Válasz Rönó #6533. hozzászólásáraHali holnap írj rám küldök képet vonótengely ,hogy áll!Ja és 80 centi fogással a 82 eleje nélkül csak kapircol előtte,hátsó ekefejet rakd előrébb a vázon vagy 10 centit úgy haladsz!
Sziasztok!
Adott egy Mtz 50 és egy 2x40 nagy Lajta párosítás. Elképzelhető hogy az 50-es kicsi hozzá? Ugyan is hiába a legsekélyebb állásba van tekerve az eke, nagyrészt csak kapar a traktor. Difizárral pedig elássa magát. Hozzáteszem hogy eléggé kötött és vizes a talaj! Amúgy ha véletlenül viszi egy kicsit akkor szépen forgat..
Üdv: Rönó
Sziasztok!
Felújítom a Lajta M35-ös osztott kormánylemezes ekémet. Nincs valakinek véletlenül elfekvő készletben hozzá való kopóelem /kormánylemez,ekevas,ekenádak,csúszók/, vagy esetleg komplett fejek?
Válasz T.f. #6527. hozzászólásáraNa most meglőttél. Eddig én is így tudtam, 1-2 hete volt szó erről vagy itt a fórumon vagy az agroinform facebook oldalán, én meg hittem nekik.
Válasz web030 #6525. hozzászólásáraInkább a tartó részekre gondolok.
Érdemes olyat nézni amin van beforgató és előhántó is.
A mi ekénken pl nem volt beforgató, csak előhántó.
Kuk tarlóba viszont kellett a beforgató, így kompletten kellett venni, nem két fillér.
A másik, hogy az előhántó szára eltört egy pár éve, akkor 180+fa lett volna itthon.
Válasz web030 #6523. hozzászólásáraÜdv!
A szám a két fej közötti távolságot mutatja.
Egyébként a 82es után bőven elég az opal 90es.
Mondjuk egy sor tárcsa nem árt elé csutkatarlón.
Szépen dolgozik, ha odafigyelsz rá kb elnyűhetetlen. Egy gondja van, hogy marha drága hozzá minden :)
Válasz fexco #6519. hozzászólásáraköszi az infót
arra még válaszolnál hogy most lemken 90 vagy 110 ezek a számok a szár magasságot vagy az eke egymás közti távolságot jelenti?
Válasz IH-race #6517. hozzászólásárajobbikesetbe ha jövö tavaszra csinálod,lessz majd fejvakarás a magágykészitéskor,ha meg most akarsz belerakni valamit,akkor inkább haagyd a pi...csba
Válasz web030 #6515. hozzászólásáraaz elé jó de erősebb gép elé már nem igen,azért itt is lehetséges az a szitu amikor kettészakad az eke.ide már rakott fel még régen valaki egy képet,ha jólemlékszem,azt is 82mtzvel tépte szétt!!!
Válasz fiatalember35 #6514. hozzászólásáraHmmm... tárcsa hengerrel pld rubin 12 nem gyorsabb vagy az nem lenne jó?
Felénk 100 éven keresztül" mindig 2 mázsa karbamid ment bedolgozva és utána ősszel szántás,kukorica tarlóra is...
Általánosan elterjedt ugarművelésű szántás- és tápanyagellátás volt ez a 20 sz. elejéig, nem csak a németeknél: az ugarra rászórták a trágyát augusztusban, sekélyen beleszántották (ezt a műveletet keverőszántásnak hívták), majd az ősz későbbi részében mélyebben alászántották. Célja, hogy a nyári meleg, sekélyen szántott talajban beinduljon a trágya lebomlása, majd a humifikálódás és a mineralizálódás útján elindult trágya mélyebbre kerüljön, ahol a hűvösödő őszi időnek, valamint a mélyebb fekvésnek köszönhetően ez a lebomlás lassul, hogy a következő tavasszal a felmelegedő talajban újból intenzívebben beinduljon, ezáltal biztosítva egy vastagabb talajrétegben az egyenletes és fokozatos tápanyagellátást.
Válasz fexco #6508. hozzászólásáraIdén próbált a haver egy állítólagos "Német" példát. Búza tarló lazít,trágya rászór. Majd kb 20-25cm-re szántva. Így a kukorica hamarabb ér a trágyába tavasszal. Majd a kukorica tarlót jövőre ősszel 30-33cm mélyen leszántva. A trágyát gyakorlatilag a felszín és 33cm közt forgatja.Majd kiderül.
Válasz lemken #6461. hozzászólásáraSzia. En Lemken Europal 7N 100 3-csikozottat hasznalok. 140Le-vel , nagyon simman viszi. Meg nyugotta lehetne egy 4.is. Agusztusban volt veve, ujjonan 95h szantottam le vele, nagyon meg vagyok elegedve vele.
Válasz Mf-es? #6506. hozzászólásáraén most ősszel variáltam azon,hogy a tiszta buzatarlóra rálett szórva a nagydózis ganyé,mi legyen a technologia.az eke mellett döntöttem.egy táblába egymás mellett agyidőbe vetett búza egyik gruberozva-az enyém szántva(a ganyé miatt)mindkettő teljesen egyforma.idáig.de igy bent van a ganyé a földbe.a grúber nem keverte volna bele 100%ba!!tudom,mert kipróbáltuk:még 2x,sőt 3xis maratt fent....
Válasz mtz1221 #6503. hozzászólására eke vásárlás előtt állok és annyira tájékozatlan vagyok milyen eke is lenne a megfelelő a érintetlen csutka földre
Válasz csoppika #6498. hozzászólásáraNem tudjuk milyen, a német valamit ráeszkábált!!! - de ku....va jó lett, szépen forgat!
3x30 nem állítható, de nem is bírná sokszor a 85 Le!!
8296 hozzászólás
Válasz gjoni #6538. hozzászólásáraMocsokban jó lesz az a 2x30...
Válasz csoppika #6539. hozzászólására
Válasz csoppika #65h39 hozzászólására
Holnap fotózom első fej 50 centire kezdődik a váz elejétől ,az eketokig mérve
Válasz gjoni #6537. hozzászólásáraAz elsőt is kéne, nem? (ha lehet)Vagy a kereszttengőt eltolni, hogy az első is kevesebbet vigyen...
Válasz csoppika #6534. hozzászólására2x35 jó lesz
Válasz Rönó #6533. hozzászólásáraHali holnap írj rám küldök képet vonótengely ,hogy áll!Ja és 80 centi fogással a 82 eleje nélkül csak kapircol előtte,hátsó ekefejet rakd előrébb a vázon vagy 10 centit úgy haladsz!
Válasz Tomi81 #6532. hozzászólásáraKöszi, csak gondoltam hátha van valakinek használt
Válasz csoppika #6534. hozzászólásáraMeg nem árt ha ilyenkor tutira be van állítva az eke...
Válasz Rönó #6533. hozzászólásáraVedd össze 2x30-ra... Vagy összébb...
Sziasztok!
Adott egy Mtz 50 és egy 2x40 nagy Lajta párosítás. Elképzelhető hogy az 50-es kicsi hozzá? Ugyan is hiába a legsekélyebb állásba van tekerve az eke, nagyrészt csak kapar a traktor. Difizárral pedig elássa magát. Hozzáteszem hogy eléggé kötött és vizes a talaj! Amúgy ha véletlenül viszi egy kicsit akkor szépen forgat..
Üdv: Rönó
Válasz Pityesz47 #6531. hozzászólásárahttp://webshop.agroroll.hu/termekek/kat/b200-eke-alkatreszek
Válogass
Válasz Tigris #6530. hozzászólásáraNekem 1db fortschritt b125 vagy b200 (szögletes végű) kormánylemez kellene!
Sziasztok!
Felújítom a Lajta M35-ös osztott kormánylemezes ekémet. Nincs valakinek véletlenül elfekvő készletben hozzá való kopóelem /kormánylemez,ekevas,ekenádak,csúszók/, vagy esetleg komplett fejek?
Válasz T.f. #6527. hozzászólásáraNa most meglőttél. Eddig én is így tudtam, 1-2 hete volt szó erről vagy itt a fórumon vagy az agroinform facebook oldalán, én meg hittem nekik.
Válasz Garo #6524. hozzászólásáraBocs !!

A típusszám a gerenda méretét adja.
Válasz web030 #6525. hozzászólásáraInkább a tartó részekre gondolok.
Érdemes olyat nézni amin van beforgató és előhántó is.
A mi ekénken pl nem volt beforgató, csak előhántó.
Kuk tarlóba viszont kellett a beforgató, így kompletten kellett venni, nem két fillér.
A másik, hogy az előhántó szára eltört egy pár éve, akkor 180+fa lett volna itthon.
Válasz Garo #6524. hozzászólásáraköszönöm az infót :)
a drága dolgok a kopó alkatrészekre gondolsz?
szerintem minden ekéhez drágák az alkatrészek
Válasz web030 #6523. hozzászólásáraÜdv!
A szám a két fej közötti távolságot mutatja.
Egyébként a 82es után bőven elég az opal 90es.
Mondjuk egy sor tárcsa nem árt elé csutkatarlón.
Szépen dolgozik, ha odafigyelsz rá kb elnyűhetetlen. Egy gondja van, hogy marha drága hozzá minden :)
Válasz fexco #6519. hozzászólásáraköszi az infót

arra még válaszolnál hogy most lemken 90 vagy 110 ezek a számok a szár magasságot vagy az eke egymás közti távolságot jelenti?
Válasz fexco #6521. hozzászólására Tavaszig nem nyúlok hozzá...,akkor meg majd meglátom. (élőbe jobban néz ki.)
Válasz IH-race #6517. hozzászólásárajobbikesetbe ha jövö tavaszra csinálod,lessz majd fejvakarás a magágykészitéskor,ha meg most akarsz belerakni valamit,akkor inkább haagyd a pi...csba

Válasz web030 #6515. hozzászólásáraaz elé jó de erősebb gép elé már nem igen,azért itt is lehetséges az a szitu amikor kettészakad az eke.ide már rakott fel még régen valaki egy képet,ha jólemlékszem,azt is 82mtzvel tépte szétt!!!
Válasz IH-race #6517. hozzászólásáraMeg maradt is bőven.
Volt bőven "gazmaradvány".
Válasz fiatalember35 #6514. hozzászólásáraHmmm... tárcsa hengerrel pld rubin 12 nem gyorsabb vagy az nem lenne jó?
Felénk 100 éven keresztül" mindig 2 mázsa karbamid ment bedolgozva és utána ősszel szántás,kukorica tarlóra is...
Válasz fexco #6505. hozzászólásáraEgy kis 82 ssel tépném közép kötött talajba!
Lemken ekét nézegetem az nagyon sok vana piacon ahogy látom.
Általánosan elterjedt ugarművelésű szántás- és tápanyagellátás volt ez a 20 sz. elejéig, nem csak a németeknél: az ugarra rászórták a trágyát augusztusban, sekélyen beleszántották (ezt a műveletet keverőszántásnak hívták), majd az ősz későbbi részében mélyebben alászántották. Célja, hogy a nyári meleg, sekélyen szántott talajban beinduljon a trágya lebomlása, majd a humifikálódás és a mineralizálódás útján elindult trágya mélyebbre kerüljön, ahol a hűvösödő őszi időnek, valamint a mélyebb fekvésnek köszönhetően ez a lebomlás lassul, hogy a következő tavasszal a felmelegedő talajban újból intenzívebben beinduljon, ezáltal biztosítva egy vastagabb talajrétegben az egyenletes és fokozatos tápanyagellátást.
Válasz fexco #6508. hozzászólásáraIdén próbált a haver egy állítólagos "Német" példát. Búza tarló lazít,trágya rászór. Majd kb 20-25cm-re szántva. Így a kukorica hamarabb ér a trágyába tavasszal. Majd a kukorica tarlót jövőre ősszel 30-33cm mélyen leszántva. A trágyát gyakorlatilag a felszín és 33cm közt forgatja.Majd kiderül.
Válasz fexco #6508. hozzászólásáraGruber+,tárcsa ha,nem ragad. Ha a szalma eltűnik,akkor a ganaly is.
Válasz lemken #6461. hozzászólásáraSzia. En Lemken Europal 7N 100 3-csikozottat hasznalok. 140Le-vel , nagyon simman viszi. Meg nyugotta lehetne egy 4.is. Agusztusban volt veve, ujjonan 95h szantottam le vele, nagyon meg vagyok elegedve vele.
Válasz csoppika #6509. hozzászólásáraa ganyénak a fődalatt a helye..
Válasz fexco #6508. hozzászólásáraNa ja...a gruber nem csinál fekete földet... Aki arra hajt, csinálja mással...
Válasz Mf-es? #6506. hozzászólásáraén most ősszel variáltam azon,hogy a tiszta buzatarlóra rálett szórva a nagydózis ganyé,mi legyen a technologia.az eke mellett döntöttem.egy tábláb
a egymás mellett agyidőbe vetett búza egyik gruberozva-az enyém szántva(a ganyé miatt)mindkettő teljesen egyforma.idáig.de igy bent van a ganyé a földbe.a grúber nem keverte volna bele 100%ba!!tudom,mert kipróbáltuk:még 2x,sőt 3xis maratt fent....
Válasz fexco #6505. hozzászólásárameg milyen földbe??
Válasz web030 #6504. hozzászólásáraGrúbert.
Válasz web030 #6502. hozzászólásáramilyen traktorral fogod huzni??
Válasz mtz1221 #6503. hozzászólására
eke vásárlás előtt állok és annyira tájékozatlan vagyok milyen eke is lenne a megfelelő a érintetlen csutka földre 

Válasz web030 #6502. hozzászólásáraZúzó függő.Ha nincsenek 50 centis szárdarabok akkor nem.
lemken opal 90 elő hátóval tömődik a tárcsázatlan csutka földön?
Válasz fendt309 #6494. hozzászólásáraEkevastol a kormánylemezig gumikerék.....stb.
Válasz csoppika #6498. hozzászólásáraUN 1500 vas kell rá!
Válasz csoppika #6498. hozzászólásáraNem tudjuk milyen, a német valamit ráeszkábált!!! - de ku....va jó lett, szépen forgat!
3x30 nem állítható, de nem is bírná sokszor a 85 Le!!
Válasz fendt309 #6496. hozzászólásáraUN kormánylapáttal? Mekkorára van nyitva?