Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.04 FtUSD392.16 FtCHF430.11 FtGBP484.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Pici: Na most akkor? Mondjuk a tapadószer filléres dolog, ez biztos nem drágítja. Feleslegesen nem akarok beletenni semmit, meg azt se szeretném, hogy esetleg valami összeférhetetlenség legyen a nonittal..
Mig a kukoricánál postban alkalmazott gyomirtók magas szelektivitást mutatnak, ez a hagyma esetében NEM mondható el, ezért nem ajánlatos hatásfokozók, nedvesitőszerek stb egyidejü alkalmazása ill kombinálása a hagyma gyomirtásakor
Sziasztok.
Békés megyébe élünk és legtöbbször ott is dolgozunk.Kukorica kézi erővel történő kapálását vállalom 10fős brigáddal,precízek és olcsók vagyunk.Terület nagyságától függően több főt is tudok biztosítani.
A bizalmat előre is köszönöm.
Ja és sokat lehet tanulni a fórumból.
én olyankor pipa vagyok ha olyan tételt fogok ki!!föleg ha van belöle 15-20 zsák!nem csak azért mert tényleg xar vetni hanem föleg azért mert gyenge a növekedési erélye és szuper édesnél nagy a veszti!!!!
én csak tarhonyának nevezem az olyanokat
én 20 perc alatt piszmogom le a monon!!
van hogy már én is unom mire jó lesz!!
személyes véleményem hogy a JD sikpor használata mellett is kinlódik a csemege vetéssel!itt a pontosságra gondolok!!
A termés koraiságát a vetés ideje határozza meg. A kukoricát előnevelt palántából is lehet termeszteni, de nem szabad túl korán kiültetni. Palánták az ültetéskor legyenek 3–4 hetesek, ne nagyobbak. Akkor lehet kiültetni őket, ha a talaj hőmérsékletét 15 oC-on !!!!! tudjuk tartani (10 cm mélyen). Ekkora a hőmérséklet kell ahhoz, hogy a kukorica fejlődjön. Fátyolfóliás takarással kb. 2–4 oC talajhő-emelkedést érhetünk el. A talajt azonban még a palánták ültetése előtt le kell takarnunk (előmelegítés). Palántázáskor vigyázzunk a gyökerekre, hogy ne sérüljenek meg, és a fejlődésükhöz legyen elegendő hely. szerintem az hülyeség és az is badarságokat mond aki most veti a tengerit, mert az egyszerűen nem kel ki....
akármilyen "takarmány" a Spirit bár a gyárba szállitott Dessertek is tudnak olyanok lenni meg vannak veszve érte mert kampányitónak számit s van rá termeltetési kedv.
amúgy a GSS fajták messzi állnak mindenben mint a Dessert de neki is van gyenge pontja a termesztés során!
Én évek óta a Dessert fajta sort vetem. Ver mindent ízre. Még a Syngenta GSS sorozat ami jó, de a Dessertnél az sem jobb.
Ha nagyon korait akarsz, akkor Dessert 70, ennél koraibb, szuperédes fajta talán nincs is. A spirit nem szuperédes csemege, a Desserthez képest takarmány.
A Dessert R78 hatalmas csövet nevel és intenzív termelésben simán hoz két(!) piacos csövet.
arra a Spirit volt bár a csövei közel sem robosztus!
épp emiatt a gyárak igényére reagálva hozták be például a Jet fajtát ami Spirit tenyészidejű de sokkal tetszetősebb csöveket produkál.
Van több korai fajta de ezek a legkorábbik utánna jönnek a hosszabbak.
vetéssel egy menetben adok hozzá pannon startert mondjuk.
azután elég neki, ha 34% ammónium-nitrátot adok 3-4 alkalommal, meg lombtrágyát a mikroelemekhez? Vagy adjak neki komplexet? Van nálam egy árlista, de annyi rajta a műtrágya, mint égen a csillag.
FERTICARE I. 14/11/25./. 25 KG kg 415 Ft
FERTICARE II. 24/8/16./. 25 KG kg 403 Ft
FERTICARE III. 10/5/26./. 25 KG kg 363 Ft
FERTICARE STARTER 15/30/15./. 25 KG kg 470 Ft
KOMPLEX 15/15/15./. 50 KG 1,2T/# EGYUTAS t 135135 Ft
KOMPLEX 5/16/24./.+10./. S 25 KG kg 143 Ft
KOMPLEX GENEZIS 0/10/28./. 50 KG 1,2/# t 127500 Ft
KOMPLEX KAPPA 12/12/17./(KSO)+ME 25 KG 1,5/# t 163000 Ft
1364 hozzászólás
Válasz #313. hozzászólásra
![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
én nem értek ehhez csak annyit tudok hogy nagyon jó szer kicsit drága de mindent visz és nem kell semmivel keverni...ennyi
Válasz #312. hozzászólásra
Értem, köszönöm.
Pici: Na most akkor? Mondjuk a tapadószer filléres dolog, ez biztos nem drágítja. Feleslegesen nem akarok beletenni semmit, meg azt se szeretném, hogy esetleg valami összeférhetetlenség legyen a nonittal..
Válasz #310. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Mig a kukoricánál postban alkalmazott gyomirtók magas szelektivitást mutatnak, ez a hagyma esetében NEM mondható el, ezért nem ajánlatos hatásfokozók, nedvesitőszerek stb egyidejü alkalmazása ill kombinálása a hagyma gyomirtásakor
Válasz #308. hozzászólásra
elméletileg azért ilyen drága a szer mert ezt is tartalmaz!
Válasz #309. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Csak azért kérdem, mert a hagymánál ugye a gyomirtó szelektivitása abban is megnyilvánul, hogy lecsorog a hagymalevélről....
Nekem csak Nonit van itthon, évek óta használom.
Válasz #308. hozzászólásra
![smile unsure](/oldforum/images/smiles/unsure.gif)
Mi tavaly a bőség zavarában szenvedtünk, mindenhez tettünk Dash segédanyagot
Laudishoz kell, vagy lehet adni nedvesítőszert?
Sziasztok.
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Békés megyébe élünk és legtöbbször ott is dolgozunk.Kukorica kézi erővel történő kapálását vállalom 10fős brigáddal,precízek és olcsók vagyunk.Terület nagyságától függően több főt is tudok biztosítani.
A bizalmat előre is köszönöm.
Ja és sokat lehet tanulni a fórumból.
Válasz #305. hozzászólásra
Nekem a Dessert R78 fajta nagyon szép, egységes, könnyű vetni.
Válasz #304. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
én olyankor pipa vagyok ha olyan tételt fogok ki!!föleg ha van belöle 15-20 zsák!nem csak azért mert tényleg xar vetni hanem föleg azért mert gyenge a növekedési erélye és szuper édesnél nagy a veszti!!!!
én csak tarhonyának nevezem az olyanokat
Válasz #303. hozzászólásra
Van fajta, ahol az ezermagtömeg annyira alacson, hogy megcáfol minden rutint, na itt kell a piszmogás.
Válasz #300. hozzászólásra
javitja a pontosságot sőt JD nem boltozodik be a magtartályban a mag!! !
Válasz #301. hozzászólásra
![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
én 20 perc alatt piszmogom le a monon!!
van hogy már én is unom mire jó lesz!!
személyes véleményem hogy a JD sikpor használata mellett is kinlódik a csemege vetéssel!itt a pontosságra gondolok!!
Válasz #299. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Maglesodró illetve vákuumbeállitás kérdése
Tavaly 1 órán keresztül piszmogtunk az 1 fajtával, mire elfogadható lett a vetőagmennyiség
Válasz #299. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Ja értem, de azon a por nem segít akkor.
Válasz #297. hozzászólásra
![smile sneaky](/oldforum/images/smiles/sneaky.gif)
ráncosak a szemek nagyon, szinte egymásba kapaszkodnak!!
Válasz #296. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Van a JD-nak síkpora ha jól tudom az arra hivatott hogy megakadályozza a szemek összetapadását. Valamelyik topicba nem rég ki lett tárgyalva
Válasz #296. hozzászólásra
miért ragadna össze? csávázott mag?
Mit kell tenni,hogy a szemek vetéskor ne ragadjanak össze,és egyszerre csak egy szemet vessen a gép?Szerintetek?![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Válasz #294. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
tudjuk tartani (10 cm mélyen). Ekkora a hőmérséklet kell ahhoz, hogy a kukorica fejlődjön. Fátyolfóliás takarással kb. 2–4 oC talajhő-emelkedést érhetünk el. A talajt azonban még a palánták ültetése előtt le kell takarnunk (előmelegítés). Palántázáskor vigyázzunk a gyökerekre, hogy ne sérüljenek meg, és a fejlődésükhöz legyen elegendő hely. szerintem az hülyeség és az is badarságokat mond aki most veti a tengerit, mert az egyszerűen nem kel ki....![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
A termés koraiságát a vetés ideje határozza meg. A kukoricát előnevelt palántából is lehet termeszteni, de nem szabad túl korán kiültetni. Palánták az ültetéskor legyenek 3–4 hetesek, ne nagyobbak. Akkor lehet kiültetni őket, ha a talaj hőmérsékletét 15 oC-on !!!!!
Válasz #293. hozzászólásra
Igen, Medgyesegyháza környékén, de természetesen fátyolfóliját húznak rá.
Válasz #292. hozzászólásra
Vetik??? Helyére? Nálunk hideg a föld...
Válasz #291. hozzászólásra
Valakik már vetik.
Válasz #290. hozzászólásra
Én hónap utolsó hetében fátyolfólia alá.
Jó estét!
Ki mikor kezdi vetni a csemegekukoricát??
akármilyen "takarmány" a Spirit bár a gyárba szállitott Dessertek is tudnak olyanok lenni meg vannak veszve érte mert kampányitónak számit s van rá termeltetési kedv.
amúgy a GSS fajták messzi állnak mindenben mint a Dessert de neki is van gyenge pontja a termesztés során!
Válasz #282. hozzászólásra
Én évek óta a Dessert fajta sort vetem. Ver mindent ízre. Még a Syngenta GSS sorozat ami jó, de a Dessertnél az sem jobb.
Ha nagyon korait akarsz, akkor Dessert 70, ennél koraibb, szuperédes fajta talán nincs is. A spirit nem szuperédes csemege, a Desserthez képest takarmány.
A Dessert R78 hatalmas csövet nevel és intenzív termelésben simán hoz két(!) piacos csövet.
Válasz #286. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
3 szuper 3 normál édes
egy sem annyira korai
Válasz #285. hozzászólásra
Be gyűjtöttem pár nevet, GSS 8529, GSS 14477, DESSERT 82, JAMBO, KOKANNE, TURBO, a Főnököktől.
Válasz #284. hozzászólásra
nem ártana!!
Válasz #283. hozzászólásra
Szétnézek már holnap milyenek szoktak lenni.
Válasz #282. hozzászólásra
arra a Spirit volt bár a csövei közel sem robosztus!
épp emiatt a gyárak igényére reagálva hozták be például a Jet fajtát ami Spirit tenyészidejű de sokkal tetszetősebb csöveket produkál.
Van több korai fajta de ezek a legkorábbik utánna jönnek a hosszabbak.
Válasz #281. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Nem! Inntenzív fóliára lessz korai nagybanira mit tudsz ajánlani
Válasz #276. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
tudod te hogy hány robosztus csövű hibrid van!!!
Válasz #278. hozzászólásra
Honnan szoktad venni a dessert-et
Válasz #274. hozzászólásra
Desert elment,van még JET normálédes kb. 80ezrem még.
Mennyié adod a 70-es meg 80-as kéne 100-100 ezer
Válasz #276. hozzászólásra
Béla?
Sziasztok,kérdezni szeretnék.![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Egy új fajtának a neve érdekelne talán valami női név.Robosztus nagy csövű.Az biztos nem dessert fajta.
Nagyon köszi, de már megrendeltem a 78-at.
Válasz #273. hozzászólásra
mondom ha érdekel van dessert meg normál fajták!ha kell szólj és GLS küldöm neked.0670-4536103
Válasz #272. hozzászólásra
Eddig kicsiben csináltam, 8-9000 szemet. Most vettem egy darab földet, és 30000 szemet rendeltem. 20000 szem 78, 5e 70-es, 5e 73-as.
Válasz #271. hozzászólásra
mondjuk ez a 1 már régi ár de a kis kiszerelés drágább jóval!!mennyi szemet szoktál venni??
Válasz #270. hozzászólásra
Köszi szépen, jókor szólsz. :) Rendeltem 70 és 78-at már 2,5Ft-ért.
Válasz #267. hozzászólásra
1 Ft 1 mag .igy olcsónak számit mert ez nagy kiszerelési ár
Ilyet használ valaki gyapottok bagolylepke hernyói ellen? Elvileg bio cucc.
http://www.gazdabolt.hu/shop/rovarolo-szer/T00612-dipel-wp-05-kg?TermekLimit=0&TermekOrder=nev
műtrágya kérdés:
vetéssel egy menetben adok hozzá pannon startert mondjuk.
azután elég neki, ha 34% ammónium-nitrátot adok 3-4 alkalommal, meg lombtrágyát a mikroelemekhez? Vagy adjak neki komplexet? Van nálam egy árlista, de annyi rajta a műtrágya, mint égen a csillag.
FERTICARE I. 14/11/25./. 25 KG kg 415 Ft
FERTICARE II. 24/8/16./. 25 KG kg 403 Ft
FERTICARE III. 10/5/26./. 25 KG kg 363 Ft
FERTICARE STARTER 15/30/15./. 25 KG kg 470 Ft
KOMPLEX 15/15/15./. 50 KG 1,2T/# EGYUTAS t 135135 Ft
KOMPLEX 5/16/24./.+10./. S 25 KG kg 143 Ft
KOMPLEX GENEZIS 0/10/28./. 50 KG 1,2/# t 127500 Ft
KOMPLEX KAPPA 12/12/17./(KSO)+ME 25 KG 1,5/# t 163000 Ft
Ezeket szemezgettem ki, ki mit venne? :)
Válasz #247. hozzászólásra
hahó, mester, mennyit kérsz a kukorica magért? :)
Válasz #265. hozzászólásra
Szerintem szezonban a 30Ft-os nagybani és az 50Ft-os kis piaci ár jó. :)
Válasz #264. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
mi a jó ár ez a kérdés?