Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak628 FtEUR403.23 FtUSD385.36 FtCHF429.18 FtGBP486.85 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hát igen én néhány éve jártam igy amikor a kondor ekére tetem uj vasat.. kb tizpercig volt hegye!!Igaz elhanyagolt területet szántotam!!Mig kész nem volt ki sem cseréltem minek.. Rohadtul sajnáltam!!
Mostanában ilyesmiért nem szaladok boltba, de ennek ára van, két éve több mint 500 ropit otthagytunk, és jórésze a vett dolgoknak nem rögtön kellet, hanem hosszú évekre előre bele lett rakva a lecsó.
Úgy jártam 3 éve mikor feltettem a kis lajtára az új garnitúrát hogy 2 nap alatt két hegyet törtem le róla hála a szomszédok elásott mezsdje karójinak . Akkor került elő a régi IH vas ami eredeti IH volt nem magyar abból csináltunk két új hegyet .
Válasz #1148. hozzászólásra
Mi az ilyen letört hegyű vasakat megszoktuk javítani . Lehet szerezni mindig jó állapotú de kopott vasakat lehetőleg eredeti IH vagy Rábe legyen valami nagy ekéről amit felcsíkozunk és azekből a csíkokból egyet vagy ráhegesztünk a letőrt hegy helyére vagy kivágunk egy darabot még a törésnél és behegesztjük oda a csíkot . Kicsit csúnyábban nézki a vas mint előtte a de a lényeg hogy bírja utána még sokáig .
Hali!
Kétfejes ekém van, az első fejen lévő ekevas hegye letört!!
A hátsó fejen lévő ekevas még jó állapotban van, azt nem akarom lecserélni.
Az első vagy a hátsó fejre rakjam az új ekevasat????
Vagy mindkét ekevasat egyszerre kellene cserélni????
Az eke tipústol függ az ára kb.15-25.000/pálca,szorozva néggyel fejenként,természetesen ha elkopik csere esetén.A teli kormánylemeznél jóval olcsóbban megúszod és sokkal tovább bírja.
Az 5. ekefej elé kértem a kökénybokrok miatt.Valójában a harmadik mellett van 1 méterrel, az 5. vonalától is kijjebb egy fél méterrel: határszántás nuku , erőszabályzás nuku
3705 hozzászólás
Válasz #1155. hozzászólásra
Látom azért jutott belőle eladásra is bőven .
Válasz #1154. hozzászólásra
Hát igen én néhány éve jártam igy amikor a kondor ekére tetem uj vasat.. kb tizpercig volt hegye!!Igaz elhanyagolt területet szántotam!!Mig kész nem volt ki sem cseréltem minek.. Rohadtul sajnáltam!!
Válasz #1154. hozzászólásra
Mostanában ilyesmiért nem szaladok boltba, de ennek ára van, két éve több mint 500 ropit otthagytunk, és jórésze a vett dolgoknak nem rögtön kellet, hanem hosszú évekre előre bele lett rakva a lecsó.
Válasz #1153. hozzászólásra
Hát akkor valaki könnyen van :))
Úgy jártam 3 éve mikor feltettem a kis lajtára az új garnitúrát hogy 2 nap alatt két hegyet törtem le róla hála a szomszédok elásott mezsdje karójinak . Akkor került elő a régi IH vas ami eredeti IH volt nem magyar abból csináltunk két új hegyet .
Válasz #1152. hozzászólásra
Nemcsak ti :-), mi is csináltuk, de 2 éve sikerült rengeteg új vasat venni kiárusításkor.
Mi az ilyen letört hegyű vasakat megszoktuk javítani . Lehet szerezni mindig jó állapotú de kopott vasakat lehetőleg eredeti IH vagy Rábe legyen valami nagy ekéről amit felcsíkozunk és azekből a csíkokból egyet vagy ráhegesztünk a letőrt hegy helyére vagy kivágunk egy darabot még a törésnél és behegesztjük oda a csíkot . Kicsit csúnyábban nézki a vas mint előtte a de a lényeg hogy bírja utána még sokáig .
nyujtasd ki a kováccsal a kopottat akkorára mind az uj
akkor egyforma mélyen fognak menni
Szerintem tök mindegy!
Rakd középre, de azt is csinálhatod, hogy megkeresed a letört darabot, és visszahegeszted!
mivel a másik még nagyon jó állapotban van ezért nem akarom lehajítani, csak az a kérdés hogy az újat előre vagy hátra rakjam fel !!!!???
Válasz #1146. hozzászólásra
Tehát ha volt akkor már meg is vetted!
Nagy ekéknél nem tudom mi számít drágának de kis ekéhez 5000 körüli az eke vas!
25 ezer volt a két új ekevas
Válasz #1143. hozzászólásra
Szerintem ha nem egy horibilis összeg az ekevas akkor vegyél 2 újat!
Válasz #1143. hozzászólásra
Nos ez nagy dilemma.
Hali!
Kétfejes ekém van, az első fejen lévő ekevas hegye letört!!
A hátsó fejen lévő ekevas még jó állapotban van, azt nem akarom lecserélni.
Az első vagy a hátsó fejre rakjam az új ekevasat????
Vagy mindkét ekevasat egyszerre kellene cserélni????
Válasz #1141. hozzászólásra
Az elsőre gondoltam.....:-)
Válasz #1135. hozzászólásra
biztos????
Válasz #1138. hozzászólásra
azért nevetek :DDDDDDDD
Válasz #1137. hozzászólásra
Nagyon szépen dolgozik!
Válasz #1136. hozzászólásra
ne nevess a tied is olyan :-)
Válasz #1132. hozzászólásra
ez a Japcsi eke müanyag beforditóval, kormánylemezzel és toldattal van szerelve
Válasz #1130. hozzászólásra
hehehe:))
Válasz #1133. hozzászólásra
(Válaszoltam......)
Válasz #1133. hozzászólásra
azért egy gép filmezéséért nem utazok 600 km-t
Válasz #1127. hozzászólásra
ezt már láttuk
remélem nem ez az idei nagy újdonság
azóta nem volt idő beállitani és úgy felnyomni a jutúbra?
Válasz #1131. hozzászólásra
Előszőr a fűvet láttam, gondoltam van előhántó. Aztán láttam az ekét és nem volt, majd megláttam, hogyan dolgozik. :-)
Válasz #1129. hozzászólásra
ekkora fűbe????
nem csoda
Válasz #1127. hozzászólásra
ezzel a Johnyval a ráállás még egy durva dolog, egy hangyafaszányi mozdulat a kormányon és hátul minden meg a p...ba :-)
Válasz #1126. hozzászólásra
Beforgató keményen rá van állítva. :-)
Válasz #1119. hozzászólásra
semmi, mert?
Válasz #1125. hozzászólásra
csak összeszereltük, még nem állitottunk rajta semmit, gyorsan kipróbáltuk, hogy hogyan dolgozik
AQSL 2 -es váltvaforgatóeke ( gondolom valahol Japánban)
Válasz #1124. hozzászólásra
Ez egy kicsit orron jár nem, vagy én látom rosszul?
Válasz #1123. hozzászólásra
Válasz #1121. hozzászólásra
a Nardi nak is van hasonló ekéje, igaz az függesztett ágyeke Rock a tipusa.
Meg én is készitettem egyet igaz 2 fejesben.
Válasz #1121. hozzászólásra
Válasz #1120. hozzászólásra
Olyannak tippeltem én is, de ez 40 cm nem hiszem hogy van, a talaj is jó könnyű, ránézésre.
Válasz #1119. hozzászólásra
nincs ezzel semmi gond ez már olyan rigolozó szántásnak néz ki, legalábbis a gerenda és a felforditott hantok magasságából nézve.
Itt mi, vagy mik a szarok ????
Eke?
Traki?
Föld?
Vagy együtt minden ?
Válasz #1114. hozzászólásra
Tapasztalatból beszész mi?
Kényelmes az ekéd? heheheehe
Válasz #1115. hozzászólásra
Az eke tipústol függ az ára kb.15-25.000/pálca,szorozva néggyel fejenként,természetesen ha elkopik csere esetén.A teli kormánylemeznél jóval olcsóbban megúszod és sokkal tovább bírja.
Válasz #1115. hozzászólásra
Ha az a megváltó húzás, akkor ér.
Ha nem kell, akkor meg minek...
Ér-e 150€+ pénzt a réselt deszka ekefejenként?
A haver csak nem jött vissza aki a 3as VN ekét akarja venni.Vagy már meg is vette és rakta alszik,ott kinn meg nincs internet :-)))
Válasz #1111. hozzászólásra
Ha meg hátra teszed akkor mennyit fog kilógni?
Faragás lesz ebbül is má látom.......
Válasz #1110. hozzászólásra
Ezek a legnagyobb lovak asszem, talán, asszem...
Q. szépek.
Válasz #1107. hozzászólásra
Az 5. ekefej elé kértem a kökénybokrok miatt.Valójában a harmadik mellett van 1 méterrel, az 5. vonalától is kijjebb egy fél méterrel: határszántás nuku , erőszabályzás nuku
Válasz #1106. hozzászólásra
skótok,a lovak fajtája pedig clydesdale
Válasz #1108. hozzászólásra
A zekéd l1n Teveled és a Te lelkeddel...........
Válasz #1101. hozzászólásra
Kerékkel mi a gond?