Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak632 FtEUR403.88 FtUSD387.45 FtCHF426.08 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1489. hozzászólásra
Szia.
Agro-tipp kft. Szekszárd,a Frankal és a Menkével vannak kapcsolatba,náluk próbáld meg.De ahogy Josey írta kellenek a számok a kopók hátuljáról.
Válasz #1486. hozzászólásra
Sajnos egy haver pont igy járt egy 2000 évjáratu rabe ekén az ekeszár ketté tört a kite szerint 100e fölött van az ára!! Két héten belüli beszerzésel!! A Kondora viszont egy huszas... és szerintem keveseb is törik belöle hisz kétszer akora...
Ma napság már felejtős a 17 ezer forintos stráflemez.
Inkább 30 ezer forintocska felé tendál, de lehet, hogy csak utángyártott.
A Landsberg nem arról híres, h ingyért adja az eredeti alkatrészeket.
Egy kicsi tévedésben vagy.
Nem harmadnyi erővel, hanem max 20-30%-al kevesebb teljesítményigénnyel, vagy talajellenállással lehet számolni?
Gondolj csak bele, hogy egy 4 fejes ekével szántasz 24-29 literből kötött talajon, akkor réselttel ez mind menne 8-10 literből?
Ha azt számoljuk h, a réselt ekét harmadnyi erővel lehet húzni,mivel kisebb felületen kisebb a surlódás,ezért olyan könnyű vele manőverezni,h. még a fizika törvényét is ki lehet vele kerülni,miszerint a SURLÓDÁS A FELÜLETTŐL NEM FÜGG,és így nem is kopik olyan gyorsan,akkor még relatíve olcsó is:-))))
Nem kell csodálkozni azon, hogy a réselt kormánylemezek ily drágák.
Minden pálcának külön szerszáma van.
Vannak ( no nem sok ) olyan réselt kormánylemezek, melyek egy teli kormánylemezből készülnek, de ezek nem nagyon vannak divatban sem a VN, Landsberg, KV, Rabe, Regent, stb tipusoknál.
Ha ócska réseltkormánylemezes ekét veszünk, kalkuláljuk bele az árba, hogy nagyon drága az eke felöltöztetése, de az új esetén is számolni kell véle, hogy amit nyerünk a réven, a vámon, könnyen elveszíthetjük.
hát az lesz mondom ha megázna van nekem ilyen házikombinátorom dupla rögtörövel talán valamit segítene
de nemrég volt esöö szval mostanában tuti nem lesz
De még a 82es se....Tavaly szilveszterkor nem tudtam a hármasekével szántani.Naon meg volt fagyva a föld.első nap a 80assal mentem,aztán csak a 82essel tudtam menni.de avval is már alig.na azt is kibírta az eke..Majd ha összerakom lefotózom egybe...
árulja el nekem valaki h ha tulságosan hantos maradt a szántás akkor mit lehet vele csinálni ha öszit akarnák vetni mindenképpen????
2szer meg volt boronálva nehézzel. Gyürüs nincs tárcsa nincs.... valahol sima porvan valahol meg akkora mint a 2öklöm
te találtad ki ezt???
jo kis szerkezet
nekünk csak a "kis kertben van krumpli aztán azt szuktuk kiszántani rendes ekével de nagyon szépen kifordítja már aztán nem kell villázni csak sszedni
na ha a szedést is ki tudnám iktatni az lenne a kánaán teljesen gépesítatt gazdaság
Most evvel szedtem a zöldséget meg a répát,mert a másik technikám nem ment bele a földbe.idén naon kemények voltak eső előtt.most kicsit meglazult az esőre..
3705 hozzászólás
Válasz #1503. hozzászólásra
Vastagabb ekeszár esetében: M16x72-10.9, de a Pro-ról nem találtam adatot
Válasz #1504. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
Szegény Josey nincs formában.......
EGÉSZ ÉVBEN!!!!!
Tavaly jobban vágott neki az agya...
Válasz #1504. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz #1503. hozzászólásra
mindegy haggyuk.....XS PRO-t kérdeztem
Lazító le lett tesztelve
Válasz #1499. hozzászólásra
Szia!
A katalógus szerint a XMS ekéknek a nyírócsavarja: M16x65- 10.9-es szakitószilárdságú acélcsavar.
Válasz #1500. hozzászólásra
ez a jó válasz
Válasz #1495. hozzászólásra
Szia! Hogy van a cukrod? Minden rendbe?
Válasz #1496. hozzászólásra
![smile closedeyes](/oldforum/images/smiles/closedeyes.gif)
Ha van rá mód akkor hátul legyen a kerék és használni kell a vonóerő szabályzót igy kevesebb a fogyasztás és sokkal egyenletesebb a traki terhelése.
Nem tod e véletlenül, hogy az xs pro-nak is csak 16 os a nyírója
Válasz #1496. hozzászólásra
Ha szabályzót használsz akkor inkább hátul, elöl meg a traker tartja, de ha csak simán úszóba, akkor inkább középen vagy bárhol.
A V&N -nál oda teszik ahova akarod
Hátul lenne a helye, de akkor nem lehet vele "határt " szántani
De mi a különbség a helyzetéből adódóan?
Szia!
![RW](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20091105193251_rw_albatros_4f03.jpg)
![VN](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20091105193443_vn_c_plus5xs_01.jpg)
![Kv](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20091105193805_kv_wh05.jpg)
![KRW C](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20091105194052_1.KRW_4-40_F_Eke_1..jpg)
Nos egy modern 4 fejes váltvaforgató ekének több különböző poziciót találnak ki a gyártók
Rabewerk Albatros
Vogel-Noot
Kverneland
KRW C
Sziasztok!
Vélemény kellene arról,hogy 4 fejes függesztett váltva forgatós ekén hova tegyem a támasztó kereket,most a 4. fej mellett van.Hagyjam így, vagy tegyem a 3. fej mellé?
Válasz #1491. hozzászólásra
Köszi Joci.Ezmár valami!
Válasz #1490. hozzászólásra
A kormányokon van valamilyen számsor.És a következő lépés?Vagy a számok alapján tudnál segiteni?
Szia.
Agro-tipp kft. Szekszárd,a Frankal és a Menkével vannak kapcsolatba,náluk próbáld meg.De ahogy Josey írta kellenek a számok a kopók hátuljáról.
Bélyegszáma a kormánylemeznek, ekevasnak?
Ez alapján tudsz elindulni.
Üdv mindenkinek.Segitséget kérnék.Heger ekémet akarom felujitani /kormány,ekevas,stb/.Hol lehet ilyet venni,vagy ki gyárt ilyet?Köszönöm!
Válasz #1487. hozzászólásra
Szia!
Miben 2x akkora a Condor ekeszára?
Válasz #1486. hozzászólásra
Sajnos egy haver pont igy járt egy 2000 évjáratu rabe ekén az ekeszár ketté tört a kite szerint 100e fölött van az ára!! Két héten belüli beszerzésel!! A Kondora viszont egy huszas... és szerintem keveseb is törik belöle hisz kétszer akora...
Válasz #1480. hozzászólásra
Szia!
Ma napság már felejtős a 17 ezer forintos stráflemez.
Inkább 30 ezer forintocska felé tendál, de lehet, hogy csak utángyártott.
A Landsberg nem arról híres, h ingyért adja az eredeti alkatrészeket.
Válasz #1484. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Valrával még annyi se kell
Válasz #1482. hozzászólásra
Szia!
Egy kicsi tévedésben vagy.
Nem harmadnyi erővel, hanem max 20-30%-al kevesebb teljesítményigénnyel, vagy talajellenállással lehet számolni?
Gondolj csak bele, hogy egy 4 fejes ekével szántasz 24-29 literből kötött talajon, akkor réselttel ez mind menne 8-10 literből?
Szerintem , nem.
Válasz #1482. hozzászólásra
Harmadnyi?
HARMATNYI erővel nem???
Azaz 20adnyi is elég!
Hát persze.....
Ha azt számoljuk h, a réselt ekét harmadnyi erővel lehet húzni,mivel kisebb felületen kisebb a surlódás,ezért olyan könnyű vele manőverezni,h. még a fizika törvényét is ki lehet vele kerülni,miszerint a SURLÓDÁS A FELÜLETTŐL NEM FÜGG,és így nem is kopik olyan gyorsan,akkor még relatíve olcsó is:-))))
Válasz #1480. hozzászólásra
![smile bored](/oldforum/images/smiles/bored.gif)
Válasz #1479. hozzászólásra
4 éve kérdeztem landsbergre,1 pálca 17000 volt,inkább kicseréltem a fejeket vn-ra
Válasz #1476. hozzászólásra
1 fejre mennyi lenne?
Milyen eke?
Szia!
Nem kell csodálkozni azon, hogy a réselt kormánylemezek ily drágák.
Minden pálcának külön szerszáma van.
Vannak ( no nem sok ) olyan réselt kormánylemezek, melyek egy teli kormánylemezből készülnek, de ezek nem nagyon vannak divatban sem a VN, Landsberg, KV, Rabe, Regent, stb tipusoknál.
Ha ócska réseltkormánylemezes ekét veszünk, kalkuláljuk bele az árba, hogy nagyon drága az eke felöltöztetése, de az új esetén is számolni kell véle, hogy amit nyerünk a réven, a vámon, könnyen elveszíthetjük.
Sziasztok!
Tud valaki valami megoldást kormánylemez pálca cseréjére,az után gyártott/frank,menke/ egy vagyon,a gyárit meg se mertem kérdezni.
Válasz #1474. hozzászólásra
ja hülye vagyok hát persze
Válasz #1472. hozzászólásra
hát én délebre vaok..:-)))
Válasz #1471. hozzászólásra
hétfőre mond valamit...Bár nekem nem igazán kéne a krumpliszedés végett...
Válasz #1470. hozzászólásra
nálad még ilyen világos van????
Válasz #1469. hozzászólásra
hát az lesz mondom ha megázna van nekem ilyen házikombinátorom dupla rögtörövel talán valamit segítene
de nemrég volt esöö szval mostanában tuti nem lesz
Válasz #1464. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20091016221848_burgonyaszedo_002.jpg)
Nem naon kellett ide kitaláció.az alap megvolt szétszedtem kipróbáltam és működött...de amúgy evvel szedem a répát zöldséget...
Válasz #1466. hozzászólásra
na megint borona,és vetés.
Hán abba már vethetsz :)
Mi sokszor (majdnem mindig :))) olyanba vetünk.
De ha megázik megomlik utá
az a fránya szél sec perc össze szárította pedig 30 valahány mm esö esett elotte
Válasz #1465. hozzászólásra
De még a 82es se....Tavaly szilveszterkor nem tudtam a hármasekével szántani.Naon meg volt fagyva a föld.első nap a 80assal mentem,aztán csak a 82essel tudtam menni.de avval is már alig.na azt is kibírta az eke..Majd ha összerakom lefotózom egybe...
árulja el nekem valaki h ha tulságosan hantos maradt a szántás akkor mit lehet vele csinálni ha öszit akarnák vetni mindenképpen????
2szer meg volt boronálva nehézzel. Gyürüs nincs tárcsa nincs.... valahol sima porvan valahol meg akkora mint a 2öklöm
Válasz #1463. hozzászólásra
Faja!
Nem szedi szét?
Amúgy jó kis ekének néz ki, már ami a vázból látszik, ezt nem szaggatja szét a vladimirec.
Válasz #1461. hozzászólásra
te találtad ki ezt???
jo kis szerkezet
nekünk csak a "kis kertben van krumpli aztán azt szuktuk kiszántani rendes ekével de nagyon szépen kifordítja már aztán nem kell villázni csak sszedni
na ha a szedést is ki tudnám iktatni az lenne a kánaán teljesen gépesítatt gazdaság
Válasz #1462. hozzászólásra
6...De a frontra is rakok egy hatosat...
Válasz #1461. hozzászólásra
hány fejes? 4-6?
Most evvel szedtem a zöldséget meg a répát,mert a másik technikám nem ment bele a földbe.idén naon kemények voltak eső előtt.most kicsit meglazult az esőre..![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20091016220448_burgonyaszedo_001.jpg)
Válasz #1458. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
na az ippen pontjo
veressed felfele
Válasz #1458. hozzászólásra
Az is valami.
Elő vele!
Válasz #1457. hozzászólásra
csak a széjjeszedett eke esetleg???