Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak633 FtBenzin árak617 FtEUR399.68 FtUSD380.95 FtCHF425.53 FtGBP484.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
akkor ahol lassabban tudsz szántani, lehet, h jobb lenne kevesebb fejjel dolgozni, vagy kisebb fogásszélességgel, mert az úgy nem gazdaságos, akármiulyen kötött is talaj.
No meg a barázdaszelet átforditásához nagyobb sebesség is kell, h szép legyen és jó is a munka.
erre érdekes válaszom lesz, van egy vásárlóm akinek KV 4-es ekéje van és lecserélte a fejeket az általunk használtra..... akkor most mit mondjak?
A KV nagy borozdatisztitó kézségű eke, szépen dolgozik, de sok üzemanyagot fogyaszt.
oda vissza, különben ez volt a teszt traktor mikor a 2 késes bull lazitó késeit terveztük és 50-es mélységben húzta, kötöt földön, derecskén a morgóban
<---ezen a képen mezitlábas 80-as huzza egy 2000 környéki 2 fejest( fejek 45cm-re állitva), ezen még u kengyelekkel lehetett állitani a fogásszélességet
A kötött az ott kezdődik amit én szántottam ,és valahol Békésben fejeződik be, ez egy laza fekete főd kalászos után ilyenbe a JDm 9km el húzza a Condort
<--- 5 fejes Impala 2000-es fejekkel, fekete ikrás 55-ös kötöttségi számú földön szánt 16245-ös zetorral szánt.
Nem a Zetor mögé vették meg az ekét, csak teszteltük, hogy, hogyan bir szántani véle.
Egy JD 195 pacis mögé vitték.
Vettem egy Heltit. Majd a jövő héten már el tudom mondani h. milyen a VN -hez képest. Olyanom volt régebben hát, nem voltam elájulva tőle az árához képest.
szerinted miért kellett azt a 2000-es ekefejet egy egész éven át teszteni?
azért, h minden olyan talajon amely nagyon kötött, száraz , ott a legjobban tudjon dolgozni.
volt olyan napunk teszteléskor, mikor 3 különböző variációt is kipróbáltunk, ehh néha ugy beégtünk, beragadt a nedves, saras föld, nem ugy forgatott.... de telt az idő és jöttek az ujabb formák , beforgató alakok és poziciók, melyek meghozták a sikert.
a Berettyó térségében is az MTZ-k 892, 950-es sorozatok 3 fejest húznak , pedig ott eléggé gázosak a földek, szikes vályog.
Létavértes se arról hires, hogy ne lenne vendégmarasztaló a talaj.
Ha összehasonlitanál egy Kühne 35-ös, vagy egy Impala 2000-es ekefejet, ledöbbennél, hogy mekkora technikai fejlesztések vannak a két fej között.
abszolút könnyedén csusszan a fej a beállitott szántási mélységbe, a hantokat nem huzza a fej magával, könnyedén csuszik a kormánylemeztoldatról le, a beforgató nem maga elé dolgozik, hanem a szármaradványt szépen beforgatja a borozda aljára.
Mihez is hasonlithatnám?
mondjuk egy rabe és kverneland keverékéhez.
és hogy mit jelent az, hogy eredeti szántóvas van-e rajta, vagy egy hozzá hasonló, az egyik vásárlóm eltört egy vasat valami betondarabot fogott és felcsavarozott rá egy hasonló formáju vasat, a traktor azonnal kipányvázódott, szenvedett.
8278 hozzászólás
Válasz #226. hozzászólásra
akkor ahol lassabban tudsz szántani, lehet, h jobb lenne kevesebb fejjel dolgozni, vagy kisebb fogásszélességgel, mert az úgy nem gazdaságos, akármiulyen kötött is talaj.
No meg a barázdaszelet átforditásához nagyobb sebesség is kell, h szép legyen és jó is a munka.
Válasz #225. hozzászólásra
erre érdekes válaszom lesz, van egy vásárlóm akinek KV 4-es ekéje van és lecserélte a fejeket az általunk használtra..... akkor most mit mondjak?
A KV nagy borozdatisztitó kézségű eke, szépen dolgozik, de sok üzemanyagot fogyaszt.
Válasz #224. hozzászólásra
8-8.5 km/h -nal 25lit. 4-4.5 km/h-val 45lit. Fogasszélesseg mélység nem valtozik csak a föld kötöttsége.
Válasz #223. hozzászólásra
arra még nem válaszoltál hogy van e jobb eke kuk.tarlóba mint a Kvern LD
Válasz #222. hozzászólásra
no most ez hogy adja a sebességet? km/ó, vagy a fokozat?
Válasz #221. hozzászólásra
oda vissza, különben ez volt a teszt traktor mikor a 2 késes bull lazitó késeit terveztük és 50-es mélységben húzta, kötöt földön, derecskén a morgóban
Válasz #220. hozzászólásra
32 cm mélységnél 25-45 attol függ milyen sebességgel szántok
Válasz #219. hozzászólásra
dombon lefele de felfele is húzta vajon
Pisti!
Néked a Condoroddal mennyit fogyaszt a Johnnyd?
<---ezen a képen mezitlábas 80-as huzza egy 2000 környéki 2 fejest( fejek 45cm-re állitva), ezen még u kengyelekkel lehetett állitani a fogásszélességet
Válasz #216. hozzászólásra
a 4-es Condorral szemben közel 10 literrel huzza kevesebből ugyan az a traktor miközben ugyanakkora fogásszélességgel huzza ( van két JD-jük)
Válasz #215. hozzászólásra
igaz, csak 55-ös
Válasz #214. hozzászólásra
dobjál képet róla
Válasz #213. hozzászólásra
na ez se tul kötött
Válasz #212. hozzászólásra
Kondoroson 4 fejjel JD 150lúval huzza könnyedén a 4es Impalát
Válasz #210. hozzászólásra
ikrás talajszerkezet, Törökszentmikós Kuncsorba határában
A kötött az ott kezdődik amit én szántottam ,és valahol Békésben fejeződik be, ez egy laza fekete főd kalászos után ilyenbe a JDm 9km el húzza a Condort
jöt a cica és lebontotta a sálat :-))))
Válasz #206. hozzászólásra
Mi ezen a kötött???? Egy göringy sincs.
Válasz #208. hozzászólásra
azóta több ekém is dolgozik mind a mai napig ott, a ZTS mögé egy 4 fejeset vettek, hogy tudjon megfelelő müvelési szélességet vinni.
Válasz #206. hozzászólásra
Egy -két év mulva meg vettek egy normális VF.
ekét.
Válasz #202. hozzászólásra
Nem látom a képen az mtz-t közdeni a lajtával!:)))
Válasz #204. hozzászólásra
igy van 1,5m-t visz, de eléggé kötött talajon, és mivel ez a gép elvitte az ekét, ezért vették meg a JD mögé
Jó randa 1 szántás. De legalább szépen leforgatja a semmit:)))
Baszod mennyit visz az az eke még a traktor szélességet se ez max. 1.5 méter
Hát ez a kép még nagyon a teszt elején készülhetett, mert ez a szántás messziről látszik h. enyhén szólva is f.o.s.
<--- 5 fejes Impala 2000-es fejekkel, fekete ikrás 55-ös kötöttségi számú földön szánt 16245-ös zetorral szánt.
Nem a Zetor mögé vették meg az ekét, csak teszteltük, hogy, hogyan bir szántani véle.
Egy JD 195 pacis mögé vitték.
Válasz #200. hozzászólásra
még csak nézegeti :)) De nem lesz gond vele. Bika a a kis masina. A 2,7-es függ tárcsával úgy dzsanázik h. öröm nézni.
Válasz #199. hozzászólásra
Fiatnak hogy tetszik??? vagy még csak nézegeti?
Válasz #197. hozzászólásra
Spertberg, én nagyon jó kis vasnak látom, de majd kiderül. Én is azon rágtam be, hogy a behozott lomokat ökör áron akarták adni.
Válasz #195. hozzászólásra
380+FA
Válasz #193. hozzászólásra
Mindenki szerint igen ,de van egy fórumozó aki azt állitja hogy nem .Vajon ki lehet az?:-))) Garami vagy Spertberg az ekéd?
Válasz #194. hozzászólásra
vagyis inkább a Helti az Impala :)))))))
Válasz #187. hozzászólásra
Mennyi volt?
Válasz #193. hozzászólásra
Persze.
Válasz #191. hozzászólásra
az Impala az egy Helti nem??
Válasz #191. hozzászólásra
csakis :))
Válasz #189. hozzászólásra
Impala kormánylemezzel rendelted remélem:-))))))))))
Válasz #189. hozzászólásra
mármint a helti
Válasz #188. hozzászólásra
ágy
Válasz #187. hozzászólásra
vf.??????
Válasz #184. hozzászólásra
Vettem egy Heltit. Majd a jövő héten már el tudom mondani h. milyen a VN -hez képest. Olyanom volt régebben hát, nem voltam elájulva tőle az árához képest.
:-)))))))))))))))))))
a Helti nem másolta le a Vogelt, mert az eléggé gáz fej, maga elé dolgozik, könnyű....
Mindjárt csinálok egy sorozatot, ami a 2000-es fejről készült, csak idő mig beszkennelem.
Válasz #181. hozzászólásra
Mit kellet azon tesztelni? A helti lemásolta vogelt és Te meg ráírtad, h. impala.
Válasz #180. hozzászólásra
Aki behozza annak jó, hiszen hasznot termel néki.
Mi a helyzett a Bull lazitóval?
Hogy dolgozik?
Válasz #173. hozzászólásra
szerinted miért kellett azt a 2000-es ekefejet egy egész éven át teszteni?
azért, h minden olyan talajon amely nagyon kötött, száraz , ott a legjobban tudjon dolgozni.
volt olyan napunk teszteléskor, mikor 3 különböző variációt is kipróbáltunk, ehh néha ugy beégtünk, beragadt a nedves, saras föld, nem ugy forgatott.... de telt az idő és jöttek az ujabb formák , beforgató alakok és poziciók, melyek meghozták a sikert.
a Berettyó térségében is az MTZ-k 892, 950-es sorozatok 3 fejest húznak , pedig ott eléggé gázosak a földek, szikes vályog.
Létavértes se arról hires, hogy ne lenne vendégmarasztaló a talaj.
Ha összehasonlitanál egy Kühne 35-ös, vagy egy Impala 2000-es ekefejet, ledöbbennél, hogy mekkora technikai fejlesztések vannak a két fej között.
abszolút könnyedén csusszan a fej a beállitott szántási mélységbe, a hantokat nem huzza a fej magával, könnyedén csuszik a kormánylemeztoldatról le, a beforgató nem maga elé dolgozik, hanem a szármaradványt szépen beforgatja a borozda aljára.
Mihez is hasonlithatnám?
mondjuk egy rabe és kverneland keverékéhez.
és hogy mit jelent az, hogy eredeti szántóvas van-e rajta, vagy egy hozzá hasonló, az egyik vásárlóm eltört egy vasat valami betondarabot fogott és felcsavarozott rá egy hasonló formáju vasat, a traktor azonnal kipányvázódott, szenvedett.
Válasz #178. hozzászólásra
hordanak de csak MÉH-be jok
Válasz #177. hozzászólásra
Ja bocs! Csak nem láttam a hiradóban a beszámolót:)) az új csodáról.:DDD