Hirdetés
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Zetor traktorok új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Öntözés új
- Kalászosok műtrágyázása új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Tárolók, színek.. egyéb géptárolók.. új
- Massey Ferguson 5445/5455 traktorok új
Cikkajánló
![A napraforgó vízhasznosítása A napraforgó vízhasznosítása](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9079/cikk_79079/napraforgo2_fill_540x300_0.jpg)
A napraforgó vízhasznosítása
Az öntözés minimalizálhatja a termésveszteséget, és növelheti a vízfelhasználás...
Hirdetés
![Miért használjon Ön is biostimulátort napraforgóban? Miért használjon Ön is biostimulátort napraforgóban?](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9086/cikk_79086/napra_upl_ind_fill_540x300_0.jpg)
379 hozzászólás
Válasz Szabi. #125. hozzászólásáraVettem múltkor piacon parajdi(durvább szemű) sót, érdemes beletenni? Vagy hosszabb tárolásúba(vékony, füstölt) van valami speciál nálatok?
Válasz Kisvuk #126. hozzászólásáraIdővel megszokják![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Nálunk csak a csípős fogy.
Akinek nincs bevállt receptje az használjon ilyet, kipróbáltam és nekem bevált.
Válasz Szabi. #125. hozzászólásáraSóból mi csak az asztali durvábbat használjuk, a fokhagyma meg nálam is inkább kevesebb mint a recept szerinti,csípőset meg külön csinálunk mert a gyerekek még nem bírják![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Keveslem a sőt, paprikát mind a kettőből.
Egyáltalán milyen só ??
Asztali, finom, jódozott, nitrites?!
Sütő kolbászhoz elég a 18 dkg, vékony füstölt 22dkg, vastag szalámi füstölt 25dkg.
Borsból fehéret, feketét és az adagját felesbe.
Fokhagymát meg ki hogy bírja !
Nekem baxxa a gyomrom így azt nem viszem túlzásba. Inkább csípős, erős legyen.
Köszönöm! Köményt nem raktok bele?
Válasz Erdőjaro #121. hozzászólásáraAZ én receptem 10kg húshoz. Általában kb 70-30% a hús zsír arány a tisztán röfi husinál. Persze ha karaj is megy bele, akkor változik. Eladásra csinálom, szeretik is nagyon.
10kg alapanyaghoz
18 dkg só
15 dkg Paprika
2,5dkg csípős paprika
5 dkg bors
10 dkg fokhagyma
Válasz Erdőjaro #121. hozzászólásáraAmennyi válasz lesz a kérdésedre kb annyi fajta receptet kapsz majd.
Pl.
10 kg alapanyaghoz
20 dkg só
10 dkg paprika
8 dkg fokhagyma
3 dkg bors
Üdv !
.
Igazi jó fokhagymás házi parasztkolbász receptet szeretnék végre olyat,ami finom. Az egység ha 10kiló húshoz vagy 25kilóhoz van,nem számít,majd annyi kolbászt csinálunk
Köszönöm előre is a recepteket!
Válasz medikus #116. hozzászólására![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz *** HM *** #112. hozzászólásáraBékéscsaba Ferro kft. Villanyos 15l-es van ismerősnek, nem volt vele gond pedig leszaladt már benne 1-2 szál kolbi.![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Lábkapcsolót vagy combkapcsolót mindegyik fajtához érdemes kérni, csinálni. Sokkal könnyebb dolgozni vele.
Válasz Maszek Zs #117. hozzászólására![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Egy még nekünk is van a régiből. Örök, tönkretehetetlen darabok.
Ezek még a tsz-ben készültek.
Nagyon szeretem mert egyszerű vele dolgozni, könnyű megtölteni és még a fagyott kutya lábát is kinyomja ha kell. Páran meglesték már, errefelé nem ismerik ezt a fajtát.
Válasz *** HM *** #112. hozzászólásáraNekünk álló van 2 szál szalámi jön ki belőle.2:1 az áttétel
MZ/X rokona több tonnát betöltött!!
Válasz Mézga #114. hozzászólásáraSímán nekifekszel a hassal nyomósnak,átnyúlsz az asztalon megkapaszkodni,hogy bírd nyomni,és megvan a fekvős,áttételes töltő!![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz B.Bali #108. hozzászólásáraHomlokrakodó. Gyerekkoromba 2 ember kellett a rénfa minden lábára, most meg kampó beakaszt, emel, bontás.
Válasz *** HM *** #112. hozzászólásáraazt a 200 kg kolbászt bármivel ki lehet tolni. nagyobb munka a bekeverése. sima fekvős és legyen áttétel
Válasz *** HM *** #112. hozzászólásáraHidraulikus kell, ott tudod szabályozni a tempót...........![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Amúgy Szabadkai piac, nagy tekerős is megteszi, fekvő legyen, mert a nagy állóból, mikor tele van folyósabb anyaggal, akkor saját súlyától folyik.......
Válasz ..MZ/X.. #111. hozzászólására2 270es desznyó.![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Nyögjetek már ki vlm cuccot weboldallal... melyik elektromos 15literes vált be....
Válasz *** HM *** #105. hozzászólásáraÉvi több mázsa nem nagy mennyiség, azt gond nélkül le lehet tekerni egy normális 8-10 lityis állóval is.
Mennyi van egyszerre amit be kell nyomatni?
Válasz B.Bali #108. hozzászólásáraVan csörlős állványunk, ezt sem kézzel raktuk fel![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz B.Bali #108. hozzászólásáraNem olyan nagy találmány ez,csak a lábait felcsukósra szokták csinálni!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Egyik felét megemelik,lenyitják,utána a másikat! Úgy könnyű!Kisebb helyet is foglal a böllér autójában!
Válasz Viktor 12045 #104. hozzászólásáraJó dolog,csak mondjuk egy 2q vagy még nehezebb disznót ki rak fel oda.
Válasz Viktor 12045 #104. hozzászólásáraCsődbe viszitek a multit??![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
A németek pánikolnak,lengyelek szintén.Jövőre uniós szinten extrém sertéshús árakat és alapanyaghiányt prognosztizálnak.
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Ebből következne,hogy pl. a hazai házi sertéstartás újra beindulhatna,de abban meg egyre nagyobb szigor és tiltás várható.
Óriási üzlet az Asp.egyeseknek
Válasz ..MZ/X.. #103. hozzászólásáraÚj.![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
Több mázsa hurkakóbi évente.
Nem tonnák azért...
Nem kézitekerős fekvő kicsi...
Egy kis könnyítés a perzseléshez, és a pucoláshoz![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20191214194118_92997e14_aa03_46cb_ba01_f3747f586512.jpg)
Válasz *** HM *** #100. hozzászólásáraMi a nagyobb volumen?
Új kell vagy használt?
Válasz Czanik Sanyi #101. hozzászólásáraAzt mán túllépte még dédöregapám is tán...![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Válasz *** HM *** #100. hozzászólásáraHeccikém nem tán megvan még a hassal nyomós hurkatöltő?![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile flowers](/oldforum/images/smiles/flowers.gif)
Nagyobb volumen töltésre milyen profi gépet használtok?
Válasz Matyi50 #97. hozzászólásáraMindig a könnyebbel kezdik? Házi sertéstartást szinte keresve sem találni.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Matyi50 #97. hozzászólásáraCsányi telepe kimaradna belőle!Az miatt van itt titok!![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
https://m.hvg.hu/gazdasag/20190918_A_Nebih_megerositette_tenyleg_keszult_terv_a_hazi_sertestartas_felszamolasara
![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Hogy mi? ? ?
Válasz ND #95. hozzászólásáraTudtommal nincs.
A következő már mulcs jellegű, durva.
Válasz UE-28 #91. hozzászólásáraKöszi,
fűrészpor nekem nem jó.
Gyaluforgács kellene. Olyanjuk nincs?
Válasz UE-28 Apa #92. hozzászólásáraIgy már értem kőszőnom válaszát
Nem értetem miért van 3 cső
De már értem köszöntem
Válasz mocsok14 #88. hozzászólásáraBocs. Az előző írás mocsok 14-nek készült!
Üdvözöllek! A füstölőben 14 db 95 cm-es rudat lehet elhelyezni két sorban. 1 rúdra 11-12 db termék rakható. A füstelőállító készülékek közül az egyik egy 80 literes kiszolgált hidrofor tartály átalakítva kályhának a másik egy 200 literes lemezhordó 2/3 része. Az alján kb. 10 cm-es hamutér kialakítva. A 3db füstcső 1/3 hosszban van elosztva a belső térben, így a füst eloszlása is egyenletes. A felesleges füst a vakolatlan kőfal és gipszkarton találkozásánál távozik, igy van a füstölőben levegő mozgás.
Válasz ND #89. hozzászólásáraMiskolcon a Borsod Wood-tól veszem, nettó 1000 fz/zsák a bükkfa fűrészpor, és magadnak szeded fel a saját zsákodba.
Hoztam már Szalaszendről is, az vagy 200 ft-tal olcsóbb volt kb.
Válasz mocsok14 #88. hozzászólásáraPontosan a mennyiséget nem tudom megírni, de Apam biztos megírja ha olvassa.
Kb 220x 100 x 190 lehet a méret.
A régi egy teljesen vályog füstölő volt, de ennek csak kevesebb, mint a fele.
Igy ez most egy bővített, nem tervezzük tovább bővíteni.
Válasz UE-28 #87. hozzászólásáraMúltkor írtad h Miskolcon szerzel forgácsot füstöléshez.
Ha nem titok elmondod honnan?
Köszi
Válasz UE-28 #87. hozzászólásáraEz egy vályog ház és abban van ben ez
Kb menyi cuc fér ell ebben
Ha bevált akkor gondolom lesz bövités is?
Válasz mocsok14 #85. hozzászólásáraVálaszolok én az egyszerűség kedvéért:
"Köszönjük, jól sikerült, úgy néz ki, hogy be fog válni ez a konstrukció!
Használjuk egész évben, de nyári időszakban inkább csak szalonnára"
Segitséget szeretnék kérni füstőlö épités elött állok de olyat szeretnék amit tudok
Legalább oktobertől legalább májusig vagy egész évbe használni
Válasz UE-28 Apa #81. hozzászólására
Hogy sikerült a füst ?
Ezt egész évbe használjátok vagy csak szezonba ?
Válasz UE-28 #83. hozzászólásáraValószínű hogy ez így jól is működik!![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz UE-28 Apa #81. hozzászólásáraApám kerte, hogy tegyem fel a fotót az alább beszélt füstölőről, mert ő most sűrűn nyitogatja annak az ajtaját![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190331220359_20190331_181846.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190331220423_20190331_181902.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190331220457_20190331_181922.jpg)
2. alkalom, eddig minden okésnak tűnik.
Ennek vajon mekkora füstölő kellet.
Válasz Molnár István_56605 #80. hozzászólásáraA puding próbája...Lehet, hogy pont ez lesz az előnye! Nem folyamatos üzemről lenne szó. Alkalmanként 2, 2.5 nap - éjszakai - szünettel. Üzemen kívül regenerálódhatna. A régi már lebontott kb. 1 négyzetméteres volt, a tervezett új kb. 2.5 lenne. A lebontott régi teljesen el volt szurkosodva, kb. 40 évet üzemelt, így a nedvszívó képességéről nem beszélhetünk hiába vályogból készült. Ennek ellenére a füstölés végeredménye - a visszajelzések alapján - megfelelő volt. A gyors megvalósítást sürgeti az, hogy a portéka lassan 1 hete a pácban van. A bekerülési költség jelen állás szerint kb. 6-7 ezer ft. Ha nem lesz megfelelő ennyi a bukás és talán 1-2 napi munka. Fagyveszély miatt pillanatnyilag csak száraz építési lehetőség jöhet szóba! Az eredményről majd beszámolok.
Válasz UE-28 Apa #79. hozzászólásáraA nedvesség is be van kalkulálva?