Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ilyet találtam már én is de azon volt cím hova kell visszaküldeni és akkor ha jól emlékszem 3000Ft-ot küldenek.Visszaküldés megvolt pénz nem jött a következő amit találok megy a kukába.
Ezt találtam ma fogasolás közben:Egy kidurrant léggömbre hasonlító valamihez egy csomó zsinórral rákötve egy kis hungarocell doboz:Szerintem valamilyen meteorológiai léggömb lehetett. Az ilyet nem keresi senki?Elvégezte a dolgát és mehet a kukába?
Nem az,amit beszéltünk.Addig gondolkodtam,hogy az elkelt.Közel olyan jó,ez is,csak ennek nem tudjuk az elő életét.8 évig,20 ha-on dolgozott,előtte valamelyik TSZ.
Jónapot kívánok, XY vagyok , az agroinform fórumján egy beszélgetés során egyeztünk meg hogy felhívom Önt (tudjaisten milyen) ügyben.
Remélem jó helyen járok.
bár lehet hogy a válasz meg az lenne hogy..
nem veszünk semmit :D
hát hogyne.
de itt ártár van,és volt folyószabályozás meg kotrás. az eredmény az hogy amikor kiönt a folyó akkor nagyonfinom szemcsés sóderszerűséget is hoz magával. amit a fák törzsén lévő kéreg és moha réteg át is sző.
4-5 tuskónként kéne élezned láncot ha ezeket vissza akarnád vágni.
itt mi is hagyunk magas tuskót. de a döntő nem bunkó annyira hogy ki is élezze őket.
vissza nem vágjuk, csak lesrégeljük hogy ne az élébe kapaszkodjon a traktor amikor jövök zúzni, meg jön a lazító, meg ha olyan az ültetőgép.
a gondom inkább hogy élesre lettek hagyva, és sok a csonk amit nem vágtak el egyáltalán. láncos zúzó ide van megálmodva, ebbe nem fárad el azért. itt ami elfárad rendszeresen az az mtz motortartó váza.
meg persze a gumik, ha valaki nincsen elég rafinált ahhoz hogy beláncolja őket. ha megkapar a tuskón itt, akkor az vágni is fogja a gumit egyből. ha megvan láncolva akkor nemvészes. éveket kibír.
nem véletlen írtam régebben hogy a gumi minta itt semmitse számít. lehet tükörradiál is teljesen, édesmindegy.
ez kérlek alásan a hírhedt vadex mezőföldi zrt volna.
ahol a lentebb látott képek a szerintük teljesen jól végzett munka kategóriába tartoznak.
ha nem a lakhelyem közelében levő területről volna szó megmondom őszintén helyből nem foglalkoznék vele.
:D dehát valamit az utókorra is kell hagyni, nem ?
1 darab mtzvel fogok zúzni meg egy rendes láncos szárzúzóval.
úgy ahogy mondod RZvel, csak nem másfeles, hanem 2 méteres.
visszavagdosni csak akkor éri meg ha fizetnek is érte, én nem szedek ágfát.
azt az élvezetet meghagyom az amatőröknek.
volt róla szó hogy a lakossággal lepucoltatják, csakhogy a lakosság is belátta hogy nem éri meg.
Válasz #17515. hozzászólásra
Szedjétek ki a fát, csököket, úgy hogy 10 cm-nél magasabb tuskó ne legyen, a fát vidd el, aztán lehet zúzni óvatosan, vagy nem kell az ilyen mocskot elvállalni
Ímhol, a szép vágástér..
a kedves állami (vagy állati) erdészet szerint ez le van takarítva..
van azért még benne ajándék..
meg még ajándék.
teljesen korrekt munka :D:D:D
aztán most megy a csodálkozás miért csak felárral akarom ezt szárzúzni meg ültetni.
kb. 20 méterenéknt van átlagban egy-egy ilyen kis ajándék.
van belőle 15 hektár, évi 3 szárzúzás a kövi 6 évben.
Válasz #17495. hozzászólásra
Nem rosz ötlet, csak benne kell hogy legyen a biztosítószeg és abban pedig a plomba és máris nem rugod el. Helyet meg bőven lehet találni neki rendes tartóban elhelyezve is, nekem még a bukóvázas 50-esben is patent helyen van tartóval.
Válasz #17487. hozzászólásra
Évente ellenőrzés, 5 évente nyomáspróba 20évig tartható készleten, persze ezen ellenőrzések betartása mellett. De ha van megfelelő ellenőröd aki ellenőrzi az úgyis tudni fogja. Nekem haver 500 ért ellenőriz 3600 a nyomáspróba 6-7000 a csere + fa haveri alapon, ja +1/2 liter házi évente a bartáságra
Számla legyen még akkor is ha haver az ellenőr, mert nálunk a tü. kéri a számlát is, hogy miért nem tudom, talán sok volt a feketén ellenőrzött db???
30174 hozzászólás
Válasz #17540. hozzászólásra
Mennyibe került akciósan?és hol?
Válasz #17539. hozzászólásra
Az AG15 és a kis antenna is bent volt a csomagban.beszerelés alatt van még nem próbáltam munka közben. Ja és akciós
Válasz #17537. hozzászólásra
Milyen antenna van hozzá? Alap? Vagy AG15? Probáltad már, hogy szuperál?
Válasz #17536. hozzászólásra
Ezen semmi sincs, a feliratra rákerestem, DFM-09-es rádioszonda.Okosabb nem lettem!
Mostantól egy kis segítség a melóhoz...
Válasz #17535. hozzászólásra
Ilyet találtam már én is de azon volt cím hova kell visszaküldeni és akkor ha jól emlékszem 3000Ft-ot küldenek.Visszaküldés megvolt pénz nem jött a következő amit találok megy a kukába.
Ezt találtam ma fogasolás közben:Egy kidurrant léggömbre hasonlító valamihez egy csomó zsinórral rákötve egy kis hungarocell doboz:Szerintem valamilyen meteorológiai léggömb lehetett. Az ilyet nem keresi senki?Elvégezte a dolgát és mehet a kukába?
Válasz #17532. hozzászólásra
Nem az,amit beszéltünk.Addig gondolkodtam,hogy az elkelt.Közel olyan jó,ez is,csak ennek nem tudjuk az elő életét.8 évig,20 ha-on dolgozott,előtte valamelyik TSZ.
Válasz #17530. hozzászólásra
melyik lett végül?
Válasz #17530. hozzászólásra
Rászántad magad?
Válasz #17503. hozzászólásra
Erre is jártak.
Válasz #17528. hozzászólásra
:)
Jónapot kívánok, XY vagyok , az agroinform fórumján egy beszélgetés során egyeztünk meg hogy felhívom Önt (tudjaisten milyen) ügyben.
Remélem jó helyen járok.
bár lehet hogy a válasz meg az lenne hogy..
nem veszünk semmit :D
Válasz #17527. hozzászólásra
És hogy kezditek a dumát?
Heló kis zombi vagyok makákót keresem....
Válasz #17526. hozzászólásra
Holnap, ha ráérsz csörgess meg, és visszahívlak, mert lenne néhány kérdésem.
Válasz #17525. hozzászólásra
Mindenben igazad van szó szerint.
Válasz #17523. hozzászólásra
Szálvesszőre metszitek ? Fényképről úgy tűnik egyetlen vesszőt sem vágtál vissza.
Egyébként szép, egyenletes az ültetvényed. Ez is GF 677-en van ? Ha jól látom 4 éves telepítés, most lesz 5. nyaras.
vid 2015 93364
Válasz #17521. hozzászólásra
hát hogyne.
de itt ártár van,és volt folyószabályozás meg kotrás. az eredmény az hogy amikor kiönt a folyó akkor nagyonfinom szemcsés sóderszerűséget is hoz magával. amit a fák törzsén lévő kéreg és moha réteg át is sző.
4-5 tuskónként kéne élezned láncot ha ezeket vissza akarnád vágni.
itt mi is hagyunk magas tuskót. de a döntő nem bunkó annyira hogy ki is élezze őket.
vissza nem vágjuk, csak lesrégeljük hogy ne az élébe kapaszkodjon a traktor amikor jövök zúzni, meg jön a lazító, meg ha olyan az ültetőgép.
a gondom inkább hogy élesre lettek hagyva, és sok a csonk amit nem vágtak el egyáltalán. láncos zúzó ide van megálmodva, ebbe nem fárad el azért. itt ami elfárad rendszeresen az az mtz motortartó váza.
meg persze a gumik, ha valaki nincsen elég rafinált ahhoz hogy beláncolja őket. ha megkapar a tuskón itt, akkor az vágni is fogja a gumit egyből. ha megvan láncolva akkor nemvészes. éveket kibír.
nem véletlen írtam régebben hogy a gumi minta itt semmitse számít. lehet tükörradiál is teljesen, édesmindegy.
Ez nagyon durva! Nálunk ezt simán összeszednék...
Válasz #17519. hozzászólásra
ez kérlek alásan a hírhedt vadex mezőföldi zrt volna.
ahol a lentebb látott képek a szerintük teljesen jól végzett munka kategóriába tartoznak.
ha nem a lakhelyem közelében levő területről volna szó megmondom őszintén helyből nem foglalkoznék vele.
:D dehát valamit az utókorra is kell hagyni, nem ?
Szia!
Mesélj melyik erdőgazdaság ez???
1 darab mtzvel fogok zúzni meg egy rendes láncos szárzúzóval.
úgy ahogy mondod RZvel, csak nem másfeles, hanem 2 méteres.
visszavagdosni csak akkor éri meg ha fizetnek is érte, én nem szedek ágfát.
azt az élvezetet meghagyom az amatőröknek.
volt róla szó hogy a lakossággal lepucoltatják, csakhogy a lakosság is belátta hogy nem éri meg.
Szedjétek ki a fát, csököket, úgy hogy 10 cm-nél magasabb tuskó ne legyen, a fát vidd el, aztán lehet zúzni óvatosan, vagy nem kell az ilyen mocskot elvállalni
Mi ebbe a nehéz ha spéci géppel van zúzva?
Gondolom nem rz másfelessel kuplung nélkül vágsz neki.......
Ímhol, a szép vágástér..
a kedves állami (vagy állati) erdészet szerint ez le van takarítva..
van azért még benne ajándék..
meg még ajándék.
teljesen korrekt munka :D:D:D
aztán most megy a csodálkozás miért csak felárral akarom ezt szárzúzni meg ültetni.
kb. 20 méterenéknt van átlagban egy-egy ilyen kis ajándék.
van belőle 15 hektár, évi 3 szárzúzás a kövi 6 évben.
nehéz évek lesznek ezek...
Válasz #17512. hozzászólásra
Igy van, majd 10 centi átmérőjűek voltak meg 6m magas, mellete volt egy két éves darab az 4-5 centi körül volt meg 3m magas!
Liliom tiprógép.
Válasz #17511. hozzászólásra
Akkor érthető ezeket 2-3 évente vágják attól függően milyen a talaj illetve a fajta. Gondolom nagyon megerősödött, azért fogta jobban.
Válasz #17510. hozzászólásra
Elöbb kellet volna vágni ez már 5 éves! Nem saját csak szálitani voltunk, de a nyuszi küszködött a vágással!
Válasz #17509. hozzászólásra
Miért szenvedés? Korábban én is gondolkodtam saját célra csinálni pár hekit. Mi a gáz vele?
Enegia füz szenvedés!
Válasz #17506. hozzászólásra
Helyes
Válasz #17506. hozzászólásra
Tegnap én mentem az oviba
Válasz #17477. hozzászólásra
Nagy királyság az a fék!Jól látom? fából van a kereke? profi munkának látszik{:thumbup:, bár nem mernék egy Cliffhanger-t nyomni vele.
Válasz #17494. hozzászólásra
Örökbefogadnám.
erre is ennek van szezonja
A szomszéd gépe mindig zöldebb!Répavetés
Válasz #17500. hozzászólásra
Agroservis
Szia!
Melyik kereskedőtől származik a kicsike?
Válasz #17497. hozzászólásra
Fülkébe nem lehet rakni, munkavéd. büntetnek ezért
Nem rosz ötlet, csak benne kell hogy legyen a biztosítószeg és abban pedig a plomba és máris nem rugod el. Helyet meg bőven lehet találni neki rendes tartóban elhelyezve is, nekem még a bukóvázas 50-esben is patent helyen van tartóval.
Ajtónál balra, ahol az a zsák (vagy mi) van.
Laposvasból csinálsz egy tartót, felcsavarozod, kész.
Mtz-be hova lehetne kihelyezni egy poroltót, ahol nincs útba?
Ülés mellett, ledobva rossz ötlet!
Vegre ma megerkezett az uj csaladtag!
Válasz #17490. hozzászólásra
Gondoltam szakszerű helyen vette és újat. Akkor pedig akkor indul az érvényesség mikor megveszi, ott teszi rá az aki amúgy ellenőr is.
Válasz #17487. hozzászólásra
Évente ellenőrzés, 5 évente nyomáspróba 20évig tartható készleten, persze ezen ellenőrzések betartása mellett. De ha van megfelelő ellenőröd aki ellenőrzi az úgyis tudni fogja. Nekem haver 500 ért ellenőriz 3600 a nyomáspróba 6-7000 a csere + fa haveri alapon, ja +1/2 liter házi évente a bartáságra
Számla legyen még akkor is ha haver az ellenőr, mert nálunk a tü. kéri a számlát is, hogy miért nem tudom, talán sok volt a feketén ellenőrzött db???