%-neki
Válasz plantek.kriszta #5158. hozzászólásáraMondtam hogy emelkedni fog. lassan bele csíptek a búzákba és 4-5 tonnák... a fehérje sikér jó hekto nem mérhető...ez van! Lesz az még több is!
Válasz Pont #5157. hozzászólásáraSzevasztok a mai ajánlat 42000/T + komp csak takarmány minőség!!!!!! 3% levonás!!! Nincs rostálási díjj nincs betárolás dijj!! 8 napon belül fizet!! 13% víz max!
Sziasztok!
Olvasgatva a hozzàszólàsokat a következő kérdés merült fel bennem: amit írtok is, hogy a matifon (vagy min) 5000 ft/q a búza, ez mit jelent? Nekünk ebből mit kellene làtni, mert én azt làtom hogy 3800 ft- ot akarnak fizetni a búzáért, ez most akkor hogy van, vagy hogy kell ezen kiigazodni?
Köszönöm a vàlaszokat!
Válasz gazda001 #5153. hozzászólásáradehogynem! Én bízom benne...
Válasz borda77 (Joe) #5149. hozzászólásáraNem lesz sajnos
A termések meg 4-5 tonnásak,nem 7 meg 8 mint tavaly...
Nálunk még mindig csak 38-39-40.
Válasz bobo77 #5148. hozzászólásárama én is 41-es ajánlatot kaptam
Válasz bobo77 #5148. hozzászólásáraBAKFITTY!!! De sajna nálunk sem több egyenlőre pedig itt nyugaton általában minden magasabb szokott lenni...
Lesz ez még másként is!!!
Válasz borda77 (Joe) #5147. hozzászólásáraAnnak 41
Válasz plantek.kriszta #5146. hozzászólásáraés aki nem komp akkor annak mennyi?
Válasz borda77 (Joe) #5144. hozzászólásáraA mai ár 2017 07 04. 41000/T Somogy megye takarmány búza+ komp.
Válasz adoksz #5143. hozzászólásáraA búza termény felvásárlási ár hoz miért kell árpa nyűgöket ide írogatni ?????????????
USA.
Búza ára év elején 400 USD volt, MA 539 USD !!! MAtif 2016 dec. 165 EUR ma 180 EUR !!!
Bezzeg ha valamennyikben csökken a jegyzés másnap azt sipákolják hogy zuhan usá-ba, de ha Mozambikba akkor is.
Mi van ebben az országban? A Bet-en megszűnt gyakorlatilag a búza kereskedés... nincsen ár már vagy fél éve...
Hol a NAK, Hol a Jakab, Hol a vidékfejlesztési miniszter stb...???
érdekes matek! „Ez nagyjából egy hektár, vagyis 6 tonna árpám veszett el” – mondta a Le Journal du Centernek, hozzátéve, hogy a lelapított árpa nem terem idén, így a művészi körök neki nagyjából ezer eurós kárt okoztak
teljes cikk:https://blog.syngenta.hu/2017/07/01/alien-korok-franciaorszagban/ tehát 6 t árpa ára 1000 euro azaz cca 310000 ft akkor 1 mázsa 5160ft
Válasz Matyi50 #5133. hozzászólásáraNemigen tárolgatják ki-be. Csak megveszik és tovább
adják, a kitárolást meg kifizettetik a tároltatóval. Van, h a negyedik vevő viszi el fizikailag is.
Válasz Vadmalac #5137. hozzászólásáraNem erőltette meg magát a kereskedő az látszik az ajánlatán.
Válasz borda77 (Joe) #5139. hozzászólásáraItt nagyon vennék 102-ért. Mikor mondtam, hogy az nagyon kevés emelték egyből 103-ra. Visszatértem, hogy ez komoly
Válasz preczol #5138. hozzászólásáraitt gymsbe mindenki 109-110-et mond bárkit ?-em... Nem tudom aki 102-t mond merre viszi de itt ennyi, pedig gondolom ez is külföldre megy
Büresznek, meg Borda77-nek köszi az infót. Nekem is 102-103 mondtak ma. Csak keveseltem Csongrád megye.
Mai gyomaendrődi és békéscsabai árak:
Tak: 3800
Euro: 3900
Malmi: 4000
Válasz rongyos #5127. hozzászólásáracsak tényleg amikor nem 180 a matifon meg 522 usd az usa-ba akkor azt mondom oké, de most annyi és szinte semmit nem emaltek a tavalyihoz képest...
Válasz Matyi50 #5133. hozzászólásáraJa hát persze ez így működik, de nincs ellene orvosság.
Válasz preczol #5129. hozzászólásáraGYMS 110
Válasz Büresz #5132. hozzászólásáraRáengedsz a pótra 90mázsát
tőled megveszi malmiba 4200 ért mázsáját
eladja 5200ért pár hónap mulva
mennyi a különbség?
90ezer forint! Egy pótkocsin!
de adja el 5ezerért,akkor is 50-60ezret akaszt 9-10tonna anyagon
Betárolja,kitárolja,még akkor is kurvasok haszna van egyetlen kocsin is.
Apropó betárolás...hát te beviszed,bebillented,betolatsz neki,sok helyen csak feltúrják a tárolón belül oszt kész...még garatmotor se fogyaszt áramot...
Válasz Matyi50 #5131. hozzászólásáraAkár mit csinálunk akkoris lehúznak. De a 8 tonnából hogy jön ki 70e???
Válasz Büresz #5120. hozzászólásáraHa 100tonnát betárolsz 70ezerért...ő meg egyetlen 8tonnás pótkocsi anyagon keres rajtad 10perc alatt 70ezret ,akkor van miről beszélni????
Válasz preczol #5129. hozzászólására102.
Repce árat tudtok?
Válasz borda77 (Joe) #5126. hozzászólásáraÉrtem, szerintem én is várok vele.
Válasz borda77 (Joe) #5117. hozzászólására:(( Igazad van...de nálunk azt szokták mondani, hogy add oda..mert max. egy hónapig tudjuk tárolni, ugyanis kell a hely a napraforgónak...és vidd a szaros búzádat a bánatba...mert kitoljuk a placcra...:(((
Válasz Büresz #5125. hozzászólásáraHívom a kereskedőket és a malmot is ahová el szoktam adni mindenki hát most nem számít a matif meg az usa sem... megvárjuk más mit mond... arra spekulálnak, hogy amennyit olcsón meg tudnak venni megvesznek aztán a többit meg majd kénytelenek lesznek magasabban...
A kukit erőltetik piszkosul 44000 aratás után mindenki ezzel hív anyátok mondom a buzával foglalkozzatok...