Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR410.85 FtUSD392.16 FtCHF442.09 FtGBP491.88 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Koczka József #28672. hozzászólásáraJa, papiron elvileg mindenkinek naprakésznek kellett lennie, nemcsak az akgban, de online január 30 ra volt dátumozva a feltöltési kötelezettség. Azért biztató, hogy volt legalább egy ember, akinek erre volt energiája és ideje. Megemelem előtted a kalapom!
Válasz Koczka József #28669. hozzászólásáraHa számítógépen, azzal egyet is értek, nem nagy dolog és könnyen javítható visszamenőleg, ha kell. Viszont, mint azt írtam is, nem világos hogy az említett alkalmazás valami online izé-e. Mert az onlineban már nem biztos hogy úgy működik a javítás, bármeddig biztos nem. Majd meglátjuk addig.
Válasz Rabó001 #28667. hozzászólásáraSzia aki AKG - zet eddig is elektronikus naplót vezetett legalábbis a környezetemben, hidd el sokkal egyszerűbb mint papír alapon. Nállam jobban senki nem utálja ezt a sok számítógépes szarakodást, de a gépen tudsz javítani módosítani úgy hogy az jó legyen papíron meg az egészet újra kell írni. Van sok AKG program ami kompatibilis a néhbi programmal.
Válasz Rabó001 #28667. hozzászólásáraMi lenne?!
Egy újabb szopatás. Hazamész a melóból, majd beülsz a gép elé és + 1 órát adminisztrálsz.
Szerintem külön csapata van a "főnökségnek" akik csak azon agyalnak, hogy nyomják el a szabadnak született parasztot!
Ez mi?
https://www.agroinform.hu/gazdasag/magyar-allamkincstar-interju-teruletalapu-tamogatas-59641-001? link
Természetesen olvasni én is tudok.
Például ez?
"Szintén fontos megemlíteni a Gazdálkodási Napló vezetésével kapcsolatos változásokat. A naplót eddig a termelőknek jellemzően papír alapon kellett vezetniük, legfeljebb a napló adattartalmának egy részét kellett utólag, elektronikusan feltölteniük a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) honlapjára.
2023. január 1-től a naplót teljes egészében, naprakészen, elektronikusan kell vezetni a NÉBIH által elkészített e-GN alkalmazáson keresztül, ezzel megszűnik a papír alapú naplóvezetés lehetősége."
Most akkor hogy?
A permetezési napló lett volna online, de január 1-től is csak a rovarölőszeres kezeléseket kell online jelenteni, 10 ha alatti pedig mentesül alóla. E szerint meg az egész naplót elektronikusan kell vezetni, illetve nem akármilyen eletronikusan, mert az Excel is az, hanem ebben a Nébih alkalmazásban.
Kaptam egy ilyen múzeális dolgot.
Az volna a kérdésem ,hogy van e itt olyan ember aki megmondaná tutira,hogy a villanymotorhoz milyen kondi kell?
Hogyan kössem át 220voltra ?
Mert sajnos nincs 3fázis.
Tudom nem ide való téma,bocs.
Válasz Gepi #28651. hozzászólásáraIlyenkor csak nehezék célt szolgál. Régebben amíg nem volt kombinátor, ezzel a tácsával műveltük be a földet tavasszal. Sekélyen leengedve ami kiszedte a gyomokat majd jött mögötte a borona, szép munkát csinált. Mostanság esetleg akkor használjuk ha ősszel csak lazítunk és tavasszal nagyon kemény lesz.
Válasz atisgyulai #28650. hozzászólásárasajnos nincs zúzónk, aki szokott nekünk vetni/aratni nekik sincs. Így maradt az ami van, de így is szépen leforgatta. Vetés előtt még1 sor meg a vetőgép is tárcsát még rajta.
Válasz ..,-:) #28634. hozzászólására Ezek gyengébbek voltak mint az utus de három ekefejet vitték az utus-ba volt felező is ja és 4-dikbe 35 km/h könnyen kiköhögte később a jmz 65-ös motorokat raktak bele az már hasított az ekével 2-be vitte mint a kis angyal a 3 fejes lajtát
Válasz ..,-:) #28632. hozzászólására Belarusz vagy Utus--45 ös??? ilyenen kezdtem 87-ben fülke nélküli kismotor indítás kész regényt lehetne írni a vele való munkáról....
Válasz hegesztocsabi #28622. hozzászólásáraEgyik ismerősöm van így a csemege kukoricával. Kis korától jobban szerette mint a csokoládét, mióta van nekik 1-2 hold, azóta rá sem bír nézni.
30174 hozzászólás
Válasz Batka #28671. hozzászólásáraEzt mondom én is.
Amúgy a sima gazdálkodási naplót nem kell feltölteni sehova, ha valaki nem AKG-s?
Válasz Koczka József #28672. hozzászólásáraJa, papiron elvileg mindenkinek naprakésznek kellett lennie, nemcsak az akgban, de online január 30 ra volt dátumozva a feltöltési kötelezettség. Azért biztató, hogy volt legalább egy ember, akinek erre volt energiája és ideje. Megemelem előtted a kalapom!
Válasz Batka #28671. hozzászólásáraAki AKG zik annak eddig is naprakész nek kellet lenni.
Válasz Koczka József #28669. hozzászólásáraUtólag január 30 ig beadhattad, amiről szó van az a naprakész online gn vezetés, szerintem nem.ugyanaz!
Válasz Koczka József #28669. hozzászólásáraHa számítógépen, azzal egyet is értek, nem nagy dolog és könnyen javítható visszamenőleg, ha kell. Viszont, mint azt írtam is, nem világos hogy az említett alkalmazás valami online izé-e. Mert az onlineban már nem biztos hogy úgy működik a javítás, bármeddig biztos nem. Majd meglátjuk addig.
Válasz Rabó001 #28667. hozzászólásáraSzia aki AKG - zet eddig is elektronikus naplót vezetett legalábbis a környezetemben, hidd el sokkal egyszerűbb mint papír alapon. Nállam jobban senki nem utálja ezt a sok számítógépes szarakodást, de a gépen tudsz javítani módosítani úgy hogy az jó legyen papíron meg az egészet újra kell írni. Van sok AKG program ami kompatibilis a néhbi programmal.
Válasz Rabó001 #28667. hozzászólásáraMi lenne?!
Egy újabb szopatás. Hazamész a melóból, majd beülsz a gép elé és + 1 órát adminisztrálsz.
Szerintem külön csapata van a "főnökségnek" akik csak azon agyalnak, hogy nyomják el a szabadnak született parasztot!
Ez mi?
https://www.agroinform.hu/gazdasag/magyar-allamkincstar-interju-teruletalapu-tamogatas-59641-001?
link
Természetesen olvasni én is tudok.
Például ez?
"Szintén fontos megemlíteni a Gazdálkodási Napló vezetésével kapcsolatos változásokat. A naplót eddig a termelőknek jellemzően papír alapon kellett vezetniük, legfeljebb a napló adattartalmának egy részét kellett utólag, elektronikusan feltölteniük a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) honlapjára.
2023. január 1-től a naplót teljes egészében, naprakészen, elektronikusan kell vezetni a NÉBIH által elkészített e-GN alkalmazáson keresztül, ezzel megszűnik a papír alapú naplóvezetés lehetősége."
Most akkor hogy?
A permetezési napló lett volna online, de január 1-től is csak a rovarölőszeres kezeléseket kell online jelenteni, 10 ha alatti pedig mentesül alóla. E szerint meg az egész naplót elektronikusan kell vezetni, illetve nem akármilyen eletronikusan, mert az Excel is az, hanem ebben a Nébih alkalmazásban.
Válasz apuci #28658. hozzászólására
Válasz hegesztocsabi #28662. hozzászólásáraVillanyszerelő.
Leveszed a csavarokat, és látsz 6 db kivezetést.
Ezeket ki kell mérni, majd össze kötni.
Az S. O. S. Topikban lesz valaki, aki segíteni tud.
A kondenzátor az elindítást segíti. Aztán semmi dolga. Gondolom én, de szintén villanyszerelő.
Párhuzamosan kell bekötni. A boltba az eladó megmondja a villanymotor adatai alapján. Ha szerencséd van a bekötest is kimeri.
Válasz hegesztocsabi #28662. hozzászólására
Válasz Gatti #28661. hozzászólásáraÍgy jön az ukrán gabona Magyarországra.
Kaptam egy ilyen múzeális dolgot.
Az volna a kérdésem ,hogy van e itt olyan ember aki megmondaná tutira,hogy a villanymotorhoz milyen kondi kell?
Hogyan kössem át 220voltra ?
Mert sajnos nincs 3fázis.
Tudom nem ide való téma,bocs.
Facebookon találtam
Válasz apuci #28658. hozzászólására
Válasz apuci #28658. hozzászólásáraHàt ez olyan mint az enyém volt
Kukorica betakarítás 2022.
Megjöttek az új dolgok.
Lánchúzó,tengely,lehúzóléc.
Lehet szórni a ganét.
Válasz Balázs. #28648. hozzászólásáraigen 3,2 es. De a 80 as MTZ nek bőven elég
Asszem 2004 be vettük újonnan.
Válasz Gepi #28651. hozzászólásáraIlyenkor csak nehezék célt szolgál. Régebben amíg nem volt kombinátor, ezzel a tácsával műveltük be a földet tavasszal. Sekélyen leengedve ami kiszedte a gyomokat majd jött mögötte a borona, szép munkát csinált. Mostanság esetleg akkor használjuk ha ősszel csak lazítunk és tavasszal nagyon kemény lesz.
Válasz atisgyulai #28650. hozzászólásárasajnos nincs zúzónk, aki szokott nekünk vetni/aratni nekik sincs. Így maradt az ami van, de így is szépen leforgatta. Vetés előtt még1 sor meg a vetőgép is tárcsát még rajta.
Válasz Gepi #28651. hozzászólásáradiffúzorok, jobb a leszorító erő és kanyarban stabilabb
Válasz Gepi #28651. hozzászólásáraSzerintem Pallonak. Azon át lehet mászni a másik oldalra. Könnyebb mint a vázon.
Válasz Gatti #28647. hozzászólásáraIrigylem a tárcsád munkáját egy kérdés a fogasboronákat mire használod?
Válasz Gatti #28647. hozzászólásáraEgy zúzó azért nem ártott volna!
Válasz Gatti #28647. hozzászólásáraJobb ha megcsinálod eső előtt, mert utána már nem kell rámenni
Válasz Gatti #28647. hozzászólásáraOmikron tárcsa?
Ma lenyomtam a nullás kukorica táblákat amelyeken egy szem sem lett.(igaz mind ilyen idén)
Vetés előtt még kap egy sort aztán vetés prontoval.
Válasz mtz1221 #28644. hozzászólásáraNem az asszony volt hanem a főnök!
Válasz mtz1221 #28644. hozzászólásáraCsak azt nem értem miért nem eke nélkül megy? Olcsobb.
Válasz apuci #28643. hozzászólásáraNehogy már asszony bacogasson otthon, inkább megszántod 2x decemberig.
Ha már mást nem lehet csinálni!
Az anyai ösztönök feléledtek. A kismacsek megtalálta a módját a tej utánpótlásának.
Szerintem a MTZ egyértelmű mert a román nem ilyen kerekekkel gyártották!
Válasz ..,-:) #28636. hozzászólására Azt nem tudom miről koppintották az Oroszok mert a Románok az Oroszról az biztos
Válasz Gandhy #28637. hozzászólásáraAkkor már csak a pálinka ház hiányzik!
Válasz Gandhy #28637. hozzászólásáraAbbú' baj lesz, ha kevered!
3 év után Savaria Karnevál újratöltve.
Besétálok a Sörök Udvarába, majd vissza a Borok Utcáján, szerencsére itt van a közelben, négy lábon is hazaérek az éjjel, ha nagy a baj
Válasz Mihály #28635. hozzászólásáraA plaketten csodálkoztam. Daimler-Benz Mannheim OM352
Válasz ..,-:) #28634. hozzászólására Ezek gyengébbek voltak mint az utus de három ekefejet vitték az utus-ba volt felező is ja és 4-dikbe 35 km/h könnyen kiköhögte később a jmz 65-ös motorokat raktak bele az már hasított az ekével 2-be vitte mint a kis angyal a 3 fejes lajtát
Válasz Mihály #28633. hozzászólására
Válasz ..,-:) #28632. hozzászólására Belarusz vagy Utus--45 ös??? ilyenen kezdtem 87-ben fülke nélküli kismotor indítás kész regényt lehetne írni a vele való munkáról....
Életkép vagy nem, egy kicsit érdekességként:
Válasz Balázs. #28630. hozzászólásáraHát itt aki öntözte az alatt sincs sokkal több.
Válasz hegesztocsabi #28629. hozzászólásáraAgyon öntözött földszomszédé alatt is alig van
Válasz Ares 826 #28628. hozzászólásáraSajnos igen gyengusz volt.
Annyi volt benne ,hogy hamarabb végeztünk.
Válasz hegesztocsabi #28622. hozzászólásáraNem kevés az a zsák ott a földön???? Ennyire gyengusz a termés???
Válasz A.I. #28621. hozzászólására
Válasz mtz1221 #28625. hozzászólására
Válasz hegesztocsabi #28622. hozzászólásáraEgyik ismerősöm van így a csemege kukoricával. Kis korától jobban szerette mint a csokoládét, mióta van nekik 1-2 hold, azóta rá sem bír nézni.