Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR412.54 FtUSD401.45 FtCHF439.95 FtGBP489.48 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Rosszabb biztos nem lesz!
Egyenletesebb lesz a magágy, tavasszal egy kombinátor biztos elég lesz neki.
Szántás elmumkálót is szoktak használni ez most megtörtént a tárcsával.
Szerintem korán mentél, ezt a műveletet a téli fagynak kellene elvégezni!!! A tél hagy tegye rendbe amit neki kell, és csak utána szabad rámenni a földre szerintem, de akkor sem tárcsával csak egy simítóval vagy egy nehéz fogassas!
Nem akartam tovább rosszakat betenni ide, a Solti Bezerédi Agro Kft -nél lévő sűrűbb osztású oldalszárnyas középlazitó lenne, csak képet nem tudtam áthozni mert nem Jpg, a googleban a főcim alatti zöldsávot hiába tettem a htt-s be, nem nyilik . --PD-3 3 késes, vonóerőigény 50 LE.
PD-5 5 késes, vonóerőigény 80-90 LE.
PD-7 7 késes, vonóerőigény 140-150 LE.
PD-9 9 késes, vonóerőigény 160-190 LE.
PD-11 11 késes, vonóerőigény 200-240 LE.
A kések osztása 40 cm, mélység 50 cm. --www.agroinform.com/.../Agromerkur-altalajlazitok-oriasi-arkedvezmenn
Homokos földre, a szántást váltanám ki, tarló tárcsázása után 12 hónappal evvel megdolgoznám a főldet, és vetném a gabonát, esetleg kukoricát vagy naprát is nyomhatnám bele ? Erről mi a vélemény ?
Ezek ilyen dolgok.Mondjuk nálunk egy 110-130-as gép kellene még talajra és a 1025-öt meneszteni a háztol.Ahhoz még nem kell nagyobb munkagép park az is egy vagyon.Az lenne a vezérgép ugymond a többi meg kisegitö.De ez még a jövö.Tavaszra mindegyik harcképessé tevödik és mehet tovább az örület.Most meg várom nagyon a kislányom világra jöttét.
Ettől függetlenül, hogy most szidom mint a bokrot, nem szívesen válnék meg tőle! UE-28-on meg MTZ 552E-n tanultam meg traktorozni, majd az 552-őt ellopták. Ezek után vettük ezt a 82-est, és úgy a szívemhez nőtt, hogy Kék Csodának hívom! Csoda hogy még a portán van! Vagy épp csoda, hogy még működik, és sorolhatnám! De az lenne az igazán nagy csoda ha egy teljes hétig meghibásodás nélkül tudnék vele dolgozni!
Az mtz bajok nélkül nem is létezik.Nekem is mindig van valami velük.Mondjuk itt kapják az ivet rendesen.A régi szériák sokkal jobbak voltak.94-es 550-es jo 10 évig birta fö gondok nélkül,2001-es 820-as már éves korában válto csapágy törés,5 évesen már kapta az uj hüvelyeket dugot stb.1025 3 évig birta javitás nélkül.
Hát én meg csak jót hallottam róla, pont azok bajok nincsenek nála ami turbós mtznél mindennapos, kuplung baj turbo baj, malac baj, Itt van egy csávó aki még a legeslegelsőt vette meg, azóta már 3 van neki, trehány ember de még komolyabb baja nem volt vele ő 1025 re esküszik...
Én nem csak kipróbálnék, hanem gondolkodás nélkül vennék is egy nyugati típusút, még ha csak 36 hektáron gazdálkodok is, de az MTZ megkeseríti az életem! Valami mindig van vele, pedig nem sajnálom tőle a zsírt az olajat a karbantartást, az odafigyelést...
30320 hozzászólás
Válasz #15368. hozzászólásra Ez már bicska nyitogató helyzet
Válasz #15368. hozzászólásra
Ez nagyon durva....................
Válasz #15369. hozzászólásra
Azt nem tudom.
Egy nagyobb tábla közepén van közvetlen a főút mellett.
Válasz #15368. hozzászólásra
Lehet állami föld
Ma fényképeztem pár faluval odébb.
Biztos kedveli egymást a két gazda.
Válasz #15366. hozzászólásra
Én azt gondolom az őszi szántásnak a "téli fagy " igazából az elmunkálója!!
Válasz #15365. hozzászólásra
Rosszabb biztos nem lesz!
Egyenletesebb lesz a magágy, tavasszal egy kombinátor biztos elég lesz neki.
Szántás elmumkálót is szoktak használni ez most megtörtént a tárcsával.
Válasz #15354. hozzászólásra
Szerintem korán mentél, ezt a műveletet a téli fagynak kellene elvégezni!!! A tél hagy tegye rendbe amit neki kell, és csak utána szabad rámenni a földre szerintem, de akkor sem tárcsával csak egy simítóval vagy egy nehéz fogassas!
Válasz #15355. hozzászólásra
620-as de csak eligazgattam a szántást,amúgy ki lehetne pányvázni hozzá a valtrát(160ló )
Moderálási elveink miatt törölve.
Bakayd (3932)
2014-08-08 08:51:18
Válasz #15359. hozzászólásra
Vagy ez már jó vetőágyat készitene .
Válasz #15360. hozzászólásra
Ez az, csak még lenne rajta L vasakból szárnyak .
Válasz #15351. hozzászólásra
Tessék
Válasz #15358. hozzászólásra
na tárcsával az betyár lenne
Válasz #15357. hozzászólásra
Hátra 1 sor tárcsára gondoltam, az jobban szétcsapná mint a rögtörő vagy tüskés henger, esetleg a tárcsát is sűrűbb közzel kérném .
Válasz #15351. hozzászólásra
mindenképpen olyat vegyél amin van henger. én meghúztam a napra alá egy kisiparival és eszméletlenül rögölt nem gondoltam volna homokon így fog.
Válasz #15354. hozzászólásra
Nem kellett volna megvárni, hogy szétfagyjanak a rögök a szántás tetején?
Válasz #15352. hozzászólásra
hanyas a tárcsa?
Válasz #15353. hozzászólásra
Csak finoman,itt egy hónapja nem esett eső ,piszok jó munka van benne,lehúztam a szántásból 15hekit ,kíváncsiságból ,hogy milyen lesz majd tavasszal.
Válasz #15352. hozzászólásra
Gondolom jól megkínoztad szegény gépet
Mai,,,,,,mit akar ez a paraszt gyerök????
Válasz #15350. hozzászólásra
Nem akartam tovább rosszakat betenni ide, a Solti Bezerédi Agro Kft -nél lévő sűrűbb osztású oldalszárnyas középlazitó lenne, csak képet nem tudtam áthozni mert nem Jpg, a googleban a főcim alatti zöldsávot hiába tettem a htt-s be, nem nyilik . --PD-3 3 késes, vonóerőigény 50 LE.
PD-5 5 késes, vonóerőigény 80-90 LE.
PD-7 7 késes, vonóerőigény 140-150 LE.
PD-9 9 késes, vonóerőigény 160-190 LE.
PD-11 11 késes, vonóerőigény 200-240 LE.
A kések osztása 40 cm, mélység 50 cm. --www.agroinform.com/.../Agromerkur-altalajlazitok-oriasi-arkedvezmenn
Válasz #15348. hozzászólásra
Nekem nem műkszik egyik linked sem.
Válasz #15348. hozzászólásra
http://Agromerkur altalajlazítók óriási árkedvezménnyel!! - Agroinform ------Agromerkur altalajlazítók óriási árkedvezménnyel!! - Agroinform
Homokos földre, a szántást váltanám ki, tarló tárcsázása után 12 hónappal evvel megdolgoznám a főldet, és vetném a gabonát, esetleg kukoricát vagy naprát is nyomhatnám bele ? Erről mi a vélemény ?
Válasz #15346. hozzászólásra
itt felhőtakaró volt az égen az elmúlt szűk két hétben se nap se csillagok
már kezdtem kicsit depis lenni így csodálatos volt reggel erre kimenni
Válasz #15342. hozzászólásra
Aztán miért annyira berúgtál hogy 10 napig alszol, vagy esetleg nagyon északon vagy telelni?????
Válasz #15344. hozzászólásra
Így nézve,még van idő naplementéig,vagy mifene
Válasz #15343. hozzászólásra
ha réz lenne. . .
egyébként nem tudom miért így rakta a samsung pedig függőlegesen volt a telefon
Válasz #15342. hozzászólásra
Ja-ja, már azt hittem ellopták
Kb 10 nap után újra látom
Válasz #15340. hozzászólásra
műtrágyszrós topicba van róla rendes kép.
Válasz #15339. hozzászólásra
Milyen kanál van ezen? képen olyan mint valami műtrágyaszóró:D
A múltkori naplementés életképekhez csatlakozom én is.
1-2 mai életkép - 3 fej helyett kettő, 30-32 cm mélységben!!!!!!!!!!!!
igaz nem mai életképek de talán ide illő darabok :)http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/szines-kepeken-a-30-as-evek-magyarorszaga
Moderálási elveink miatt törölve.
Bakayd (3932)
2014-08-08 08:51:09
Válasz #15330. hozzászólásra
Simán apró hirdetés.És ha úgy látom ismert nagyobb cég,akkor felveszem
vele a kapcsolatot.
Válasz #15332. hozzászólásra
Na ez igazán jó hír! Boldog karácsonyotok lesz úgy érzem, na meg új év is!
Válasz #15330. hozzászólásra
te magadtól vagy ilyen hülye,vagy segít valaki?
Válasz #15331. hozzászólásra
Ezek ilyen dolgok.Mondjuk nálunk egy 110-130-as gép kellene még talajra és a 1025-öt meneszteni a háztol.Ahhoz még nem kell nagyobb munkagép park az is egy vagyon.Az lenne a vezérgép ugymond a többi meg kisegitö.De ez még a jövö.Tavaszra mindegyik harcképessé tevödik és mehet tovább az örület.Most meg várom nagyon a kislányom világra jöttét.
Válasz #15327. hozzászólásra
Ettől függetlenül, hogy most szidom mint a bokrot, nem szívesen válnék meg tőle! UE-28-on meg MTZ 552E-n tanultam meg traktorozni, majd az 552-őt ellopták. Ezek után vettük ezt a 82-est, és úgy a szívemhez nőtt, hogy Kék Csodának hívom! Csoda hogy még a portán van! Vagy épp csoda, hogy még működik, és sorolhatnám! De az lenne az igazán nagy csoda ha egy teljes hétig meghibásodás nélkül tudnék vele dolgozni!
Válasz #15328. hozzászólásra
Na és ezeket az ajánlatokat hol találod meg ami ilyen külföldi oldalakra visz el? Vagy itt az apróhirdetésben vagy hol ?
Válasz #15328. hozzászólásra
Válasz #15327. hozzászólásra
6310-et 10000 órával adtam el 1 garnitúra gumi kellett rá.
Válasz #15325. hozzászólásra
Az mtz bajok nélkül nem is létezik.Nekem is mindig van valami velük.Mondjuk itt kapják az ivet rendesen.A régi szériák sokkal jobbak voltak.94-es 550-es jo 10 évig birta fö gondok nélkül,2001-es 820-as már éves korában válto csapágy törés,5 évesen már kapta az uj hüvelyeket dugot stb.1025 3 évig birta javitás nélkül.
Válasz #15319. hozzászólásra
Hát én meg csak jót hallottam róla, pont azok bajok nincsenek nála ami turbós mtznél mindennapos, kuplung baj turbo baj, malac baj, Itt van egy csávó aki még a legeslegelsőt vette meg, azóta már 3 van neki, trehány ember de még komolyabb baja nem volt vele ő 1025 re esküszik...
Válasz #15320. hozzászólásra
Én nem csak kipróbálnék, hanem gondolkodás nélkül vennék is egy nyugati típusút, még ha csak 36 hektáron gazdálkodok is, de az MTZ megkeseríti az életem! Valami mindig van vele, pedig nem sajnálom tőle a zsírt az olajat a karbantartást, az odafigyelést...
Válasz #15321. hozzászólásra
Ahogy gondolod!Ha egyszer bekerül egy a portára szidni fogod magad
hogy nem előbb tetted!3 új mtz volt,nincs velük semmi bajom de...
Válasz #15321. hozzászólásra
Ezek a gépek amugy kiszolgálnak engem,és bárki hajthatja öket.Egy jobb vasba nem mindenki ülhetne bele.