Hirdetés
Fórum
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Haszonbérleti szerződés új
- Juhtenyésztés új
- Kukorica terményárak új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- Claas Lexion vélemények új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Terményszárító és kapcsolódó berendezései új
1364 hozzászólás
Válasz #362. hozzászólásra
18-19 t, nekem elég
Válasz #356. hozzászólásra
Repce után?
Válasz #361. hozzászólásra
És jó lett a termés?
Válasz #358. hozzászólásra
Equus Skandinávia, a kombájn meg Bourgoin SMD
Válasz #357. hozzászólásra Jó a kombájn, tipus, fajta?
Nekünk van még vagy 60 hektár.
Válasz #357. hozzászólásra
És ki vitte?
Válasz #355. hozzászólásra
Válasz #355. hozzászólásra
2 x kapott 30 mm-t, június 15. lett vetve, az öntözés szinte keltető volt, Royalty fajta, meglepően jól adott....
Válasz #354. hozzászólásra
szép zöld, hányszor öntözted? milyen fajta volt?
Tegnap és ma lement..........
Csemegekukit a ZMAJ csőtörővel le lehet szedni?
Az egyik barátom termelt most Szuper édeset, a termés állandó öntözés mellett nagyon jó lett , de csak a 30 dekásokat vették át az ez alattiakat kidobálták, azt máshová kellett eladni,ami elérte a szabványt az 30.-Ft/kg adtak érte.
Szóval nincs 500 eFt/ha haszon, legalábbis ezt mondja.
Válasz #350. hozzászólásra
Bagolylepke ellen Coragen vagy Steward a tuti.
Bagolylepke hernyója ellen valami tuti szer?
Válasz #347. hozzászólásra
Hali
Nekem keresztfaterom termel idén csemegét. Integátorral van szerződve gyárhoz azt nem tom melyikhez. Kb. 35Ft/kg-ra van szerződve. Befektetési költség kb 400,000/Ha öntözés nélkül. De ha jó éved van akkor 500,000Ft tiszta bevételt is hozhat az integrálást is beleszámítva.
A solti nagybani piac megnyitott már? Ha igen , akkor hol található és milyen a forgalom? Nekem a héten érik kb. 15-20 ezer cső csemege kukoricám. Melyik nagybanira vigyem?
Milyen árban lehet eladni és hol?
Szeretnénk jövőre csemege kukoricát ültetni(10 ha)ehhez kérnék tanácsokat, a géppark megvan(kivéve kombájn), a terület öntözhető.Solt környékén gazdálkodom.Kivel lehetne szerződést kötni?Milyen hektárktggel lehet számolni,mekorra az 1 ha bevétle?
Válasz #345. hozzászólásra
Én Dessert 70-73-78 fajtát termelek, a fattyazással nem kell törődni, ha elolvastad a technológiai útmutatót, akkor ott kifejezetten megtiltja, hogy kitördeld, amennyiben a víz és tápanyag ellátás megfelelő. Feleslegesen dolgoztál vele, egy darabig én is kitörtem, aztán mondták, hogy hagyjam. Akkor az állomány felén kitörtem, felét rajta hagytam és ugyanúgy kinevelte a csöveket.
Sziasztok
Milyen fajta csemege kukorica amit használtok?Azért érdekelne mert,amit én vetettem az idén,az nagyon nyomja a fattyhajtást,tövenként 2-3 hónaljhajtást.A fajta jelenleg a Dessert 80,szép az állomány remélem az ízzel sem lesz gond,tövenként 2 cső biztosan van rajta.Öntözve termelem trágyázott talajon(lehet,hogy ez a baj).A hajtásokat rendszeresen kitördelem,csak már kicsit unom eddig 2-szer kellett.Ha nagyobb területen lenne nem is lehetne leszedni ennyi hajtást szerintem.
Azért nagy baj nincs,csak informálódnék ti,hogyan csináljátok.
Válasz #343. hozzászólásra
Nem nagy mennyiségben, én idén próbálkozom vele. Kb. ötszáz tő fog lassan beérni. "Ész nélkül" kellett locsolni az idén, hogy legyen belőle valami. A következő nagyobb adag majd augusztus végére lesz kész, ha minden jól megy.
Speciális szórófej állvány.
Termel még valaki piacra csemegkukoricát? Tegnap elkezdtem szedni az április elsején vetett állományt.
Válasz #341. hozzászólásra
ez jó hír, köszi.
Válasz #339. hozzászólásra
Tavaly 8 leveles állapotban kapott a szuperédes, semmi baja nem volt
Válasz #337. hozzászólásra
Ordax!stabil, csemku barát.
Válasz #337. hozzászólásra
Laudis. Ha rékeresel, a forgalmazó honlapján írják a toleráns fajtákat, illetve, hogy max 8 leveles korig használható, de inkább szerintem max 4-5 leveles korig.
Üdv.Többen írtok az étkezési kukoricáról érdeklődnék milyen piaca van, ill. milyen a jövedelmezősége? Kösz előre is....
Tisztelt Kollegák,
Van e olyan szer amivel 4-5 leveles csemege kukoricát lehet gyomírtani?
Válasz #335. hozzászólásra
Remek... Az volt rá írva, hogy fél-1 óra után már eshet az eső. Ezután még glifozáttal is permeteztem máshol, arra megjött az eső 1 óra múlva, de az a terület már teljesen ki is tisztult a gaztól...
Válasz #333. hozzászólásra
szerencséd van mert határeset!!
kezd sárgulni a gaz...
A laudisnak mennyi idő kell, míg látszik a hatása? még nem látok semmi fehéredést. Permetezés után 2 órával megjött az eső, az már nem tett keresztbe, ugye?
Nahh, lefújtam pihenés képpen.
Végül úgy csináltam, hogy 1000 m2 volt a terület, elvileg 2dl kell ekkora területre a Laudis leírása szerint. 18L-es permetezőbe tettem 1dl-t, és lefújtam a felét a területnek, majd még egy ilyen adagot adtam neki.
Válasz #327. hozzászólásra
Köszi szépen!
Válasz #329. hozzászólásra
mácsak 1 dátum köllene -------
Válasz #328. hozzászólásra
Van, aki a zöldborsó betakaritása után
milyen dátummal vetitek legkésöbb?
hö
Válasz #326. hozzászólásra
kb 1 dl-t azt szórd ki kb 300nmre
Válasz #325. hozzászólásra
Oké, köszönöm szépen.
Arra gondoltam, hogy kombináltan irtom a gyomot. A sorokat posztemergensen vegyszerrel, a sorközöket meg kultizom..
1,75-2,25 L/ha a dózisa, ezt mennyi vízzel juttatjátok ki? Csak hogy tudjam vissza számolni, mennyit tegyek 10L-hez...
Válasz #324. hozzászólásra
Laudisnál inkább a gyomokra koncentrálj a kukorica 7-8 leveles állapotáig, tapadásfokozó szerintem mehet.
Asszem eljött az ideje a Laudis bevetésének.
A 26-án vetett adag szépen besorolt, de vele együtt az egész föld kizöldült.
Kérdések:
Hány leveles kortól lehet ráfújni a kukoricára? Nincs megkötés, hogy tól-ig? Azt hiszem 7 leveles korig, de mekkora korától?
Mennyit tegyek a Laudisból 10L-hez? Akkor most tegyek, ne tegyek tapadásfokozót?
Válasz #320. hozzászólásra
oszt milyen a kihozatal?
Dessert fajtasort vetek, piacra termelem.
Vetettem 70, 73 és 78-at. Még két vetést tervezek, de ha elkészül az öntözőrendszer 2-3 héten belül, akkor vetek még május végéig.
Ezt a síkport hol, mennyiért lehet beszerezni?
Válasz #317. hozzászólásra
mivel vetettél hm?
Nekem tavaly a szuperédes fajták csak napra tárcsával voltak vethetők
Magelakadást a magtartálzban nem vettünk észre.
Idén a forgatókönyv hasonló, május 12-15. vetés
Dob a mag tetejére egy kanál sik port és nem tapad a mag össze ez egy zsák 100000 szemre elég kb.
Milyen fajtát vetettél?
Bekínlódtam ma délután 10000 szemet a földbe. Kegyetlenül össze akadnak a szemek, néha 3at is dobott a vetőgép, és a magtartályban is folyton megakadtak, elegem van. Még van bőven magom...
Válasz #307. hozzászólásra
Baranyába nem jössz???Egy kis szója kapálásra
Válasz #314. hozzászólásra
Na ok, tehát nem szoktál hozzá tenni semmit, ez a lényeg. :)