Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Fiat 180-90-es traktorok új
- Grubber új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- S.O.S. új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
30174 hozzászólás
Válasz mtz1221 #29422. hozzászólásáraMeló java részét én sógorom és a 77 éves apám végeztük. Volt 2 SM, de elég hamar elfáradtak. Tegnap egyik ismerős segített, ma pedig befogtam a vőjelöltet.
Lánccal húztam ki mindet, kettőszászból négy darabnál rúgta meg kicsit magát a traktor. Utánna bepakoltuk gallykitoló villába a törzseket, szalagfűrésszel hosszában elhasítottuk. Vastagabb törzseket először hasítógéppel, utána szalaggal "leátmérőztük"
Válasz kis Zombi #29421. hozzászólásáraGratulálok ezt nem sok ember csinálná meg! Megemelem a kalapomat előttetek!
Válasz kis Zombi #29421. hozzászólásáraTalálsz valakit segítségnek, aki még akar dolgozni ??? Itt amit megcsinálunk családdal, az van megcsinálva. Töveket mivel szedtétek ki, vagy egyben kihúztátok előbb őket ???
Válasz mtz1221 #29420. hozzászólásáraCsak saját részre, nem fizetné meg ezt a melót senki.
Apám szomszédjában szedtünk ki egy gyümölcsöst. Gyakorlatilag nincs szállítási költség, de még így sem lesz olcsó. Ma már befejezzük, pedig még hiányzik egy utánfutó fa, hogy ki legyen a kazal :-)))
Válasz kis Zombi #29419. hozzászólásáraNagyon megy ez nektek, túl élitek a világ véget is. Csak saját részre, vagy bérbe is nyomjátok ???
Válasz kis Zombi #29418. hozzászólásáraF.szért nem rakja be a videót ? Itt link
https://youtube.com/shorts/xo3UNAmnQ30?si=fp3G0Jv638GLY0sr
https://youtu.be/71UcodgFhdA?si=dhemB0Tvw7AtbsCu
Válasz mtz1221 #29416. hozzászólásáraGyökereket, gallyfát is ágaprítózzuk 7 cm- ig
Válasz mtz1221 #29416. hozzászólására
Csak, hogy bosszantsalak :-))))
https://youtube.com/shorts/WXuszLP4Vrk?si=NLEwWT4Xk1nD2qaw
Valamelyik nap körbevideózom neked egy mérőszallaggal.
Válasz kis Zombi #29415. hozzászólásáraB@zd meg neked nem a mezőgazdaságban a helyed, tanítanod kéne hogy lehet nyugisan megélni, sok jó ötlettel. Kéne pár kép róla, nagyon megtetszett. A kés mennyire/hogy van a végére odafogatva, és a sín milyen vastagságú meg hol van odavarrva. Van hozzá hidraulika rendszer is, vagy a traktorról üzemelteted ???
Válasz mtz1221 #29414. hozzászólásáraTegnapi "fanyűvés"
Tuskókat így kell lerendezni, nem vidiás fűrészlánccal :-))))
Zab elvetve.
Válasz Gumóka #29411. hozzászólásáraKevés a kilód hozzájuk.
40 ha repcét megint lerendezte a vad.
Hogy ne csapjon ki az ideg
Válasz mtz1221 #29409. hozzászólásáraEzt 11 éve nyúzom, egyedül a 10-est nyújtottam meg benne.
Válasz mtz1221 #29409. hozzászólásáraVigyázni kell nagyon hamar megvan a baj, ha nem jön szépszerivel, akkor inkább ráhosszabbítok csővel, sajnos én is ültem párszor le hasonló esetben, meg 1 szer hókon vágtam magam úgy, hogy a földön tértem magamhoz.
Válasz JD 4630 #29408. hozzászólásáraNem rossz ötlet az sem, de nem játszom 15-20 euróért vele. Így is akkorát estem hátra, hogy tiszta vér volt a könyököm, és az oldalam. Még a gyerek se röhögött rajtam, de azt mondja menőn csúsztam is a földön hátrafelé.
Válasz mtz1221 #29404. hozzászólásáraApám másik újítása volt, hogy krova dugót hegesztett ilyenkor a végére, a régi magyar nem volt valami félelmetesen leedzve és ötvözve sem, azt jól oda lehetett fogatni.
Válasz mtz1221 #29406. hozzászólásáraAmit kérnek a zsibvásárosok, abból új kínait lehet venni, annyival meg nem rosszabb az sem.
Válasz Gumóka #29405. hozzászólásáraItt is ez a helyzet, azt hiszik aranyat árulnak. De hogy menyi lehetett eladva belőle a régi szép világban, hogy még most se koptak ki.
Válasz mtz1221 #29401. hozzászólásáraNem pont uniorra gondoltam, hanem, mint szerszámra.
Van nekem is amúgy, meg más régi is, lomisnál szoktam a vásárba turkálni, de már az se tudja, mit kérjen érte....
Válasz JD 4630 #29403. hozzászólásáraAz a gond 26ost még életemben nem használtam, így nem is törtem el. Meg amúgy is uniorból ez az első amit sikerült. 19 és kissebeknek a fogai szoktak elkopni. Majd keresek másikat. Nevenincsből van is még itthon.
Válasz mtz1221 #29397. hozzászólásáraMeg kell hegeszteni, keress egy másikat aminek a másik fele van elnyílva, és a száránál hegeszd össze, apámnak van jónehány, és ha ügyes vagy hosszabb lesz mint újkorában, ami azért jó mert hamarabb szétmegy
Válasz Gumóka #29398. hozzászólásáraJobban hangzik ennél az, hogy erős vagy!
Válasz Gumóka #29398. hozzászólásáraUniorból ? Kizárt hogy van annyi.
Válasz Gepi #29399. hozzászólására80as években itt mindenkinek ilyen volt. Én évtizedekig szedegettem össze őket 1sével, vásárokon piacokon, használtan. Nagyon sajnálom is.
Válasz mtz1221 #29397. hozzászólásáraEzekbe még van anyag. A maiak hajlanak. Milyen géphez volt? Nekem fortschrit silózó kulcs készletem van, de imádom használni
Válasz mtz1221 #29397. hozzászólásáraAnyagfáradás!
Ilyenekből már nekem is van egy ládára való
Le kell fogyni, vagy meg kell öregedni.
https://www.facebook.com/groups/1394757234583689?locale=hu_HU
Találtam egy régi videót, gondoltam megosztom veletek mert nem mindennap látni hasonlót. 2014 be készült akkor is hatalmas pocok invázió volt felénk. Ekkor a táblák 80-90% a megsemmisült, olyanok voltak a földek mint ahol elment már a kombájn. Ez a terület nem a mi földünk de attól 10km-re van. A miénk se volt sokkal jobb, mint ahogy a többieké se.
Remélem idén nem járunk megint így.
videó
Válasz kovacsviktoraggtelek #29392. hozzászólására
Válasz kovacsviktoraggtelek #29392. hozzászólásáraEz a legszebb az életben,a gyerekek és az unokák.
Beindult az idei traktoros munka
Görögországban most érik a citrom. ????
Válasz Gumóka #29388. hozzászólásáraaha, persze
Válasz mihaszna #29384. hozzászólásáraTőlem, nem hinném.
Válasz colizoli #29386. hozzászólásáraGps-el
Válasz colizoli #29386. hozzászólásáraNáluk ez olyan lehet mint itt a műszaki. Van egy követelmèny,ami mindenhol csak szigorúbb lehet. Ott meg minèl jobban hasonlítson egy búcsús autóhoz. amúgy tènyleg, a búcsús autók is innen hozzák a stílusukat.
Válasz Gatti #29383. hozzászólásáraHogy vet? Mert nem lát lófaszt se.
Válasz Gatti #29383. hozzászólásáraIgazi cigányok
Válasz Gumóka #29380. hozzászólásáraCsak mi van ha veszett volt?
Milyen csicsásak ezek a traktorok
Link
Válasz mtz1221 #29378. hozzászólásáraNem gondolnám hogy pár róka megoldaná a túlszaporodott mezei pocok,nyúl,fácán,őz
túlszaporodási problémáját...Egy 10 ha-os lucerna táblám kb közepén beköltözött tavaly egy családdal, mondja a szomszéd nyáron hogy milyen jól járok vele mert nem eszik ki az egerek a lucernát.. a negyedik kaszálásról is alig jött le vmi.. az ötödiknek valót meg ahogy fakadt úgy rágták le még a róka járata mellett is... Teljesen letakarították a lucernát októberre, szerencsére uccsó éves volt.
6 róka volt benne de semmit nem értek.
Szántáskor a 17 db gólya és a kb 40-50 sirály 3-4 óra alatt többet "tettek" azért a földért mint a rókák 1 év alatt...
Válasz Gumóka #29380. hozzászólásáraEmésztő aljára gondoltam egy nagy kővel a nyakukban.
Válasz mtz1221 #29379. hozzászólásáraTömesd ki a hálószobába
Válasz mtz1221 #29378. hozzászólására
Nálatok is ilyen rohadékok a vadászok ??? Mindenkit jelengetnek mindenért, én meg 1 nap alatt 2 kilőtt rókát találtam, hogy hagy egyenek meg az egerek bennünket ??? Fel kéne őket valahol jelenteni, csak úgy rám szállnának hogy a végén gyújtogatás lenne belőle.
Mai munka Szabolcsban MTZ82-vel
Válasz Jóskabáttya #29375. hozzászólásáraSzia jó az a kártya használd ki 5% a kamat, majd vissza teszed mire kell. És sokat segít két szar év után. Vissza fizetni meg te fogod senki más. Vagy fektesd be állampapírba kapsz zsebre 6% kamatot.
Válasz Koczka József #29370. hozzászólásáraEddig én is hitelnélkűl mentem, már kb. 14 éve, de most muszályból felkellett venni az a.sz.kártyát. Most hogy kezdik viszegetni a búzát, meg nem kellett még hozzányúlni. Nem tudom hogy mennyit muszály költeni belőle hogy ne piszkáljanak a bankosok?
5 m. Vettem fel, 3 évre.
Venni fogok egy nagy fóliasátrat, azt majd abból fizetem.