Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.52 FtUSD394.94 FtCHF442.09 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Mf-es? #18590. hozzászólásáraMondhatjuk ezt is...Szerintem a te gruber kultid sem kimélőbb...Amúgy meg azért csináom mert a későbbiekben nem óhajtok a gazokkal foglalkozni a naprában...
Válasz dagadtmadar #18583. hozzászólásáraúgy van! Mindenkinek meg van,volt a maga kínja. Akkor ti egy pár rotát betettetek a kert végébe! van egy pannónia motoros rotánk,vaxy 25éve. 1000Négyzet tökföldön használom,csak olyan saját célra. Ez bírja,még gyári a,motor is. P10,vagy micsoda volt fénykorában. Ja,még csak most van fénykorábaN!
Válasz Tomi81 #18581. hozzászólásáraszerintem sokan ismerik ezt a kényszer verziót. Rövid csővel sárban ,egy fúvókával egy óra 2000 négyzetméter,15liter vízzel,töltéssel. Hülyén hangzik,de szerintem ha pénzt akar a munkájáért valaki,és szrbn van,A földet fölveri a gyom,meg járhatatlan az állandó esőtöl,akkor megteszi ezt is. igazából a napi 8 óra munkaidő 60-80ezerért nagyobb bolondság,meg szivatás,mint a hátival sétálni naphosszat. De,mégis itt a 8óra molyfngért a megszokott,kényszer. Úgyhogy,szerintem ,sem a kapálása,sem a háti fujkálás nem vicces. Kényszer,nagy úr..csak előre rossz belegondolni.
Nem, azt azért nem..
Ez a tolizás is olyan dolog, hogy van nekünk mindenféle sorközművelő traktorra, de most a sok téli-tavaszi eső után annyira meg volt ülepedve a talaj itt Jászladányon, hogy felszaggatta volna hagymával együtt.
Válasz kissviktor #18578. hozzászólásáraAzt hittem ilyen jó kondi után hátival nyomod le...
(itt volt, aki 1 holdat lenyomott hátival, kivitte a vizet lovas kocsival, oszt GO... Alig tudott este hazamenni...)
Válasz Tomi81 #18567. hozzászólásáraAlapvetően ez volt az első alkalom, mert nem akartuk levenni a 1025-ről a permetezőt. Fogyasztásban szerintem fajlagosan jobb, mint a 1025 ezekkel a munkagépekkel amit megörökölt, de ezt csak érzésre mondom, nem mértük. Viszont ami biztos, hogy 6 ha-t 106 l gázolajjal lazítottunk meg a tavalyi nagyon száraz körülmények között.
Válasz medikus #18572. hozzászólásáraez jó kérdés miért lett annyi...
fél 8-kor már rotáltam... olyan 10-től 2-ig kúszott fel...
ha szembe szélbe mentem vissza esett.. szerintem koszos a hűtő, de 90-től feljebb nem ment :D
Válasz Sz_Pisti #18570. hozzászólásárasem kizárt -inkább valószínű- hogy még kevesebbel is fog kijönni mint a 4 hengeressel fogyasztásban.
ez mán csak ilyen.
Válasz Tomi81 #18567. hozzászólására Nem akkora hülyeség ám a hathengeressel szórni:
- nagyobb a súlya, nagyobb műtrágyaszóróval sem emelgeti az elejét
- erősebb a hátulja is, így a szóró sem annyira kínozza
- fogyasztásban meg nem lehet olyan sokkal több az sem
Válasz kissviktor #18554. hozzászólásáraMaximális tiszteletem! Na, valahol itt kezdődik az elpusztíthatatlan magyar paraszt...
A szó kitüntető, legnemesebb értemében.
Válasz kissviktor #18554. hozzászólásáraNe mond, hogy nem vagy képes egy olyan sarabolót összehozni, ami traktor után, ugyan kézi vezetéssel,de egyszerre bekapálná az összes sort??? Mert,amikor mi hagymáztunk, nekünk volt olyan....
Válasz szanberg #18552. hozzászólásáraLucerna mag,elvileg kaszálónak vetettem,de ki tudja.Bérmunka volt,elvileg 50 ha lett volna a tábla,de 54 lett mire befejeztem :D
Válasz szanberg #18552. hozzászólásáraBocsi hogy én válaszolok, de 99% hogy lucernamag.
Várták már a termeltetőt mint a messiást hogy hozza a magot! Az enyémet meg elfelejtette
Válasz Gyuri gazda #18550. hozzászólásáraHat ezeket aztan mindig valamire kilehet hasznallni akar a fakat lebotolni,akar gepet szetszedni stb. hat nagy segitseg lessz az biztos,egy kicsit kilett glancolva,de elotte is jo allapotu volt.
30174 hozzászólás
Válasz Mf-es? #18590. hozzászólásáraMondhatjuk ezt is...Szerintem a te gruber kultid sem kimélőbb...Amúgy meg azért csináom mert a későbbiekben nem óhajtok a gazokkal foglalkozni a naprában...
Válasz bobo77 #18589. hozzászólásáraMi ez a felesleges talajszárítás?Unatkoztok?
Válasz dagadtmadar #18587. hozzászólásáraaz A talajmaró az odabsz! elősször követni nem bírtam,mit vergelődik,dehát,gps vezérli,kikerüli a fát! Jó megoldás!
Válasz Richard. #18584. hozzászólásáraHát igen pár motort megevett a föld...
Azóta fejlődtünk:
https://www.youtube.com/watch?v=2C4s0pn8G3k
https://www.youtube.com/watch?v=q3NqI-Hs9jc
Válasz mtz1221 #18585. hozzászólásáraIgen én vagyok a képen!
Miért is adjuk el?
Válasz dagadtmadar #18583. hozzászólásáraHa te vagy a képen akkor a traktort nagyon gyorsan adjátok el.
Válasz dagadtmadar #18583. hozzászólásáraúgy van! Mindenkinek meg van,volt a maga kínja. Akkor ti egy pár rotát betettetek a kert végébe! van egy pannónia motoros rotánk,vaxy 25éve. 1000Négyzet tökföldön használom,csak olyan saját célra. Ez bírja,még gyári a,motor is. P10,vagy micsoda volt fénykorában. Ja,még csak most van fénykorábaN!
közel 6ha almában hosszában oda-vissza majd szlalom oda-vissza
Még nem volt traktor és meg kellett csinálni... :D
Válasz Tomi81 #18581. hozzászólásáraszerintem sokan ismerik ezt a kényszer verziót. Rövid csővel sárban ,egy fúvókával egy óra 2000 négyzetméter,15liter vízzel,töltéssel. Hülyén hangzik,de szerintem ha pénzt akar a munkájáért valaki,és szrbn van,A földet fölveri a gyom,meg járhatatlan az állandó esőtöl,akkor megteszi ezt is. igazából a napi 8 óra munkaidő 60-80ezerért nagyobb bolondság,meg szivatás,mint a hátival sétálni naphosszat. De,mégis itt a 8óra molyfngért a megszokott,kényszer. Úgyhogy,szerintem ,sem a kapálása,sem a háti fujkálás nem vicces. Kényszer,nagy úr..csak előre rossz belegondolni.
Válasz csoppika #18579. hozzászólásáraMi egyszer faterral ketten, 8ha dinnyét nyomtunk le hátival.
Azóta azt is utálom aki dinnyét eszik...
Nem, azt azért nem..
Ez a tolizás is olyan dolog, hogy van nekünk mindenféle sorközművelő traktorra, de most a sok téli-tavaszi eső után annyira meg volt ülepedve a talaj itt Jászladányon, hogy felszaggatta volna hagymával együtt.
Válasz kissviktor #18578. hozzászólásáraAzt hittem ilyen jó kondi után hátival nyomod le...
(itt volt, aki 1 holdat lenyomott hátival, kivitte a vizet lovas kocsival, oszt GO... Alig tudott este hazamenni...)
hagyma permetezés video
hagyma permetezés video
lightos permetezés, lightos tolizás után
Válasz Tomi81 #18567. hozzászólásáraAlapvetően ez volt az első alkalom, mert nem akartuk levenni a 1025-ről a permetezőt. Fogyasztásban szerintem fajlagosan jobb, mint a 1025 ezekkel a munkagépekkel amit megörökölt, de ezt csak érzésre mondom, nem mértük. Viszont ami biztos, hogy 6 ha-t 106 l gázolajjal lazítottunk meg a tavalyi nagyon száraz körülmények között.
Válasz csoppika #18575. hozzászólására
Válasz cimbike. #18574. hozzászólásáraHa meg nem, akkor csinál magának helyet
És elfért.
Válasz medikus #18572. hozzászólásáraez jó kérdés miért lett annyi...
fél 8-kor már rotáltam... olyan 10-től 2-ig kúszott fel...
ha szembe szélbe mentem vissza esett.. szerintem koszos a hűtő, de 90-től feljebb nem ment :D
Válasz dagadtmadar #18569. hozzászólásáraattól lett 90 fokos a víz?
Válasz Sz_Pisti #18570. hozzászólásárasem kizárt -inkább valószínű- hogy még kevesebbel is fog kijönni mint a 4 hengeressel fogyasztásban.
ez mán csak ilyen.
Válasz Tomi81 #18567. hozzászólására Nem akkora hülyeség ám a hathengeressel szórni:
- nagyobb a súlya, nagyobb műtrágyaszóróval sem emelgeti az elejét
- erősebb a hátulja is, így a szóró sem annyira kínozza
- fogyasztásban meg nem lehet olyan sokkal több az sem
Szép időnk volt ma
Tegnapi nap tengelytörés miatt korán ért véget...
Bár a mai is....
hátha a holnapi napot még kibírja...
Etetés
gyors kis videó
Válasz emcett #18566. hozzászólásáraA hat hengeressel szórjátok a műkakit!? Jól megy!
Egyébként hogy alakul a fogyasztása a 1025höz képest.
Nagyon gondolkodom, hogy kellene egy a portára...
Az elmúlt napok képekben.
Válasz kissviktor #18554. hozzászólásáraMaximális tiszteletem! Na, valahol itt kezdődik az elpusztíthatatlan magyar paraszt...
A szó kitüntető, legnemesebb értemében.
Válasz kissviktor #18554. hozzászólásáraNe mond, hogy nem vagy képes egy olyan sarabolót összehozni, ami traktor után, ugyan kézi vezetéssel,de egyszerre bekapálná az összes sort??? Mert,amikor mi hagymáztunk, nekünk volt olyan....
Válasz Diesel Tibor #18561. hozzászólásárahát, 2 bio-droiddal kombinálva talán :D
Válasz Gabika6330 Pr. #18558. hozzászólásáraNA VOLT MÉG NÉGY HEKTÁR MASZEK, A PARASZT JOBB MINT BÁRMELYIK GPS,
Válasz a2457 #18555. hozzászólásáraÉs 2db tolikapával?????
Válasz Ares 826 #18546. hozzászólásáraNem,de sajnos nem sok időm van mostanság a neten lógni özön a meló
Válasz 2266 #18556. hozzászólásáraEz sajnos így van!
Válasz szanberg #18552. hozzászólásáraLucerna mag,elvileg kaszálónak vetettem,de ki tudja.Bérmunka volt,elvileg 50 ha lett volna a tábla,de 54 lett mire befejeztem :D
Válasz szanberg #18552. hozzászólásáraBocsi hogy én válaszolok, de 99% hogy lucernamag.
Várták már a termeltetőt mint a messiást hogy hozza a magot! Az enyémet meg elfelejtette
Válasz Gabika6330 Pr. #18543. hozzászólásáraTudhatnád a -TERV- és a valóság ritkán egyezik..
Válasz kissviktor #18554. hozzászólásáraminden tiszteletem, ha az életem múlana rajta sem álltam volna neki 1 darab tolikapával egymagam :D
video megnézéséhez klikk ide
video megnézéséhez klikk ide
Egy kis tolikapa video :D
Másfél hektár be van tolva...km hiány nincs
Válasz Gyuri gazda #18550. hozzászólásáraHat ezeket aztan mindig valamire kilehet hasznallni akar a fakat lebotolni,akar gepet szetszedni stb. hat nagy segitseg lessz az biztos,egy kicsit kilett glancolva,de elotte is jo allapotu volt.
Válasz Gabika6330 Pr. #18543. hozzászólásáraNem tudok ránagyítani a képre de úgy látom ez mustármag.
Vetőmagnak termesztitek? 50 hektár lesz belőle összesen?
Válasz Gyuri gazda #18549. hozzászólásáraInkább cséplőórát, mert általában itt szoktak bajok lenni aratócséplőgépeknél hehe
Válasz dr.T #18523. hozzászólására hát ez nagyon jó gép,gondolom ki is lessz használlva? Nagyon jó állapotúnak néz ki. gratula hozzá
Válasz decsi #18534. hozzászólásáraGratula nagyon szép és sok hibanélküli motorórat hozzá.
Válasz *** HM *** #18540. hozzászólásáraA régi szépidők.
Válasz *** HM *** #18540. hozzászólásáraEhhő nem kőőőőőőő laptop! Ilyen kellene még sok most is.
Válasz Gabika6330 Pr. #18543. hozzászólásáraBealudtál ember????
Válasz Koppány Vezér #18542. hozzászólásáraEz 1 bev központban van
Válasz Gabika6330 Pr. #18543. hozzászólására
Mai elfoglaltság:
50 ha volt a terv,de csak 40-et tudtam elnyomni :-(
Válasz *** HM *** #18540. hozzászólásáraVetekszik Mis júniussal!