Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz borda77 (Joe) #5119. hozzászólásáraA tárolás 60ft/T/hét ha jól emlékszem, azaz mondjuk 100 tonnát 3 hónapig (vagyis 12hétig) betároltatom az 72e ft. Magyarul ha akkor eladom egy 1000ft-ért többért akkor már jól jártam, vagy fogalmazhatok úgy is hogy nem buktam.
Válasz Büresz #5118. hozzászólásáraTUTI!!!! Én azt teszem!!! Ma mérettem meg 14-16-ig a fehérjém a sikér 33-37-ig ... jó a minőség a hekto alacsony de amúgy kiváló aratunk aztán berakjuk... de oda nem adom ezeknek ennyiért!!!
ÁRakat is sokan számolták matif aztán vonják belőle a fuvarokat és az 5200-ft-ból 4100 az korrekt...
Akkor az hogyan van hogy a matifon a repce 365EUr Ami = 113000 Ft és ma 110000Ft-ot úgy adtak volna a kereskedők hogy nem is alkudtam felfelé a maradékért... Itt nem számít a fuvar mint a búzánál mert akkor ez is csak kb. 102000 Ft lenne!!!... ezért mondom hogy blöff az egész a búzánál!!!
Igen is 180EUR a matifon az 55-56000 Ft akkor az nem 41000 Ft-os búza hanem 50000 FT !!!! minimum!
NE HAGYJUK MAGUNKAT!!! Senki ne adja oda ezeknek a ...
Na itt jön az hogy stadion helyett a Duna-Tisza csatorna most jól jönne. Itt a Duna menti cégek azért jobb előnyben vannak a szállítást illetően. Csak az alacsony víz állás okoz problémát. A többi sima ügy. Még a fuvarozók is úszályoznak a kamionokkal. Látom itt megy az orrom előtt.
Válasz kukaccsosz #5099. hozzászólásáraNem,ezek országos kereskedési árak! Ez a kikötői,meg szállítási költség is egy nagy haszonleső duma...milliárdokat szednek belőle össze cégek.
Válasz Matyi50 #5098. hozzászólásáraCsak az a baj ezekkel, hogy kikötői árak! Mivel nálunk a termés jóval meghaladja a szükségletet ezért exportnál ebből le kell vonni a szállítást ami kb. 35 EUR/t. Így marad 135 ami kb. 41700 Ft/t.
Válasz Matyi50 #5087. hozzászólásáraMatyi csinálj ilyent ide a szójából is légyszives!
Minden évben jó lenne ebből egy gyakorlatot csinálni hogy minden egyszerű földtúró kollega is láthassa.
Ha pl a vízmű szolgáltató,vagy a gáz szolgáltató eltérést,sérülést mutat ki a saját műszereivel a saját óráján...máris beperel akár egy két köbméter eltérés miatt is,ami párzer forint...
Itt ez hogy működik szerinted? Melyik termelő nézi,illetve nézheti meg a mintavevő,analizáló berendezések és műveletek hitelességét minden alkalommal?
Sok helyen a kezébe nyomnak egy nyomtatott szalagot,de hogy a minta hova,hol ment,azt senki se tudja...
Válasz Matyi50 #5080. hozzászólásáraAzért ne vegyünk már minden felvásárlót egy kalap alá.
Mi pl 99%-ban malmi és javító búzát termelünk, soha nem volt még gondunk azzal, hogy megpróbáltak átvágni.
Válasz Mf-es? #5073. hozzászólásáraÍrtam már régebben,hogy bármit viszel az takarmány árban busás hasznot hoz a felvásárlónak...ő meg mindennel arra törekszik,hogy átvágjon "hitelesen".... ha a sikér jó,akor az esésszámmal fog szarozni,vagy ha reklamálsz akkor bemondja,hogy fuzáriumos...
Válasz Mf-es? #5077. hozzászólásáraTudod, ez első sorban fajta kérdés, másodsorban időjárás, amíg éretlen addig kevés, miután beérik eléri a csúcsot majd minden esővel megy lefelé.
Az hogy valaki nem nézi az ő dolga, de nem minden búzából sütnek kenyeret, dagasztani pedig első sorban azt kell. Nincs semmi átverés, ha valaki ennek akarja megvenni akkor ez egy nagyon fontos dolog.
Válasz .Feco. #5076. hozzászólásáraItt a "sógorok" ezt a mókát ilyen locspocs idő esetén csinálják... Az eső lerontja az esésszámot... Vittem rokonnak javítót esős idő után... ezen bukott el...
(Este a targoncás a mintát csak a varázsdobozba rakta be...reggel a mázsálósnak eszébe jutott a "köpülőt" elővenni...
Válasz .Feco. #5076. hozzászólásáraTe se érted.Az egyik felvásárló nem is nézi.Sikér,és fehérje alapján kategorizál.Szóval,mindenhol becsapnak,egyik helyt így,másik helyt meg amúgy.
Esésszámot,mint termelő,tudod befolyásolni?
12425 hozzászólás
Válasz borda77 (Joe) #5124. hozzászólásáraÉn is úgy gondolom, csak olcsón tartják az árakat.
Válasz Büresz #5123. hozzászólásáraÉ na jelenlegi helyzetben nem tartom valószínünek!
Válasz borda77 (Joe) #5121. hozzászólásáraÉs lejjebb nem megy???
Válasz borda77 (Joe) #5121. hozzászólásáraÉrtem.
Válasz Büresz #5120. hozzászólásáranekem a tárolás ingyen van, de szerintem ha fizetsz akkor is megéri...
Válasz borda77 (Joe) #5119. hozzászólásáraA tárolás 60ft/T/hét ha jól emlékszem, azaz mondjuk 100 tonnát 3 hónapig (vagyis 12hétig) betároltatom az 72e ft. Magyarul ha akkor eladom egy 1000ft-ért többért akkor már jól jártam, vagy fogalmazhatok úgy is hogy nem buktam.
Válasz Büresz #5118. hozzászólásáraTUTI!!!! Én azt teszem!!! Ma mérettem meg 14-16-ig a fehérjém a sikér 33-37-ig ... jó a minőség a hekto alacsony de amúgy kiváló aratunk aztán berakjuk... de oda nem adom ezeknek ennyiért!!!
Ma kérdeztem takarmány 4000ft, étkezési 4200. Többfajta nincs. Érdemes szerintetek pár hónapot pihentetni raktárban?
Érdekes...
ÁRakat is sokan számolták matif aztán vonják belőle a fuvarokat és az 5200-ft-ból 4100 az korrekt...
Akkor az hogyan van hogy a matifon a repce 365EUr Ami = 113000 Ft és ma 110000Ft-ot úgy adtak volna a kereskedők hogy nem is alkudtam felfelé a maradékért... Itt nem számít a fuvar mint a búzánál mert akkor ez is csak kb. 102000 Ft lenne!!!... ezért mondom hogy blöff az egész a búzánál!!!
Igen is 180EUR a matifon az 55-56000 Ft akkor az nem 41000 Ft-os búza hanem 50000 FT !!!! minimum!
NE HAGYJUK MAGUNKAT!!! Senki ne adja oda ezeknek a ...
Válasz Roys #5106. hozzászólásáraNa az ilyenekkel lehet kezet fogni és otthagyni őket a francba!
Malmi búza 2. 3800....
Mondom,ezek nem néznek se istent se embert,annyira kapzsik és pofátlanok ,ha a saját hasznukról van szó.
Válasz bobo77 #5114. hozzászólásáraAz ár ott a kölülményekhez képest jó szokott lenni...
Válasz bobo77 #5113. hozzászólásáraPersze ez nem neked hanem a fritzen frütznek szól
Válasz csoppika #5112. hozzászólására
Válasz bobo77 #5110. hozzászólásáraFehérje szerint így veszi itt az osztrák. Sikér helyett hektolitersúlyt nézi...
Válasz bobo77 #5110. hozzászólásáraMég jó hogy nem kell eladnom, és nem ilyeneknek....
Válasz F-A-R-M-E-R \ #5109. hozzászólásáraIlyen szabvány nincs is mint amit irnak itt...Csalafintáznak
Válasz bobo77 #5108. hozzászólásáraJahhh...Innen meg megy olaszba, dupla ennyiért....
Válasz F-A-R-M-E-R \ #5107. hozzászólásáraCsak biztos a 90 es évekből kintmaradt ez a papír....
Válasz Roys #5106. hozzászólásáraAzt meg a fa...t
Válasz Roys #5105. hozzászólásáraA kép lemaradt...
Mai árak Törökszentmiklósi Gabona.
Válasz Pilátus #5103. hozzászólásáraOtt van a mértékegység. Tonna és mázsa is van.
Ezzel a marhasággal dolgoznak még ma is Bushel.
Akkor most mennyi is kg vagy tonnában az ár??
Válasz Matyi50 #5100. hozzászólásáraSajnos
Na itt jön az hogy stadion helyett a Duna-Tisza csatorna most jól jönne. Itt a Duna menti cégek azért jobb előnyben vannak a szállítást illetően. Csak az alacsony víz állás okoz problémát. A többi sima ügy. Még a fuvarozók is úszályoznak a kamionokkal. Látom itt megy az orrom előtt.
Válasz kukaccsosz #5099. hozzászólásáraNem,ezek országos kereskedési árak! Ez a kikötői,meg szállítási költség is egy nagy haszonleső duma...milliárdokat szednek belőle össze cégek.
Válasz Matyi50 #5098. hozzászólásáraCsak az a baj ezekkel, hogy kikötői árak! Mivel nálunk a termés jóval meghaladja a szükségletet ezért exportnál ebből le kell vonni a szállítást ami kb. 35 EUR/t. Így marad 135 ami kb. 41700 Ft/t.
Válasz Pilátus #5097. hozzászólásáraKatt: http://www.boerse-online.de/rohstoffe/sojapreis
Válasz Matyi50 #5087. hozzászólásáraMatyi csinálj ilyent ide a szójából is légyszives!
Minden évben jó lenne ebből egy gyakorlatot csinálni hogy minden egyszerű földtúró kollega is láthassa.
Válasz jozef19 #5089. hozzászólásáraPont itt van az eb elhantolva, ilyen minöségnél mond cirka 5000-t és nálunk pedig??
Válasz jozef19 #5089. hozzászólásáraPontosan így igaz!
Valószínű kár volt 4100 ba szerződni, persze akkor még nem tudtuk hogy lesz 1,5 hónap eső nélkül
Valaki konkrét árat hallott már mert mifelénk dél-alföldön még nem szedik???
Válasz Matyi50 #5087. hozzászólásáraÚgy látom a vezérnek sikerül megállítania "Brüsszelt".....
Válasz Matyi50 #5087. hozzászólásáraAzta K...
Válasz jozef19 #5089. hozzászólásáraIgaz. Az itteni osztrák is oda viheti, mert az is csak fehérje meg hektótömeg alapján veszi...
Válasz Matyi50 #5087. hozzászólásáraA németnél nincs sikér mérve,mert a mutató el se mozdulna a nulláról,a fehérjét lesi...
Válasz Matyi50 #5087. hozzászólásáraNa látod. Itt az árrése a kereskedőnek...
Remélem elhiszi az a kereskedő ,aki netán ezt látja,hogy nem photosop egyik kép sem,hanem VALÓS árak!!!!
NÉMETORSZÁG BÚZA- AKTUÁLIS ÁRAK:
Franciaország BÚZA aktuális:
OLASZORSZÁG BÚZA aktuális:
4ezer??? Meg a ... hódkóros .... az!
Aztán itt is emelkedik az àr? Mi történt a nagyvilàgban,ami itt pozitív hatàst èr el? Azért ilyen nixàm!
Ha a repce ára megy föl akkor az alaposan feltolja a szója árát is
Válasz Matyi50 #5082. hozzászólásáraAhova mi visszük, ott minden a szemünk előtt történik és mindent megmutatnak, csak kérni kell.
Válasz Matyi50 #5082. hozzászólásáraBe kell vinni a mintát a malomba.
Válasz Garo #5081. hozzászólásáraLemaradt! Tisztelet a kivételnek és a protekciós haveroknak.
Ha pl a vízmű szolgáltató,vagy a gáz szolgáltató eltérést,sérülést mutat ki a saját műszereivel a saját óráján...máris beperel akár egy két köbméter eltérés miatt is,ami párzer forint...
Itt ez hogy működik szerinted? Melyik termelő nézi,illetve nézheti meg a mintavevő,analizáló berendezések és műveletek hitelességét minden alkalommal?
Sok helyen a kezébe nyomnak egy nyomtatott szalagot,de hogy a minta hova,hol ment,azt senki se tudja...
Válasz Matyi50 #5080. hozzászólásáraAzért ne vegyünk már minden felvásárlót egy kalap alá.
Mi pl 99%-ban malmi és javító búzát termelünk, soha nem volt még gondunk azzal, hogy megpróbáltak átvágni.
Válasz Mf-es? #5073. hozzászólásáraÍrtam már régebben,hogy bármit viszel az takarmány árban busás hasznot hoz a felvásárlónak...ő meg mindennel arra törekszik,hogy átvágjon "hitelesen".... ha a sikér jó,akor az esésszámmal fog szarozni,vagy ha reklamálsz akkor bemondja,hogy fuzáriumos...
Undorító!
Válasz Mf-es? #5077. hozzászólásáraTudod, ez első sorban fajta kérdés, másodsorban időjárás, amíg éretlen addig kevés, miután beérik eléri a csúcsot majd minden esővel megy lefelé.
Az hogy valaki nem nézi az ő dolga, de nem minden búzából sütnek kenyeret, dagasztani pedig első sorban azt kell. Nincs semmi átverés, ha valaki ennek akarja megvenni akkor ez egy nagyon fontos dolog.
Válasz .Feco. #5076. hozzászólásáraItt a "sógorok" ezt a mókát ilyen locspocs idő esetén csinálják... Az eső lerontja az esésszámot... Vittem rokonnak javítót esős idő után... ezen bukott el...
(Este a targoncás a mintát csak a varázsdobozba rakta be...reggel a mázsálósnak eszébe jutott a "köpülőt" elővenni...
Válasz .Feco. #5076. hozzászólásáraTe se érted.Az egyik felvásárló nem is nézi.Sikér,és fehérje alapján kategorizál.Szóval,mindenhol becsapnak,egyik helyt így,másik helyt meg amúgy.
Esésszámot,mint termelő,tudod befolyásolni?
Válasz Mf-es? #5075. hozzászólásáraHa tudod mi az esesszam akkor nem mondasz ilyet... ha nem jó akkor nem jó, hiába buveszkedsz vele.