Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD394.79 FtCHF438.21 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az egyik barátom termelt most Szuper édeset, a termés állandó öntözés mellett nagyon jó lett , de csak a 30 dekásokat vették át az ez alattiakat kidobálták, azt máshová kellett eladni,ami elérte a szabványt az 30.-Ft/kg adtak érte.
Szóval nincs 500 eFt/ha haszon, legalábbis ezt mondja.
Nekem keresztfaterom termel idén csemegét. Integátorral van szerződve gyárhoz azt nem tom melyikhez. Kb. 35Ft/kg-ra van szerződve. Befektetési költség kb 400,000/Ha öntözés nélkül. De ha jó éved van akkor 500,000Ft tiszta bevételt is hozhat az integrálást is beleszámítva.
A solti nagybani piac megnyitott már? Ha igen , akkor hol található és milyen a forgalom? Nekem a héten érik kb. 15-20 ezer cső csemege kukoricám. Melyik nagybanira vigyem?
Milyen árban lehet eladni és hol?
Szeretnénk jövőre csemege kukoricát ültetni(10 ha)ehhez kérnék tanácsokat, a géppark megvan(kivéve kombájn), a terület öntözhető.Solt környékén gazdálkodom.Kivel lehetne szerződést kötni?Milyen hektárktggel lehet számolni,mekorra az 1 ha bevétle?
Én Dessert 70-73-78 fajtát termelek, a fattyazással nem kell törődni, ha elolvastad a technológiai útmutatót, akkor ott kifejezetten megtiltja, hogy kitördeld, amennyiben a víz és tápanyag ellátás megfelelő. Feleslegesen dolgoztál vele, egy darabig én is kitörtem, aztán mondták, hogy hagyjam. Akkor az állomány felén kitörtem, felét rajta hagytam és ugyanúgy kinevelte a csöveket.
Milyen fajta csemege kukorica amit használtok?Azért érdekelne mert,amit én vetettem az idén,az nagyon nyomja a fattyhajtást,tövenként 2-3 hónaljhajtást.A fajta jelenleg a Dessert 80,szép az állomány remélem az ízzel sem lesz gond,tövenként 2 cső biztosan van rajta.Öntözve termelem trágyázott talajon(lehet,hogy ez a baj).A hajtásokat rendszeresen kitördelem,csak már kicsit unom eddig 2-szer kellett.Ha nagyobb területen lenne nem is lehetne leszedni ennyi hajtást szerintem.
Azért nagy baj nincs,csak informálódnék ti,hogyan csináljátok.
Nem nagy mennyiségben, én idén próbálkozom vele. Kb. ötszáz tő fog lassan beérni. "Ész nélkül" kellett locsolni az idén, hogy legyen belőle valami. A következő nagyobb adag majd augusztus végére lesz kész, ha minden jól megy.
Laudis. Ha rékeresel, a forgalmazó honlapján írják a toleráns fajtákat, illetve, hogy max 8 leveles korig használható, de inkább szerintem max 4-5 leveles korig.
Remek... Az volt rá írva, hogy fél-1 óra után már eshet az eső. Ezután még glifozáttal is permeteztem máshol, arra megjött az eső 1 óra múlva, de az a terület már teljesen ki is tisztult a gaztól...
A laudisnak mennyi idő kell, míg látszik a hatása? még nem látok semmi fehéredést. Permetezés után 2 órával megjött az eső, az már nem tett keresztbe, ugye?
Végül úgy csináltam, hogy 1000 m2 volt a terület, elvileg 2dl kell ekkora területre a Laudis leírása szerint. 18L-es permetezőbe tettem 1dl-t, és lefújtam a felét a területnek, majd még egy ilyen adagot adtam neki.
Asszem eljött az ideje a Laudis bevetésének.
A 26-án vetett adag szépen besorolt, de vele együtt az egész föld kizöldült.
Kérdések:
Hány leveles kortól lehet ráfújni a kukoricára? Nincs megkötés, hogy tól-ig? Azt hiszem 7 leveles korig, de mekkora korától?
Mennyit tegyek a Laudisból 10L-hez? Akkor most tegyek, ne tegyek tapadásfokozót?
Nekem tavaly a szuperédes fajták csak napra tárcsával voltak vethetők
Magelakadást a magtartálzban nem vettünk észre.
Idén a forgatókönyv hasonló, május 12-15. vetés
Bekínlódtam ma délután 10000 szemet a földbe. Kegyetlenül össze akadnak a szemek, néha 3at is dobott a vetőgép, és a magtartályban is folyton megakadtak, elegem van. Még van bőven magom...
1364 hozzászólás
Válasz #362. hozzászólásra
18-19 t, nekem elég
Válasz #356. hozzászólásra
Repce után?
Válasz #361. hozzászólásra
És jó lett a termés?
Válasz #358. hozzászólásra
Equus Skandinávia, a kombájn meg Bourgoin SMD
Válasz #357. hozzászólásra Jó a kombájn, tipus, fajta?
Nekünk van még vagy 60 hektár.
Válasz #357. hozzászólásra
És ki vitte?
Válasz #355. hozzászólásra
Válasz #355. hozzászólásra
2 x kapott 30 mm-t, június 15. lett vetve, az öntözés szinte keltető volt, Royalty fajta, meglepően jól adott....
Válasz #354. hozzászólásra
szép zöld, hányszor öntözted? milyen fajta volt?
Tegnap és ma lement..........
Csemegekukit a ZMAJ csőtörővel le lehet szedni?
Az egyik barátom termelt most Szuper édeset, a termés állandó öntözés mellett nagyon jó lett , de csak a 30 dekásokat vették át az ez alattiakat kidobálták, azt máshová kellett eladni,ami elérte a szabványt az 30.-Ft/kg adtak érte.
Szóval nincs 500 eFt/ha haszon, legalábbis ezt mondja.
Válasz #350. hozzászólásra
Bagolylepke ellen Coragen vagy Steward a tuti.
Bagolylepke hernyója ellen valami tuti szer?
Válasz #347. hozzászólásra
Hali
Nekem keresztfaterom termel idén csemegét. Integátorral van szerződve gyárhoz azt nem tom melyikhez. Kb. 35Ft/kg-ra van szerződve. Befektetési költség kb 400,000/Ha öntözés nélkül. De ha jó éved van akkor 500,000Ft tiszta bevételt is hozhat az integrálást is beleszámítva.
A solti nagybani piac megnyitott már? Ha igen , akkor hol található és milyen a forgalom? Nekem a héten érik kb. 15-20 ezer cső csemege kukoricám. Melyik nagybanira vigyem?
Milyen árban lehet eladni és hol?
Szeretnénk jövőre csemege kukoricát ültetni(10 ha)ehhez kérnék tanácsokat, a géppark megvan(kivéve kombájn), a terület öntözhető.Solt környékén gazdálkodom.Kivel lehetne szerződést kötni?Milyen hektárktggel lehet számolni,mekorra az 1 ha bevétle?
Válasz #345. hozzászólásra
Én Dessert 70-73-78 fajtát termelek, a fattyazással nem kell törődni, ha elolvastad a technológiai útmutatót, akkor ott kifejezetten megtiltja, hogy kitördeld, amennyiben a víz és tápanyag ellátás megfelelő. Feleslegesen dolgoztál vele, egy darabig én is kitörtem, aztán mondták, hogy hagyjam. Akkor az állomány felén kitörtem, felét rajta hagytam és ugyanúgy kinevelte a csöveket.
Sziasztok
Milyen fajta csemege kukorica amit használtok?Azért érdekelne mert,amit én vetettem az idén,az nagyon nyomja a fattyhajtást,tövenként 2-3 hónaljhajtást.A fajta jelenleg a Dessert 80,szép az állomány remélem az ízzel sem lesz gond,tövenként 2 cső biztosan van rajta.Öntözve termelem trágyázott talajon(lehet,hogy ez a baj).A hajtásokat rendszeresen kitördelem,csak már kicsit unom eddig 2-szer kellett.Ha nagyobb területen lenne nem is lehetne leszedni ennyi hajtást szerintem.
Azért nagy baj nincs,csak informálódnék ti,hogyan csináljátok.
Válasz #343. hozzászólásra
Nem nagy mennyiségben, én idén próbálkozom vele. Kb. ötszáz tő fog lassan beérni. "Ész nélkül" kellett locsolni az idén, hogy legyen belőle valami. A következő nagyobb adag majd augusztus végére lesz kész, ha minden jól megy.
Speciális szórófej állvány.
Termel még valaki piacra csemegkukoricát? Tegnap elkezdtem szedni az április elsején vetett állományt.
Válasz #341. hozzászólásra
ez jó hír, köszi.
Válasz #339. hozzászólásra
Tavaly 8 leveles állapotban kapott a szuperédes, semmi baja nem volt
Válasz #337. hozzászólásra
Ordax!stabil, csemku barát.
Válasz #337. hozzászólásra
Laudis. Ha rékeresel, a forgalmazó honlapján írják a toleráns fajtákat, illetve, hogy max 8 leveles korig használható, de inkább szerintem max 4-5 leveles korig.
Üdv.Többen írtok az étkezési kukoricáról érdeklődnék milyen piaca van, ill. milyen a jövedelmezősége? Kösz előre is....
Tisztelt Kollegák,
Van e olyan szer amivel 4-5 leveles csemege kukoricát lehet gyomírtani?
Válasz #335. hozzászólásra
Remek... Az volt rá írva, hogy fél-1 óra után már eshet az eső. Ezután még glifozáttal is permeteztem máshol, arra megjött az eső 1 óra múlva, de az a terület már teljesen ki is tisztult a gaztól...
Válasz #333. hozzászólásra
szerencséd van mert határeset!!
kezd sárgulni a gaz...
A laudisnak mennyi idő kell, míg látszik a hatása? még nem látok semmi fehéredést. Permetezés után 2 órával megjött az eső, az már nem tett keresztbe, ugye?
Nahh, lefújtam pihenés képpen.
Végül úgy csináltam, hogy 1000 m2 volt a terület, elvileg 2dl kell ekkora területre a Laudis leírása szerint. 18L-es permetezőbe tettem 1dl-t, és lefújtam a felét a területnek, majd még egy ilyen adagot adtam neki.
Válasz #327. hozzászólásra
Köszi szépen!
Válasz #329. hozzászólásra
mácsak 1 dátum köllene -------
Válasz #328. hozzászólásra
Van, aki a zöldborsó betakaritása után
milyen dátummal vetitek legkésöbb?
hö
Válasz #326. hozzászólásra
kb 1 dl-t azt szórd ki kb 300nmre
Válasz #325. hozzászólásra
Oké, köszönöm szépen.
Arra gondoltam, hogy kombináltan irtom a gyomot. A sorokat posztemergensen vegyszerrel, a sorközöket meg kultizom..
1,75-2,25 L/ha a dózisa, ezt mennyi vízzel juttatjátok ki? Csak hogy tudjam vissza számolni, mennyit tegyek 10L-hez...
Válasz #324. hozzászólásra
Laudisnál inkább a gyomokra koncentrálj a kukorica 7-8 leveles állapotáig, tapadásfokozó szerintem mehet.
Asszem eljött az ideje a Laudis bevetésének.
A 26-án vetett adag szépen besorolt, de vele együtt az egész föld kizöldült.
Kérdések:
Hány leveles kortól lehet ráfújni a kukoricára? Nincs megkötés, hogy tól-ig? Azt hiszem 7 leveles korig, de mekkora korától?
Mennyit tegyek a Laudisból 10L-hez? Akkor most tegyek, ne tegyek tapadásfokozót?
Válasz #320. hozzászólásra
oszt milyen a kihozatal?
Dessert fajtasort vetek, piacra termelem.
Vetettem 70, 73 és 78-at. Még két vetést tervezek, de ha elkészül az öntözőrendszer 2-3 héten belül, akkor vetek még május végéig.
Ezt a síkport hol, mennyiért lehet beszerezni?
Válasz #317. hozzászólásra
mivel vetettél hm?
Nekem tavaly a szuperédes fajták csak napra tárcsával voltak vethetők
Magelakadást a magtartálzban nem vettünk észre.
Idén a forgatókönyv hasonló, május 12-15. vetés
Dob a mag tetejére egy kanál sik port és nem tapad a mag össze ez egy zsák 100000 szemre elég kb.
Milyen fajtát vetettél?
Bekínlódtam ma délután 10000 szemet a földbe. Kegyetlenül össze akadnak a szemek, néha 3at is dobott a vetőgép, és a magtartályban is folyton megakadtak, elegem van. Még van bőven magom...
Válasz #307. hozzászólásra
Baranyába nem jössz???Egy kis szója kapálásra
Válasz #314. hozzászólásra
Na ok, tehát nem szoktál hozzá tenni semmit, ez a lényeg. :)