Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak627 FtBenzin árak617 FtEUR413.39 FtUSD398.41 FtCHF442.67 FtGBP501.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
én tavaly eladtam az Ih-t, de most gyorsan beszerzek egy 6,2-est h haladjunk is. Lehet h mégis tudok valamennyi búzát vetni, foltozgatva talán 40 ha-t, magamnak. De csak remélem. Sok a HA.
Opppsz, megjöttek a GES-esek fizetni szeretnének. Még jó h idén jöttek, lesz egy kis zsozsó.
egy faxa direkt búzavetővel éppen most pár táblán lehetne mit kezdeni, ami ha lágy is, a teteje a jóidők végett kemény száraz. Ha ezen átbírja rakni a magot akkor meg kimondottan jó nyers talajba menne a mag, lenne eredménye.
Viszont ebben már csak az a baj, hogy ilyen gépek csak nagytraktorok után vannak gyártva, most pedig a kisgépek ideje jött el! A kicsikkel függesztett eszközöket húzva ügyesebben ellehet bánni a sarasabb táblákkal is, ahol a nagyok elsüllyednek egy 100ló körüli megfelelő ekével még kiszánt mindent.
Bát ahol annyira áll a víz ezeken mi is horgászni fogunk maximum...
cső cimbim!
szarban a haza! Itt is kínlódás van ezerrel. Búzának vágattuk a talajokan nehéztárcsával de 65hektár elsősor után kiderült,hogy akárhány sorral is megyünk rá, ezekben nem lesz búza idén, mivel fej nagyságúak a kockák... Az első sort meg jól megszenvedtük olyan vízes vadasak voltak a terűletek,hogy csak kínlódva lehetett megvágatni rendesen. Annyi talán, hogy így tavaszra szépen széjjelfagy akkor meghintjük egy kis műanyaggal majd egy sor rövidtárcsa után vethetjük gyönyörűen fínom porhanyós talajba. Az egészbe már csak az a baj,hogy túl sok marad jövőre, árpa zab-ból lesz sok ami nem túl örömteli... kukoricát is kb 165hektárt adtam össze eddig fejemben, ennyit biztosan fogunk vetni, napraforgót még nemtudom, kikell számolni...kukit vadveszély végett nemtudok sokhelyre tenni, napraforgónál ez már nem is érdekelne annyira, csak tudjunk vetni eleget, legalább 3évet szeretnék betartani a 4-5helyett...
vannak illetve elsznek muszályok emberek!
Direktvetést majd meglátjuk amikor elfagy minden, hogy mennyit sikerült kiszántani. Ha sok marad szántatlan akkor lépni kellessz a direktre, de az ember az ennyire bizonytalanban nem szívesen vágja magát ekkora költségekbe bizony.
Nem egyszerű, ha jövőre is gebaszos év lesz a termelő fele becsukja a boltot
húzzátok meg az önzáros anyákat a csoroszlya tartókon!
Lehetőleg kerüljétek a tolatást,mer olyankor gyüri fel a földet,mást nem tudok tanácsolni mi is nehéz körülmények között dolgozunk,sokszor terepmotorral deritem fel a közlekedhető utat a vetéshez!
jah, hogy az öntvény támasztókerék a kúpos tárcsa...
amúgy ez részben mélységtartás, részben súly, részben pedig megtámasztja a talajt a magárok külső oldalán, hogy a tárcsa könnyebben húzza ki a gyökereket meg szármaradványokat a talajból...
Azért kérdezem,mert a vonulásoknál a pneumatikus gépeknél bekapcsolják a levegőt,teljes nyomáson igy nem dugul el!
Mi a mechanikusnál a traktorról hatravittük a levegőnyomást(piros)álandóan hátul van egy kifúvópisztoly és ha gyanús az eltömődés akkor 1 perc alatt kifujjuk a csöveket felülről!
Hát akkor egy kis referencia... Egy cég két darab rapidot nem tud használni!! Egy másik meg alig pici kis terület teljesitményel... Egy kisebb maszeknak meg a kedve ment el tölle és ö is szorja a buzáját!! De enek elenére én komoly gépeknek tartom öket de ez az idöjárás és talaj álapot nem pászol nekik...
Nálunk a Rapid ismét megmutatta hátrányát. Dugulnak a csoroszlyák a földúton a sártól, és dugulnak vetéskor a szármaradványoktól. Ez így nem fasza.
Amúgy én szinte csak a homokos talajon tudok vetni(leginkább bérbe), a saját kötött földekre még terepjáróval sem merészkedek. Nem tudok hova vetni búzát.
Nálunk még az elmüvelt talajt is komoly probléma bevetni!! Szinte még az is direkt müvelésnek tünik... Ahoz hogy valaki szó szerint tudja ezt venni ahoz kibb jó talaj kell!! Ami san nálunk nem létezik..
Válasz #33. hozzászólásra
nekünk jó volt fagyon is,taposási kár igazából fagyon nem jellemző meg a kórót is eszi az időjárás addig és a tárcsa jó munkát végez.Az ilyen földön már használhatsz wing p-t adengot vagy merlin flexxet is amik ha kapnak esőt akkor a gyomirtás jó meg olcsó is lesz.De ti gondolom zömében nem kuk. után akartok direktvetni.Gabona vagy repcetarló esetén egyszerűbb a dolog meg szerintem a hozam is sokkal jobb szokott lenni mint kuk. után.A kukorica a felvehető tápanyagot elég komolyan kiveszi a talajból.Ezért az átlagosnál gyengébb talajokon gyakori a termésdepresszió utána.Mi emiatt ha lehet buzára váltunk utána,kap a tarló egy tárcsát és utána kis adagú p starterral sor alá vetünk.Tavasszal nitrogén gyomirtás 2 gombázás.Így még intenzív tápanyagellátás esetén is csak közepes költségszinten vagyok és elég jók a termések.Csak az a gond hogy idén a mélyebb földeken tavaszit kell tenni mindegy mi volt az elővetemény.
2282 hozzászólás
Válasz #79. hozzászólásra
én tavaly eladtam az Ih-t, de most gyorsan beszerzek egy 6,2-est h haladjunk is. Lehet h mégis tudok valamennyi búzát vetni, foltozgatva talán 40 ha-t, magamnak. De csak remélem. Sok a HA.
Opppsz, megjöttek a GES-esek fizetni szeretnének. Még jó h idén jöttek, lesz egy kis zsozsó.
Válasz #79. hozzászólásra
könnyű annak akinek a világ legjobb gépe után a világ legjobb vetőgépe van! Egyik se JD!!!
Mind a kettő MASSEY FERGUSON!
egy faxa direkt búzavetővel éppen most pár táblán lehetne mit kezdeni, ami ha lágy is, a teteje a jóidők végett kemény száraz. Ha ezen átbírja rakni a magot akkor meg kimondottan jó nyers talajba menne a mag, lenne eredménye.
Viszont ebben már csak az a baj, hogy ilyen gépek csak nagytraktorok után vannak gyártva, most pedig a kisgépek ideje jött el! A kicsikkel függesztett eszközöket húzva ügyesebben ellehet bánni a sarasabb táblákkal is, ahol a nagyok elsüllyednek egy 100ló körüli megfelelő ekével még kiszánt mindent.
Bát ahol annyira áll a víz ezeken mi is horgászni fogunk maximum...
Válasz #78. hozzászólásra
cső cimbim!
szarban a haza! Itt is kínlódás van ezerrel. Búzának vágattuk a talajokan nehéztárcsával de 65hektár elsősor után kiderült,hogy akárhány sorral is megyünk rá, ezekben nem lesz búza idén, mivel fej nagyságúak a kockák... Az első sort meg jól megszenvedtük olyan vízes vadasak voltak a terűletek,hogy csak kínlódva lehetett megvágatni rendesen. Annyi talán, hogy így tavaszra szépen széjjelfagy akkor meghintjük egy kis műanyaggal majd egy sor rövidtárcsa után vethetjük gyönyörűen fínom porhanyós talajba. Az egészbe már csak az a baj,hogy túl sok marad jövőre, árpa zab-ból lesz sok ami nem túl örömteli... kukoricát is kb 165hektárt adtam össze eddig fejemben, ennyit biztosan fogunk vetni, napraforgót még nemtudom, kikell számolni...kukit vadveszély végett nemtudok sokhelyre tenni, napraforgónál ez már nem is érdekelne annyira, csak tudjunk vetni eleget, legalább 3évet szeretnék betartani a 4-5helyett...
vannak illetve elsznek muszályok emberek!
Direktvetést majd meglátjuk amikor elfagy minden, hogy mennyit sikerült kiszántani. Ha sok marad szántatlan akkor lépni kellessz a direktre, de az ember az ennyire bizonytalanban nem szívesen vágja magát ekkora költségekbe bizony.
Nem egyszerű, ha jövőre is gebaszos év lesz a termelő fele becsukja a boltot
Válasz #77. hozzászólásra
sajna nem. Kötöttön csak néhány ha-t tudunk vetni, a többi süllyed. És még azt a rohadt ekét sem tudjuk elhúzni.
Válasz #76. hozzászólásra
Pfff....
Akkor tényleg kéne az a 9 m-es JD gyorsan...
Válasz #75. hozzászólásra
vetés előtt carriert kap, annak a hengere jól tömörít.
Válasz #65. hozzászólásra
Hengereztek vetés előtt? Mert itt az segít...
Válasz #73. hozzászólásra
Válasz #71. hozzászólásra
persze, ajándék, meg még a tsz elnököt elviszik amerikába is...
majdnem. még kb annyiba kerül, mint maga a cucc...
Válasz #69. hozzászólásra
Megnézzük h lehet-e. Amúgy 10 -15 ha-t tudunk még ilyen talajon elvetni, aztán uzsgyi a bérvetés a homokba.
Válasz #68. hozzászólásra
és az jár a shark-hoz, vagy az még plusz opció?
A csoroszja kialakításában kellessz keresni a megoldást,ilyen talaj álapotoknál,
Válasz #67. hozzászólásra
húzzátok meg az önzáros anyákat a csoroszlya tartókon!
Lehetőleg kerüljétek a tolatást,mer olyankor gyüri fel a földet,mást nem tudok tanácsolni mi is nehéz körülmények között dolgozunk,sokszor terepmotorral deritem fel a közlekedhető utat a vetéshez!
Válasz #61. hozzászólásra
jah, hogy az öntvény támasztókerék a kúpos tárcsa...
amúgy ez részben mélységtartás, részben súly, részben pedig megtámasztja a talajt a magárok külső oldalán, hogy a tárcsa könnyebben húzza ki a gyökereket meg szármaradványokat a talajból...
Válasz #66. hozzászólásra
van-van, tavalyiak. Igaz, a csoroszlyák már cserére szorulnak.
Válasz #65. hozzászólásra
Vetőtárcsákon van még taraj,vagy már simára kopottak!
Válasz #64. hozzászólásra
ettől a nyers földtől csak a csavarhúzó tisztítja meg tutira a csoroszlyákat. De a másik baj h összeszedi a szármaradványt és az torlódik fel.
Válasz #62. hozzászólásra
Azért kérdezem,mert a vonulásoknál a pneumatikus gépeknél bekapcsolják a levegőt,teljes nyomáson igy nem dugul el!
Mi a mechanikusnál a traktorról hatravittük a levegőnyomást(piros)álandóan hátul van egy kifúvópisztoly és ha gyanús az eltömődés akkor 1 perc alatt kifujjuk a csöveket felülről!
azt azért megnézném h a 750a hogyan viselkedik ilyen körülmények között!!!!
Válasz #54. hozzászólásra
nem, mechanikus.
Válasz #57. hozzászólásra
Válasz #59. hozzászólásra
levegős a géped!
Válasz #54. hozzászólásra
azt már tavaly megtettem.
Válasz #55. hozzászólásra
Minden géphez, kel egy ember is,aki akar vele dolgozni!
Aki nem akar abból nem is lesz meló,az kezdi el szidni a gépet,mindegy,hogy rapid,vagy akármi!
Válasz #53. hozzászólásra
milyen "kúpos tárcsa" ???
Válasz #53. hozzászólásra
Nem a mélységtartás miatt? meg hogy ne szedjen fel sarat
Válasz #52. hozzászólásra
Hát akkor egy kis referencia... Egy cég két darab rapidot nem tud használni!! Egy másik meg alig pici kis terület teljesitményel... Egy kisebb maszeknak meg a kedve ment el tölle és ö is szorja a buzáját!! De enek elenére én komoly gépeknek tartom öket de ez az idöjárás és talaj álapot nem pászol nekik...
Válasz #52. hozzászólásra
Cimbike 1-2 jótanácsot mondanék!Ha nem vetted fel a csoroszlyákat a felső furatba akkor tedd meg.Mechanikus a géped?
Válasz #50. hozzászólásra
És miért van a cápafog sortisztító tárcsákon az a kúpos tárcsa?
Nálunk a Rapid ismét megmutatta hátrányát. Dugulnak a csoroszlyák a földúton a sártól, és dugulnak vetéskor a szármaradványoktól. Ez így nem fasza.
Amúgy én szinte csak a homokos talajon tudok vetni(leginkább bérbe), a saját kötött földekre még terepjáróval sem merészkedek. Nem tudok hova vetni búzát.
Nálunk még az elmüvelt talajt is komoly probléma bevetni!! Szinte még az is direkt müvelésnek tünik... Ahoz hogy valaki szó szerint tudja ezt venni ahoz kibb jó talaj kell!! Ami san nálunk nem létezik..
Válasz #49. hozzászólásra
pedig azt is próbáltam, hogy illegalitásba vonulok, és leszedem a filet, majd megosztom a youtube-on, és utána belinkelem...
de nem megy!
Válasz #48. hozzászólásra
a topik címéről.
Be tudod a videjót illeszteni?
Válasz #47. hozzászólásra
ez most miről jutott eszedbe?
http://www.deere.com/media/player/player_en_us.html?src=s/flash/deerecompany/ag/factories/seeding/floating_row_cleaner_h.flv&lowsrc=s/flash/deerecompany/ag/factories/seeding/floating_row_cleaner_m.flv&autostart=true&r=-1&height=270
http://www.deere.com/media/player/player_en_us.html?src=s/flash/deerecompany/ag/factories/seeding/floating_row_cleaner_h.flv&lowsrc=s/flash/deerecompany/ag/factories/seeding/floating_row_cleaner_m.flv&autostart=true&r=-1&height=270
Láttam 1 nagy JD-t amazone directtel , de 2-3-at fordult és feladták.
Hiába nagy lágy még a talaj!
Válasz #44. hozzászólásra
Ment...
Válasz #43. hozzászólásra
zsomborka@freemail.hu
Válasz #42. hozzászólásra
Mail címed ?
Válasz #40. hozzászólásra
Vazze, én ezt így nem értem. Legalább lenne felirata.
küldjetek emilt till a till-Á-nak.....
benne ezt
NÓ TILL, WAZE NÓ TILL!
EZ A MENŐ.
NEM KELL A TILL.
Youtube keresőjébe beírni : Environmental Tillage Systems
http://www.youtube.com/watch?v=e6JiY-WnTw8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=EwG4hqtn0VA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=yifYuUlhE80&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=bXz961ePP0w&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=oYkJ8FeYdyg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=e6JiY-WnTw8&feature=related
Válasz #33. hozzászólásra
nekünk jó volt fagyon is,taposási kár igazából fagyon nem jellemző meg a kórót is eszi az időjárás addig és a tárcsa jó munkát végez.Az ilyen földön már használhatsz wing p-t adengot vagy merlin flexxet is amik ha kapnak esőt akkor a gyomirtás jó meg olcsó is lesz.De ti gondolom zömében nem kuk. után akartok direktvetni.Gabona vagy repcetarló esetén egyszerűbb a dolog meg szerintem a hozam is sokkal jobb szokott lenni mint kuk. után.A kukorica a felvehető tápanyagot elég komolyan kiveszi a talajból.Ezért az átlagosnál gyengébb talajokon gyakori a termésdepresszió utána.Mi emiatt ha lehet buzára váltunk utána,kap a tarló egy tárcsát és utána kis adagú p starterral sor alá vetünk.Tavasszal nitrogén gyomirtás 2 gombázás.Így még intenzív tápanyagellátás esetén is csak közepes költségszinten vagyok és elég jók a termések.Csak az a gond hogy idén a mélyebb földeken tavaszit kell tenni mindegy mi volt az elővetemény.
Válasz #36. hozzászólásra
Válasz #35. hozzászólásra
vagy azok megtartására.
Válasz #31. hozzászólásra
Ha tervben van az Agressive , csak spórolás miatt nem vette meg eddig , akkor Okos ember...
Vagy kombájnra , esetleg földre gyűjt...
Válasz #30. hozzászólásra
már vehettél volna réges Reagan Ronaldkám.......
meg persze dupla 900as kerekezésre is kezdj el spórolni a télen.... Reagan -kém......
Válasz #20. hozzászólásra
És fagyon is jó lesz az a tárcsázás?