Hirdetés
Fórum
- Juhtenyésztés új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Poénok új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Claas traktorok új
- Claas Lexion vélemények új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
1364 hozzászólás
Válasz #313. hozzászólásra
én nem értek ehhez csak annyit tudok hogy nagyon jó szer kicsit drága de mindent visz és nem kell semmivel keverni...ennyi
Válasz #312. hozzászólásra
Értem, köszönöm.
Pici: Na most akkor? Mondjuk a tapadószer filléres dolog, ez biztos nem drágítja. Feleslegesen nem akarok beletenni semmit, meg azt se szeretném, hogy esetleg valami összeférhetetlenség legyen a nonittal..
Válasz #310. hozzászólásra
Mig a kukoricánál postban alkalmazott gyomirtók magas szelektivitást mutatnak, ez a hagyma esetében NEM mondható el, ezért nem ajánlatos hatásfokozók, nedvesitőszerek stb egyidejü alkalmazása ill kombinálása a hagyma gyomirtásakor
Válasz #308. hozzászólásra
elméletileg azért ilyen drága a szer mert ezt is tartalmaz!
Válasz #309. hozzászólásra
Csak azért kérdem, mert a hagymánál ugye a gyomirtó szelektivitása abban is megnyilvánul, hogy lecsorog a hagymalevélről....
Nekem csak Nonit van itthon, évek óta használom.
Válasz #308. hozzászólásra
Mi tavaly a bőség zavarában szenvedtünk, mindenhez tettünk Dash segédanyagot
Laudishoz kell, vagy lehet adni nedvesítőszert?
Sziasztok.
Békés megyébe élünk és legtöbbször ott is dolgozunk.Kukorica kézi erővel történő kapálását vállalom 10fős brigáddal,precízek és olcsók vagyunk.Terület nagyságától függően több főt is tudok biztosítani.
A bizalmat előre is köszönöm.
Ja és sokat lehet tanulni a fórumból.
Válasz #305. hozzászólásra
Nekem a Dessert R78 fajta nagyon szép, egységes, könnyű vetni.
Válasz #304. hozzászólásra
én olyankor pipa vagyok ha olyan tételt fogok ki!!föleg ha van belöle 15-20 zsák!nem csak azért mert tényleg xar vetni hanem föleg azért mert gyenge a növekedési erélye és szuper édesnél nagy a veszti!!!!
én csak tarhonyának nevezem az olyanokat
Válasz #303. hozzászólásra
Van fajta, ahol az ezermagtömeg annyira alacson, hogy megcáfol minden rutint, na itt kell a piszmogás.
Válasz #300. hozzászólásra
javitja a pontosságot sőt JD nem boltozodik be a magtartályban a mag!! !
Válasz #301. hozzászólásra
én 20 perc alatt piszmogom le a monon!!
van hogy már én is unom mire jó lesz!!
személyes véleményem hogy a JD sikpor használata mellett is kinlódik a csemege vetéssel!itt a pontosságra gondolok!!
Válasz #299. hozzászólásra
Maglesodró illetve vákuumbeállitás kérdése
Tavaly 1 órán keresztül piszmogtunk az 1 fajtával, mire elfogadható lett a vetőagmennyiség
Válasz #299. hozzászólásra
Ja értem, de azon a por nem segít akkor.
Válasz #297. hozzászólásra
ráncosak a szemek nagyon, szinte egymásba kapaszkodnak!!
Válasz #296. hozzászólásra
Van a JD-nak síkpora ha jól tudom az arra hivatott hogy megakadályozza a szemek összetapadását. Valamelyik topicba nem rég ki lett tárgyalva
Válasz #296. hozzászólásra
miért ragadna össze? csávázott mag?
Mit kell tenni,hogy a szemek vetéskor ne ragadjanak össze,és egyszerre csak egy szemet vessen a gép?Szerintetek?
Válasz #294. hozzászólásra
A termés koraiságát a vetés ideje határozza meg. A kukoricát előnevelt palántából is lehet termeszteni, de nem szabad túl korán kiültetni. Palánták az ültetéskor legyenek 3–4 hetesek, ne nagyobbak. Akkor lehet kiültetni őket, ha a talaj hőmérsékletét 15 oC-on !!!!! tudjuk tartani (10 cm mélyen). Ekkora a hőmérséklet kell ahhoz, hogy a kukorica fejlődjön. Fátyolfóliás takarással kb. 2–4 oC talajhő-emelkedést érhetünk el. A talajt azonban még a palánták ültetése előtt le kell takarnunk (előmelegítés). Palántázáskor vigyázzunk a gyökerekre, hogy ne sérüljenek meg, és a fejlődésükhöz legyen elegendő hely. szerintem az hülyeség és az is badarságokat mond aki most veti a tengerit, mert az egyszerűen nem kel ki....
Válasz #293. hozzászólásra
Igen, Medgyesegyháza környékén, de természetesen fátyolfóliját húznak rá.
Válasz #292. hozzászólásra
Vetik??? Helyére? Nálunk hideg a föld...
Válasz #291. hozzászólásra
Valakik már vetik.
Válasz #290. hozzászólásra
Én hónap utolsó hetében fátyolfólia alá.
Jó estét!
Ki mikor kezdi vetni a csemegekukoricát??
akármilyen "takarmány" a Spirit bár a gyárba szállitott Dessertek is tudnak olyanok lenni meg vannak veszve érte mert kampányitónak számit s van rá termeltetési kedv.
amúgy a GSS fajták messzi állnak mindenben mint a Dessert de neki is van gyenge pontja a termesztés során!
Válasz #282. hozzászólásra
Én évek óta a Dessert fajta sort vetem. Ver mindent ízre. Még a Syngenta GSS sorozat ami jó, de a Dessertnél az sem jobb.
Ha nagyon korait akarsz, akkor Dessert 70, ennél koraibb, szuperédes fajta talán nincs is. A spirit nem szuperédes csemege, a Desserthez képest takarmány.
A Dessert R78 hatalmas csövet nevel és intenzív termelésben simán hoz két(!) piacos csövet.
Válasz #286. hozzászólásra
3 szuper 3 normál édes
egy sem annyira korai
Válasz #285. hozzászólásra
Be gyűjtöttem pár nevet, GSS 8529, GSS 14477, DESSERT 82, JAMBO, KOKANNE, TURBO, a Főnököktől.
Válasz #284. hozzászólásra
nem ártana!!
Válasz #283. hozzászólásra
Szétnézek már holnap milyenek szoktak lenni.
Válasz #282. hozzászólásra
arra a Spirit volt bár a csövei közel sem robosztus!
épp emiatt a gyárak igényére reagálva hozták be például a Jet fajtát ami Spirit tenyészidejű de sokkal tetszetősebb csöveket produkál.
Van több korai fajta de ezek a legkorábbik utánna jönnek a hosszabbak.
Válasz #281. hozzászólásra
Nem! Inntenzív fóliára lessz korai nagybanira mit tudsz ajánlani
Válasz #276. hozzászólásra
tudod te hogy hány robosztus csövű hibrid van!!!
Válasz #278. hozzászólásra
Honnan szoktad venni a dessert-et
Válasz #274. hozzászólásra
Desert elment,van még JET normálédes kb. 80ezrem még.
Mennyié adod a 70-es meg 80-as kéne 100-100 ezer
Válasz #276. hozzászólásra
Béla?
Sziasztok,kérdezni szeretnék.
Egy új fajtának a neve érdekelne talán valami női név.Robosztus nagy csövű.Az biztos nem dessert fajta.
Nagyon köszi, de már megrendeltem a 78-at.
Válasz #273. hozzászólásra
mondom ha érdekel van dessert meg normál fajták!ha kell szólj és GLS küldöm neked.0670-4536103
Válasz #272. hozzászólásra
Eddig kicsiben csináltam, 8-9000 szemet. Most vettem egy darab földet, és 30000 szemet rendeltem. 20000 szem 78, 5e 70-es, 5e 73-as.
Válasz #271. hozzászólásra
mondjuk ez a 1 már régi ár de a kis kiszerelés drágább jóval!!mennyi szemet szoktál venni??
Válasz #270. hozzászólásra
Köszi szépen, jókor szólsz. :) Rendeltem 70 és 78-at már 2,5Ft-ért.
Válasz #267. hozzászólásra
1 Ft 1 mag .igy olcsónak számit mert ez nagy kiszerelési ár
Ilyet használ valaki gyapottok bagolylepke hernyói ellen? Elvileg bio cucc.
http://www.gazdabolt.hu/shop/rovarolo-szer/T00612-dipel-wp-05-kg?TermekLimit=0&TermekOrder=nev
műtrágya kérdés:
vetéssel egy menetben adok hozzá pannon startert mondjuk.
azután elég neki, ha 34% ammónium-nitrátot adok 3-4 alkalommal, meg lombtrágyát a mikroelemekhez? Vagy adjak neki komplexet? Van nálam egy árlista, de annyi rajta a műtrágya, mint égen a csillag.
FERTICARE I. 14/11/25./. 25 KG kg 415 Ft
FERTICARE II. 24/8/16./. 25 KG kg 403 Ft
FERTICARE III. 10/5/26./. 25 KG kg 363 Ft
FERTICARE STARTER 15/30/15./. 25 KG kg 470 Ft
KOMPLEX 15/15/15./. 50 KG 1,2T/# EGYUTAS t 135135 Ft
KOMPLEX 5/16/24./.+10./. S 25 KG kg 143 Ft
KOMPLEX GENEZIS 0/10/28./. 50 KG 1,2/# t 127500 Ft
KOMPLEX KAPPA 12/12/17./(KSO)+ME 25 KG 1,5/# t 163000 Ft
Ezeket szemezgettem ki, ki mit venne? :)
Válasz #247. hozzászólásra
hahó, mester, mennyit kérsz a kukorica magért? :)
Válasz #265. hozzászólásra
Szerintem szezonban a 30Ft-os nagybani és az 50Ft-os kis piaci ár jó. :)
Válasz #264. hozzászólásra
mi a jó ár ez a kérdés?