Válasz kavics64 #7091. hozzászólásáraÍgy látatlanba azt mondanám, hogy az orsóval állítod a keresztvízszintet, a három lyuk meg a különböző fogásszélességekhez van.
De dobsz egy képet, és okasabbak leszünk.
Váltvaforgatós ekén vízszintes menet orsó, és a tengely végén 3 lyuk van mire valók ? Egy kicsit keresztben van a gép mögött ! De tippem sincs hogy lehetne irányba hozni ! Amilyen egyszerűnek tűnik ,de valamiért még sem az ,vagy rosszul gondolom az állítását ! Helló mindenkinek !
Szia! Nyugodtan megvásárolhatod.A lakóhelyem környékén is nagyon sok van belőle,semmi panasz rá!Az alkatrész kérdése a Pap-Agro Kft-n keresztül tökéletesen megoldott.Nagy tömegű szármaradvány leforgatásában a kategória legjobbja.Egyszóval,jó választás.
Sziasztok. Váltvaforgató eke választás előtt állok, és tapasztalatra, véleményre lennék kíváncsi. Amit eddig néztem: vogel, lemken, valamint az agro masz po3. 90 le gép ( landini) után kellene. Az agromaszt érdemes megvenni, az lenne jól felszerelt szinte újba. Köszönöm. Üdv
Tisztelt urak!
Sajnálattal kell közölnöm, hogy nagyra becsült Heccmester barátunk, kollégánk kiöregedett a szerepéből. (Vagy akadozik a krónikus bajára szedett pirula szállítása)
Ha kérhetném önöket ezentúl fokozott tapintattal és óvatossággal kezeljék jövőbeni megnyilvánulásait!
Köszönöm.
Válasz *** HM *** #7079. hozzászólásáraMilyen földeken? Mert polskában elhiszem...
Szóval te is a 120at javaslod?
Itt a sima 80as csak ideális esetben megy ideális sebességgel (7km/h) egy 90re nyitott ekével...23cm-en...
Válasz kajszi_71823 #7077. hozzászólásáraVan ugyebár nekem a 7-8
...meg a 4.5km/h...
Ez a kettő a választék
4.5el szinte ugyanott lennek, mint mtzvel. Utoljara mtzvel 20-22cmen szantottam(24-26l/ha). Most ott Zetorral 25-27cm(27l/ha)...és gyorsabban. 1.5 óra 1 heki.(szegés nincs benne) Váltvaforgatóval ez is lejjebb menne. A kérdés holnap eldől... Hogy 90re v 105re van állítva az ekém... A fene tudja már. Igaz nem nagyon szeretnék a jövőben szántani, úgyhogy lehet nem lesz ebből semmi
Mondjuk ha a RT bevalik, a kombinátor megy a piacra, abból ennek az ára nagyrészt meglesz...
Válasz csoppika #7076. hozzászólásáraNemértem, hogy miért akar itt mindenki repulni az ekével, bár a 8 az ideális lenne, de ha nem adottak hozzá a feltételek akkor vagy várj, vagy szánts lassabban. Nálunk a tszben csinálják az oregek, hogy kétnaponta szerelik fel-le az uccsó ekefejet. tavaly megvettem a 162-est, egyik gazdatárs ugyenezen cseh ágyekéjével szántottam a sajátomat+az ovét, mivel a 121esuk gallyra van. Dombos teruleten, karácsony elott, nehol 12 százalékos emelkedon felfelé mentunk ugyanugy, ahogy lefelé. O erre hátranéz, aztmondja: Azthittem kivetted az ekét, ahogy felnyomtam nyulba :D
Bár nekem az 5 fej lenne az ideális, de még tobb a kisparcellám mint a nagy, és azok is televannak háromszoggel, igy egy 4 fejes vf eke lesz belole, csak eloszor megkellene nosulni.
Válasz kajszi_71823 #7075. hozzászólásáraNem tudom, a 120as fogással boldogulna-e...
Tavaly a majdnem szárazban októberben 7.5-8-al húzta a 105cm fogást...(vagy 90? meg kell néznem)
Viszont a 90cm kevés...
Válasz csoppika #7074. hozzászólásáraIlyet veszel cca 1000-1200-ért is már, mig a 4fejes megy olyan 1500+€-ért. 120-as után vegyél 4 fejest azt csá, vinni kell neki. Eros vázuak, strapabírok, faszán be kell állítani és repulhetsz vele.
Mennyit érhet egy 3-as Kühne eke kopott ekevasakkal, egy hegesztett kormánylemezzel?(valószínű a többi is kopott lehet?!) Milyen árakban van ezekhez az alkatrész?
Köszönöm!
Sziasztok,
nemreg vasarolt hasznalt valtvaforgos lemken opal 090 ekem nem fordul at. Egy picit megmozdul, de csak 2-3 cm-t. Valakinek valamilyen javaslata??
Sziasztok!
Most tettem szert egy Pöttinger Servo 1 típusú ekére. Sajnos a mankó kerék nincs meg hozzá, ha esetleg van vkinek elfekvőben hasonló ekére való szivessen át venném...
Előre köszönöm.
email; cbkicsiogre01@gmail.com
Ezen az email címen bármikor elértek.
Javalom a Pap-Agro Kft által forgalmazott Er.Mo típusú ekék valamelyikét.A környékünkön (Hajdú-Bihar) sok van belőle,nagyon szeretik!A gyártó három garanciát vállal rá a kopóalkatrészek kivételével!!
Ha szükséged van még info-ra, hívj nyugodtan(0630/6830-8539
Sziasztok.
Segítségetek szeretném kérni.
Van egy Rabewerkt wachtel 2+1 váltvaforgatós ekém,amin a kormány lemezek cserére szorulnak.
Azt kérdezném,hogy más tipus számú kormánylemezre vagy réseltre is lehet cserélni,vagy csak a meglévővel ugyanazon számút tudom felrakni?
Az ilyet valahol esetleg szakszerűen megcsinálnák,vagy ezt mindenki házilag oldja meg.
Válasz fexco #7055. hozzászólásáraKöszönöm. válaszod! Lényegében egy 100Le-s gépre lenne tervezve, viszont itt homokon azért nem szükséges a 130-as gerendely stb.. A régi csólyosi ekém is 110-es. Azzal 40-45cm mélyen szépen tudtam szántani 2 fejjel MTZ-vel, viszont az homokra is van kitalálva, de így hogy jött ez a lehetőség lehet kipróbálom, 40cm-es mélység már jó!
Válasz madle #7053. hozzászólásáraüdv.szerintem alkalmas.max ha nem olyan a homk,mint a szaharába a dűnék....az emlitett tipusnak a max művelési mélysége nincs megadva,csak a max kw teljesitmény.a munkamélység az ekefejek tipusától (is)függ elsősorban,ugyanis pl.:a europal 5-6-7-9sőt még a többit is olyan ekefejekkel kéred,amilyennel akarod.vagyis egy 5össel ugyanolyan mélyen szánthatsz mint egy legnagyobbal.ha homokba akarod használni,az 5ös a befutó,ha meg már vannak érdekes táblák,meg 130ló fölött már ez gyenge(ekeszár,gerenda,forditó tengely)egyébbként itt magyarországon a bs42 réselt ekefejekkel van összerakva általába a euro-vario.
laza homoktalajra alkalmas a réselt eke? (lenne lehetőségem egyet venni, de ha nem jó mert "átfolyik rajta a száraz homok és nem dolgozik szépen, akkor nem bántom).
Illetve másik kérdésem, hogy a Lemken Europal 5 váltvaforgatós ekének mennyi a maximális munkamélysége? Sehol nem találtam infót.
Üdv mindenik,elkélne egy kis segítség. Van nekem egy Vogel&Noot uz 27 típusú váltva forgatós ekém, de én még sosem használtam és most beszeretném fogni,de felújításra szorul, főleg a mechanikája mivel én úgy látom a fordító szerkezete törött lehet. Az a baj hogy én sosem láttam még ilyet és a környékben sem tudom hol lehetne. Aki tudna esetleg küldene pár közelebbi képet, vagy robbantott rajzot... előre is köszönöm.
Válasz mtz1221 #7048. hozzászólásáraÉnis nagyon szeretem, mert előhántóval első osztályú munkát csinál. Viszont kötöttbe más ekékhez képest ugyan olyan felszereltséggel alul marad.
Válasz határjáró #7047. hozzászólásáraKötöttbe nem a 120-as gerendellyel kell venni hanem a 200-asal. Nálunk ez a legkedveltebb majd a kverneland és a lemken a 3-ik.Ez mind a kereskedő/szerviz hálózaton/nekiállásán múlik.
8293 hozzászólás
Válasz kavics64 #7091. hozzászólásáraÍgy látatlanba azt mondanám, hogy az orsóval állítod a keresztvízszintet, a három lyuk meg a különböző fogásszélességekhez van.
De dobsz egy képet, és okasabbak leszünk.
Válasz kavics64 #7091. hozzászólásáraMilyen eke?
Váltvaforgatós ekén vízszintes menet orsó, és a tengely végén 3 lyuk van mire valók ? Egy kicsit keresztben van a gép mögött ! De tippem sincs hogy lehetne irányba hozni ! Amilyen egyszerűnek tűnik ,de valamiért még sem az ,vagy rosszul gondolom az állítását ! Helló mindenkinek !
Köszönöm a válaszokat!
Ez így van.A szállítási költségbe kell valamennyit pótolni,de ha a vásárlás mellett döntessz,akkor attól is eltekint.
Válasz prjricsi #7086. hozzászólásáraPróbáld ki a főnök kiadja a gépeket nekem azt mondta.
Szia! Nyugodtan megvásárolhatod.A lakóhelyem környékén is nagyon sok van belőle,semmi panasz rá!Az alkatrész kérdése a Pap-Agro Kft-n keresztül tökéletesen megoldott.Nagy tömegű szármaradvány leforgatásában a kategória legjobbja.Egyszóval,jó választás.
Sziasztok. Er-mo ekével dolgozik valaki régebb óta? Elég komolynak tűnik a gép, csak hogy kimerjünk érte annyi pénzt adni amennyibe kerül. Köszönöm
Sziasztok. Váltvaforgató eke választás előtt állok, és tapasztalatra, véleményre lennék kíváncsi. Amit eddig néztem: vogel, lemken, valamint az agro masz po3. 90 le gép ( landini) után kellene. Az agromaszt érdemes megvenni, az lenne jól felszerelt szinte újba. Köszönöm. Üdv
Válasz *** HM *** #7082. hozzászólásáraMit nem értesz?
Tisztelt urak!

)

Sajnálattal kell közölnöm, hogy nagyra becsült Heccmester barátunk, kollégánk kiöregedett a szerepéből. (Vagy akadozik a krónikus bajára szedett pirula szállítása
Ha kérhetném önöket ezentúl fokozott tapintattal és óvatossággal kezeljék jövőbeni megnyilvánulásait!
Köszönöm.
Válasz csoppika #7081. hozzászólásáraMi a téma nembirlak lekövetni
Válasz *** HM *** #7079. hozzászólásáraMilyen földeken? Mert polskában elhiszem...
Szóval te is a 120at javaslod?
Itt a sima 80as csak ideális esetben megy ideális sebességgel (7km/h) egy 90re nyitott ekével...23cm-en...
Válasz kajszi_71823 #7077. hozzászólásáraVan ugyebár nekem a 7-8

...meg a 4.5km/h...
Ez a kettő a választék
4.5el szinte ugyanott lennek, mint mtzvel. Utoljara mtzvel 20-22cmen szantottam(24-26l/ha). Most ott Zetorral 25-27cm(27l/ha)...és gyorsabban. 1.5 óra 1 heki.(szegés nincs benne) Váltvaforgatóval ez is lejjebb menne. A kérdés holnap eldől... Hogy 90re v 105re van állítva az ekém... A fene tudja már. Igaz nem nagyon szeretnék a jövőben szántani, úgyhogy lehet nem lesz ebből semmi
Mondjuk ha a RT bevalik, a kombinátor megy a piacra, abból ennek az ára nagyrészt meglesz...
Válasz csoppika #7073. hozzászólására7011es izomgépekkel meg társaikkal
Válasz kajszi_71823 #7077. hozzászólásáraMé'??? Csak úgy adják oda, ha asszonyt is hozol vele???

Válasz csoppika #7076. hozzászólásáraNemértem, hogy miért akar itt mindenki repulni az ekével, bár a 8 az ideális lenne, de ha nem adottak hozzá a feltételek akkor vagy várj, vagy szánts lassabban. Nálunk a tszben csinálják az oregek, hogy kétnaponta szerelik fel-le az uccsó ekefejet. tavaly megvettem a 162-est, egyik gazdatárs ugyenezen cseh ágyekéjével szántottam a sajátomat+az ovét, mivel a 121esuk gallyra van. Dombos teruleten, karácsony elott, nehol 12 százalékos emelkedon felfelé mentunk ugyanugy, ahogy lefelé.
O erre hátranéz, aztmondja: Azthittem kivetted az ekét, ahogy felnyomtam nyulba :D
Bár nekem az 5 fej lenne az ideális, de még tobb a kisparcellám mint a nagy, és azok is televannak háromszoggel, igy egy 4 fejes vf eke lesz belole, csak eloszor megkellene nosulni.
Válasz kajszi_71823 #7075. hozzászólásáraNem tudom, a 120as fogással boldogulna-e...
Tavaly a majdnem szárazban októberben 7.5-8-al húzta a 105cm fogást...(vagy 90? meg kell néznem)
Viszont a 90cm kevés...
Válasz csoppika #7074. hozzászólásáraIlyet veszel cca 1000-1200-ért is már, mig a 4fejes megy olyan 1500+€-ért. 120-as után vegyél 4 fejest azt csá, vinni kell neki. Eros vázuak, strapabírok, faszán be kell állítani és repulhetsz vele.
Válasz csoppika #7073. hozzászólásáraOlcsóbbak, mint a VN a Kverneland és társai?
Hello.
SKandinávokat kérdezném... Az Agrozet 3 fejes állandó kőbiztosítású váltvaforgató ekék milyenek?
3x30as fogással készültek ezek?
120as Zetor gondolom túlontúl könnyen vinné...vagy?
Mikkel húzták ezeket arra?
Válasz Attikaa #7069. hozzászólásáraKormánylemez 25 ropi ekevas 15 ropi beforgató lemez 6 ezres ,kormánylemez betét 4 ezres
Üdv tagok!!
Ekeváltó szelep vásárlás előtt állok a következő a kérdés mit jelent 60-80 szelepnél
vagy 80-100?
Üdvözlet. Valakinek tapasztalata skjold excellent 3as váltvaforgo ekevel kapcsolatban?
Mennyit érhet egy 3-as Kühne eke kopott ekevasakkal, egy hegesztett kormánylemezzel?(valószínű a többi is kopott lehet?!) Milyen árakban van ezekhez az alkatrész?
Köszönöm!
Válasz csaszart79 #7064. hozzászólásáragyors csatlakozo hiba
Válasz atomizerirasprsivaci #7065. hozzászólására
Válasz mtz1221 #6581. hozzászólására

https://traktorskegume.rs/portfolio/podrivaci-riper-gruber-riper-cizer-sluze-za-prekidanje-povrsine-zemljista/
Sziasztok,
nemreg vasarolt hasznalt valtvaforgos lemken opal 090 ekem nem fordul at. Egy picit megmozdul, de csak 2-3 cm-t. Valakinek valamilyen javaslata??
Hello lenne egy kérdésem vetem egy fella típusú váltva forgatós 4fejes ágyekét Cézár a típusa ehez át ekéhez hol tudok alkatrészt szerezniük?
Sziasztok!
Most tettem szert egy Pöttinger Servo 1 típusú ekére. Sajnos a mankó kerék nincs meg hozzá, ha esetleg van vkinek elfekvőben hasonló ekére való szivessen át venném...
Előre köszönöm.
email; cbkicsiogre01@gmail.com
Ezen az email címen bármikor elértek.
Válasz szantal0403 #7060. hozzászólásáraBocsánat! A telefonszám helyesen:0630/6830-859.
Válasz csaszart79 #7058. hozzászólásáraSzia!
Javalom a Pap-Agro Kft által forgalmazott Er.Mo típusú ekék valamelyikét.A környékünkön (Hajdú-Bihar) sok van belőle,nagyon szeretik!A gyártó három garanciát vállal rá a kopóalkatrészek kivételével!!
Ha szükséged van még info-ra, hívj nyugodtan(0630/6830-8539
Sziasztok.
Segítségetek szeretném kérni.
Van egy Rabewerkt wachtel 2+1 váltvaforgatós ekém,amin a kormány lemezek cserére szorulnak.
Azt kérdezném,hogy más tipus számú kormánylemezre vagy réseltre is lehet cserélni,vagy csak a meglévővel ugyanazon számút tudom felrakni?
Az ilyet valahol esetleg szakszerűen megcsinálnák,vagy ezt mindenki házilag oldja meg.
Sziasztok, new holland TD90D traktor utan szeretnek ekte vasarolni. Lehetoleg lemkent vagy Kvernelandot. Esetleg vlmi jo otlet?
Válasz madle #7056. hozzászólásáraLazításnál se.
Mi a szarnak szántanátok 40re petrezselyembárók répakirályok tormagrófok vagytok?
Válasz fexco #7055. hozzászólásáraKöszönöm. válaszod! Lényegében egy 100Le-s gépre lenne tervezve, viszont itt homokon azért nem szükséges a 130-as gerendely stb.. A régi csólyosi ekém is 110-es. Azzal 40-45cm mélyen szépen tudtam szántani 2 fejjel MTZ-vel, viszont az homokra is van kitalálva, de így hogy jött ez a lehetőség lehet kipróbálom, 40cm-es mélység már jó!
Válasz madle #7053. hozzászólásáraa lényeg kimaradt:ezzel a bs42 ekfejjel akár 40 centi is lehet.
Válasz madle #7053. hozzászólásáraüdv.szerintem alkalmas.max ha nem olyan a homk,mint a szaharába a dűnék....az emlitett tipusnak a max művelési mélysége nincs megadva,csak a max kw teljesitmény.a munkamélység az ekefejek tipusától (is)függ elsősorban,ugyanis pl.:a europal 5-6-7-9sőt még a többit is olyan ekefejekkel kéred,amilyennel akarod.vagyis egy 5össel ugyanolyan mélyen szánthatsz mint egy legnagyobbal.ha homokba akarod használni,az 5ös a befutó,ha meg már vannak érdekes táblák,meg 130ló fölött már ez gyenge(ekeszár,gerenda,forditó tengely)egyébbként itt magyarországon a bs42 réselt ekefejekkel van összerakva általába a euro-vario.
Sziasztok,
laza homoktalajra alkalmas a réselt eke? (lenne lehetőségem egyet venni, de ha nem jó mert "átfolyik rajta a száraz homok és nem dolgozik szépen, akkor nem bántom).
Illetve másik kérdésem, hogy a Lemken Europal 5 váltvaforgatós ekének mennyi a maximális munkamélysége? Sehol nem találtam infót.
Üdv mindenik,elkélne egy kis segítség. Van nekem egy Vogel&Noot uz 27 típusú váltva forgatós ekém, de én még sosem használtam és most beszeretném fogni,de felújításra szorul, főleg a mechanikája mivel én úgy látom a fordító szerkezete törött lehet. Az a baj hogy én sosem láttam még ilyet és a környékben sem tudom hol lehetne. Aki tudna esetleg küldene pár közelebbi képet, vagy robbantott rajzot... előre is köszönöm.
Válasz mtz1221 #7050. hozzászólásáraKettő van, egy 4es és egy 3as forgó. Mindegyik használtan lett véve, ujrafestve szóval tipust nem tudom.
A 3as, az 120 gerendely, 100 osztás és 90 magasság.
A 4es, ugyan ez, de ha jól emlékszem nincs 90 a magasság.
Válasz határjáró #7049. hozzászólásáraMelyik tipusod van,melyik fejjel ??
Válasz mtz1221 #7048. hozzászólásáraÉnis nagyon szeretem, mert előhántóval első osztályú munkát csinál. Viszont kötöttbe más ekékhez képest ugyan olyan felszereltséggel alul marad.
Válasz határjáró #7047. hozzászólásáraKötöttbe nem a 120-as gerendellyel kell venni hanem a 200-asal.
Nálunk ez a legkedveltebb majd a kverneland és a lemken a 3-ik.Ez mind a kereskedő/szerviz hálózaton/nekiállásán múlik.
Válasz mtz1221 #7046. hozzászólásáranagyon jó eke, könnyü szántóba. Ahol már nehezebben megy, ott már nem igazán megy bele.
Válasz *** HM *** #7045. hozzászólásáraVan a kéken túl is élet,sőt.
http://vektor-mezogep.hu/regent/titan_vario_fugg_valtvaforgato_3-6_ekefejjel/6/470/
Dolgoztok vlk nagyobb osztásu ekével mint 100 80?
Juwel 120tól van ütősebb ami nekünk való lenne?
Milyen eke
https://www.agroinform.hu/files/forum/agroinform_20181210142825_img_20181210_135653.jpg