Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.52 FtUSD394.94 FtCHF442.09 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz kalcsob #18677. hozzászólásáraHelló! Ez az agromasz 3 m nehéz kultivátor.
Egy felújított JD 4630 van elé befogva a 160 Le keményen dolgozik hogy bírja húzni. 14L/ha körül fogyaszt. Saját tapasztalat hogy az őszi vetésű kultúrák alá elég egy 14-16 cm-es mélység.
De most kísérlet képen 40 ha tav.árpa alá 30 Ha-t ősszel ezzel húztam meg, kb 22-25 cm mélyen.
K....va jó lett!
Mikor mások még azon agyaltak hogy kéne rámenni a szántásra én már a vetést hengereztem.
Válasz szanberg #18681. hozzászólásáraRozs.
A szar földbe semmit se ért 3 hektárt kaszáltam a nyolcból, lett 15 135-ös bála.
A képen meg 1,2 hektón aminek csak a teteje szikla 26 bála.
Felénk is jok a szálas takarmányok pedig csapadék nem volt sok.Helyi kolhoznak van 40ha összel vetett füféle szilázsnak térdig érö azok is kaszálják-silózzák.Lucernák is elég jok.Majd a következö kaszálás már gyenge lesz hanem jön csapadék rá elég.
Válasz Sötét Paraszt #18680. hozzászólásáraMitől van ilyen jó füved??? Igaz nekem a gyenge területeken van kaszálni való, meg dombtetőn ott meg kiszárad, de ilyet tényleg nem is láttam még, fertelmes jó takarmány.
Jól néz ki a szerkezet.
Ha jól saccolom olyan 3 m széles. Milyen mélyen hajlandó belemenni a talajba? Mivel húzod milyen talajban?
Megkérdezhetem mi volt az ára?
Érdeklődnék kinek van már tapasztalata az Mv Nádor búzával kapcsolatban.
40 Ha-on próbálkozom vele, és az a megállapításom hogy 10 éve nem volt ilyen príma búzám!
Majd rakok fel képet is.
Illetve valami tapasztalat a Kwizda aso-speed termékéről?
Válasz Gergő, #18654. hozzászólásáraIgen 18-as kerettel kértem, de ma ebben megerősített a gépészem is, ígyis van elég oszlop kerülnivaló fa akármi még ezzel is nehéz már a keret végét érezni, azt mondja felesleges lett volna nagyobb, ez jól kezelhető és halad is szépen.
Ikarus S28 a típus, elvileg 2800literes de egyébként meg bő 3000belefér, katalógus szerint 3050liter ha jól emlékszem. Énis 3000-re tankolom, 15 hektárt fújunk belőle.
Nagy előrelépés ez számunkra, igen örülök neki.
Amitől féltem mert nem láttam/tapasztaltam élőben, hogy a roszabb pályákon hogyan viselkedik majd a keret, de kegyetlen jó. Múltkor Ermikének meghozták az új Amazone-t azon ámultam bámultam mennyire stabil a keret, na ez ugyan olyan, belemész egy barázdába ahol a gép meg a permetező bele zakkan rendesen, a keret vége meg kb ki sem tér a helyzetéből, olyan jól kirúgózza magát, szinte mozdulatlan ilyen esetben is, nem csapkod nem vergődik, csak símul a főd felett szépen.
Ha meg kell ódalgóson akkor hidraulikával dönthető a keret, ezt kértem bele mert itt indokolt lesz nálunk.
Érződik rajta a minőség, pedig érdekes módon sem az amazone, sem ez a kverni nem paralalogrammás felfüggesztésű. Minden permetezőt gyártó cég arra esküszik, ez a két német(illetve ez a rau kverneland holland gyártmány) szóval ezek meg hagyományos tornyos sínes magasságállítású rendszerek, a gyári szervízes szerint nincs is ettől jobb higgyem el, volt nekik is a légzsákosokon paralelogrammás felfüggesztés már régebben is, azt mondta semmivel nemvoltak azok jobbak, sőt!
Válasz szanberg #18652. hozzászólásáraGratula hozzá sok ezer hibamentes hektárt hozzá! Mit tud a gépezet ? 18 méteres kerettel lett végül? Tartálya mekkora?
Válasz emcett #18646. hozzászólásáraEhh...én csak egy megkésett húsvéti nyuszit láttam...éppen tojt valamit....de erősen hasonlított egy török kamionsofőrre...
Válasz *** HM *** #18641. hozzászólásáraAzért jó világ van felétek a tanyán...!
Ilyen suták napocskáznak...
De azért tényleg készíthettél volna közelebbi képet, ha már a rendszámot le tudtad olvasni!
Válasz *** HM *** #18612. hozzászólásáraMost nézem nagyított képen ezt a "sutát" hogy mit is csinál. Aztán miért nem "segítetté" neki heee hemperegni a homokban??? Mitől ijedtél meg koma???????????
Válasz *** HM *** #18641. hozzászólásáraNem kell védekezni,hiába tagadod tudjuk hogy igazi hidegvérű angol úriember vagy. Amúgy meg ha láttad a rendszámot akkor nem voltál te olyan messze,mégis a jó kis dögö(s)t nem veted közelről.
30174 hozzászólás
Válasz Josku #18690. hozzászólásáraTudok itt nem messze ikerkerék garnitúrát a gépedre!
38-as igaz???
Válasz Ares 826 #18689. hozzászólásáranem kapar, szaggat
7750 Kg. egyszer mikor sziklában szántottam kigyalogolt a saját papucsábol.
Válasz Josku #18687. hozzászólásáraKell neki a paci az tuti. Így csak hátsó kerékkel hajtással meg főleg van kerék csúszás.
Válasz emcett #18676. hozzászólásáraSzia! Akkor nem vagyok egyedűl azzal hogy hengerezni kell a kapások vetése után is.
Főleg spc után.
Válasz kalcsob #18677. hozzászólásáraHelló! Ez az agromasz 3 m nehéz kultivátor.
Egy felújított JD 4630 van elé befogva a 160 Le keményen dolgozik hogy bírja húzni. 14L/ha körül fogyaszt. Saját tapasztalat hogy az őszi vetésű kultúrák alá elég egy 14-16 cm-es mélység.
De most kísérlet képen 40 ha tav.árpa alá 30 Ha-t ősszel ezzel húztam meg, kb 22-25 cm mélyen.
K....va jó lett!
Mikor mások még azon agyaltak hogy kéne rámenni a szántásra én már a vetést hengereztem.
Szeretném megdönteni tavalyi árparekordomat 6t/ha!
Nélkülözhetetlen gép.
Válasz Sötét Paraszt #18685. hozzászólásáraAz olaszperjét meg nem nyomtuk le, mára megdőlt.
Válasz szanberg #18681. hozzászólásáraRozs.
A szar földbe semmit se ért 3 hektárt kaszáltam a nyolcból, lett 15 135-ös bála.
A képen meg 1,2 hektón aminek csak a teteje szikla 26 bála.
Burgonya töltögetés
Felénk is jok a szálas takarmányok pedig csapadék nem volt sok.Helyi kolhoznak van 40ha összel vetett füféle szilázsnak térdig érö azok is kaszálják-silózzák.Lucernák is elég jok.Majd a következö kaszálás már gyenge lesz hanem jön csapadék rá elég.
Válasz szanberg #18681. hozzászólásáraugyan már ezek tavalyi képek,
Válasz Sötét Paraszt #18680. hozzászólásáraMitől van ilyen jó füved??? Igaz nekem a gyenge területeken van kaszálni való, meg dombtetőn ott meg kiszárad, de ilyet tényleg nem is láttam még, fertelmes jó takarmány.
Manitou a teleszkópos?
Válasz UE-28 #18678. hozzászólásáraSzép!
Ma végre sikerült a tavaszi talajmunkák után lemosni a gépet
Válasz Josku #18674. hozzászólásáraSzia Josku.
Jól néz ki a szerkezet.
Ha jól saccolom olyan 3 m széles. Milyen mélyen hajlandó belemenni a talajba? Mivel húzod milyen talajban?
Megkérdezhetem mi volt az ára?
Köszi: B
Kukoricavetéskor összejönnek a generációk...
Most mér küldte el 4x ugyan azt a képet.?
Ezt a gépet 3 éve vásároltam, azóta már nem csak mezgerelni járunk ki aratáskor:)
Üdvözlet a kollégáknak!
Érdeklődnék kinek van már tapasztalata az Mv Nádor búzával kapcsolatban.
40 Ha-on próbálkozom vele, és az a megállapításom hogy 10 éve nem volt ilyen príma búzám!
Majd rakok fel képet is.
Illetve valami tapasztalat a Kwizda aso-speed termékéről?
Válasz kis Zombi #18670. hozzászólásáraYoutube. Herodektalálmány .gallyseprő.próbálkozz.
Válasz makákó #18668. hozzászólásáraOFF
Azt írja a webhely nem elérhető
Válasz makákó #18667. hozzászólásáraIlyenkor még "barackocska", ha dömping lesz, és nem lehet eladni, akkor lesz qrva barack :-))
Enyém így néz ki.
http://herodek találmany.youtube
Vetkőznek a kis qrvák.
Válasz Ares 826 #18664. hozzászólására400.
Válasz Drisa #18663. hozzászólásáraNem új, viszont felújított. :D
80 ezer hektár van már benne.
Válasz cimbike. #18662. hozzászólásáraNa ez már az hány pacis??
Válasz cimbike. #18661. hozzászólásáraAz is új lesz?
Ez meg tegnapi kép Willyről és az agresszorról. :D
Válasz szanberg #18660. hozzászólásáraAz enyém ősszel jött.
Ha minden igaz, akkor holnap meg jön a Dammann. :D
Válasz ermike #18659. hozzászólására270 ???
Az biztos, hogy 48colos
Válasz szanberg #18657. hozzászólásáramilyen széles gumi van a vegyszerezot?
Válasz szanberg #18657. hozzászólásáraAmazone UG sines, de az UX már paralelogramma es szuper!
Válasz Gergő, #18654. hozzászólásáraIgen 18-as kerettel kértem, de ma ebben megerősített a gépészem is, ígyis van elég oszlop kerülnivaló fa akármi még ezzel is nehéz már a keret végét érezni, azt mondja felesleges lett volna nagyobb, ez jól kezelhető és halad is szépen.
Ikarus S28 a típus, elvileg 2800literes de egyébként meg bő 3000belefér, katalógus szerint 3050liter ha jól emlékszem. Énis 3000-re tankolom, 15 hektárt fújunk belőle.
Nagy előrelépés ez számunkra, igen örülök neki.
Amitől féltem mert nem láttam/tapasztaltam élőben, hogy a roszabb pályákon hogyan viselkedik majd a keret, de kegyetlen jó. Múltkor Ermikének meghozták az új Amazone-t azon ámultam bámultam mennyire stabil a keret, na ez ugyan olyan, belemész egy barázdába ahol a gép meg a permetező bele zakkan rendesen, a keret vége meg kb ki sem tér a helyzetéből, olyan jól kirúgózza magát, szinte mozdulatlan ilyen esetben is, nem csapkod nem vergődik, csak símul a főd felett szépen.
Ha meg kell ódalgóson akkor hidraulikával dönthető a keret, ezt kértem bele mert itt indokolt lesz nálunk.
Érződik rajta a minőség, pedig érdekes módon sem az amazone, sem ez a kverni nem paralalogrammás felfüggesztésű. Minden permetezőt gyártó cég arra esküszik, ez a két német(illetve ez a rau kverneland holland gyártmány) szóval ezek meg hagyományos tornyos sínes magasságállítású rendszerek, a gyári szervízes szerint nincs is ettől jobb higgyem el, volt nekik is a légzsákosokon paralelogrammás felfüggesztés már régebben is, azt mondta semmivel nemvoltak azok jobbak, sőt!
Második kör...
Válasz szanberg #18652. hozzászólásáraGratula hozzá sok ezer hibamentes hektárt hozzá! Mit tud a gépezet ? 18 méteres kerettel lett végül? Tartálya mekkora?
Én is teszek már fel egy - két képet...
Tegnapi életképek(csak sajnos a nem okostelefonom kis apró fotókat tud készíteni, remélem látszik valami.)
talajmaró videó megtekintéséhez klikk ide
talajmaró videó megtekintéséhez klikk ide
Egy pár aktuális életkép.
A nagy hajtàsban senkinek nincs ideje fotózgatni?
Válasz csoppika #18647. hozzászólásáraIgen, "messziről látott nő az lehet ami akar..."!
Válasz csoppika #18647. hozzászólására
Válasz emcett #18646. hozzászólásáraEhh...én csak egy megkésett húsvéti nyuszit láttam...éppen tojt valamit....de erősen hasonlított egy török kamionsofőrre...
Válasz *** HM *** #18641. hozzászólásáraAzért jó világ van felétek a tanyán...!
Ilyen suták napocskáznak...
De azért tényleg készíthettél volna közelebbi képet, ha már a rendszámot le tudtad olvasni!
Válasz Ares 826 #18644. hozzászólásáraSzerintem, ha az asszonya megtudná...nem merné este megenni a vacsorát
Válasz *** HM *** #18612. hozzászólásáraMost nézem nagyított képen ezt a "sutát" hogy mit is csinál. Aztán miért nem "segítetté" neki heee hemperegni a homokban??? Mitől ijedtél meg koma???????????
Válasz *** HM *** #18641. hozzászólásáraNem kell védekezni,hiába tagadod tudjuk hogy igazi hidegvérű angol úriember vagy. Amúgy meg ha láttad a rendszámot akkor nem voltál te olyan messze,mégis a jó kis dögö(s)t nem veted közelről.
Válasz Mf-es? #18640. hozzászólásáraMár megvolt nincs mit parázn .....
i