Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- S.O.S. új
- Robotkormány új
- Akkumulátor töltő bikázó új
- MTZ 1221 traktor új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Terménytároló csarnok, szín, épület tervezés, építés, szigetelés új
- Kertészeti géptámogatás új
238 hozzászólás
Válasz envagyok2 #183. hozzászólásáraHidegvágóval, és sok wd40el.
Válasz envagyok2 #183. hozzászólásáraVegyél házzal együtt !!!
Válasz envagyok2 #183. hozzászólásáraJa az y csapágy, eldobom házzal együtt mert nem sokkal kerül többe egybe mint csak a csapágy
Válasz envagyok2 #183. hozzászólásáraÍgy
Válasz envagyok2 #183. hozzászólásáraLánggal
egy teljesen szétesett uc208-as csapágy külső gyűrűjét, amiben már nincsenek golyók, nincs semmi, csak ez van belerohadva az öntvénybe, hogy lehet kifeszegetni?
Válasz ..,-:) #181. hozzászólásáraAzok kellenek mert körbe járnak a kényszerpályán, erős terhelésük is van a bálla kezdésénél.
Válasz ..,-:) #180. hozzászólásáraOda ez a nukr szerintem luxus…..
Válasz mtz1221 #179. hozzászólásáraAsszem a claasnak voltak régen műanyagféle görgői a rendfelszedőben.
Válasz ..,-:) #177. hozzászólására100 éves renault. Megoldom majd esztergályossal, ez a rendfelszedő fogtartóinak a tengelyén vannak. Csak annyit fordul mint a fogak kb 45 fokot, a rendfelszedő minden fordulatánál. Csak a franciákat biztos mind hátulról csinálták, mert itt a végein vannak a csillagok, nem azok végén van a persely, mint az összes többinek.Télen majd szétkapim, és fel lesz újjítva. Csak nem tudom milyen műanyagot vegyek oda. Textolit rúd van itthon lehet kap abból vagy veszek hőálló rudat, ez a kettő bírta a régi kombinátoromon a rögtörőket is.
Válasz ..,-:) #177. hozzászólásáraMondjuk a NUKR csapágynak mindig van tengelye, neked tengely nélküli széles csapágy kell.
INA nálunk jól bírja.
Válasz mtz1221 #176. hozzászólásáraSzerintem kenni muszály. Nálam a központi zsírzó folyamatosan keni.
Milyen bálázó ez !?
Kurva sok méret kell, hogy be lehessen azonosítani.
Válasz ..,-:) #175. hozzászólásáraValamilyen műanyag lehetett ott gyárilag, van abból olyan mezei ami bírja a terhelést és a nem kenést ???
Válasz mtz1221 #173. hozzászólásáraÓriási tűzveszély !!!!
Most hozta a postás. Pár napja szaladgáltam 80he-s láncöszetevőért 50 kilómétert, 7 euró volt darabja. Kínai 16A-s lánc meg 50 euró az 5 méter, és 0,52 euró a hozzá való patentszem darabja. Ha még bírni is fogja kiakadok.
Válasz ..,-:) #172. hozzászólásáraNe is mond. Mennyire lehet ez tűzveszélyes szalmában ??? Ki volt minden verődve katalógús nincs, azt sem tudom gyárilag milyen persely lehetett itt. Kb 45 fokot fordulhat a rendfelszedő fogaival. Eddig is ki tudja mióta vas a vason mehetett.
Válasz mtz1221 #171. hozzászólásáraLassan gyárat kell venned…..
Válasz ..,-:) #170. hozzászólásáraAkkor megint jövök 1el, mert soha nem találtam volna meg.
Válasz mtz1221 #168. hozzászólásáraNUKR asszem
Válasz mtz1221 #168. hozzászólására
Ez milyen csapágy lehet, nincs rajta szám. A bállázó kényszerpályályán megy. Vagy sima csapágy csak van neki háza ???
Válasz Berente Antal #166. hozzászólására
Válasz mtz1221 #165. hozzászólásáraolajozó kefe
Lánckenő kefének mi a szép magyar neve ? Lehet valahol venni ???
Válasz mtz1221 #163. hozzászólásáraViszont a 16A is ugyanaz, mint a 80H. Nem értek már semmit sem.
Kösz mindenkinek, kikeresgettem a nem értésemet. Eddig én csak 16B-vel TALÁLKOZTAM , most meg hozzám került a 80H, ezért nincs itthon patentszem hozzá. Remélem ráfog a fogaskerékre menni, mert a 16B-től keskenyebb kicsit.
Válasz VMisi #159. hozzászólásáraMegtaláltam ez 80 He-s lánc. Már csak az a gond az enyém is
1" / 25,4 mm -es, csak annak a csapszegei 8.28 mm-ek. Már csak az a kérdés ugyanarra a fogaskerekre megy e mindkettő ???
https:// https://www.powerbelt.hu/erositett-80h-tipus-p779
Válasz mtz1221 #158. hozzászólásáraItt nézelődj vagy keress renold katalógust is.
Válasz mtz1221 #158. hozzászólásáraSzerintem ebből is van A meg B és az egyik erősített a másik a normál . elvileg csapágboltba van mind a 2 tipus.
Válasz mtz1221 #158. hozzászólásáraNekem a kombájn asztalhoz pl. RE317 -es lánc kell. Szerintem ez is hasonló, vagy csak simán erősített.
Vettem leégett claas bállázóról collos láncot. Ma fel kellett volna raknom, és az összes összetevő szemem csapszege 8.2 mm. A láncba meg 7.8mmes kellene. Van 2 méret már a collosnál is, vagy csak claas forgalmazónál találok hozzá ???
Válasz mtz1221 #156. hozzászólásáraAmit keresek csapágyat, az elég komplikált helyen van. Ferde felhordóban. Ha ki akarom cserélni, akkor le a ferdét, le a láncokat, szétszedni a meghajtó részt, majd hozzá lehet férni a csapágyhoz.
Vettem volna drágábbat is a PFI 17 euró volt, de kaptam ugyan arra a méretre 100, 300, 366 eurós ajánlatot is, de nem tudták megmondani, mikorra érkezik meg..
Ahol a csapágyat vettem, valahogyan nagyon rá vannak "kattanva" a PFI-re, hiába kértem más márkát, válasz csak az volt, nincsen a nagyraktárban se. Mondom megrendelném, ha mondanak árat, ... de semmi.
Márkaszervizben meg nem tudják megmondani, melyik gyártótól fognak csomagolni csapágyat.
Volt, hogy megrendeltem a zúzóra csapágyat, meg is hozták valami Vietnami gyártásút, de nem lehet kenni. Az eszem megáll, nem kenhető csapágy a kombájn zúzójára.... Az említett csapágy nálam porosodik a polcon, mert nem mertem beletetnni a kombájnba, nehogy felgyújtsa. 2x 90 eurót máshol is el tudnák képzelni...
Válasz Sk Laci #155. hozzászólásáraMert hamísítanak mindent mindenhol. Itt a timkenről nálunk nem mondod meg hogy melyik a 10 és melyik a 30 eurós. Csak 1 év után. Ha originál a fag koyo és fkl is tud rengeteget.
Sziasztok!
Van valakinek hozzáférése kramp, vagy valami más oldalon csapágyak áraihoz?
Érdekelne 209KRRB2 C3 csapágy /6 szögletü a belső gyürü/ Timken, SKF, vagy más minőségi márka.
PFI nem érdekel, mert az új csapágyaik a "kezemben is szétszóródnak". Nagyon csalódtam ebben a márkában, hiába amerikai, ...........
Válasz Ares 826 #153. hozzászólásáraNem.
Válasz barazdabetyar. #152. hozzászólásáraAzok amit írtál alkatrészeket nem a menetirány szerinti jobb oldalon vannak a gépen???
Válasz Ares 826 #151. hozzászólásáraLexion 430.Szelelő meg a magfelhordó közt.Dupla szíj közelébe ami hajta a magfelhordót meg a kalászvisszahordó csigákat.
Válasz barazdabetyar. #149. hozzászólásáraMilyen géped van, ahol ezt az egy golyót találtad?? A gép mely részén keréknél vagy máshol?
Válasz barazdabetyar. #147. hozzászólásáraA múltkor hasonlóan jártam! Én egy fél marékkal találtam, nem mértem őket, de max 8 milisek lehettek, vagy még kisebb! Az nekem egy 30as tengelyre való önbeálló csapágyban volt! Gyanítom a tiéd valami nagyobb lesz!
Válasz Ares 826 #148. hozzászólásáraTaláltam a kombájn bal oldalán a porban egy 12 mm.es csapágygolyót.Lehetne szűkíteni a kört honnét való.
Válasz barazdabetyar. #147. hozzászólásáraLövöldözni lehet kapni külön golyót is, nem kell ahhoz szétszedni az új csapágyat! Mire kell a 12 golyó neked???????
Van valami adat,hogy mely méretű csapágyakban van 12 mm.-es golyó??
Válasz jozef19 #145. hozzászólásáraJó, de ami eddig legjobban bevált az a magyar heveder plus lánc
Donghua ????????
Válasz Magister #143. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz Erdőjaro #142. hozzászólásáraPróbáld kiaz FBJ-csapágyat; + simrit szimeringet... nekem bevált!!
ZKL csapágyakról mi a tapasztalat?
Skf ára a nagyobbaknál már horror.pl.Egy mtz váltója,difiháza,előtétháza csak skf csapággyal már luxus,bármennyire is jó.
Válasz Ares 826 #138. hozzászólására1 éves nyuszi kombájnban,5-600 hold után elment az egyik dobcsapágy.
Az már azért elég bosszantó.
Válasz mtz1221 #139. hozzászólásáraUnkát hogy évente darabokra szedik a kombájnt. Összes csapágyból kiszedik a porvédőt és telenyomják új zsírral. Aminek van löttye azt meg cserélik. Elejében nevettem rajtuk,de mostmár látom félnapi bér meló árát rászányák,és nyugisak egész szezonban.
Válasz Mf-es? #137. hozzászólásáraNálunk ismerek pár embert,akik nagyban nyomják a bérm