Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nem mondanám, egész simán ment akkor is. Most nem olyan rögös mint tavaly, hogy 7-kel alig ültem az ülésben Most szét tudja nyomni az útjába eső rögöket. Tavaly olyan volt mint a szikla, akkor pattogtunk mint a kecskebogyó
Egyszerű a megoldás az állításra, be kell a visszafolyó ág és a nyomó ág közé egy csapot szerelni és azzal lehet a bemenő olaj mennyiségét szabályozni, és az SZTP-108-on így csináltam meg anno, ha kell kép csinálok róla holnap!! Ha az olaj melegszik kicsit kell a csapot zárni és minden szupi!!!
Ha száraz érett trágya, akkor rányomom a kart és szórja minden zokszó nélkül, nem kell szakaszolni. A hidro motor húzza a láncot, a kardán meg hajtja a hengereket. A gond és a funda ott kezdődik, mikor nyers és képes megragasztani a hengert, mert akkor szakaszolni kell hogy ne kapjon olyan sokat egyszerre. Mikor kezd ürülni, na akkor van szükség az első hajtásra, mert olyankor már inkább emeli a hátulját a gépnek
Akkor csak rányomjátok a kart és hidromotor megy és huzza a láncot???????Vagy szakaszosan üzemeltetitek a kardán meg hajtja a dobokat?????Mert láttam olyat egy mtz-én hogy volt benne egy átfolyás szabályzo és a tekerentyüvel szabályozta a sebeséget a kar rávolt huzva mindig üzemeléskor a tlt meg tekerte és igy egyenletes volt a terhelés és vitte rossz körülmények között is.Szegény 550-es ha a talaj vizes meg puha és jol megvan rakva akkor nagyon könyörög neki,itt nincs mod a lánc megállitására odapréseli a dobhoz az meg belemar akkor kéri a loeröket.
Nem vagyok benne biztos hogy lehet rajta állítani, legalább is én még nem kerestem rajta fokozatot és apám sem említette, hogy lenne. Mikor a TSZ-től hordtuk ki, akkor volt rajta 123q is... Ivánnak voltak ellenvetései a dologgal kapcsolatban, de végül is kiszórta tisztességgel. Amúgy ha jó érett trágya akkor semmi baja nincs vele és szépen csinálja. A nyerset azt nagyon nem szereti.
Mivel szabályzod a lehordás sebességét????????A mienk az diretkbe hajt lánccal két fokozat van azt lehet állitani egy lassab és egy gyorsabb.6t-ás lenne de volt már rajt 10t is 550-essel hajtatjuk,amikor kitolja a vastagát a szorodobhoz imádkozik neki a motor rendesen.Csirke trágyát könnyü szorni,meg a jo érettet ami szálasabb és nedves pláne sertés trágya annak nyög a gép rendesen.
Semmi... patyolat tiszta volt, csak az elmúlt 10 évben kicsit kiestek az egyenletes járásból a hengerek és valami oknál fogva most nagyon berángatták az egész keretet. Most megcsináljuk és vannak itthon jobb kiegyensúlyozottabb hengerek, azok mennek majd fel.
Trágyaszorot a legjobb javitaniPláne ha rajta marad az anyag.Én is szivtam vele a nyáron,elszakadt a lehordo lánc és 5 lécet elcsavart.Egy napig bibelödtünk vele mire ujra müködöképes lett.
Hát igen, akik homokon gazdálkodnak csodálkozik ezen.
Itt is szoktunk simán szántani, meg lazítani augusztusban tavaszi alá. Idén többen már júliusban is csinálták, mert mostantól csak alig-alig lehet. Még egy kis eső és már csak fagyon lehet rámenni, meg majd tavasszal.
Miért keményedne le? Ez nem homok.
már vannak 2 hónapja fölszántottak is. Ha folyamatosan eseget,utána nem lehet csak kapargatni a tetejét,mert csak kapar a masina.
3-4 nap.
Múlthéten volt szervíz nála. A ventilátor hajtóműve előtt van egy alubetétes harditárcsa, elkezdtek hiányozni belőle darabok, úgyhogy jobbnak láttuk kicserélni, addig nem akartunk neki lódulni. Jobb is volt, mert aztán kézzel lehetett kis erőfeszítéssel szétszedni. 16 év alatt elöregedett rendesen.
Na akkor mégsem olyan ritka gép! Mi csak 40 cm-el eltoltuk a géptől és csináltunk egy ülést rá Ma egyedül raktam vele, és szórtam is mindjárt, eddig egy EO árokásóval csináltuk, de az már eléggé el van hanyagolva, egy évben egyszer megy stb, akksi sincs benne.... Ezt meg csak felrakja az ember aztán mehet is! Ez sokkal nagyobb szögben fordul mint az EO, nem kell arrébb állni a szóróval, átéri az egész platót
30433 hozzászólás
Válasz #12232. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Itt vagy ???.........menyemnek való.
Válasz #12231. hozzászólásra
![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
hát azt pedig nagyon körültekintően kell kiválasztani!!!!
Válasz #12230. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Még a legfontosabb dolog hiányzik.
ÁGYIKÓ
Válasz #12215. hozzászólásra
Akkor már be is lehet költözni?
Válasz #12222. hozzászólásra
Majd fog..............
Válasz #12227. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Megyeget szépen. Lekopogom eddig jól viselkedik.
Válasz #12226. hozzászólásra
szerint jól muzsikál a jó öreg 8000-es??
Ezek
Válasz #12225. hozzászólásra
Most szét tudja nyomni az útjába eső rögöket. Tavaly olyan volt mint a szikla, akkor pattogtunk mint a kecskebogyó ![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Nem mondanám, egész simán ment akkor is. Most nem olyan rögös mint tavaly, hogy 7-kel alig ültem az ülésben
Válasz #12224. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
10-ikben már azért döcögös.. és drága a JD ülés is..
Válasz #12223. hozzászólásra
9, de volt olyan egy-két hektárnyi ahol 10-el is ment.
Válasz #12216. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Hanyadikkal jártok??
Válasz #12217. hozzászólásra
![smile sleep](/oldforum/images/smiles/sleep.gif)
A ma esti nem volt ilyen egyenes...setétben nem megy...
Válasz #12218. hozzászólásra
De van az a föld amiben nehéz egyenesen tartani az ekét. Kevés tapasztalatomból kiindulva. ![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Gondolom szeretnek szántani és így tovább tart.
Válasz #12218. hozzászólásra
Mert így hosszabbnak tűnik a tábla.
Válasz #12216. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Én is lefényképeztem a mai szántásom , csak nem teszem fel mégsem , mert mindenki össze hányná otthon a billentyűzetét...
Nem hogy szalonnás , hanem mintha egy-egy kibas..tt malac feküdne sorba a földön...
Válasz #12214. hozzászólásra
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
S miért nem egyenesen?
Válasz #12211. hozzászólásra
No,halad ez!!!!
S szęp egyenes!
Válasz #12213. hozzászólásra
31-32 liter körül. Most könnyen viszi, megyünk mint a rakéta.
Válasz #12212. hozzászólásra
,ma kész lett.
De biz a,
szép egyenes a szántás le a kalappal előttetek
mi belőlünk ilyen szempontból semmi sincs
mi ugymegyünk mint az ökörhugyozás
Válasz #12211. hozzászólásra
Liter/ha??
Válasz #12210. hozzászólásra![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Ez csak nem a vendégházikóba készül?????
Belendültünk...![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20121109223203_SAM_3321.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20121109223253_SAM_3323.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20121109223842_SAM_3317.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20121109224026_SAM_3331.JPG)
ennyit az esőről, még mindig szárazat hoz fel az eke![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20121109184412_DSC_4498.JPG)
Ezen a gépen a kardán hajt mindent. (nézzétek meg alaposan a képet....)
szerelni kell rá még lánckereket,hogy legyen megfelelő áttétel.
Válasz #12203. hozzászólásra
Egyszerű a megoldás az állításra, be kell a visszafolyó ág és a nyomó ág közé egy csapot szerelni és azzal lehet a bemenő olaj mennyiségét szabályozni, és az SZTP-108-on így csináltam meg anno, ha kell kép csinálok róla holnap!! Ha az olaj melegszik kicsit kell a csapot zárni és minden szupi!!!
Válasz #12205. hozzászólásra
Ha száraz érett trágya, akkor rányomom a kart és szórja minden zokszó nélkül, nem kell szakaszolni. A hidro motor húzza a láncot, a kardán meg hajtja a hengereket. A gond és a funda ott kezdődik, mikor nyers és képes megragasztani a hengert, mert akkor szakaszolni kell hogy ne kapjon olyan sokat egyszerre. Mikor kezd ürülni, na akkor van szükség az első hajtásra, mert olyankor már inkább emeli a hátulját a gépnek
Válasz #12204. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Akkor csak rányomjátok a kart és hidromotor megy és huzza a láncot???????Vagy szakaszosan üzemeltetitek a kardán meg hajtja a dobokat?????Mert láttam olyat egy mtz-én hogy volt benne egy átfolyás szabályzo és a tekerentyüvel szabályozta a sebeséget a kar rávolt huzva mindig üzemeléskor a tlt meg tekerte és igy egyenletes volt a terhelés és vitte rossz körülmények között is.Szegény 550-es ha a talaj vizes meg puha és jol megvan rakva akkor nagyon könyörög neki,itt nincs mod a lánc megállitására odapréseli a dobhoz az meg belemar akkor kéri a loeröket.
Válasz #12203. hozzászólásra
Nem vagyok benne biztos hogy lehet rajta állítani, legalább is én még nem kerestem rajta fokozatot és apám sem említette, hogy lenne. Mikor a TSZ-től hordtuk ki, akkor volt rajta 123q is... Ivánnak voltak ellenvetései a dologgal kapcsolatban, de végül is kiszórta tisztességgel. Amúgy ha jó érett trágya akkor semmi baja nincs vele és szépen csinálja. A nyerset azt nagyon nem szereti.
Válasz #12202. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20121106190821_gepek_2012_10_22_038.jpg)
Mivel szabályzod a lehordás sebességét????????A mienk az diretkbe hajt lánccal két fokozat van azt lehet állitani egy lassab és egy gyorsabb.6t-ás lenne de volt már rajt 10t is 550-essel hajtatjuk,amikor kitolja a vastagát a szorodobhoz imádkozik neki a motor rendesen.Csirke trágyát könnyü szorni,meg a jo érettet ami szálasabb és nedves pláne sertés trágya annak nyög a gép rendesen.
Válasz #12200. hozzászólásra
Még egy negyed kocsi anyag volt rajta mikor leszakadt... elég szép auránk lett mire leszedegettük a hengereket és lejárattuk róla...
Válasz #12199. hozzászólásra
Semmi... patyolat tiszta volt, csak az elmúlt 10 évben kicsit kiestek az egyenletes járásból a hengerek és valami oknál fogva most nagyon berángatták az egész keretet. Most megcsináljuk és vannak itthon jobb kiegyensúlyozottabb hengerek, azok mennek majd fel.
Válasz #12198. hozzászólásra
Pláne ha rajta marad az anyag.Én is szivtam vele a nyáron,elszakadt a lehordo lánc és 5 lécet elcsavart.Egy napig bibelödtünk vele mire ujra müködöképes lett.![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Trágyaszorot a legjobb javitani
Válasz #12198. hozzászólásra
![smile ohmy](/oldforum/images/smiles/ohmy.gif)
Mi volt még abban a trágyában hogy így letépte a hátulját???????
Úgy kezdődött, hogy elindultunk trágyát szórni...![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20121106182939_IMG_20121106_091349.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20121106183118_IMG_20121106_091400.jpg)
Válasz #12196. hozzászólásra![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
Igen. 2 hete lazítóztam,hááát nem igazán lett már jó....
Válasz #12194. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Hát igen, akik homokon gazdálkodnak csodálkozik ezen.
Itt is szoktunk simán szántani, meg lazítani augusztusban tavaszi alá. Idén többen már júliusban is csinálták, mert mostantól csak alig-alig lehet. Még egy kis eső és már csak fagyon lehet rámenni, meg majd tavasszal.
Válasz #12192. hozzászólásra
30-32-ket mértem. A traktor stimmel!
Válasz #12190. hozzászólásra
Miért keményedne le? Ez nem homok.
már vannak 2 hónapja fölszántottak is. Ha folyamatosan eseget,utána nem lehet csak kapargatni a tetejét,mert csak kapar a masina.
Válasz #12176. hozzászólásra
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
Szevasz!Azt én is szeretném tudni!Akkord adagolója v neki,meg v&n csoroszjái...
Válasz #12178. hozzászólásra
Még el sem kezdtük...mennyi ez 28-30 cm és 6400-as?
Válasz #12180. hozzászólásra
Legközelebb versenyző lesz, a munkát elnézve.
Válasz #12178. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Nem fosol hogy tavaszig nagyon lefog keményedni a szántás?????
Válasz #12185. hozzászólásra
3-4 nap.
Múlthéten volt szervíz nála. A ventilátor hajtóműve előtt van egy alubetétes harditárcsa, elkezdtek hiányozni belőle darabok, úgyhogy jobbnak láttuk kicserélni, addig nem akartunk neki lódulni. Jobb is volt, mert aztán kézzel lehetett kis erőfeszítéssel szétszedni. 16 év alatt elöregedett rendesen.
Válasz #12187. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20121104210356_20101002560.jpg)
Na éppen ezt akartam kérdezni, hogyan lehet ezen ülés?
Én csak azért csináltam meg vontatottra mert így a kis japó trakival is tudom használni.
Válasz #12186. hozzászólásra
Mi csak 40 cm-el eltoltuk a géptől és csináltunk egy ülést rá
Ma egyedül raktam vele, és szórtam is mindjárt, eddig egy EO árokásóval csináltuk, de az már eléggé el van hanyagolva, egy évben egyszer megy stb, akksi sincs benne.... Ezt meg csak felrakja az ember aztán mehet is! Ez sokkal nagyobb szögben fordul mint az EO, nem kell arrébb állni a szóróval, átéri az egész platót![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Na akkor mégsem olyan ritka gép!
Válasz #12184. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20121104205017_20111026693.jpg)
Nekem is ilyen van de én megcsináltam vontatottra!
Válasz #12183. hozzászólásra
No de az "erőgyárral" hamar a végére jártok!
Válasz #12182. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
De igen az! Miután megvettük rátaláltunk a típusára a neten, mert a táblán hiányos volt a neve