Hirdetés
Fórum
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Bérmunka tarifák szántóföldön! új
- Massey Ferguson traktorok új
- Kukorica vetőmagok új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Solis traktorok új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Agrárjog új
1364 hozzászólás
Válasz #613. hozzászólásra
Miért nem veted el?
Válasz #612. hozzászólásra
1 ZSÁK 100000 szem 75000 ft.
Válasz #610. hozzászólásra
Mennyi az a zsák?
Válasz #609. hozzászólásra
Mivel a csemegekukorica magja minden csak nem homogén, ezért nincs rá megfelelő kanál. Én végül bab kanállal próbáltam, volt, hogy összeakadt és 3 szemet dobott, volt, hogy kiesett belőle az az egy is. Felkaptam a vizet, és vetjük kézzel ketten. Az első vetés már szépen besorolt, ha nem lesz fagy, akkor június végén már tudom szedni.
Üdvözlök mindenkit!A tavalyi évről maradt 2 zsák gss-8529-es (2013) vetőmagom,származási bizonylattal stb féláron eladó ha valakit érdekel !
Válasz #608. hozzászólásra
Mibaja a tolósnak???
Válasz #603. hozzászólásra
Tologatós vetőgép nem sokat ér, én is feladtam. 1ha-t is szakaszolva, kézzel vetek. Syngenta GSS sorozat jó mostanában, azt mondják. Saját étkezésre csakis Dessert.
Válasz #606. hozzászólásra
Hagy lyuk........
Mert még elferdül a hajlamainkon kívül a csemegekukitopik is e.
Válasz #605. hozzászólásra
A mai bikinis csajszik nem a kapára repülnek, más dolgok jobban motiválják őket.
Válasz #604. hozzászólásra
A bikinisek markába nyomom a kapám apám.
Válasz #603. hozzászólásra
2009-ben vetettem elősször és utoljára csemegekukoricát. 1,5 ha-ból maradt nekem két zsák kóstoló, a többit a vad totálisan tönkretette. Syngentától a Boszton fajta volt, korai, jó ízü elég nagy csövekkel. SPC-vel vetettem.
Kiskertbe kapával is elboldogulsz, nem kell túlgépesíteni magadat
Syngentásakat vet vlk?
Seminiseseket?
Egyáltalán mivel vetitek el?
Ez a kézi zöld tologatós vetőgép használható rá mondjuk kertben eltologatni ?
Válasz #598. hozzászólásra
Én innen rendeltem magamnak a kertbe 73-asat, de van minden fajta, legkisebb kiszerelés az 1000-es. Futárral kiküldik az ország egész területére.
http://www.mezogazdasagibolt.hu/termek/TC_0020/dessert-73-1-000-szem
Válasz #600. hozzászólásra
Sajna olyan helyen vagyok, hogy a gazdaboltos az ilyesmire rácsodálkozik.
Válasz #598. hozzászólásra
ez lemaradt: nincs nálatok a gazdaboltban? én a hazai forgalmazótól vettem nagyobbacska tételben.
Válasz #596. hozzászólásra
simán, takarás nélkül. fekete föld, gyorsan melegszik.
lackó42: nem vetek 73-at, még 68-at 2x, a második 68 vetéssel együtt a 78-at is elkezdem, július közepéig szakaszosan.
Válasz #595. hozzászólásra
Köszönöm, mikorra saccolod a 73-as vetését? Kis tételben (1000 szem) honnan érdemes beszerezni?
Válasz #593. hozzászólásra
Szia!
Letakartad fátyolfóliával vagy simán takarás nélkül?
Szia!
Letakartad fátyolfóliával vagy simán takarás nélkül?
Válasz #594. hozzászólásra
Dessert 68
Helló, melyik fajtát vetetted először?
Válasz #591. hozzászólásra
23-án elvetettük az első adagot. vagy bejön, vagy nem...
Válasz #590. hozzászólásra
Szia!
Nekem tavaly semmiféle kidőlés nem volt kukoricában.
De itt az adatlapja: https://www.cheminova.hu/cheminova/web.nsf/Pub/kentaur_5_g.html
Sziasztok
Veti már valaki a Deszert fajtát?
Válasz #589. hozzászólásra
Mi force 1.5 G-t szoktunk használni, és azt szeretném még megkérdezni hogy a Kentaur is jó kukorica bogár lárvája ellen?
Válasz #585. hozzászólásra
Szia!
Én a Force-ot nem szoktam semmi alá sem használni, mert eléggé drága, tavaly kipróbáltam sima tengeri alá a Kentaur 5G-t. I-es kategóriás szer, 26000 volt egy 25 kilós zsákkal és 10kg/ha-val kell adagolni. Az eredménnyel nagyon meg voltam elégedve, idén is ezt fogom használni. Ja kicsit apróbb szemű mint a Force ezért a vetőgépet hozzá kell állítani.
Üdv!
Valakinek nincs bontott zsák dessert vetőmagja? Kb 1000 szemre lenne szükségem és ebben a p*cs kis városban szinte semmit nem lehet megkapni.
Válasz #586. hozzászólásra
Sokan termelik a Syngenta GSS sorozatot is. Állítólag van olyan jó, mint a Dessert, és még a szára is erősebb. Én viszont nem merek váltani, mert a vevők megszokták a Dessertet.
Válasz #584. hozzászólásra
Nos, a vérprofik nem tudom mit termelnek, én a Pop Vriend fajtáit termesztem mindn csemege és szuperédes kategóriában.
Royalty és Golda a befutó.
Sziasztok!
Ti milyen talajfertőtlenítőt szoktatok adni a csemegenek vetéskor? S egyáltalán szükséges a talajfertőtlenítő, ha búza volt az elővetemény? Mert mi ilyenkor a sima kukoricának nem szoktunk adni talajfertőtlenítőt, azonban ez a föld ősszel meg is lett szervestrágyázva.
Vélemények tapasztalatok?
Mindenki Dessertezik?
A vérprofik mit nyomnak?
Több 100 000res mennyiségeknél pl.....
Válasz #577. hozzászólásra
Szia, az lenne a kérdésem, hogy a Dessert sorozatnak milyen vetőmag kiszerelései vannak, illetve hol érdemes megvenni?
Sziasztok.
Ki mikor kezdi vetni a Dessert 73 (fátyolozás nélkül)
Segítséget köszönöm.
Válasz #578. hozzászólásra
nem kell privátban, mert hátha valaki jobban tudja, meg mást is érdekelhet.
Fogalmam sincs, mennyibe van 1ha takarmány kukorica.
Takarmánykuki átlagtermés túl sok dologtól függ. Aszályban örülhetsz a 20q-nak, öntözött területen jó talajon a 150q is megvan simán..
bali: Mindent a hidrával nyomatok, olyan szépen porlaszt, hogy a paprikát se veri le. Idén csak azért akarok a paprikába mikroszórót, hogy tudjak akár reggelente 1-1 órát öntözni rá, ha megint légköri aszály és forróság lesz.
Válasz #577. hozzászólásra
A hernyók ellen mivel és mikor védekezel?
Válasz #576. hozzászólásra
Értem. A fajtatulajdonos még a tavaly nem mondta meg a tutit, csak h valahogy fel kellene emelni. Na de majd az idén rákérdezek. Más kultúrában is a hidrát használod? Vagy esetleg mást? Burgonyában és káposztafélékben, ha esetleg termelsz ilyesmit?
nagyon koszonom az infot. Viszontg van a kukirol meg egy- ket kerdesem.
Mennyibe kerul takarmany kuki hektaronkent?
Mennyi az atlag termese a takarmany es csemege tipusnak?
vagy inkabb irjam a kerdeseket privatban? :)
Válasz #574. hozzászólásra
Melyek a legjobb fajták? Attól függ mire kell. Piacos eladásra a Dessert sorozat a legjobb szerintem.
55000 mag/ha kell és ez kb 100-120eFt attól függ, éppen honna, mekkora kiszerelést veszel.
Kötött talajon én 3-4cm mélyre vetek, 75-ös sortávval, 25cm tőtávval. Terméeredményt nem tudok mondani, mert én a csöveket árulom a piacon.
Április 1től vetek, ha 10-12 fokos a talaj, egészen július közepéig.
Válasz #575. hozzászólásra
Mikroszóróból a legolcsóbb 250Ft-os kalapácsos szórófejet használtam, 2 szezont kibír, occsó, jó. A fajtatulajdonos arra is adott tanácsot, hogy honnan a pokol valagából szerzel hozzá 2m magas állványt? Egy 2m pálca nem áll meg, ha felázik a talaj. 1 ha-ra kell vagy 80-100db, azért az kemény. A hidra szórófej állvánnyal együtt 50k, Honda szivattyú 150k, és nagy területet öntöz egyszerre.
Én anno 1,5ha-ra kértem árajánlatot, valami 500eFt körül volt az egész hóbelevanc, de az állványra nem volt megoldásuk. Meg rengeteg idő a telepítés, tárolás macerás, nekem 90m hosszú szárnyvezetékek lettek volna 50-es csővel, meg 75-ös gerinc 150m.
Válasz #573. hozzászólásra
Nekem a hidrahoz nincs elegendő vizem, tavaly sima kisebb teljesítményű szórófejekkel oldottam meg az öntözést, de nem voltam teljesen elégedett. A mikrószórókat a fajtatulajdonos ajánlotta, elmondása szerint ez a legjobb öntözési forma. A nem volt gazdaságos alatt mit értesz? Én fix helyen szeretném őket hagyni az egész tenyészidő alatt, nem pakolgatnám. Más kultúrában -káposztafélék,burgonya- mennyiire vált be ez az öntözési forma? Milyen típusúakat használtál?
Szasztok!
mint kezdo, nekem lenne 1 par kerdesem a csemege (es takarmany) kukival kapcsolatba.
Melyek a leg jobb kuki fajtat? (itt aszt olvastam hogy a D78?)
Mennybe kerul a mag mondjuk 1 hektarra?
Mennyi az atlagtermes per hektar?
Milyen melyre esszeru vetni a magokat?
Mikor kell vetni es milyen faja ido a legjobb hozza?
a csemegekuki ugonolyan mint a taki kuki (marmnt hogy mindkettonek jo ugyon az a vetesi ido, idojaras, stb) ?
Elore is koszi a segitseget... es less megy sok kerdesem a forum tobbi reszen is.
Válasz #572. hozzászólásra
de. nem gazdaságos, macerás áttelepíteni, olyan magas állványt készíteni. Vettem egy hidra szórófejet, csináltam hozzá 45-ös csőből 2m magas állványt és Honda wh20x szivattyúval küldöm rá a vizet.
Válasz #571. hozzászólásra
Ok kösz szépen az infót. Öntözést mivel oldod meg? Mikrószórót nem próbáltál véletlenül?
Válasz #570. hozzászólásra
Jaja, használtam tavaly és tavalyelőtt is. Paprika ment utána, nem volt semmi gond. Meg ugye ennek talajhatása nem igen van, minimális.
Zsoltee83 ugye Te használtad már a Laudist csemegekukoricában? Én tavaly próbáltam ki először, a hatásával teljes mértékben elégedett vagyok. A kérdésem az lenne h nem-e tapasztaltál valamilyen problémát az utóveteménynél? Karfiolt és káposztát szeretnék az idén a területre ültetni.
Válasz #568. hozzászólásra
Jó fajta a gyárak valóban szeretik .nem váltottunk , egyenlőre normált vettünk így nincs rá szükség.
Mind a Dessert-ek mint a GSS-ek gyökér gyengék sajnos ,de megfelelő technológia mellett és nem extrém időjárás esetén jól teremnek.
Válasz #561. hozzászólásra
Köszi a választ.
Nekem is az a bajom ,hogy nem ismerem ezt a fajtát.
A tavaji évben már rájöttem ,hogy nem mindig olyan szép az a kukorica mint a gyártó honlapján a képei.
Miért hagytad abba a csemegekukit?
Sziasztok!
Ettől az évtől kezdve el szeretnénk kezdeni a csemegekukorica termesztését, de viszont nemtudom, hogy kell vele kapcsolatban a talajfertőtlenítő szerrel bánni. Mi a kukorica alá 11 kg talajfertőtlenítő szert adtunk ki (Force 1.5), de viszont ha búza volt az elővetemény akkor semmit. A csemegekukorica előveteménye is most búza volt ( és frissen trágyázott), s akkor most neki kell adni, vagy nincs rá szükség? Ebben szeretném megkérdezni a véleményeteket.
További szép napot!
Válasz #561. hozzászólásra
GSS nekem is volt, szuperédes nagyon jófajta finom tengeri. Egyetlen hĺtrĺnya,ami szŕntoföldi termesztésben jelentkezik.a szŕra gyengčbb,s a szčl le tudja dönteni. Igčnyes fajta a felvŕsŕrló gyŕrak is többet adnak črte 1zsŕk kb 150e ft ,100e szem.
Válasz #564. hozzászólásra
Az a baj hogy nem ismerem a fajtát csak probálni szerettem volna kb. 20 ezret. Azert köszi