Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak632 FtEUR403.88 FtUSD387.45 FtCHF426.08 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
na legyél szíves kutass nekem helyet címet hová menjek kb ilyesmiért!
Kosice, Roznava egyarát közel vannak, dehát ezek nagy faluk, kéne valami cím... Rozsnyón van axiál is ha jól láttam, lehet ők is tudnának netán???
ha másnem kovácsolok magamnak párat oszt jónapot...
loptam a tanyáról tudod
de ha már kint is ih vasakat patkoltak rájuk akkor mire számítsak???
egyébként meg kuuva messzi van cseszkó, nemtehetek róla
Czanyik! sosem hallottam ilyen ekékről, de kajak kis szerkezet! olly váza van, vaskos gerendelye(ami bővíthető tovább!!!!) illetve vonórész meg minden, hogy sosem fogjuk szétszaggatni szerintem. Fain nyírócsavaros, nem az ekefej szakad le mint a Sokorón...
Be lesz vetve idén érzemmmm!
csak legyen rá új vas!
ne foss
Adorex majd mond tuti helyeket
vagy lyagripapa
mellesleg meg mindenki beszéli SZERINTEM a magort kint
nem esz a tót bacsóhúst... csak jól láthatóan lobogtasd az E Ú -t és kiabáld h. privát 330.....
szerezz be és kimegyek érte!
átutalok előre a pííízt, csak én kint nem boldogulok el nélküled...
de tudom... a múltkor is kibújtál a segítség alól, pedig akkor mozdúlnod sem kellett volna semerre...
ilyen vagy te ez vagy Te te nagyon te
Gründy! gondoltam
de itt miért nem tapad???
érdekes. Felénk ha ennyire besüllyed valami a gépeken kitelik a gumi slick lesz belőle és semmitsem fog... szét gyúrsz mindent aztán húzhatod kifele...
ja igen! szerványoltam egy igenkomoly Privát 330 (adattáblán Pl3-101 szerepel 1991-es évjáratú) háromfejes ágyakét. Középmély szántó fejekkel aranyos kétcsavaros vasak kellenének rá, IH-vasak vannak rámaszekolva. Még a kistraktor is menni fog ha kell váltóban szántani, csak legyen rá lehetőségünk!!!
A lényeg, hogy vas kellene ehhez az ekéhez, a környéken nem leltem sehol hirtelen, aztán nemkéne az IH vasakkal elrontani az egész lényegét...
30centis fogásszélesség fejenként, 20-25centire húzva igen jó lesz a 80lovas gép után.
Ja ma kiszámoltam az 5455-re a fogyasztást. A múltkori legjobb táblánk után ez bár mellette van, sokkal nehezebb szántónak bizonyúlt. Nagygéppel nemvettem észre tavalyelőtt, tavaly meg nem én szántottam hanem egyik emberem ezt.
Nohát hektáronként 26 literből kapartam el 22-25centi közötti mélységben a táblát, B125 3fejjel 120centi összes munkaszélességre széthúzva a fejeket.
Ez nem lenne rossz ha nem a jobb fődek közé tartozna, nemtudom mi lesz a betyárokon...
Még szerencse,hogy most a keménydiók elég nagy részébe búza-repce ment, így talán ennyivel lehetne könyebb az őszi meló majd ezekután, csak az esső ne essen és ne fagyjon el még sokáig
Claasfan! nyugi! itt még elsem lettek szórva a búzák rendesen, hol van még a kukorica!?...
bár elég ügyesek voltunk(szóróval) gyorsan elszórtuk az anyagot bedolgoztuk, aztán most sikerült volna már kéthét jóidő után megszikkadnia egy kicsit egyik táblának, csináltunk tök jó magágyat,ebbe már vetőgéppel szerettem volna a zelsőfokot holnap belehúzni, megfelelt a fődje!!!
erre ma esik. Én szántottam az 5455-el, alig tudtam befejezni a végén már nagyon takony volt a meló, éppen egy vízfoltra jutott a záróbarázda, hát karistoltak a kerekei de legalább béfejeztem a táblát, már a második van kiszántva(összesen kemény8hektár)
Szóval az elmaradások azok megvannak, bár nem is panaszkodom, mert az is áldás most,hogy a nagyrészét elkapartuk búzánknak, a kukorica majd lesz valahogyan.
Azért jólenne most talajtművelni még, hajtok egy ilyen rirrerlazítót vogel gaspardo...-t demózni, ha tényleg bevállna itt is marad-na, csak kapnék valahonnan egyet tesztre, dehát úgynézki a kite-nek sincsen, ma kaptam telefont
nembaj akkor nem veszünk ha nemtudjuk kipróbálni vagy kétnapig az összes féle fődben.
Igen nem figyelte én hol mentem ,mert a vetésen belül volt egy kemény nyom a széle meg ..! Jobblett volna ha a kemény nyomba marad, de ilyenből tanul..!
Válasz #6596. hozzászólásra
Hát nem, ahogy jöttem hazafelé egyre jobban esett. Ráadásul reggel ki megyek a kis zetorommal lemérni , leadni, azután pihi.
Sima 3 fejes váltva forgató, 45-ös , a fajtáját nem néztem volt elég bajom,a trakis haverja,de ketten meg sem mozdították. A rábával is sokat kínlódtunk.Sorrend Rába ,Zetor, Jd.
Az axiálos fiúknál nem nagyon lehet alkudni, amiből engednek azt meg kell fontolni hogy érdemes e megvenni:) Mi vettünk egy kuki adaptert nem kevésért, még egy zúzó kés készletet sem kaptunk hozzá pedig asszem 80+fa lett volna...
30433 hozzászólás
Válasz #6632. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Egy kérdés, ez fóliás gomba termesztés?
Ma reggeli "életképek".![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101020092554_Kep_409.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101020092815_Kep_408.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101020092931_Kep_407.jpg)
Válasz #6611. hozzászólásra
Itt biztos kapsz hozzá.
http://www.prillinger.hu/
Válasz #6624. hozzászólásra
alul van a privat
2 luk
http://www.oblibene.org/userdata/shopimg/opall-agri/file/katalog_nd_jednotlive_listy/10-ross-phx-privat.pdf
Válasz #6626. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Hihi. Jól megtanultad.
Cirill betűkhöz meg külön billentyűzet kell, de legalábbis valami külön progi, ha nem tévedek...
..de az is lehet, hogy de.
Válasz #6626. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
a Z az a 3-as ha nemtudnád
Kama3
Válasz #6625. hozzászólásra
Kak tyib ja zavut? minyá zavut Sandor Czanik.De már nem emlékszem a cirill betükre.
Válasz #6623. hozzászólásra
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
![smile love](/oldforum/images/smiles/love.gif)
lenni ippszííílon nékűl?
dobredobre
Czanik
neharaguggy, olyan jó ruszkisan Czanyik-nak jó ejteni
Válasz #6622. hozzászólásra
na legyél szíves kutass nekem helyet címet hová menjek kb ilyesmiért!
Kosice, Roznava egyarát közel vannak, dehát ezek nagy faluk, kéne valami cím... Rozsnyón van axiál is ha jól láttam, lehet ők is tudnának netán???
ha másnem kovácsolok magamnak párat oszt jónapot...
Válasz #6620. hozzászólásra
Csak y nélkül Czanik!
azé patkolnak mert faszariak voltak
aki akar tud szerezni még az akármire is rávalót......
ilyen van Diesel bátyádnak is forgósban
és nem szarakodik a 330ast 160as valtrával gyilkolja....
látod ha figyeltél volna .......
témáztuk vele.....
Válasz #6619. hozzászólásra
loptam a tanyáról tudod
de ha már kint is ih vasakat patkoltak rájuk akkor mire számítsak???
egyébként meg kuuva messzi van cseszkó, nemtehetek róla
Czanyik! sosem hallottam ilyen ekékről, de kajak kis szerkezet! olly váza van, vaskos gerendelye(ami bővíthető tovább!!!!) illetve vonórész meg minden, hogy sosem fogjuk szétszaggatni szerintem. Fain nyírócsavaros, nem az ekefej szakad le mint a Sokorón...
Be lesz vetve idén érzemmmm!
csak legyen rá új vas!
Válasz #6617. hozzászólásra
előbb írta h. ilyen ekét LOPOTT......
Válasz #6615. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
he?
ha mozdulni se kell meg semmit se akkor az ínyemre való!!!!
Válasz #6616. hozzászólásra
Megkérdezhetem mit jelent a privát 330?
Válasz #6615. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
csak jól láthatóan lobogtasd az E Ú -t és kiabáld h. privát 330.....![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
ne foss
Adorex majd mond tuti helyeket
vagy lyagripapa
mellesleg meg mindenki beszéli SZERINTEM a magort kint
nem esz a tót bacsóhúst...
Válasz #6614. hozzászólásra
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
szerezz be és kimegyek érte!
átutalok előre a pííízt, csak én kint nem boldogulok el nélküled...
de tudom... a múltkor is kibújtál a segítség alól, pedig akkor mozdúlnod sem kellett volna semerre...
ilyen vagy te ez vagy Te te nagyon te
Gründy! gondoltam
de itt miért nem tapad???
érdekes. Felénk ha ennyire besüllyed valami a gépeken kitelik a gumi slick lesz belőle és semmitsem fog... szét gyúrsz mindent aztán húzhatod kifele...
menj át tótba ott találsz rá
Válasz #6612. hozzászólásra
nagyon kötött fekete , olyan ami ráragad a kormánylemezre szántás közben
Válasz #6610. hozzászólásra
milyen főd ez? nem kenődik nem tapad csak süpped
ja igen! szerványoltam egy igenkomoly Privát 330 (adattáblán Pl3-101 szerepel 1991-es évjáratú) háromfejes ágyakét. Középmély szántó fejekkel aranyos kétcsavaros vasak kellenének rá, IH-vasak vannak rámaszekolva. Még a kistraktor is menni fog ha kell váltóban szántani, csak legyen rá lehetőségünk!!!
A lényeg, hogy vas kellene ehhez az ekéhez, a környéken nem leltem sehol hirtelen, aztán nemkéne az IH vasakkal elrontani az egész lényegét...
30centis fogásszélesség fejenként, 20-25centire húzva igen jó lesz a 80lovas gép után.
Ja ma kiszámoltam az 5455-re a fogyasztást. A múltkori legjobb táblánk után ez bár mellette van, sokkal nehezebb szántónak bizonyúlt. Nagygéppel nemvettem észre tavalyelőtt, tavaly meg nem én szántottam hanem egyik emberem ezt.
Nohát hektáronként 26 literből kapartam el 22-25centi közötti mélységben a táblát, B125 3fejjel 120centi összes munkaszélességre széthúzva a fejeket.
Ez nem lenne rossz ha nem a jobb fődek közé tartozna, nemtudom mi lesz a betyárokon...
Még szerencse,hogy most a keménydiók elég nagy részébe búza-repce ment, így talán ennyivel lehetne könyebb az őszi meló majd ezekután, csak az esső ne essen és ne fagyjon el még sokáig
Válasz #6608. hozzászólásra
Oh, személy szerint nekem már 3,2 hektár búzám el van vetve.
Claasfan! nyugi! itt még elsem lettek szórva a búzák rendesen, hol van még a kukorica!?...![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
de legalább béfejeztem a táblát, már a második van kiszántva(összesen kemény8hektár)![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
bár elég ügyesek voltunk(szóróval) gyorsan elszórtuk az anyagot bedolgoztuk, aztán most sikerült volna már kéthét jóidő után megszikkadnia egy kicsit egyik táblának, csináltunk tök jó magágyat,ebbe már vetőgéppel szerettem volna a zelsőfokot holnap belehúzni, megfelelt a fődje!!!
erre ma esik. Én szántottam az 5455-el, alig tudtam befejezni a végén már nagyon takony volt a meló, éppen egy vízfoltra jutott a záróbarázda, hát karistoltak a kerekei
Szóval az elmaradások azok megvannak, bár nem is panaszkodom, mert az is áldás most,hogy a nagyrészét elkapartuk búzánknak, a kukorica majd lesz valahogyan.
Azért jólenne most talajtművelni még, hajtok egy ilyen rirrerlazítót vogel gaspardo...-t demózni, ha tényleg bevállna itt is marad-na, csak kapnék valahonnan egyet tesztre, dehát úgynézki a kite-nek sincsen, ma kaptam telefont
nembaj akkor nem veszünk ha nemtudjuk kipróbálni vagy kétnapig az összes féle fődben.
Válasz #6606. hozzászólásra
Olyan régen voltam elakadva ,nem is emlékszek rá.
Bármi ami rossz történik, abból lehet tanulni, általában az még egyszer nem fordul elő.
Válasz #6605. hozzászólásra
Tanulunk belőle mi is,de mégis elcsábultunk az idén 2x is. Ugyan ez lett a vége.
Válasz #6603. hozzászólásra
Igen nem figyelte én hol mentem ,mert a vetésen belül volt egy kemény nyom a széle meg ..! Jobblett volna ha a kemény nyomba marad, de ilyenből tanul..!
Válasz #6600. hozzászólásra
Én meg a kukorica helyére szeretnék valamennyit, de a hét vége felé talán.
Válasz #6587. hozzászólásra
Tipikus hiba,megijed a koma az úton lévő sártól,és inkább a vetésen kikerülöm jelszóval megkeresi a borozda fenekét.
Válasz #6599. hozzászólásra
Ez igaz ,de az eke miatt nem tudtuk másképp.
Válasz #6592. hozzászólásra
Deutz Fahr 1322H 160le turbó, 5 láda.
Válasz #6598. hozzászólásra
Vetést kellene már befejezni nekünk ,még van 40 ha körül, azután jöhet a kuki betakarítás.
Válasz #6597. hozzászólásra
naná h. nem mozdították
eleve mikor lekapart a fort. már annak van gödre.........
eleve meg tolatva nem húzunk ez is szabály
Válasz #6596. hozzászólásra
Hát nem, ahogy jöttem hazafelé egyre jobban esett. Ráadásul reggel ki megyek a kis zetorommal lemérni , leadni, azután pihi.
Válasz #6594. hozzászólásra
![smile angry](/oldforum/images/smiles/angry.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Sima 3 fejes váltva forgató, 45-ös , a fajtáját nem néztem volt elég bajom,a trakis haverja,de ketten meg sem mozdították. A rábával is sokat kínlódtunk.Sorrend Rába ,Zetor, Jd.
Válasz #6595. hozzászólásra
Hát holnap sem kell kimenni a határba Sanyi Bá!!!!
Válasz #6588. hozzászólásra
Ahogy el néztem már alig van kukorica kint, délután elkezdett szitálni ,de vágta mindenki.
Válasz #6593. hozzászólásra
milyen ekéje van?
súlyok hol vannak?????
Így nem ment , hátul eke volt.![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz #6591. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Ő mi kis ferga? mármint a kombájn
Válasz #6589. hozzászólásra
Mondtam már hogy titok tartó vagyok., azért nem vagy a képen.
Válasz #6588. hozzászólásra
De hogy nem,csak délután szemerkélt, 4től meg esett, ezt az elakadást 7órára vettük ki.A zetor, Jd 6520, meg egy rába , +kézzel ki kellett ásni.
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
el ne mond nekik
mert legközelebb kiütöm a FGt a kezedből az ostorommal....
nállatok sose esik,itt mindig,talán a kukorica 5%-a van bennt
A mai aratás, kínlódás..!![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101019210157_PICT0586.JPG)
Hecci eláruljuk hogy Te voltál a zetorral?![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz #6584. hozzászólásra
Az axiálos fiúknál nem nagyon lehet alkudni, amiből engednek azt meg kell fontolni hogy érdemes e megvenni:) Mi vettünk egy kuki adaptert nem kevésért, még egy zúzó kés készletet sem kaptunk hozzá pedig asszem 80+fa lett volna...
Válasz #6584. hozzászólásra
Túl volt árazva,meg ott figyelt már az udvaron az új vaderstadler
Válasz #6583. hozzászólásra
2millka csokit lehetett belőle alkudni?