Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak632 FtEUR403.88 FtUSD387.45 FtCHF426.08 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
hát ha jött volna megrakva egy Ural 9köbméterrel akkor aztmondom, hogy a 6497-el együtt kiszedték volna! Maga biztos,hogy nem. 4traktorral éppenhogy csak sikerűlt nagyon sokadszorra. Jó az úgy megpakolva egy monstrum, aztán 6kerék sutul alatta, erő is akad, node diffizár nincsen, ittmeg nagyon kellett, partnak felfelé húztak a gépek ódalgott is kicsit.
Az Uralnak meg akkor van vége, ha nem vízszintben megy, mert akkor ledifferál és nyema...
Lehet bekéne szerezni egy jóképű 130-as dojzert!
Na az már igen!!!! főleg ilyen talajokon a nagy lánctalp az tud fogni. Van egyik rokonnak, dehát rendre ledobja a papucsokat elvan kopva a lelke is, egyébként egy pár új csillagkerék-lánctalp után ollyan lenne akar a máj. csak ha az elsüllyed akkormeg...
Akkorme járt már így dojzer itt régen. Dt80-as, ganajat túrt kint a lilomcsehiben. Egyszer elakadt, nemtudták kiszedni semmivel sem aztán évekig ott volt, ami mozdítható volt leszedték róla, majd egyszer annyi lett mondva, hogy ha kitudjátok venni vihetitek vasárban... akkoriban semmitsem ért a vas, de legalább nem ékeskedik azóta is ott a tábla közepén
de heccikém azért jó buli volt így a végére!
elején lelkes voltam, nemlátszott semmi, minden keménynem tűnt majd kihúzza a 6495-ös....ja aztán amikorkettő már csak vakarózott akkor kezdtem lelombozódni....
j azt nem is írtam,hogy közben Józsi a naygépemmel nembírt nyughatni amíg várni kellett és egymaga próbálta még így meg úgy... Vazzeg a farán a vonórudat leszakította a kombájnról,pedig ránatás egyszer sem volt!!! egyszerűen az acél kettészakadt, de nem a heggesztésnél hanem a vastag profil közepénél...
kuuuuva jót heggesztettek annakidején dánban a lakatos bacsok
vasárnap legjobb lesz ha csak ezekután otthon fogod vakargatni a .....
én is jobban jártam volna ha vakargatom máma.......
csak nem engedhetem meg ..... háháháhá
még 1 vonólap is benyekkent ZWACKkkk Unikummm lett neki.......
aztán a sűllyedésekről inkább ne is.....
meg a traktorösszeb........... -ról szintén ne is tegyünk említést..............
a vasárnapok ilyenek hiába no
7köznapok se különbek útyhottyyyyy tök mind1....
ezt én hamarabb megkérdeztem volna ha hamarabb kérdezhettem volna
van ezekbe a hegyibacsókba vlm. őrület mi?
m1 neki a hegynek a kombal.......
csakúgy passzióból........
vasárnap....
első kerülés velük , itt ez a "kis" pocsolya átmenjek vagy ne menjek , egye fene lássuk mit tudnak az új ukrán cipők .... hát ennyi röviden , de lazán kitudtuk húzni 10 perc alatt
hát igen, itt látszott,hogy vizes, nálam még a próbakapatás is azt mutatta,hogy "mehetsz paraszt..."
víznek nyoma sem votl sem sárnak. aztán egykét kísérlet után elkezdett látszani,hogy mi a szösz. Ez volt a 22-es csapdája
Szóval ittis a kombájnos(én) hibája volt mert mi a ráknak kell még vasárnap délután ilyen kis parcellákért kimenni ami nem is saját ugye... de mentségére szóljon,hogy nem vaktában vágott bele, hanem óvatosan figyelgetve visszatolatva....hát hiába.
de nekem nem csak a gumi magasságáig süppedt le, hanem tengely felé
azért a dom tetején van eg kicsi no!
(csak nem figyelsz a részletekre dzsondéééér)
telefonon mondta a gazdaság főnöke,hogy a juhhodályok után enjek fel a dombon... hát megpróbáltam. A vicc az, hogy előtte ott alul az aljban vagy 5métert lassan bemásztam majd vissza. A talajon a gumiköröm nyomai kb 2centit süppedtek be. Gondoltam ez kemény. Aztán utána egy méterrel meg egy szempillantás alatt megfeneklett emberesen. Egyébként végülis földúton volt mindez, hát Feco barátunk nemtudom mit szólna, a múltkor két pocsolyát baxogatott a videón, ittmeg amikor a 4 gép nemtudott először mit kezdeni 4-5-6 nekifutásra sem, akkor kicsit már kezdtem énis baxogatni a terepet gondolatban...
Az biztos,hogyha aszfalt út lesz sem fogok kimenni arra a buzzancs táblára annak a főnöknek levágni azt a félhektárt aminek indúltam a nagyüzemi után
én is toltam most kétnap a volt bábolnai államigazdaságnak kukoricát besegítésképpen, aztán a besegítésből vezérkombájn lett. 208-as Megával most tudtam igazán összemérni a két gépet, de kiarattam a fogásokból!!! amikor az már bevolt terhelve és kinyitott rostákkal is szórta a kukorica szemeket nekem akkor még morogni sem nagyon, pedig a rostáimat jobban le is zártam, így nagyon tisztán dolgozott és egy szemet sem szórt mint amaz.
Sokkaltöbb hektárt letudtam vágni egész nap, viszont egykét saras domboldalon akisebb töme illetve az elsőtengelyen lévő motorblokk súlya végett jobban felkúszott ittott ezt aláírom, viszont ezeken meg lefelé esegetett orra amikor egy keresztvízmosás előtt megkellett lassúlni majdnem állóra.
Ma meg úgy elsüllydtem a ferga kombájnnal, hogy kegyetlenre sikerűlt. délután 1-től fél6-ig gyilkoltuk egyfolytában. kezdődött rábával, de nagyon off volt,nemtudott nagyot húzni a nedveskés füvön partnak felfelé, aztán le is defektelt...
akor jött a szomszédok 6495-öse, közben a nekem a 6497-es gép, ketten húzigálták, de nem jött ki. Aztán még az 5455 majd előre a turbós mtz-nk. Így csatárlácban jobbra balra cakkozva húzgálva soksok próálkozás után kitudtuk szedni, de majdnem kevés lett a 4 gép sorbaállítva. A kombájn annyira elsüllyedt,hogy a vágóasztal is 30-40centire belehúzódott a föld alá, az egész híd váltó gép hasa minden talajfelszín alá került,kemény volt a sztori. Hosszú harckocsi kötelekkel csapokat láncokat szaggatva 4,5óra alatt kijött azért. A szép füves környezetből 20méter sugarú körben csernobili állapotok maradtak, méteres nyomok a nagytraktorok is úgy leásták magukat,hogy alig tudtak kijönni saját nyomukból... aztán még toldtuk a kötelet és a keményebb részen voltak a traktorok, csak már közben lejött az eső illetve síma füves partnak felfelé voltak a traktorok. Ezért is kellett sokszor átállogatni, de hálIstennek kijött a gép centiről centire.
Az tette fel a pontot az i-re, amikor bepattogott az 5455-ös gép, tükörben láttam, és ilyenkor 1-1-1-1centiket a kombájn is mozdúlt hátra a rúgások pillanatában. No ezután a mi nagytraktorunk is kihányta a gumiközűl a saras földet és elkezdte hajingálni a hantokat a gumi, kicsit láttam be is kormolt, ráadta az erőt no ekkor úgy kirepűlt a gép hirtelen mint az állat. Letudott ásni mélyebbre fogósabbra, aztán a kraft megvolt a motor hajtott mint az örök és kiszedtek. A tükörből rendesen meglátam ezeket az apró lépéseket.
Mi ebből a tanulság? nemkell ilyen helyekre közel sem menni illetve, hogy saras füves parton rábával ne húzzunk, ügyesebbek a nehézuniverzális traktorok difizárakkal miegymással...
úgyhogy megvolt most is a vasárnap délutáni program. Ja még utána este a hegyen kint cimboámnak lerobbant a terepjárója, navarával hazahúztam levezetésképpen
Ohhh jeeee, ismerős, így már én is jártam búzában, de nekem szaga is volt, mert a racsni úgy döntött hogy nem hajlandó racsnizni.El ücsörögtünk a föld közepén mire kiszedegettük belőle.
Én ma úgy elhagytam az ujjas láncot az asztalról, hogy észre sem vettem csak 10-20 méter után.
Különben végeztünk az eladásra szánt kukoricával, még egy kicsi maradt következő hétvégére az már jön haza.
Le kopogjam tisztességesen viselkedett az 514-es. Az asztalban kellett két patentszemet cserélni, meg egy cséplőszíj feszítő csapágy ment ki.
Habár már hallatszik a következő baja, de azt majd gabona szezon előtt, most már talajmunka és vetés ahogy a csövön kifér.
Én láttam ezt a parcellát amikor Pulsarozták és a hatását is, de valószinü hogy nagyon fertőzött a parcella és a sok eső miatt újra kelt benne .
Amúgy olasz szerbtövis ( xanthium italicum) , de itt csak sündisznónak vagy sünkutyának hivják
30433 hozzászólás
pár kép, nem a legjobbak![smile bored](/oldforum/images/smiles/bored.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101025205912_20101025738.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101025205707_20101025736.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101025205814_20101025737.jpg)
Válasz #6681. hozzászólásra
Biztos nem haragszik meg,ha segítek, 1177.
Válasz #6669. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Ez 1188as JD??
Válasz #6676. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
hát ha jött volna megrakva egy Ural 9köbméterrel akkor aztmondom, hogy a 6497-el együtt kiszedték volna! Maga biztos,hogy nem. 4traktorral éppenhogy csak sikerűlt nagyon sokadszorra. Jó az úgy megpakolva egy monstrum, aztán 6kerék sutul alatta, erő is akad, node diffizár nincsen, ittmeg nagyon kellett, partnak felfelé húztak a gépek ódalgott is kicsit.
Az Uralnak meg akkor van vége, ha nem vízszintben megy, mert akkor ledifferál és nyema...
Lehet bekéne szerezni egy jóképű 130-as dojzert!
Na az már igen!!!! főleg ilyen talajokon a nagy lánctalp az tud fogni. Van egyik rokonnak, dehát rendre ledobja a papucsokat elvan kopva a lelke is, egyébként egy pár új csillagkerék-lánctalp után ollyan lenne akar a máj. csak ha az elsüllyed akkormeg...
Akkorme járt már így dojzer itt régen. Dt80-as, ganajat túrt kint a lilomcsehiben. Egyszer elakadt, nemtudták kiszedni semmivel sem aztán évekig ott volt, ami mozdítható volt leszedték róla, majd egyszer annyi lett mondva, hogy ha kitudjátok venni vihetitek vasárban... akkoriban semmitsem ért a vas, de legalább nem ékeskedik azóta is ott a tábla közepén
de heccikém azért jó buli volt így a végére!
elején lelkes voltam, nemlátszott semmi, minden keménynem tűnt majd kihúzza a 6495-ös....ja aztán amikorkettő már csak vakarózott akkor kezdtem lelombozódni....
j azt nem is írtam,hogy közben Józsi a naygépemmel nembírt nyughatni amíg várni kellett és egymaga próbálta még így meg úgy... Vazzeg a farán a vonórudat leszakította a kombájnról,pedig ránatás egyszer sem volt!!! egyszerűen az acél kettészakadt, de nem a heggesztésnél hanem a vastag profil közepénél...
kuuuuva jót heggesztettek annakidején dánban a lakatos bacsok
Válasz #6665. hozzászólásra
![smile ohmy](/oldforum/images/smiles/ohmy.gif)
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
vasárnap legjobb lesz ha csak ezekután otthon fogod vakargatni a .....
én is jobban jártam volna ha vakargatom máma.......
csak nem engedhetem meg ..... háháháhá
még 1 vonólap is benyekkent ZWACKkkk Unikummm lett neki.......
aztán a sűllyedésekről inkább ne is.....
meg a traktorösszeb........... -ról szintén ne is tegyünk említést..............
a vasárnapok ilyenek hiába no
7köznapok se különbek útyhottyyyyy tök mind1....
Válasz #6674. hozzászólásra
nincs újról kép?
ára mennyi?
öreggel mi vót?
berevültek?
Válasz #6668. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
ezt én hamarabb megkérdeztem volna ha hamarabb kérdezhettem volna
van ezekbe a hegyibacsókba vlm. őrület mi?
m1 neki a hegynek a kombal.......
csakúgy passzióból........
vasárnap....
Válasz #6673. hozzászólásra
(nevetni)
miért ne szóltál mentem volana
Legközelebb szólsz egy URAL jön és kikap egy kettőre!
fogadjunk a zsebesé volt!
Válasz #6674. hozzászólásra
Ma telefonált egy koma van egy hektár ,de belehet menni , mondom jöjjön el vigyen ki majd megnézem, állítólag még traktorral sem járható.
Válasz #6672. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
kapott a gép 2 új gumit ....
első kerülés velük , itt ez a "kis" pocsolya átmenjek vagy ne menjek , egye fene lássuk mit tudnak az új ukrán cipők .... hát ennyi röviden , de lazán kitudtuk húzni 10 perc alatt
![smile innocent](/oldforum/images/smiles/innocent.gif)
hát igen, itt látszott,hogy vizes, nálam még a próbakapatás is azt mutatta,hogy "mehetsz paraszt..."
víznek nyoma sem votl sem sárnak. aztán egykét kísérlet után elkezdett látszani,hogy mi a szösz. Ez volt a 22-es csapdája
Szóval ittis a kombájnos(én) hibája volt mert mi a ráknak kell még vasárnap délután ilyen kis parcellákért kimenni ami nem is saját ugye... de mentségére szóljon,hogy nem vaktában vágott bele, hanem óvatosan figyelgetve visszatolatva....hát hiába.
de nekem nem csak a gumi magasságáig süppedt le, hanem tengely felé
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Szóval Te voltál a kombájnos? Hát ezt látni kellett volna , vagy vízen járó a gép?
helló! na jól megáztunk ma!
azért a dom tetején van eg kicsi no!
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
(csak nem figyelsz a részletekre dzsondéééér)
telefonon mondta a gazdaság főnöke,hogy a juhhodályok után enjek fel a dombon... hát megpróbáltam. A vicc az, hogy előtte ott alul az aljban vagy 5métert lassan bemásztam majd vissza. A talajon a gumiköröm nyomai kb 2centit süppedtek be. Gondoltam ez kemény. Aztán utána egy méterrel meg egy szempillantás alatt megfeneklett emberesen. Egyébként végülis földúton volt mindez, hát Feco barátunk nemtudom mit szólna, a múltkor két pocsolyát baxogatott a videón, ittmeg amikor a 4 gép nemtudott először mit kezdeni 4-5-6 nekifutásra sem, akkor kicsit már kezdtem énis baxogatni a terepet gondolatban...
Az biztos,hogyha aszfalt út lesz sem fogok kimenni arra a buzzancs táblára annak a főnöknek levágni azt a félhektárt aminek indúltam a nagyüzemi után
Válasz #6668. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101024211354_KUK_2010_029.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101024211336_KUK_2010_028.jpg)
itt is volt elakadás , szigorúan a kombájnos hibájából,de mentségére szolgáljon, hogy legalább a kukorica földön történt
Válasz #6667. hozzászólásra
Mit kerestél ott ?
Kukoricának még nyomát se látni
van pár telefonos fotyó![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101024205626_Image(514).jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101024205729_Image(515).jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101024205831_Image(518).jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101024205921_Image(519).jpg)
Válasz #6665. hozzászólásra
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Figyi!
Ha fel is vetted volna - megért volna 1 misét!
én is toltam most kétnap a volt bábolnai államigazdaságnak kukoricát besegítésképpen, aztán a besegítésből vezérkombájn lett. 208-as Megával most tudtam igazán összemérni a két gépet, de kiarattam a fogásokból!!! amikor az már bevolt terhelve és kinyitott rostákkal is szórta a kukorica szemeket nekem akkor még morogni sem nagyon, pedig a rostáimat jobban le is zártam, így nagyon tisztán dolgozott és egy szemet sem szórt mint amaz.
illetve, hogy saras füves parton rábával ne húzzunk, ügyesebbek a nehézuniverzális traktorok difizárakkal miegymással...
Sokkaltöbb hektárt letudtam vágni egész nap, viszont egykét saras domboldalon akisebb töme illetve az elsőtengelyen lévő motorblokk súlya végett jobban felkúszott ittott ezt aláírom, viszont ezeken meg lefelé esegetett orra amikor egy keresztvízmosás előtt megkellett lassúlni majdnem állóra.
Ma meg úgy elsüllydtem a ferga kombájnnal, hogy kegyetlenre sikerűlt. délután 1-től fél6-ig gyilkoltuk egyfolytában. kezdődött rábával, de nagyon off volt,nemtudott nagyot húzni a nedveskés füvön partnak felfelé, aztán le is defektelt...
akor jött a szomszédok 6495-öse, közben a nekem a 6497-es gép, ketten húzigálták, de nem jött ki. Aztán még az 5455 majd előre a turbós mtz-nk. Így csatárlácban jobbra balra cakkozva húzgálva soksok próálkozás után kitudtuk szedni, de majdnem kevés lett a 4 gép sorbaállítva. A kombájn annyira elsüllyedt,hogy a vágóasztal is 30-40centire belehúzódott a föld alá, az egész híd váltó gép hasa minden talajfelszín alá került,kemény volt a sztori. Hosszú harckocsi kötelekkel csapokat láncokat szaggatva 4,5óra alatt kijött azért. A szép füves környezetből 20méter sugarú körben csernobili állapotok maradtak, méteres nyomok a nagytraktorok is úgy leásták magukat,hogy alig tudtak kijönni saját nyomukból... aztán még toldtuk a kötelet és a keményebb részen voltak a traktorok, csak már közben lejött az eső illetve síma füves partnak felfelé voltak a traktorok. Ezért is kellett sokszor átállogatni, de hálIstennek kijött a gép centiről centire.
Az tette fel a pontot az i-re, amikor bepattogott az 5455-ös gép, tükörben láttam, és ilyenkor 1-1-1-1centiket a kombájn is mozdúlt hátra a rúgások pillanatában. No ezután a mi nagytraktorunk is kihányta a gumiközűl a saras földet és elkezdte hajingálni a hantokat a gumi, kicsit láttam be is kormolt, ráadta az erőt no ekkor úgy kirepűlt a gép hirtelen mint az állat. Letudott ásni mélyebbre fogósabbra, aztán a kraft megvolt a motor hajtott mint az örök és kiszedtek. A tükörből rendesen meglátam ezeket az apró lépéseket.
Mi ebből a tanulság? nemkell ilyen helyekre közel sem menni
úgyhogy megvolt most is a vasárnap délutáni program. Ja még utána este a hegyen kint cimboámnak lerobbant a terepjárója, navarával hazahúztam levezetésképpen
Válasz #6663. hozzászólásra
Jaja, valami hasonló, mint a dobfordulat mérő. Amióta így jártam, minden indításnál egy alapos körbeszaglászással kezdek
Válasz #6662. hozzászólásra
Valami fordulatérzékelőt,vagy mérőt kéne rábarkácsolni.Valamit kitalálok mert ez nagy cumi volt.
Válasz #6661. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
Ohhh jeeee, ismerős, így már én is jártam búzában, de nekem szaga is volt, mert a racsni úgy döntött hogy nem hajlandó racsnizni.El ücsörögtünk a föld közepén mire kiszedegettük belőle.
Én ma úgy elhagytam az ujjas láncot az asztalról, hogy észre sem vettem csak 10-20 méter után.
Különben végeztünk az eladásra szánt kukoricával, még egy kicsi maradt következő hétvégére az már jön haza.
Le kopogjam tisztességesen viselkedett az 514-es. Az asztalban kellett két patentszemet cserélni, meg egy cséplőszíj feszítő csapágy ment ki.
Habár már hallatszik a következő baja, de azt majd gabona szezon előtt, most már talajmunka és vetés ahogy a csövön kifér.
Nem hallottam meg,hogy beracsnizott a magfelhordó![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101024175038_014.jpg)
Teljesen telelett kukoricával a szelelő,a vantilátor ékszíj csúszott meg,azt vettem észre.
Válasz #6659. hozzászólásra
Nálam a pulsar eltakarította, csak itt-ott volt belőle egy kettő, talán túl korán pulsaroztak?
Válasz #6656. hozzászólásra
Én láttam ezt a parcellát amikor Pulsarozták és a hatását is, de valószinü hogy nagyon fertőzött a parcella és a sok eső miatt újra kelt benne .
Amúgy olasz szerbtövis ( xanthium italicum) , de itt csak sündisznónak vagy sünkutyának hivják
Válasz #6651. hozzászólásra
Mi csak csicskarának hívjuk.
Pohánkának nézem.
Egy darabig küzdeni kell vele, mire írmagja sem marad.Vízállásos volt? vagy csak le sz.... a gazdája?
Válasz #6654. hozzászólásra
X strumarium
Válasz #6653. hozzászólásra
jójó
azé kérdem h. spéééci ééééé?
mennyire spéci tanyasi alfaj lehet h. így agresszívkodik ottan?
Válasz #6652. hozzászólásra
pont Tőled nem váram Heccikém, hogy ne ismerd fel
( Xanthium)
mi ez vlm. spéci tanyasi gyom?
és ez mi lehet ????![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101020214357_kuk_2010_002.jpg)
ja és milyen sűrüséggel vetve ????
mármint a kúlturnövény
Válasz #6633. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Igen.
Válasz #6643. hozzászólásra
amúgy nem én csináltam hanem a pótkocsi kereke![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101020164609_Picture_146.jpg)
sokat kell gyakorolni
Válasz #6647. hozzászólásra
Ráadásul megint szemetel!!!![smile angry](/oldforum/images/smiles/angry.gif)
Még órán leszel én meg neki fogok a legszebb paraszti munkának "delelés".
Válasz #6646. hozzászólásra
Eddig órán voltam, 13:15-től van megint
Válasz #6644. hozzászólásra
Jut eszembe, jól vetted fel a tantárgyakat ha megint nincs órád!!!!
Válasz #6644. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Vigyázatok egymásra, nagyon aranyos, mert nektek jövőtök, nekünk, múltunk van.
Válasz #6642. hozzászólásra
![smile innocent](/oldforum/images/smiles/innocent.gif)
Nah jó hűséget fogadtam nem vakságot, de leginkább ebbe az irányba nézek EZAZ
Válasz #6610. hozzászólásra
Ezeket hogy bírtad geometrialiag ilyen szabályosan megcsinálni?
Válasz #6636. hozzászólásra
Itt az újság.EZAZ
Válasz #6640. hozzászólásra
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
Mind kettővel ugyanabba az irányba
Válasz #6639. hozzászólásra
![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
az egyik szemeddel
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
![smile love](/oldforum/images/smiles/love.gif)
Én csak egy felé kacsintgatok
Válasz #6635. hozzászólásra
sajnos ahogy mondod
A gyors gépelés ,a t kimaradt HARTMY!!!!BOCS!!!
Harmy! A mai Dél világban is van egy N-körösi leány, nehogy arra is kacsingass!![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz #6634. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
A szárító áll, munka elvégezve, Te meg meg net függő vagy velem együtt.
Válasz #6633. hozzászólásra
nagyon úgy néz ki, hogy az