Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
nem kell elhinteni a dumát a kereskedőnek is van majdnem olyan jó szeme mint a milyenk . látja mi az ábra egyébként kereslet kínálat kérdése az ár szerintem ebben az évben jó gabonatermés igérkezik a tavalyihoz képest és most nem kell a tipikus magyar önsajnálat ha 4000 adnak érte már nyereséges lesz a termelő 45-50 mázsás termésnél
Csak aza baj hogy elhintitek ezt a dumát és a felvásárlok lecsapnak rá ,abban a pillanatban letörik az árakat ,ha meg tényleg 70 mázsátok lesz nem lesz az ár 3000 felett(ne igy legyen de ez a tapasztalat) és mi szivunk aki jo évben is örül a 45-50 mázsának
Szerintem aratásig még megy följebb, de mi tavaly is 4000-ért adtuk el az elején és az sem volt rossz, persze jobb lett volna várni vele, dehát ha nem muszály akkor nem tároljuk.
jha leg lehet őket rakni, búzában 18 tonnát elviszünk a két kocsival. eddig a rekord 10 t egy kocsival. De nem érdemes túlpakolni nagyon, gumik nem bírják, meg az alváz is csavarodik.
Hát, az a helyzet, hogy a JD 9540 WTS-ünket épp egy ilyen sorba állás miatt cseszte el a kite és emiatt jön a lexion. Azóta a saját tárolónkat használjuk, igaz, beázik meg ha van bennt termény akkor minden kinnt éjszakázik, de inkább, mint valami szemét átbasszon minket...
Hát, majd kiderül, lehet tudunk szerezni egy másik mtz-t. Egy öreg faszinak mi vetettünk tavaly decemberben mert kicsesztek vele és nem mentek időben, beesőzött és kampó. naki is van 1 mtz-je meg az 1ik pót az övé, majd valahogy megoldjuk.
7257 hozzászólás
Itt már nem a kereslet - kínálatról van szó. ....k kézben tartanak mindent. ők verik le az árat.
Moderálta: (3932) 2013-11-06 18:41:49
Válasz #48. hozzászólásra
nem kell elhinteni a dumát a kereskedőnek is van majdnem olyan jó szeme mint a milyenk . látja mi az ábra egyébként kereslet kínálat kérdése az ár szerintem ebben az évben jó gabonatermés igérkezik a tavalyihoz képest és most nem kell a tipikus magyar önsajnálat ha 4000 adnak érte már nyereséges lesz a termelő 45-50 mázsás termésnél
Válasz #54. hozzászólásra
és a szar években is van 70q kukijuk, nekünk akkor meg 20q-a
Válasz #53. hozzászólásra
Ez az elkeseritö, én is aratok jó földeken és keveslik a 120mázsát kukoricábol ,mi meg örülünk a 80-nak ,mint majom a farkának
Válasz #52. hozzászólásra
de lehet ha jó földjeink lennének, már nem is lenne, mert másé lenne
itt is vannak 60q-ás búzaföldek, de a közelébe se engednek
Válasz #51. hozzászólásra
Hát ez igy van sajnos, rosz helyre telepedtünk
Válasz #50. hozzászólásra
ha lenne 70q-a búzám, akkor kukoricát termelnék, mert abból lenne 140q-a
és ha tudna a föld 70q-át, akkor már lenne tárolóm és teleraknám
Válasz #49. hozzászólásra
Hát ha lenne 70mázsám én odaadnám olcsobban
Válasz #48. hozzászólásra
az a baj nálunk, hogy nincs összefogás és a kereskedők egymás ellen játszanak ki minket
én 50000 alatt nem adok oda semmit
Válasz #47. hozzászólásra
Csak aza baj hogy elhintitek ezt a dumát és a felvásárlok lecsapnak rá ,abban a pillanatban letörik az árakat ,ha meg tényleg 70 mázsátok lesz nem lesz az ár 3000 felett(ne igy legyen de ez a tapasztalat) és mi szivunk aki jo évben is örül a 45-50 mázsának
Válasz #45. hozzászólásra
jojo most ez látszik a táblákon de tudom még sokat alszik kinn
ha marad ez az ár. az 50-el is kiegyeznénk.
Válasz #43. hozzászólásra
Várd meg az aratást ,még majdnen 2 honap
az jó. felénk tavaly is a legtöbb 72 volt.
felénk a 70-75 lesz a jó táblákon meg esetleg több ha nem dönti le valami vihar
Válasz #40. hozzászólásra
dél pest megye, a két duna között
Válasz #39. hozzászólásra
Hát talán itt is meglessz a 40-45
merre laksz ?
Válasz #37. hozzászólásra
nálad milyen átlagok várhatók
amúgy meglesz a 40 és ami több az ajándék)))))
Válasz #36. hozzászólásra
az idő idén nagyon a kedvemre van, csak a földek szarok
Válasz #35. hozzászólásra
Én meg felépitem
nem lehetnek valami jó földek, vagy az időjárás ?
Válasz #30. hozzászólásra
akkor te gazdag vagy!
nekem van 70 ha búza-árpa-triki, ha átlag lesz 40q-a elmegyek a templomba
Válasz #32. hozzászólásra
Hát ezt monjátok el a magyar felvásárlóknak
kukoricát jól elrendezték :(
Válasz #27. hozzászólásra
én úgy hallottam, hogy már jönnek az olasz és osztrák kereskedők
felénk olyat emlegettek, aki a föld szélén leszámolja az 52000-t
Válasz #29. hozzászólásra
Hát megy a duma, hogy le tudják törni az árakat
felénk jó volt.. :) 60 mázsa körül kijött az átlag.
Válasz #27. hozzászólásra
nem voltak Dusnokon, én voltam a Ferinél
Válasz #26. hozzászólásra
csak a termés nem
nem szeretnék úgy járni mint tavaly
Válasz #24. hozzászólásra
Persze vicc volt, szerződést nem kötöttek,a jövő hétre mondták a konkrét árakat.itt arra hivatkoztak hogy az alföldön rekord termés várhato
jobb ha az ember túl van rajta aratáskor ha jó az ára, :) az a biztos. a tavaly 3800-4000-es ár is jó volt az elöbbi évekhez képest.
Szerintem aratásig még megy följebb, de mi tavaly is 4000-ért adtuk el az elején és az sem volt rossz, persze jobb lett volna várni vele, dehát ha nem muszály akkor nem tároljuk.
Válasz #22. hozzászólásra
)))))))
a 4200 jó ár ha már 50 mázsa van akkor is. de ha lesz olyan mint tavaly akkor főleg.
Válasz #21. hozzászólásra
Miért akarsz a 60 mázsádért többet
Válasz #18. hozzászólásra
nem karcsú egy kicsit?
talán elfelejthetjük, hogy 1800-2000 ért viszik.
jha leg lehet őket rakni, búzában 18 tonnát elviszünk a két kocsival. eddig a rekord 10 t egy kocsival. De nem érdemes túlpakolni nagyon, gumik nem bírják, meg az alváz is csavarodik.
Válasz #16. hozzászólásra
A malmok 4200mondtak csütörtökön
Válasz #14. hozzászólásra
Nekünk 2 hw 6011, felmagasítózva meg idén lesz alátéve +2-2 gumibak. 10 t-t viszi ha meg van púpozva :)
Válasz #11. hozzászólásra
lehet tudni már valamit, hogy mennyiért veszik aratáskor a búzát?
Hát, az a helyzet, hogy a JD 9540 WTS-ünket épp egy ilyen sorba állás miatt cseszte el a kite és emiatt jön a lexion. Azóta a saját tárolónkat használjuk, igaz, beázik meg ha van bennt termény akkor minden kinnt éjszakázik, de inkább, mint valami szemét átbasszon minket...
mi is 2 szerelvénnyel hordjuk. (mind2őn két mpa 6.5 tonnás felmagasítva.)
Hát, majd kiderül, lehet tudunk szerezni egy másik mtz-t. Egy öreg faszinak mi vetettünk tavaly decemberben mert kicsesztek vele és nem mentek időben, beesőzött és kampó. naki is van 1 mtz-je meg az 1ik pót az övé, majd valahogy megoldjuk.
Válasz #9. hozzászólásra
És mindenhol van sorba állás ezt kalkuláld bele (a malmokban 6-7óra is szokott lenni ,mindenkit odabolonditanak )
gabonában nem lesz gond a felnivel.
még mi sem cseréltük le, eszméletlen árat kérnek el, 2 db 800-as ért felnivel.
Válasz #6. hozzászólásra
Hát ha egy traki van akkor sokat áll a lexi
a kettő 9 tonnás kevés lesz 20 km-re,