Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Mai napi próbálkozás, egész jó ez a kis szöcske, ez volt az első bevetése Homlokrakodóval persze gyorsabban megy, de itt nem tudtuk azt használni, mert az mtz 80, ha még bele bele is megy, ki már nem jön, kell az elsőkerékhajtás
Pont ilyen volt ez is, bár már azt is az előző gazdája alakította át ilyenné. Gyárilag csak két kampó volt a vetőgépen és a segédvázat kellett arra felakasztani.
Aszem ez nem olyan mnit a vogelé. Nem is derékszögbe csukja fel de nem is paralelogramma. Egy karon van a szárny a kar mindkét végén csuklópont. A két végállásba rögzített helyen a fő gerendával párhuzamosan van a szárny de felcsukás közben libikóka oda hajtod ahová éppen jólesik. Néztem én is de könnyen nem lehet belőle hidraulikust csinálni. De ha valaki megcsinálja akkor engem is érdekel a végeredmény!
Megy az könnyen. Arra kell figyelni, hogy a gégecsövek meg a nyomjelző lánca vagy drótkötele ne akadjanak be felcsukáskor mert akkor két embernek is nehéz.
8-9éves hát 1 a forgásérzékelő tartály figyelés művelőút a másik a vetésellenőrzés sornkét jelzi a magáramot a többi funkcióját még énse ismerem ára 1,67
jah, nah jövő héten megy a csomag, én meg most megyek, mert qrván kivan a szemem, belevertem az izzó salakot hegesztéskor, kitakarítás, lekezelés már megvolt az ügyeletes szemésznél, most bekenem a kapott menőccsel és szuszi, ha nem fáj és tudok aluidni
Mennyi idős? Hogyhogy két monitor? Nem hajlamos a dugulásra amúgy. Vetettem már vele tisztítatlan zabolt is amibe sok szalma volt. Van benne egy rács kb 2x2cm lyukosztású ami azon át fér azt ki is veti. Ára? akár privátba is légyszi ha nem szuper titkos.
Köszönöm! Mikor kész lett és először végighúztam a falun volt gazda aki megszólt a hátam mögött hogy honnan a pitschából tellett nekem új vetőgépre?! Ha tudnák hogy miből lett a cserebogár... egész szétszedve az utolsó csavarig, lehomokfúvózva az egész váz magszekrény, minden, minden kijavítva rajta, lefestve összerakva.
hát az enyém jövőre hidraulikus lessz az tuti tárcsás hát itt mindenki azt hitte ,hogy új karcmentes ezen rajt van a soronkénti vetésellenőrzés is a kétmonitor még 1 kicsit furcsa én Kaposvár mellett vettem
Hidd el nem a pálinkén múlik a csomag, de ez olyan labda volt amit kár lett volna nem "leszerelni", már csaka poén kedvéért is. Fórumtali, hát nem tom, ha többen lennénk innen akkor talán, nem is annyira a lóvén múlik, hála istennek
Nem, 4,5 m-be nincs hidraulikus csukású. Csak 6méteresbe. De két csavar és kézzel felhajtod és kész. Bele kell kicsit jönni aztán megvan pikk-pakk. Először kicsit tökölős mire rájön az ember.
Mennyiért sikerült ilyet venned, tárcsáscsoroszlyás? Mennyi idős, milyen állapotú?
Azon már ne múljon. Becsomagolom. De gyere el, egy évben 1x belefér. Én is tavaly voltam először. Tizenezezerből megvolt kaja szállás minden. Ja meg az üzemanyag, de hát belefér 1x. És jó megismerkedni személyesen után már itt is egészen másképp társalog az ember.
Hát a fórum tali nekem mesze van, + egyedül is lennék erről a környékről volt már gondolatom rá de nem ígérem, viszont a posta visszafele is "csomagot" hoz tőled..............
Én egyedül csinálok minden. Húztam árkon bokron keresztül át nem szereltem semmiért se. 1x szólt a rendőr a falu közepén hogy kicsit széles vagyok.
De amúgy már harmadik éve nem ezzel vetek. Van egy nagygazda mentorom aki a szárnyai alá vett és kölcsönadja a pneumatikus, összecsukható, 4,5m széles accolrd dl-jét. Na az márkomolyabb vetőgép. Dekára beállítható a kivetett magmennyiség, művelőnyom, precíz mélységtartás, egyenletes kelés utána, központi magtartály. Nagyon jó dolgozni vele (főleg a lajta után) 2 perc alatt összecsukható 3m-re. Központi magtartály, rakodógéppel lehet tankolni, belefér 3-4 heki egyszerre.
Ez is átment "direktvetőbe" részben azért is lett így kibelezve.
Tavasszal öcsém bevetette a Vésztői utat árpával mire észrevette, jött a szövetkezet a gyűrűssel meg is lett hengerezve. Egész szépen kikelt.
Felénk vannak lajták, de én még átszerelve egyet sem láttam Itt úgy van, hogy ha valahova nehéz eljutni, vagy nem lehet akkor másik út, ha hosszabb is Persze egy főúton nem lehetne vele menni úgy
Nem unjátok még az átszerelést?? Nekünk van olyan nap, hogy 3x is át kell szerelni a sok 4-5 hektáros tábla miatt. Amíg átszerelek, addig elvetnék egy hektárt, de a nagyobb baj az, hogy 3 ember kell hozzá Jövőre lehet lecseréljük egy IH-ra, azzal elvileg gyorsabb az átszerelgetés.
Pontosan, űgyessssssss, annyi különbséggel hogy a nortonszekrény behajtó kerekének kapcsoló villáját meghosszabbítottam és azzal lehet ki-be kapcsolni, mert a miénk még keréken gurul, hátránya hogy faros kell(ek) rá
Nekem is ilyen van csak már át lett szerelve egy superre. Nagyobb magtartály , hidraulikus kiemelés és csak a lánckerekeket lehet cserélgetni. Ezt a gépet 50e ft ért vettem haverral felesbe. Azért kértek annyit értem mert volt rajta két jó gumi. Aztán egy hónap bíbelődés és ez lett belőle.
Legalább ne baxd az idegeimet!!!!!!
Feladom, ha elmegy de sztem ez már csomag lesz, fizeted ám a lófaxt, 1ccer küldtél nekem 1 cd-t 106-os szerelési utasításával megvan a boríték, ha nem költöztél el, akkor gondolom oda mehet. Kb. dec. felé oda jutok hogy néhány dolgot szétszedjek rajta, kalász visszahordó csiga, stb...... (télidőben délutánonként melóhelyen forgácsoló műhelyben sok minden megoldható)na addigra gondolom benyomod, addig nekem nem kell. Jövő hét elején (nem ígérem hogy azonnal hétfőn) feladom
Felénk is van még itt baranyában! Nekünk is van, bár a kevés terület miatt már nem akarjuk kihúzni, elvetegetünk a kis függesztett, 2,7m-es vetőgéppel Multkor láttam egy nagyon jól átalakított lajtát! Kerekek ledobva róla, és mögérakva egy széles tömörítőhenger, nem kell utána gyűrűshengerezni! Azon gurult, onnan kapta a meghajtást is ugye! Mondjuk az elé már elég nagy gép kell ami megemeli, egy szép kis Mf húzta
A miénkböl meg FATEROM DIREKT vetöt csinált gy sietös nap regelén.. EGY az egyben össze hegesztette a körmös kapcsolót igy mindig hajtott igy lett DIREKT- vetö De soha többé nem lett ablakos a vetésünk!!!
30433 hozzászólás
Válasz #12178. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Itt még csak a két hónappal ezelőtt trágyázottak lettek szántva... a lényeg még csak a héten jön.
Válasz #12177. hozzászólásra
Ez nem a Horvát rakodó HU6C?
Válasz #12179. hozzászólásra
Ez volt a legrosszabb...........
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Mint ahogyan egy szántó verseny fö szervezöjéhez illik!!!
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Karaj a talaj
Mai kép,az utolsó táblán.![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20121104202422_DSC00673.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20121104202503_DSC00674.jpg)
szántás befejezve!
Mai napi próbálkozás, egész jó ez a kis szöcske, ez volt az első bevetése
Homlokrakodóval persze gyorsabban megy, de itt nem tudtuk azt használni, mert az mtz 80, ha még bele bele is megy, ki már nem jön, kell az elsőkerékhajtás
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20121104190725_Kep0424.jpg)
Válasz #12120. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Milyen vetőgépet húzkodsz?
Válasz #12174. hozzászólásra
Pont ilyen volt ez is, bár már azt is az előző gazdája alakította át ilyenné. Gyárilag csak két kampó volt a vetőgépen és a segédvázat kellett arra felakasztani.
Válasz #12173. hozzászólásra
Aszem ez nem olyan mnit a vogelé. Nem is derékszögbe csukja fel de nem is paralelogramma. Egy karon van a szárny a kar mindkét végén csuklópont. A két végállásba rögzített helyen a fő gerendával párhuzamosan van a szárny de felcsukás közben libikóka oda hajtod ahová éppen jólesik. Néztem én is de könnyen nem lehet belőle hidraulikust csinálni. De ha valaki megcsinálja akkor engem is érdekel a végeredmény!
Válasz #12170. hozzászólásra
Ezt akarod átalakítani hidraulikusra?
1-2 hónapja töröltem le a gépről a pontos, beméretezett rajzot. 2 éve alakítottuk át mi is a vogelt.
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Én a csavartekergetéssel nem vagyok kibékülve, azzal megy el az idő.
Megy az könnyen. Arra kell figyelni, hogy a gégecsövek meg a nyomjelző lánca vagy drótkötele ne akadjanak be felcsukáskor mert akkor két embernek is nehéz.
Válasz #12165. hozzászólásra
semmi 1 darab zártszelvény cső csuklópontokkal
Válasz #12167. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Tévedtem...
Válasz #12166. hozzászólásra
igen csak nem akart beengedni ezen ezért voltam mazdi
Válasz #12166. hozzászólásra
Testvérek, szerintem.
Válasz #12164. hozzászólásra
Hú akkor most Madzi=Pampalíni
Válasz #12163. hozzászólásra
De megvan a paralelogramma, vagy csak 1 segédkaron van, vagy az se?
Válasz #12162. hozzászólásra
a csoroszlyákon? ott nincs
Válasz #12162. hozzászólásra
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
a t...im leszálltak mikor 1 becsuktam azóta nyitva megyek mindenhova![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
rugó segítség nincs képet holnap tudok csak feltenni
hát kézzel
Válasz #12161. hozzászólásra
Az jó. Most hogyan lehet felcsukni? Paralelogramma rugósegítéssel? Mélységhatároló kerék van?
Fotó?
Válasz #12160. hozzászólásra
itthoni 4,5 ös 1 tulajtól gépszínbe tárolt gyorskapcsolós kerettel az igen jó dolog rajta összes papírjával
Válasz #12159. hozzászólásra
Nem adod el?
Itthoni gép vagy kintről van behozva? 4 vagy 4,5 méteres?
Nagyon jól vetted!
Válasz #12157. hozzászólásra
ára 1,67
8-9éves hát 1 a forgásérzékelő tartály figyelés művelőút a másik a vetésellenőrzés sornkét jelzi a magáramot a többi funkcióját még énse ismerem
Válasz #12156. hozzászólásra
![smile bored](/oldforum/images/smiles/bored.gif)
![smile pinch](/oldforum/images/smiles/pinch.gif)
, kitakarítás, lekezelés már megvolt az ügyeletes szemésznél![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
, most bekenem a kapott menőccsel és szuszi, ha nem fáj és tudok aluidni![smile pinch](/oldforum/images/smiles/pinch.gif)
![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
jah, nah jövő héten megy a csomag, én meg most megyek, mert qrván kivan a szemem, belevertem az izzó salakot hegesztéskor
Válasz #12154. hozzászólásra
Ára? akár privátba is légyszi ha nem szuper titkos.![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Mennyi idős? Hogyhogy két monitor? Nem hajlamos a dugulásra amúgy. Vetettem már vele tisztítatlan zabolt is amibe sok szalma volt. Van benne egy rács kb 2x2cm lyukosztású ami azon át fér azt ki is veti.
Válasz #12153. hozzászólásra
Tudom hogy nem azon múlik. De a csomagba belefér visszafelé az is biztos.
Válasz #12150. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20121102211315_Fenykep0207.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20121102211425_Fenykep0203.jpg)
Köszönöm! Mikor kész lett és először végighúztam a falun volt gazda aki megszólt a hátam mögött hogy honnan a pitschából tellett nekem új vetőgépre?! Ha tudnák hogy miből lett a cserebogár... egész szétszedve az utolsó csavarig, lehomokfúvózva az egész váz magszekrény, minden, minden kijavítva rajta, lefestve összerakva.
Magtartály belülről:
Válasz #12152. hozzászólásra
karcmentes ezen rajt van a soronkénti vetésellenőrzés is a kétmonitor még 1 kicsit furcsa én Kaposvár mellett vettem ![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
hát az enyém jövőre hidraulikus lessz az tuti tárcsás hát itt mindenki azt hitte ,hogy új
Válasz #12147. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Hidd el nem a pálinkén múlik a csomag, de ez olyan labda volt amit kár lett volna nem "leszerelni", már csaka poén kedvéért is. Fórumtali, hát nem tom, ha többen lennénk innen akkor talán, nem is annyira a lóvén múlik, hála istennek
Válasz #12149. hozzászólásra
Nem, 4,5 m-be nincs hidraulikus csukású. Csak 6méteresbe. De két csavar és kézzel felhajtod és kész. Bele kell kicsit jönni aztán megvan pikk-pakk. Először kicsit tökölős mire rájön az ember.
Mennyiért sikerült ilyet venned, tárcsáscsoroszlyás? Mennyi idős, milyen állapotú?
Válasz #12137. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Nekem meg ilyen van mint az alsó képen amit feltettél!!
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Ha megteszi.![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Szép munka megérte a bíbelődést!
Most kellene egy olyan kis kalapemelős figura, de csak ilyen van:
Válasz #12143. hozzászólásra
én most vettem 1 ilyet amivel dolgozol azt hidraulika csuklya?
Válasz #12143. hozzászólásra
Azzal már kényelmesebb a meló, de ahhoz már elég príma magágy kell nem?? Biztos nincs olyan csoroszlyanyomása mint a Lajtának.
Válasz #12144. hozzászólásra
De gyere el, egy évben 1x belefér. Én is tavaly voltam először. Tizenezezerből megvolt kaja szállás minden. Ja meg az üzemanyag, de hát belefér 1x. És jó megismerkedni személyesen után már itt is egészen másképp társalog az ember.
Azon már ne múljon. Becsomagolom.
Válasz #12140. hozzászólásra
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
![smile sneaky](/oldforum/images/smiles/sneaky.gif)
Nekünk csak 1 1/2 lajtánk van, kicsi paraszt, kicsi vetőgép, elfér mindehol, napi teljesítmény így is 10-12 heki 2 nap alatt végzünk simán
Válasz #12139. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Hát a fórum tali nekem mesze van, + egyedül is lennék erről a környékről volt már gondolatom rá de nem ígérem, viszont a posta visszafele is "csomagot" hoz tőled..............
Dekára beállítható a kivetett magmennyiség, művelőnyom, precíz mélységtartás, egyenletes kelés utána, központi magtartály. Nagyon jó dolgozni vele (főleg a lajta után) 2 perc alatt összecsukható 3m-re. Központi magtartály, rakodógéppel lehet tankolni, belefér 3-4 heki egyszerre.
Én egyedül csinálok minden. Húztam árkon bokron keresztül át nem szereltem semmiért se. 1x szólt a rendőr a falu közepén hogy kicsit széles vagyok.
De amúgy már harmadik éve nem ezzel vetek. Van egy nagygazda mentorom aki a szárnyai alá vett és kölcsönadja a pneumatikus, összecsukható, 4,5m széles accolrd dl-jét. Na az márkomolyabb vetőgép.
Válasz #12134. hozzászólásra
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Ez is átment "direktvetőbe" részben azért is lett így kibelezve.
Tavasszal öcsém bevetette a Vésztői utat árpával mire észrevette, jött a szövetkezet a gyűrűssel meg is lett hengerezve. Egész szépen kikelt.
Itt úgy van, hogy ha valahova nehéz eljutni, vagy nem lehet akkor másik út, ha hosszabb is
Persze egy főúton nem lehetne vele menni úgy![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Felénk vannak lajták, de én még átszerelve egyet sem láttam
Jövőre lehet lecseréljük egy IH-ra, azzal elvileg gyorsabb az átszerelgetés.
Nem unjátok még az átszerelést?? Nekünk van olyan nap, hogy 3x is át kell szerelni a sok 4-5 hektáros tábla miatt. Amíg átszerelek, addig elvetnék egy hektárt, de a nagyobb baj az, hogy 3 ember kell hozzá
Válasz #12136. hozzászólásra
Emilcímre elküldtem a poctacímemet.
előre is köszönöm!
Ha összefutunk fórumtalálkozón vagy valahol akkor elvan téve a nevedre egy üveg pálinka!
Válasz #12134. hozzászólásra
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Pontosan, űgyessssssss, annyi különbséggel hogy a nortonszekrény behajtó kerekének kapcsoló villáját meghosszabbítottam és azzal lehet ki-be kapcsolni, mert a miénk még keréken gurul, hátránya hogy faros kell(ek) rá
Válasz #12133. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20121102202511_HPIM1354.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20121102202637_HPIM1358.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20121102202755_Kep(79).jpg)
Nekem is ilyen van csak már át lett szerelve egy superre. Nagyobb magtartály , hidraulikus kiemelés és csak a lánckerekeket lehet cserélgetni. Ezt a gépet 50e ft ért vettem haverral felesbe. Azért kértek annyit értem mert volt rajta két jó gumi. Aztán egy hónap bíbelődés és ez lett belőle.
Válasz #12132. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
Legalább ne baxd az idegeimet!!!!!!
Feladom, ha elmegy de sztem ez már csomag lesz, fizeted ám a lófaxt, 1ccer küldtél nekem 1 cd-t 106-os szerelési utasításával megvan a boríték, ha nem költöztél el, akkor gondolom oda mehet. Kb. dec. felé oda jutok hogy néhány dolgot szétszedjek rajta, kalász visszahordó csiga, stb...... (télidőben délutánonként melóhelyen forgácsoló műhelyben sok minden megoldható)na addigra gondolom benyomod, addig nekem nem kell. Jövő hét elején (nem ígérem hogy azonnal hétfőn) feladom
Válasz #12133. hozzászólásra
Multkor láttam egy nagyon jól átalakított lajtát! Kerekek ledobva róla, és mögérakva egy széles tömörítőhenger, nem kell utána gyűrűshengerezni! Azon gurult, onnan kapta a meghajtást is ugye! Mondjuk az elé már elég nagy gép kell ami megemeli, egy szép kis Mf húzta ![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Felénk is van még itt baranyában! Nekünk is van, bár a kevés terület miatt már nem akarjuk kihúzni, elvetegetünk a kis függesztett, 2,7m-es vetőgéppel
Válasz #12125. hozzászólásra
EGY az egyben össze hegesztette a körmös kapcsolót igy mindig hajtott igy lett DIREKT- vetö![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
De soha többé nem lett ablakos a vetésünk!!!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
A miénkböl meg FATEROM DIREKT vetöt csinált gy sietös nap regelén..