Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Földeladás új
- Landini traktorok új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- AKG támogatás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kukorica vetőmagok új
Cikkajánló
Hirdetés
1364 hozzászólás
Válasz Bzsr #1013. hozzászólására3 oka van.
1. Ilyet kapunk egy ismerőstől és abban túl nagy a lyuk egy magnak.
2. Láttam olyan csemege kukorica táblát ami valószínűleg kézzel de kettesével volt vetve dupla tőtávra. És nagyon szép csöveket hozott,ki próbáltuk egy kis részén a táblának és semmi hátrány nem származott belőle.
Területileg gyorsabb az ültetés palántázóval mivel gyorsabban lehet menni.
Válasz máris szomszéd #1012. hozzászólásáraTavaly 150-esben volt nekem is. Idén 104-es kite, valamivel nagyobb mint a 150-esben a lyukméret.
Miért kettesével rakjátok bele?
Válasz Adis #1011. hozzászólásáraTavaly neveltek nekünk palántát az 150 lyukas nagyméretű tálcában volt. Jó volt a palánta ebben a méretűben. Legkésőbb 5 levelesen ki kell ültetni a csőképzés gyengül ez után (nem tudom hogy mondják).
Most 60-as habtálca lesz ami belemegy az m10-es rekeszbe és kettő szemével.
Sziasztok!
Idén szeretném kipróbálni a csemegekukoricát palántázni. Szeretném kérdezni Tőletek, hogy hogy csináljam? Mekkora edénybe? Hány leveles állapotában kell kiültetni?
Köszönöm
Nagy a csend! Ki mikorra tervezi a vetést a sátorba?
Válasz *** HM *** #1008. hozzászólásáraÈrtem èn nincs is ezzel semmi gond. Mikor vetettük, húztunk 19-re lapot, nem kettes jött... Ez van.
Pècsen vásárba szèpen fogyott, aztán majd ropogtatjuk a tökmagot meg a diót ezután, de a kuki jobban ízlett
Válasz hasutas1 #1006. hozzászólásáraHa meg nincs elpasszolási lehetőség "mind1"h.megfagy vagy 5 10 fokban nézegeted érted...
Tökmag meg dió stb szezon van....
Ezzz
Vann
Válasz hasutas1 #1006. hozzászólásáraIlyenkor màr beáll a buli.
De hát mit csodálkozzunk.
Még a szept.... okt eleje.... lehet lőni.
Már csak pár megszálottnak van zöld kukimezője az únióba e....
Válasz Gergő1234 #1005. hozzászólásáraNekem a holnap már lehet kèső lesz. Nem tudom mennyire fogja bírni a mai èjszakát mert itt reggelre komolyabb fagy is lehet, eddig megusztuk de most lehet ezzel vège is.
Èn nem takartam, nem nagyon látom èrtelmèt.
Nem akarlak elkeseríteni, de már nagyon vontatott az èrèse, kicsit kèsőn vetettük. Tavasszal kísèrletezek mèg egyet vele.
Az eladásával is küszködök rendesen, nem igazán kèrik. Piacok, vásárok, más nem igazán megy.
Válasz hasutas1 #1004. hozzászólásáraNekem oktober 15-én járt le,de még tejes!
Fátyollal van takarva,hátha megindulna kicsit!
Bár kicsit rendezkedett a szél rajta,renélem jó lesz!
Holnaptól megint "melegszik" az idö!
Sziasztok.
Milyen fagyokat kèpes elviselni a kukorica? Eddig nem voltak komoly fagyok fènk, inkább csak talajon volt.
Ahhoz kèpest, hogy 5.-èn lejárt a 73 nap, mèg stabil, mint a forint. Így megy karácsonykor is kukoricát eszünk
Válasz bali #1001. hozzászólásáraMindenféle tárcsával de nem jött össze.Palántázóval lett vetve jó két hektárról van szó.Idén palántázva volt szerintem jövőre is úgy lesz.
Válasz bali #1001. hozzászólásáraDessert R78-at már sikerült spc-vel jól elvetni aprómag csoroszlyával.
Válasz máris szomszéd #997. hozzászólásáraPróbáltátok másmilyen tárcsával is vetni? Mi egyszer próbáltuk napraforgó tárcsával vetni. Valamelyik fajta elég jó lett de valamelyik siralmas. A dessert fajták nagyon ritkák lettek,a seminisesek sokkal jobban sikerültek.
Gondolkodtam meg az ilyen régebbi monosem vetőgépben, találni belőlük többet is az aprók között. Viszont ezeket a típusúakat még nem láttam előben dolgozni.
Neked végülis mivel sikerült elvetni?
Válasz *** HM *** #999. hozzászólásáraPár napja... Nagyjából tejes, de mintha belassult volna, vagy csak áll.
73 napos,5.-èn járt le, de mèg nem ettünk róla
Válasz hasutas1 #998. hozzászólásáraHa pár napja hiányzik ... marhajók az esélyek.
Ha jó 1 hónapja akkor .... marhaszarok.
Sziasztok.
Van itt olyan valaki akinek ilyenkor is van mèg csemegekukija? Csak azèrt èrdekelne, hogy milyen esèlyek vannak ilyenkor mèg a teljes èrèsre?
Válasz bali #996. hozzászólásáraAz spc felejtős az aszalódott szerencsétlen formájú magot nem tudja egyesével vetni.Képes akár 3-4 magot is felvenni.Minden fortély be volt vetve de nem lett jó.
Sziasztok
Próbált már valaki közületek spc vetőgéppel csemegekukorica vetni? Esetleg régebbi nyugati géppel? Valami olcsóbb kategóriás vetőgép vásárlását tervezem amivel el lehetne vetni jó minőségben a csemegekukoricát. Előre is köszi a segítséget.
Üdv.mindenkinek! Tavasszal vetettünk dessert 80at original fémzárolt mag lett elvetve elvileg...de hiába locsoltuk a melegben illetve "tuningoltuk" vegyszerzetük mindig időben nem lett belőle naggyából semmi (az átlag magasságuk kb.30-35cm,sárgul,ami megnőtt azon nem normális csövek vannak hanem össze vissza vannak a szemek...stb.) felmerűlt bennünk hogy nem e a maggal lehet valami baj esetleg kicserélte a kedves kolléga... bérbe vetették mivel még akkor nem volt kukorica vetőgépünk. És azt szeretném kérdezni hogy ki e lehet ezt deríteni valahogy be e tudják vizsgálni vagy valami ötlete lenne e esetleg valakinek. Válaszaitokat előre is köszönöm!
Válasz Bzsr #993. hozzászólásáraA kép lemaradt
8529 és 3071
Válasz gabor.illes19 #991. hozzászólásáraPont a kisebb mennyiség ami nem problémás nem????
sziasztok,
a szedéssel kapcsolatban merült fel bennem hogy nem lehetne ezt gépesíteni? Átalakítani egy vagy kétsoros kukorica csőtörőt hogy a kisebb mennyiséget ne kézzel kelljen törni? Esetleg valaki próbálkozott már ilyennel?
Válasz máris szomszéd #988. hozzászólásáraDessert-et, főleg az R78-at sokan dicsőitik, pedig már régen nem olyan, mint amilyennek lennie kellene.
Signet-et nálunk azért nem kedvelik annyira, mert nem szuperédes, ezért jobb a nugget.
A nagybanit melyik falukból tömik kitudja?
Válasz Bzsr #987. hozzászólásáraKonkrétan nem nekem de a családban van illetve az idénre már csak volt.
Most valami oroscós számos fajta volt de nagyon szép csöveket hozott de ha lett volna mag akkor signet lenne. Sweet nugget-nek állítólag nem volt jó a csíraképessége így nem merték bevállalni tavaly az volt az a koraiságához mérten szép csöveket hozott.
Bármelyik megveri a desszerteket minőségben a piacon meg pláne.
Válasz máris szomszéd #986. hozzászólásáraMilyen aprószemű fajtáid vannak (sunrise, sweet nugget)?
Válasz T.Márton #985. hozzászólásáraPéntek nyitva van de nincs semmi szombat zárva csak a dorozsmai van nyitva de gyenge vasárnap menj délután kettőkor nyit.Ma az aprószeműért 70-et adtak volna itthon de sajna elfogyott meg vannak zizzenve a kukoricáért.
Péntek szombat van piac Szegeden vagy felesleges kimenni?
Válasz Radocz #975. hozzászólására vagy lába kél a dzsigolók által s a pilóta meg csak less hogy itt is egy folt ott is egy folt ahol csak csutka van mert arra ügyelnek nehogy ledöntsék mert az látszik a hídról hogy foltosodik a tábla bár tavaly sikerült őket kiszúrni hogy nyüzsögtek de olyanok ezek mint a sarj egyet kivonnak kettő vagy három áll a helyére s az autópálya mellé nem szabad vetni ilyesmit mert hamar előtörést csinálnak benne mert rontja a látásukat gondolom én ???
Válasz Bzsr #982. hozzászólásáraProblémás csuhé leveleket leszedtük, ha hiány van csemegéből akkor elviszik, már nem ragacsos.
Válasz T.Márton #980. hozzászólásáraHa az átvevőd nem veszi meg, akkor gondolod a "románok" majd igen? Gondolom akkor a csuhélevél fekete ragacsos, tehát nem piacos...sok sikert!
Tegnapi nagybani árat tud valaki.
Válasz máris szomszéd #979. hozzászólására200 zsák dessert78- ast visszek csütörtökre, remélem leszednek a románok. Tetves lett átvevőknek nem tudom leadni...
Válasz T.Márton #978. hozzászólásáraElső osztályúból 25 db ez nálunk kb 10 kg volt a kettesből meg ami fér. A román vevők sokkal toleránsabbak a különböző fehérje forrásokra. Amit nem szeretnek az desszert fajta mondjuk ebben igazuk is van nem a legjobb ízre. A 16-18 soros aprószemű a favorit árat nem tudok de vasárnap még hiány volt belőle.
Mennyit kell a raschel zsákba rakni 20 25?
Tetveségre levél hiányra mennyire érzékenyek a románok?
Válasz lampas #974. hozzászólásáraÉn is az INBA-hoz viszem Ásotthalomra.
Válasz lampas #974. hozzászólásáraVidd el a szegedi nagybanira a román vevők rengeteget visznek mi naponta el tudnánk adni 20.000 csövet is, 56 ft a fizető.
Vagy ide
http://inba.hu/hu/magunkrol
ma 50 nettó-val fizettek vannak követelmények kukac mentesség és minimális méret azt hiszem 350 gr.
Válasz .Feco. #971. hozzászólására"Számomra ismeretlen az, hogy a csemege kukoricát nem kombajnoljak és nem ipari feldolgozásra megy."
A Nánási úton Szegedi család kertészete.
Hűtőházba, majd kamionba rakják. Kézi törés.
Anno hordta a nagybanira is. Mostanában nem beszéltem vele, mert "terem" közelebb is.
A forróság elől táskába menekül a tengeri, majd a fagyasztó ládába.
Válasz Toxi #928. hozzászólásáraHello Toxi!
Tudsz csemegekukorica felvásárlót csongrád megye környékén?
Üdvözlöm a gazdákat!
Az lenne a kérdésem hogy hol tudnám leadni Csongrád megye környékén a csemegekukoricámat??? lenne 5-6 hektárnyi, és mennyibe szokták felvásárolni?
Lumax-al volt pre-be kezelve a csemegekukoricám, most címerel és az egyszikű gyomok szépen előkerültek a tövek mellet (muhar, fenyércirok). Az érdekes az hogy csak egy részen, kb 1/4 ha. Ha végigmegyek és a tövekhez fújok Laudist lehet bármi baja a kukoricának?
A választ előre köszönöm
Válasz *** HM *** #970. hozzászólásáraMásodvetes mindig öntözött de 1 hetes 35 fokban annyit ér hogy nem kiszárad csak megfő...
Számomra ismeretlen az, hogy a csemege kukoricát nem kombajnoljak és nem ipari feldolgozásra megy... a piacon eladottakat felénk nem az eladója termeli, csak úgy találják őket éjszaka a barkasban...
Válasz .Feco. #969. hozzászólásáraDe ő öntözi és nem gyárazza
Válasz *** HM *** #968. hozzászólásáraHárom komoly kockázata van:
1. Az aszályos időben gyengén fejlődik, és/vagy elgazosodik
2. Egy korai fagyos hajnal szeptemberben megcsipi és kampec neki
3. Mire beérik leáll a gyár és nincs hova tenni...
Válasz Dekalb #967. hozzászólására3 7 múlva se késő ha jó az ősz
csemege vetése 72-75 napos késő lesz e ma elvetve
Válasz kukaccsosz #965. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz saca19800204 #963. hozzászólásáraCoragen, Steward, Ampligo ezek az alap szerek csemegében.