Hirdetés
Fórum
- Búza termény felvásárlási árak új
- Grubber új
- Agrártámogatások kifizetése új
- AKG támogatás új
- EB7 - EB8 Pótkocsi új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Eke minden mennyiségben új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
868 hozzászólás
Válasz #67. hozzászólásra
és a traki hátulja mennyire szereti?? mert képekről úgy tűnik mintha eléggé hátra esne a tengely
Válasz #65. hozzászólásra
Ebben a pótkocsiban az a jó ha túl terheled akkor is viszi nem ,mint az újak ,hogy valami reped vagy törik!
Válasz #65. hozzászólásra
Úgy érdemes venni nekem az első is így volt abból nőttem ki magam,ez már a harmadik.Úgy érzem ezt már nem adom tovább nagyon ritka a jó állapotú!
Válasz #64. hozzászólásra
aha, de még csak nézelúdök, inkább valami lerokkantat keresnék majd és kipofoznám pöpecül saját igényeim szerint
Válasz #62. hozzászólásra
900 ért van itt feltéve egy hét tonnás ,de magfeltöltővel együtt kurva jó állapotban van!
Válasz #62. hozzászólásra
Egy milla a hét tonnást 1.2 ért adtam el 130-as oldalfallal ilyen állapotú volt!
Válasz #60. hozzászólásra
nagyonjó volna egy egytengelyes valami de ezeknek az eb-knek is igen irreális árai vannak már
Válasz #59. hozzászólásra
Vittem már vele 90 mázsát is de semmi még a kerék alig ül meg!
Válasz #59. hozzászólásra
Igen kamion felni tele felni nincs könnyítés benne belül !
Válasz #58. hozzászólásra
a felni az normál kamionpótkocsi felni??
Válasz #57. hozzászólásra
Jó azért ,ha létra is van!
Válasz #56. hozzászólásra
Rakonca készítés és hátsó zár gyártás házilag!
Válasz #54. hozzászólásra
EB 8/82 1983
Válasz #54. hozzászólásra
EB 8/82 1983-évjárat!
Válasz #53. hozzászólásra
EB-pótkocsik hát kétfelé van munkahengerek.
EB-7/70 nagy munkahenger
EB-8/82 kis munkahenger.
Ez valószínűleg 70-80-as éveken Budapesten gyártottak, azaz Újpesti Gépelemgyárban, mai is felújításra.
Az Újpesti Gépelemgyár Hidraulikus Kft. lengéscsillapítók, kipufogófék pneumatika elemek és hidraulikus munkahengerek gyártás és javítás.
ÚJPESTI GÉPELEMGYÁR HIDRAULIKUS KFT.
DUGONICS U. 11
1043 BUDAPEST
Telefon : +36-1-369-4831
Fax : +36-1-369-5488
Válasz #51. hozzászólásra
Szia! Tudnál segíteni? Nekem EB 8/82-m van és így kerestem hozzá fékmunkahenger felújító készletet. Nem tudtak segíteni. Azt kérdezték ,hogy esetleg tudom e milyen pótkocsin van még ilyen fékmunkahenger, amihez esetleg tudnak adni. Ha tudsz segíts már légyszives! Köszi!
EB-GFA vetőmagfeltöltő Mosonmagyaróvári Rába gyártottak. Akár EB4, EB7 vagy EB8-re felszerelhető.
Hidromotoros, útváltós, kiürítőcsigás.
Nekem még megvan, teljes jó állapot. Akarok eladni.
Hello!
EB 7/70 pótkocsi 1972-től 1979-ig rövidebb vonószerkezeti, mert UE-50, DK4-B Dutrával, UTOS-650, MTZ-50, Zetor Super 50, Zetor 5611-rel alkalmas szállításra. Még MTZ-550-80 is jó. Nincsen benne vonószemhez gumirugót, nem rugalmasabb.
1980-től 1981-ig EB-7/70 hosszú vonószerkezeti.
1972-tól 1981-ig EB-7/70 gyártottak.
1980-tól már rugalmas vonó gumirugót, 1980-előtt nincs gumirugók, nem kényes szállítást.
EB-7/70 kétfelé van!!! Rövid és hosszú vonószerkezeti.
EB-8/82 csak egyfelé van, hosszú vonószerkezeti.
1981 után megszűnt EB-7/70-et.
1982-től már EB-8/82.
EB 7/70 és 8/82-esek nem cserélhető futómű, kerékagyak, fékdob, fékbetét, munkahenger is! Nem ugyanaz!
Hashorogok többfelé, 4 felé van!!!
Nagyfülkés MTZ-80-rel akár is jó, nem kell cserélni hashorogot. Régen kisfülkés 80-as és MTZ-50-es nem fér a horogot, azért kell cserélni a hashorogot.
Nekem van 3 db Szentendrei Erdőgép Vállalat gyártottak csak EB-7/70 tartozékkal együtt. Nagyon durva erősebb vastagabb hashorog akár MTZ-50-550-80-rel lehet rakni.
Eredetei gyári tartozékokkal: hátsó alacsony oldalfal, "Szentendrei" hashorog, kiemelő láncok + orsók, hashorog tartókkal, katalógussal.
Válasz #49. hozzászólásra
Azt egyszerű. Szétszeded és megnézed a belsejét. Ha acél akkor síkköszörű, ha bronz akkor szentesi traktorbolt kft. Gyárt bele másikat minta alapján. Állítólag az a lányege a bronznak hogy kimunkálás után feszültségmentesíteni kell. különben vetemedik és megint xar lesz. Amúgy semmi bonyolult nincs benne.
Válasz #48. hozzászólásra
Megmondom őszintén nemtudom mi van rajta mert soha nemkellett rágondolni sem, nívó ellenőrzéssel néha utántöltéssel kifújt a szerelés mindigis. Bocsi egykét csövet már cseréltem rajta mert odavertük kicsípődött akarmi...
Hátul a főtengely egy kardánnal hajt egy hidroszivattyút de szerintem az a menetelője, olyasmi mint a kombájnokon csak kicsiben. Megfogom nézni erről a csövek hová futnak aztán kiderűl.
Dugattyús szipirtyót hogylehet felújítani? Vagy ki csinálja???
Válasz #46. hozzászólásra
fogaskerék? Akkor azzal nemsokmnident lehet tenni. Csere.
Válasz #45. hozzászólásra
Télen van idő koma!!!
Válasz #43. hozzászólásra
Még a traktorod sem fedezné a Rangert koma!!!
Tegnap is 9kamiont pakolt meg 5-öt délelőtt 4-et délután-este.
és még mennyit fog.....meg mennyit megpakolt már...
Most télen rendbszedem, a fékeivel nemtudtunk mit kezdeni alkatrészt sem tudott hozzá axiál, így csinálok rá egy kardánféket és kész! Bekötjük újra a fűtőmotort, világításokat, egykét cső csöppent azokat kicserélem, kanál billentésnél új csapokat furatokat kap, az egész hidraulika rendszerét szétkapjuk, átnézzük tisztítjuk, szűrőket mindent kicserélek, kicsit gyengébb a szivattyút mert hosszúgémmel már nehezebben emel egyébként alapjáraton is nagyonjól bír rövidre húzottal.
Sosem lesz eladó mert egyszerű mechanikus gép és sokkal megbízhatóbb mint akármelyik új!
Mindent lehet javítani rajta, aztán ha olyan int pl híd vagy hajtás sérül rajta nem messze van egy ismerős van mindenféle rakodóhoz bontott cucca pl ilyen Carraro hídja is több darab is...
Szivattyúját még nemtudom hová vigyem felőjíttatni, ebben esetleg kérnék segítséget. Nem rossz, csak igazolja a korát kopottas lehet mint írtam.
Válasz #42. hozzászólásra
ha olyan sok időd van, akko beszélj apáddal és nyomd fel a képeket. megkaptam csak nagyon kicsi a telefonon
Válasz #42. hozzászólásra
Azt nem tudom hogy jók e. Rajta vannak, és kibaxott rozsdás az egész az tuti. De hát azok a részek javíthatók. És tavaly télen valakivel egyezkedtem itt egy ürítőcsigás hátfalra is. Azt is megvenném rá ha úgy alakulna és akkor a vetőgép meg műtrágyaszóró töltésre se lenne gond. Azt mondta a srác hogy ma megy a kollégája megnézni ha ő nem viszi el akkor szól holnapig.
Válasz #40. hozzászólásra
Én valami kéttengelyes hajtanék... hw 60 vagy még inkább 8011est. Amivel nagy tömeget tudok 10-20kmre is szállítani akár ha kell. És aratáskor is rámenne 3-3,5 ürítés. Mert az Eb re csak 2 fér. És ha egyedül nyomom kombájnt is szállítást is akkor nem mindegy mennyi idő megy el szállításra. És egy EBm van már. Megveszem ezt az EBt megcsinálom és elcseréljük a rangerre!
Válasz #39. hozzászólásra
Én egyből megvenném!
Télen begyújtanánk a műhelyben és megcsinálnánk körbe az ódalait zártszelvényből lemezből, mint ahogy a gyári felezhető oldalasokat is átépítettük fix-re és innentől örökös a történet...
250ezret is ha rákölt az ember 5kilóból volna egy kikasztnizott új feléptményű lekezelt lefestett kocsija ami onnantól kezdve többet is ér meg mindig lehet rá számítani!!!
Nomeg nem is kerülne 250-be ha a futómű fék billentés tényleg jó.
nagyjából reális
Egy billentő munkahenger 180 körül van, szóval ha nincsen meghajolva mozog szépen és nem fújja az olajat akkor nagyon!
Én is vennék még belőle, csak errefelé nem sok van
Üdv!
Kínáltak egy eb7est oldalak nélkül, rozsdásan, háromszögrendszámmal. 250eft ért. Légfék, billentés rajta van. Megér annyit?
Válasz #36. hozzászólásra
Anyit ez is elvisz még lehet többet is ,igen mtz kardánja hajtja szinkronba megy az mtz-vel!ugyan anyit megy a pótkocsi mint a traktor!De kérdezhetek még!
Válasz #35. hozzászólásra
Szoval igazabol az mtz kardanja hajtja a kerekfordulat fuggo modban?
Válasz #35. hozzászólásra
115 mázsát evlisz egy HW60-11-esen az MTZ 82-es.
Válasz #34. hozzászólásra
Mtz hajtja vagyis nem tudom anyira nem vagyok jártas ezekbe az uj gépegységekben mf,johni,stb hogy ezekbe van-e járkerék mint az mtz be !menyit birjon a pót ? Ami jó volna .
Na erre a pótkocsira én is kíváncsi lennék...
Mekkora súlyt bír el, meg milyen traktor hajtja?
Válasz #32. hozzászólásra
persze persze
HMbácsi emlékszik ám régi idők régi képeire
Válasz #31. hozzászólásra
Két hajtott híd ,mtz járkerék meghajtásban minden sebeségében hajt,nekűnk van ilyen pót ,de erdészeti kivitelben van rajta daru stb.
Válasz #30. hozzászólásra
Ja gyártanátok nekünk ahhaaaaaa!
Én nemtom itt a tanyán nemigen mozog ilyesmi
Sőt xyz km en belül se láttam még
Ezért jó lenne kép hogy ..........................
Válasz #29. hozzászólásra
Hát közeli nincs, de érdeklödök menyire volna ugyan kelendö egy ilyen pótkocsi ,billenös eb7 töl nagyobb felépitményel nagyobb teherbirás,terhelhetöség,akkár űritö csigás is meg oldható volna!
Válasz #28. hozzászólásra
Gyerünk ecsém ne tökölj tegyél be a tietekről ide nekem vlm. jókis közeli képeket...........
Üdv Ebbe a sáros elakadós időben,menyire jelentene nagy segitséget nektek egy hajtott pótkocsi két tengelyes vagyis tandem hidas !
Válasz #15. hozzászólásra
erre felénk egy kft használja az EB t eddig IH vetőgépeket pakolta mindig teli most már vader rapidot szépen teli tudja rakni de kamionra 100 hogy nem ér fel amikor billentik lefelé a végén már az IH ra is ügyeskedni kellett a teljesítményét nem tudom
tud valaki a csp 3000 nevű egytengelyes pótkocsiról?
Válasz #23. hozzászólásra
Vetőgépet tankolni az EB4 es pótkocsi a jó. Vagonra is fel lehet vele borítani a terményt.
http://www.mezogeparchivum.hu/Potkocsik/eb4_d.html
Válasz #23. hozzászólásra
Azzal sehogy
Válasz #22. hozzászólásra
A szállítószalagra hogy pakolom rá a gabonát? A csiga áráért biztos nem kapok szalagot. Azzal hogy töltök vetőgépet meg műtrágyaszórót a határban?
Válasz #21. hozzászólásra
Arra miért nem veszel egy szállítószalagot?
Válasz #20. hozzászólásra
Én csak gabonában gondolkodom, kukoricát nem termelek. Főleg nem nedvest. Nem betakarításhoz kellene átrakó kocsinak hanem szükség estén megrakni gabonás szerelvényt tárolóból.
Válasz #19. hozzászólásra
Nedves kukoricában? Nemhiszem
Válasz #18. hozzászólásra
Nem tudom hogy a domin mekkora a fordulta az ürítőcsigának. De a hidromotor is megtudja hajtani simán szerintem ugyanannyival... Ha sima mezei 8mes gabonacsigát elviszi a 3kw-os vill motor... a hidromotor lényegesen nagyobb erejű szerintem.