Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD400.32 FtCHF438.4 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Gepi #6570. hozzászólásáraPedig a második képen a hátsó már másik szár... Bár gondolom az sem tökéletes... Az előre betettet kinyírták, mert a nyírócsap helyett felülről egy betéttel meg egy kontracsavarral lekontrázta az előző gazda...
Van egy tippem:
Ez egy kis off
Van egy föld terület, össze szántod. Nem tudod hol van a széle ezért lerakod és húzod, majd kisvártatva a föld közepén egy nagy bumm és megtaláltad azt a betont/kővet amit a szomszéd állított le mikor kimérték a földet. és a harmadik ekén látszik a végeredmény.
Válasz csoppika #6558. hozzászólásáraAmúgy a hátsó szár táskája már kikopott, mozog benne a szár, úgyhogy ennyi... Vagy arra is van 5let? A többin az suszterolva vagyon...
Válasz csferri #6562. hozzászólásáraAzt meg pont letojom...Az első fej a nagyon szar. 5centit elvisz a második elől...
Tökéletes meg sosem lesz 3 30 éves ekéből nem raksz össze egy hibátlant...
Idén úgyis mellőztem...
Válasz Gepi #6561. hozzászólásáraKi kell hogy ábrándítsalak, ezen a képen az első szár a csámpásRossz ekéről bontottam, ha lesz kedvem majd ezt is kicserélem...
Válasz csoppika #6558. hozzászólásáraOrsó ,hogy van a függőre gondolok,én mind a kettőt fel csavarom teljesen !
Mondjuk az nem baj,hogy egyik bal oldalt régi fajta ,másik meg kézzel tekerős ? újfajta
Válasz csoppika #6557. hozzászólásáraAz a baj,hogy első ekefej,mélyre megy ,és nagyot dob,még a másik szántásra is rá dobja!
Már állítottam rajta ,de nem visz el fej nagyot ,csak kevesebbet,,,,de a viszintes nem akar össze jönni!
Kitámasztó orsó melyikbe van gépen vagy a ekén? Én mindig össze vissza teszem ,hol felsőbe ,mind a két helyen,hol meg középen !
Válasz csoppika #6547. hozzászólásáraMegkérdezhetem ,hogy állítod be az ekét?
Nekem is ilyen van L750 de sosem sikerül beállítani a viszintett ?
Ilyen ekém van
Válasz Rönó #6551. hozzászólásáraMester...Az lehet hogy belekotor a szántott részbe, de a barázda mellett megy az első fej, tehát ha előbbre húzod, akkor kevesebb elevent visz...
Sziasztok!
Először is mindenkinek köszönöm a hozzászólást!
Másodszor: gyakorlatilag majdnem kezdő vagyok..
Harmadszor: Minden építő hozzászólást szívesen veszek.
Egy kérdés: A Nagy Lajta ekénél aminek fix 40cm a fogásszélessége, az első ekefejet mindegy hogy hová húzom a gerendelyen mert az 40 centit forgat. A második ekefej már lehet az első takarásában, azaz minél közelebb van az első ekefejhez, annál keskenyebb földcsíkot fordít le. ----legalább is szerintem. Tényleg így van?
Üdv: Rönó
Válasz mtz1221 #6549. hozzászólásáraAztán adsz vele egy kemencét, sajtolót, edzőkádat, hogy a hegesztést ki tudjam vele javítani?
Örülök, hogy nem szakadt le, míg ki nem cseréltem 3-4 éve....(2009-es a fotó)
Sajnos az előző gazdája nem tudta a bodzabokrot kiszántani vele...sérülés nélkül...
Válasz Rönó #6533. hozzászólásáraHali holnap írj rám küldök képet vonótengely ,hogy áll!Ja és 80 centi fogással a 82 eleje nélkül csak kapircol előtte,hátsó ekefejet rakd előrébb a vázon vagy 10 centit úgy haladsz!
Sziasztok!
Adott egy Mtz 50 és egy 2x40 nagy Lajta párosítás. Elképzelhető hogy az 50-es kicsi hozzá? Ugyan is hiába a legsekélyebb állásba van tekerve az eke, nagyrészt csak kapar a traktor. Difizárral pedig elássa magát. Hozzáteszem hogy eléggé kötött és vizes a talaj! Amúgy ha véletlenül viszi egy kicsit akkor szépen forgat..
Sziasztok!
Felújítom a Lajta M35-ös osztott kormánylemezes ekémet. Nincs valakinek véletlenül elfekvő készletben hozzá való kopóelem /kormánylemez,ekevas,ekenádak,csúszók/, vagy esetleg komplett fejek?
8278 hozzászólás
Válasz csoppika #6571. hozzászólására Miért nem vágatsz kazánlemezből egy szárat?
Válasz feri6 #6576. hozzászólására3 fejes Csólyosi ágyekém van/5éves/ ,VF-os ekét nézegetek olcsóbb árban.
Válasez jocó64 #6573 hozzászólásáraHelti titán inkább
Válasz jocó64 #6573. hozzászólásáraNem tudom nálatok van e már,de az ÜNLÜ sokkal jobb árban,meg kinézetre is.
ünlü
Válasz jocó64 #6573. hozzászólásáraAhol a 82-es nagy 4-5-ben szalad vele 3 vassal,oda igen.Ahol csak 2 vassal bír,oda keress márkásabbat.
A lengyel UNIA L3 ekéről kinek mi a véleménye?
Sziasztok!
Kezdem érteni.....
Köszönöm csoppika és gjoni segítségét!
Majd holnap meglátjuk!
Válasz Gepi #6570. hozzászólásáraPedig a második képen a hátsó már másik szár... Bár gondolom az sem tökéletes... Az előre betettet kinyírták, mert a nyírócsap helyett felülről egy betéttel meg egy kontracsavarral lekontrázta az előző gazda...
Válasz csoppika #6563. hozzászólásárajóó, de én nem értem
szerintem nem az első szár a gond
Van egy tippem:
Ez egy kis off
Van egy föld terület, össze szántod. Nem tudod hol van a széle ezért lerakod és húzod, majd kisvártatva a föld közepén egy nagy bumm és megtaláltad azt a betont/kővet amit a szomszéd állított le mikor kimérték a földet. és a harmadik ekén látszik a végeredmény.
Válasz Rönó #6533. hozzászólásáraBocsi neked szántam a képeket!
Válasz csoppika #6558. hozzászólásáraAmúgy a hátsó szár táskája már kikopott, mozog benne a szár, úgyhogy ennyi... Vagy arra is van 5let? A többin az suszterolva vagyon...
Válasz csoppika #6565. hozzászólásáraMondjuk amúgy sem illik a krisztushoz, mintha babakocsit húzgálnál
Válasz kajszi_71823 #6564. hozzászólásáraFene tudja... 80-as muszkához ez nem nagy előrelépés...
Válasz csferri #6562. hozzászólásáraAzt meg pont letojom...Az első fej a nagyon szar. 5centit elvisz a második elől...
Tökéletes meg sosem lesz 3 30 éves ekéből nem raksz össze egy hibátlant...
Idén úgyis mellőztem...
Válasz csoppika #6558. hozzászólásáraOFF:
CSoppika heló!
Látom 122 es Krisztusod van. Vélemény, hogy szolgál elég lenne ez nekem 50-60 hekire v már inkább a nagytestvért?
ON
Válasz Gepi #6561. hozzászólásáraKi kell hogy ábrándítsalak, ezen a képen az első szár a csámpásRossz ekéről bontottam, ha lesz kedvem majd ezt is kicserélem...
Válasz csoppika #6557. hozzászólásáraEzt kár volt betenned, most ezen rugózik mindenki hogy javítsd meg
Válasz csoppika #6558. hozzászólásáraAzért az mtz1221-nek igaza van. Én az utolsó ekefejet egy enerpaccal helyre raknám, ha már idei kép
Válasz csoppika #6558. hozzászólásáraOrsó ,hogy van a függőre gondolok,én mind a kettőt fel csavarom teljesen !
Mondjuk az nem baj,hogy egyik bal oldalt régi fajta ,másik meg kézzel tekerős ? újfajta
Válasz csoppika #6557. hozzászólásáraAz a baj,hogy első ekefej,mélyre megy ,és nagyot dob,még a másik szántásra is rá dobja!
Már állítottam rajta ,de nem visz el fej nagyot ,csak kevesebbet,,,,de a viszintes nem akar össze jönni!
Kitámasztó orsó melyikbe van gépen vagy a ekén? Én mindig össze vissza teszem ,hol felsőbe ,mind a két helyen,hol meg középen !
Neked ez z tengelyes?
Válasz Szem Howkinsz #6555. hozzászólásáraÉs ha kb be van állítva, akkor ilyen csámpásan tudod csak letenni
Válasz Szem Howkinsz #6555. hozzászólására
Válasz Szem Howkinsz #6555. hozzászólásáraMit szoktál villázni szántás közben?
Válasz csoppika #6547. hozzászólásáraMegkérdezhetem ,hogy állítod be az ekét?
Nekem is ilyen van L750 de sosem sikerül beállítani a viszintett ?
Ilyen ekém van
Válasz Gepi #6552. hozzászólására2009-es fotó
Válasz Rönó #6551. hozzászólásáraMester...Az lehet hogy belekotor a szántott részbe, de a barázda mellett megy az első fej, tehát ha előbbre húzod, akkor kevesebb elevent visz...
Válasz csoppika #6547. hozzászólásáraössze ment a zetor
Sziasztok!
Először is mindenkinek köszönöm a hozzászólást!
Másodszor: gyakorlatilag majdnem kezdő vagyok..
Harmadszor: Minden építő hozzászólást szívesen veszek.
Egy kérdés: A Nagy Lajta ekénél aminek fix 40cm a fogásszélessége, az első ekefejet mindegy hogy hová húzom a gerendelyen mert az 40 centit forgat. A második ekefej már lehet az első takarásában, azaz minél közelebb van az első ekefejhez, annál keskenyebb földcsíkot fordít le. ----legalább is szerintem. Tényleg így van?
Válasz mtz1221 #6549. hozzászólásáraAztán adsz vele egy kemencét, sajtolót, edzőkádat, hogy a hegesztést ki tudjam vele javítani?
Örülök, hogy nem szakadt le, míg ki nem cseréltem 3-4 éve....(2009-es a fotó)
Sajnos az előző gazdája nem tudta a bodzabokrot kiszántani vele...sérülés nélkül...
Válasz csoppika #6547. hozzászólásáraVan olyan szerszám,aminek a neve 10 kilós kalapács.A hátsó szárat kilehetne vele egyenesíteni.
Válasz csoppika #6547. hozzászólásáraHa ennél is ramatyabb volt a helyzet, egyet felcsuktam a háromból... 2x30, de legalább vitte...(nem kötöttben)
Válasz gjoni #6540. hozzászólásáraSajna erre nem tudom ezt az infót alkalmazni
Válasz gjoni #6538. hozzászólásáraMocsokban jó lesz az a 2x30...
Válasz csoppika #6539. hozzászólására
Válasz csoppika #65h39 hozzászólására
Holnap fotózom első fej 50 centire kezdődik a váz elejétől ,az eketokig mérve
Válasz gjoni #6537. hozzászólásáraAz elsőt is kéne, nem? (ha lehet)Vagy a kereszttengőt eltolni, hogy az első is kevesebbet vigyen...
Válasz csoppika #6534. hozzászólására2x35 jó lesz
Válasz Rönó #6533. hozzászólásáraHali holnap írj rám küldök képet vonótengely ,hogy áll!Ja és 80 centi fogással a 82 eleje nélkül csak kapircol előtte,hátsó ekefejet rakd előrébb a vázon vagy 10 centit úgy haladsz!
Válasz Tomi81 #6532. hozzászólásáraKöszi, csak gondoltam hátha van valakinek használt
Válasz csoppika #6534. hozzászólásáraMeg nem árt ha ilyenkor tutira be van állítva az eke...
Válasz Rönó #6533. hozzászólásáraVedd össze 2x30-ra... Vagy összébb...
Sziasztok!
Adott egy Mtz 50 és egy 2x40 nagy Lajta párosítás. Elképzelhető hogy az 50-es kicsi hozzá? Ugyan is hiába a legsekélyebb állásba van tekerve az eke, nagyrészt csak kapar a traktor. Difizárral pedig elássa magát. Hozzáteszem hogy eléggé kötött és vizes a talaj! Amúgy ha véletlenül viszi egy kicsit akkor szépen forgat..
Válasz Pityesz47 #6531. hozzászólásárahttp://webshop.agroroll.hu/termekek/kat/b200-eke-alkatreszek
Válogass
Válasz Tigris #6530. hozzászólásáraNekem 1db fortschritt b125 vagy b200 (szögletes végű) kormánylemez kellene!
Sziasztok!
Felújítom a Lajta M35-ös osztott kormánylemezes ekémet. Nincs valakinek véletlenül elfekvő készletben hozzá való kopóelem /kormánylemez,ekevas,ekenádak,csúszók/, vagy esetleg komplett fejek?
Válasz T.f. #6527. hozzászólására