Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD395.26 FtCHF439.37 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz T.f. #6527. hozzászólásáraNa most meglőttél. Eddig én is így tudtam, 1-2 hete volt szó erről vagy itt a fórumon vagy az agroinform facebook oldalán, én meg hittem nekik.
Válasz web030 #6525. hozzászólásáraInkább a tartó részekre gondolok.
Érdemes olyat nézni amin van beforgató és előhántó is.
A mi ekénken pl nem volt beforgató, csak előhántó.
Kuk tarlóba viszont kellett a beforgató, így kompletten kellett venni, nem két fillér.
A másik, hogy az előhántó szára eltört egy pár éve, akkor 180+fa lett volna itthon.
Válasz web030 #6523. hozzászólásáraÜdv!
A szám a két fej közötti távolságot mutatja.
Egyébként a 82es után bőven elég az opal 90es.
Mondjuk egy sor tárcsa nem árt elé csutkatarlón.
Szépen dolgozik, ha odafigyelsz rá kb elnyűhetetlen. Egy gondja van, hogy marha drága hozzá minden :)
Válasz fexco #6519. hozzászólásáraköszi az infót
arra még válaszolnál hogy most lemken 90 vagy 110 ezek a számok a szár magasságot vagy az eke egymás közti távolságot jelenti?
Válasz IH-race #6517. hozzászólásárajobbikesetbe ha jövö tavaszra csinálod,lessz majd fejvakarás a magágykészitéskor,ha meg most akarsz belerakni valamit,akkor inkább haagyd a pi...csba
Válasz web030 #6515. hozzászólásáraaz elé jó de erősebb gép elé már nem igen,azért itt is lehetséges az a szitu amikor kettészakad az eke.ide már rakott fel még régen valaki egy képet,ha jólemlékszem,azt is 82mtzvel tépte szétt!!!
Válasz fiatalember35 #6514. hozzászólásáraHmmm... tárcsa hengerrel pld rubin 12 nem gyorsabb vagy az nem lenne jó?
Felénk 100 éven keresztül" mindig 2 mázsa karbamid ment bedolgozva és utána ősszel szántás,kukorica tarlóra is...
Általánosan elterjedt ugarművelésű szántás- és tápanyagellátás volt ez a 20 sz. elejéig, nem csak a németeknél: az ugarra rászórták a trágyát augusztusban, sekélyen beleszántották (ezt a műveletet keverőszántásnak hívták), majd az ősz későbbi részében mélyebben alászántották. Célja, hogy a nyári meleg, sekélyen szántott talajban beinduljon a trágya lebomlása, majd a humifikálódás és a mineralizálódás útján elindult trágya mélyebbre kerüljön, ahol a hűvösödő őszi időnek, valamint a mélyebb fekvésnek köszönhetően ez a lebomlás lassul, hogy a következő tavasszal a felmelegedő talajban újból intenzívebben beinduljon, ezáltal biztosítva egy vastagabb talajrétegben az egyenletes és fokozatos tápanyagellátást.
Válasz fexco #6508. hozzászólásáraIdén próbált a haver egy állítólagos "Német" példát. Búza tarló lazít,trágya rászór. Majd kb 20-25cm-re szántva. Így a kukorica hamarabb ér a trágyába tavasszal. Majd a kukorica tarlót jövőre ősszel 30-33cm mélyen leszántva. A trágyát gyakorlatilag a felszín és 33cm közt forgatja.Majd kiderül.
Válasz lemken #6461. hozzászólásáraSzia. En Lemken Europal 7N 100 3-csikozottat hasznalok. 140Le-vel , nagyon simman viszi. Meg nyugotta lehetne egy 4.is. Agusztusban volt veve, ujjonan 95h szantottam le vele, nagyon meg vagyok elegedve vele.
Válasz Mf-es? #6506. hozzászólásáraén most ősszel variáltam azon,hogy a tiszta buzatarlóra rálett szórva a nagydózis ganyé,mi legyen a technologia.az eke mellett döntöttem.egy táblába egymás mellett agyidőbe vetett búza egyik gruberozva-az enyém szántva(a ganyé miatt)mindkettő teljesen egyforma.idáig.de igy bent van a ganyé a földbe.a grúber nem keverte volna bele 100%ba!!tudom,mert kipróbáltuk:még 2x,sőt 3xis maratt fent....
Válasz mtz1221 #6503. hozzászólására eke vásárlás előtt állok és annyira tájékozatlan vagyok milyen eke is lenne a megfelelő a érintetlen csutka földre
Válasz csoppika #6498. hozzászólásáraNem tudjuk milyen, a német valamit ráeszkábált!!! - de ku....va jó lett, szépen forgat!
3x30 nem állítható, de nem is bírná sokszor a 85 Le!!
Kat2-es golyó létezik nagyobb belső átmérővel?
2 nap alatt 2 keresztengely csapja tört el, valamint melyik a létező legerősebb anyag kereszttengelynrek?
Válasz ermike #6483. hozzászólásáraBocsánat hogy beleszólok, nekem is rabe ekém van és rajta van az összes kopó alkatrészen a cikkszám, én az alapján szoktam rendelni hozzá, bár lehet az újabbakba már nincs beleütve hogy ne legyen olyan egyszerű a dolog.
Sziasztok! ekét tervezek venni egy 82 hez előtte szeretnék tájékozott lenni milyen márkát érdemes venni? olyanra gondoltam ami a tárcsázatlan csutka földet szépen leforgatja!
8278 hozzászólás
Válasz T.f. #6527. hozzászólásáraNa most meglőttél. Eddig én is így tudtam, 1-2 hete volt szó erről vagy itt a fórumon vagy az agroinform facebook oldalán, én meg hittem nekik.
Válasz Garo #6524. hozzászólásáraBocs !!
A típusszám a gerenda méretét adja.
Válasz web030 #6525. hozzászólásáraInkább a tartó részekre gondolok.
Érdemes olyat nézni amin van beforgató és előhántó is.
A mi ekénken pl nem volt beforgató, csak előhántó.
Kuk tarlóba viszont kellett a beforgató, így kompletten kellett venni, nem két fillér.
A másik, hogy az előhántó szára eltört egy pár éve, akkor 180+fa lett volna itthon.
Válasz Garo #6524. hozzászólásáraköszönöm az infót :)
a drága dolgok a kopó alkatrészekre gondolsz?
szerintem minden ekéhez drágák az alkatrészek
Válasz web030 #6523. hozzászólásáraÜdv!
A szám a két fej közötti távolságot mutatja.
Egyébként a 82es után bőven elég az opal 90es.
Mondjuk egy sor tárcsa nem árt elé csutkatarlón.
Szépen dolgozik, ha odafigyelsz rá kb elnyűhetetlen. Egy gondja van, hogy marha drága hozzá minden :)
Válasz fexco #6519. hozzászólásáraköszi az infót
arra még válaszolnál hogy most lemken 90 vagy 110 ezek a számok a szár magasságot vagy az eke egymás közti távolságot jelenti?
Válasz fexco #6521. hozzászólására Tavaszig nem nyúlok hozzá...,akkor meg majd meglátom. (élőbe jobban néz ki.)
Válasz IH-race #6517. hozzászólásárajobbikesetbe ha jövö tavaszra csinálod,lessz majd fejvakarás a magágykészitéskor,ha meg most akarsz belerakni valamit,akkor inkább haagyd a pi...csba
Válasz mtz1221 #6518. hozzászólására
Válasz web030 #6515. hozzászólásáraaz elé jó de erősebb gép elé már nem igen,azért itt is lehetséges az a szitu amikor kettészakad az eke.ide már rakott fel még régen valaki egy képet,ha jólemlékszem,azt is 82mtzvel tépte szétt!!!
Válasz IH-race #6517. hozzászólásáraMeg maradt is bőven.
Volt bőven "gazmaradvány".
Válasz fiatalember35 #6514. hozzászólásáraHmmm... tárcsa hengerrel pld rubin 12 nem gyorsabb vagy az nem lenne jó?
Felénk 100 éven keresztül" mindig 2 mázsa karbamid ment bedolgozva és utána ősszel szántás,kukorica tarlóra is...
Válasz fexco #6505. hozzászólásáraEgy kis 82 ssel tépném közép kötött talajba!
Lemken ekét nézegetem az nagyon sok vana piacon ahogy látom.
Általánosan elterjedt ugarművelésű szántás- és tápanyagellátás volt ez a 20 sz. elejéig, nem csak a németeknél: az ugarra rászórták a trágyát augusztusban, sekélyen beleszántották (ezt a műveletet keverőszántásnak hívták), majd az ősz későbbi részében mélyebben alászántották. Célja, hogy a nyári meleg, sekélyen szántott talajban beinduljon a trágya lebomlása, majd a humifikálódás és a mineralizálódás útján elindult trágya mélyebbre kerüljön, ahol a hűvösödő őszi időnek, valamint a mélyebb fekvésnek köszönhetően ez a lebomlás lassul, hogy a következő tavasszal a felmelegedő talajban újból intenzívebben beinduljon, ezáltal biztosítva egy vastagabb talajrétegben az egyenletes és fokozatos tápanyagellátást.
Válasz fexco #6508. hozzászólásáraIdén próbált a haver egy állítólagos "Német" példát. Búza tarló lazít,trágya rászór. Majd kb 20-25cm-re szántva. Így a kukorica hamarabb ér a trágyába tavasszal. Majd a kukorica tarlót jövőre ősszel 30-33cm mélyen leszántva. A trágyát gyakorlatilag a felszín és 33cm közt forgatja.Majd kiderül.
Válasz fexco #6508. hozzászólásáraGruber+,tárcsa ha,nem ragad. Ha a szalma eltűnik,akkor a ganaly is.
Válasz lemken #6461. hozzászólásáraSzia. En Lemken Europal 7N 100 3-csikozottat hasznalok. 140Le-vel , nagyon simman viszi. Meg nyugotta lehetne egy 4.is. Agusztusban volt veve, ujjonan 95h szantottam le vele, nagyon meg vagyok elegedve vele.
Válasz csoppika #6509. hozzászólásáraa ganyénak a fődalatt a helye..
Válasz fexco #6508. hozzászólásáraNa ja...a gruber nem csinál fekete földet... Aki arra hajt, csinálja mással...
Válasz Mf-es? #6506. hozzászólásáraén most ősszel variáltam azon,hogy a tiszta buzatarlóra rálett szórva a nagydózis ganyé,mi legyen a technologia.az eke mellett döntöttem.egy táblába egymás mellett agyidőbe vetett búza egyik gruberozva-az enyém szántva(a ganyé miatt)mindkettő teljesen egyforma.idáig.de igy bent van a ganyé a földbe.a grúber nem keverte volna bele 100%ba!!tudom,mert kipróbáltuk:még 2x,sőt 3xis maratt fent....
Válasz fexco #6505. hozzászólásárameg milyen földbe??
Válasz web030 #6504. hozzászólásáraGrúbert.
Válasz web030 #6502. hozzászólásáramilyen traktorral fogod huzni??
Válasz mtz1221 #6503. hozzászólására eke vásárlás előtt állok és annyira tájékozatlan vagyok milyen eke is lenne a megfelelő a érintetlen csutka földre
Válasz web030 #6502. hozzászólásáraZúzó függő.Ha nincsenek 50 centis szárdarabok akkor nem.
lemken opal 90 elő hátóval tömődik a tárcsázatlan csutka földön?
Válasz fendt309 #6494. hozzászólásáraEkevastol a kormánylemezig gumikerék.....stb.
Válasz csoppika #6498. hozzászólásáraUN 1500 vas kell rá!
Válasz csoppika #6498. hozzászólásáraNem tudjuk milyen, a német valamit ráeszkábált!!! - de ku....va jó lett, szépen forgat!
3x30 nem állítható, de nem is bírná sokszor a 85 Le!!
Válasz fendt309 #6496. hozzászólásáraUN kormánylapáttal? Mekkorára van nyitva?
Idén van szártömeg rendesen
Válasz csoppika #6495. hozzászólásáraHFL 920
Válasz fendt309 #6494. hozzászólásáraMilyen típusú ekéd van?
Válasz kanyo #6493. hozzászólására
bővebben...
Sziasztok! Ismerösömnek vannak hagyatékbol új vn eke alkatrészek félárba neki lekmen lett és már nem kellenek...
Válasz mtz1221 #6490. hozzászólásáraMégis létezik. Pár éve akartam venni,hülyének néztek hogy ilyen nincs is.Végén esztergályos csinálta meg.
Válasz mtz1221 #6490. hozzászólásárapedig van az 1 colos meg a 28,7 mm-es(gondolom az is valami col lehet)
Válasz .Szabi #6488. hozzászólásáraNem létezik,de egy jó esztergályos fel tudja fúrni.Az első 5-6 tizednél fog anyázni,utána már megy gond nélkül.
https://www.kramp.com/shop-hu/hu/688525/501457/0/Als%C3%B3+t%C3%A1maszt%C3%B3r%C3%BAd+g%C3%B6mb+Walterscheid
Válasz .Szabi #6488. hozzászólásáraAz első kérdésre a válasz igen.
A másodikat passzolom.
Kat2-es golyó létezik nagyobb belső átmérővel?
2 nap alatt 2 keresztengely csapja tört el, valamint melyik a létező legerősebb anyag kereszttengelynrek?
Válasz ermike #6485. hozzászólásáraSCG 52 Z van az enyémen. De üljél amikor az áráról érdeklődsz.
Válasz ermike #6483. hozzászólásáraagroparts szia! itt regisztrálj és nézz körül, előfordulhat, h frissitened kell a java -t mert nem tudja kinyitni a katalógus oldalait
Válasz Koszi. #6484. hozzászólásáraakkor légyszíves a sornyitó tárcsának a számát megnéznéd nekem mert az enyémről hiányzik a tárcsa,!
Válasz ermike #6483. hozzászólásáraBocsánat hogy beleszólok, nekem is rabe ekém van és rajta van az összes kopó alkatrészen a cikkszám, én az alapján szoktam rendelni hozzá, bár lehet az újabbakba már nincs beleütve hogy ne legyen olyan egyszerű a dolog.
Rabewerk Albatros super ekéhez keresnék cikkszámos katalógust tud valaki segíteni!? ????
Sziasztok! ekét tervezek venni egy 82 hez előtte szeretnék tájékozott lenni milyen márkát érdemes venni? olyanra gondoltam ami a tárcsázatlan csutka földet szépen leforgatja!
Válasz fexco #6478. hozzászólásáraDe tény hogy,nem mtz-nek való.Gyenge a hátulja hozzá.
Válasz fexco #6478. hozzászólásáraEz ,mármint az mtz-is emeli mint a rongyot.Svéd hidros.
Válasz lemken #6464. hozzászólására130-140kell neki...