Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak632 FtEUR403.88 FtUSD387.45 FtCHF426.08 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szabolcs! ahogyan én ma vetettem az a betyár. de előre szólok,hogy muszály volt ígyis túl sok árpa zab ,marad tavaszra mert nemtudunk mindenhová most búzát rakni ahová mehetne sajnos...
nehéztárcsával felvágatott megkérgesedett 20x20x20centis kockás (már nem is röges) betonkemény hihetetlenűl rázós terepet rövidtárcsával egyengettem. Nem sokat javít, valamit apróz illetve a Terrapak henger rajta az naggyon zsírúl működik!
Hatalmas partos tábla, olly nyirok mint a veszedelem, a kockák külseje kérgesen beton, belül meg nyers. Itt ilyen talajok vannak sajnos...A szántás tepsinyi szalonnáit szétverni semmivelsem tudnánk, csak gyúródna, hameg megpirúl már vége is mert szikla kemény az egész.
A lényeg, hogy lekaristoltam, de lassú meló volt úgy rázott,hogy ígyis szerencsétlen gép csak bakogott zakkant folyamatosan összekoppant a kabinrúgója, az ülésben szó szerint mint a rodeóbikán úgy kelett űlnöm egész nap. Néha kinyitottam a hátsó ablakot de ollyan kemény fémes zörgések voltak egyfolytában, plusz a kövek recsegtek a tárcsa alatt meg eleve a betonkemény kockák, hogy rendesen szó szerint ilyesztő és félelmetes volt.
De most már 1111100000%-ban kijelenthetem,hogy a Vogel rövidtárcsa nem lógumi! Nem tudom jobban leírni, képzeljetek bele majd fog menni veres nyirok ami meglett gyúrva a tárcsával majd megkötött. Most mint a troszka, egy apró morzsája sincsen csakis minimum öklömnyi rögek... A tárcsán a kőbiztosító gumibakok folyamatosan daráltak mint a géppuska, csak úgy vibrált az egész tárcsa, de nem bánja kőkemény eszköz le a kalappal! Eddig is voltak keményebb részek de ez most már itt folyamatosan hihetetlen. A nehéz IH tárcsa semmitsem csinál az ilyen talajjal ezmeg sokat aprít rajta.
Megintcsak aztkell mondanom,hogy a rövidtárcsa az egyik legjobb beruházás!!! az idén majdnem semmitsem tudtunk volna vetni ha nincs, kimondottan a repcénél a finom magágyhoz volt óriási ütőkártya.
de hogy még most ágyon fekve is érzem az egésznapos rángatást ugrálást bakogást az betyár egy érzés. Tavasszal a legroszabb szántás vagy inkább dúrás a faxában sincsen a mostani állapotoknak. Egykét kicsi gazda fél-egyhektáros táblájukon tudtak jó talajt csiálni ittott, kiszántották régebben aztán verte sokáig az eső, majd a legutolsó után elmunkálták finomra legyűrűzték most ezek a talajok jók, de mi nagy volumenben ezt nemtudtuk megcsiálni, és sosem fogjuk tudni egységesen ha ilyen szűk az idő mindenre mint idén.
szóval csak a szóró és betárcsázni, nomeg a lényeg,hogy a dalbo henger megy a "vetőgépsor" után rögvest. majd megázik és jövőre rekordbúzánk lesz
Válasz #6564. hozzászólásra
Itt is van aki épp hogy lehordta a szalmát szept.-be és utána anyagtakarítás gyanánt nyomta direkttel a tritit.
Persze mindezt a nagy gazba.
Szabi látad már az idöjárás elöre jelzést?? Jobb ha belehuzunk.. A tél már itt kopogtat a nyakunkon... Felénk retentö sok növény kinn van még... Ma hallotam 26 os naprárol és hasonló kukoricárol is..
Szerintem ez nem azon múlik, hogy komolyan veszi-e az ember vagy sem. Itt is van minimum művelés:sekély szántás, (mert az ih-t nem lehet húzni) és bele vetés a szántásba rapiddal. Valahol faxa valahol meg olyan amilyen.....
Eben nagyon igazad van!!Látom még mindig komolyan veszed a termelést.. Felénk egyre töben elsodródnak a csökentet menetszám és az alibi iletve a tingli tangli müvelés felé.. És sajn van olyan is aki már pusztán ovatoságbol sem nagyon mer vetni mivel a rába már most is majd elakad a 8 kerekével a vetendö területen..
Szabi!!Tudod meik az egyik leg strapabiróbb vetögép??Nálunk már szinte csak ezt használják... Amazone mütrágyaszóró-+ Ih nehéztárcsa rábával És elöte utánna gyürüs henger!! Sajn ez van..
Hatalmas elöre lépés az tuti!! Sok szerencsét hozzá!! Egyet értek veled én tudom mitöl is kimél meg... Néhány éven keresztül raktuk kézel tele a ! méteres rapidot sietve mert a gép nem álhat csak ugy... A tulaj feszt hivogata a gépészt ha egyszer is azt monta volna hogy a mi hibánkbol áll talán még ott is hagyot volna mivel munka is volt neki meg persze hitel is... Akár milyen is volt az idö mi csak raktuk és raktuk...
nem! Én se tudok sielni de szánkázni jobban tudok mint te!
Felkértek tarcsak egy tanfolyamot szendrőbe 250 órás! Motorszerkezettani részt átvehetnéd mert nincs rá időm nem nagy vasziszdasz mert már én egyszer végigvcsináltam egy ilyet! A motorfűrész működését kellene megtanítani! Neked 1 óra alatt eltudnám magyarázni! azt amit nem tudsz! Jó lóvé és kár lenne kihagyni de nincs nekem ennyi időm!
reggel még pakoltam a motyókat amikor megnézte, aztán nem hívott, holnap rákérdezek mit dob árnak.
Fuvart ugye a szovjet állja, így azért nemlehet 11ezer, 10minimum lehet még feljebb is tudom alkudni, tudod ilyenkor nagyon lehet hatni rájuk a másik kereskedő sztorival... mondjuk tényleg mindig van másik kereskedő több is, lehet válogatni
MEssziről jól néz ki!
Csehi borsod megye északi részén van egy kis tanya a 27 es út mellett! Pont arra amerre mi túrjuk a földet!
Én minden búza alá szántok, de olyan kemény a föld hogy szakad törik hajlik minden! Még az én robosztus német ekém is! Nem volt időm megnézni de holnap már szeretnék hazamenni megnézni mi van vele! Sajnos csak telefonon van lehetőségem irányítani a gazdálkodást! Az a föld amit tavaj 20-22 l megszántottunk (napra volt benne) 35 l jött ki az idén!
Dobtam egy hátast mikor a kútállást bemondták!
Holnap megpróbálom fogasolni de lehet jobban járnék egy sor tárcsával előbb!
Szombaton szeretném elvetni a búza maradék részét! Már csak ez az egy tábla van 16 ha!
Szani? Mint mondtak a naprára mennyit ad érte szovjet?
Turbós MTZ 30centis fogással vagyis 90centit visz el a 3 fejével, ezen a 112lovason meg széthúztam 40centire 120-at visz. MTZ-n elég jól bírja hoszabb távon is ha nem túl kemény a talaj(nyáron nemkell vele szántani) ezen már problémásabb mert nemhőköl meg előtte. Neked már a 4fejes kellene! Nekem is a jobb talajokon 4fejjel vígan menne, csak utána meg vehetnénk le róla... de Ermike tapasztalata alapján jobban fogyaszt és sokkal haladósabb is a meló 4 buksival a gerendelyen
dehogyis. Szendrő egyik tanyáját nevezik csehinek. Vagy csehipuszta. De van Garadna is, meg dusnok is itt a környéken, illetve máshol is igaz Feribátyja???!!!!
Akkor biztos egy ekéről beszélünk mert ismerősek ezek a betegségei
Neked van rajta orr betét? mennyire van beállítva a fogás szélessége?
Mondjuk nálunk azt se szereti hogy a 125 lovas után van kötve de az mtz meg nem haladna úgy vele .
legjobb fődünk!!!! zsirováá!
nagyon örülök neki, idén jó munka ritkán volt, ma meg nagyon meggyőzött, kár, hogy párnap múlva lelombozódunk mint a marhaszarva...
azt a csúnya édescéges ótót meg minek lököd ide be, nemnézem semmibe mert ahol nem ment fel űberfaxa terreppguummmmivvvall ott a nissanok mind felmentek mezítláb!
plusz a nívea is
zúzta a napraforgó tarlókat, aztán minden mást amit nemtudtunk bevetni ,vagy elvitte a víz vagy csak felgyomosodott repcetarló volt. Volt amelyiket sikerült egyszer aratás után rögtön meghanntani, de idővel a sok víz végett ez is felnőtt, szóval az összes földet vágatni kell, idáig nemtudtunk földre menni... most ez a kisebb jóidő tudott munkára fogni bennünket, ígyis húzigáljuk egymást napmint nap. Van több olyan, hogy szántás volt elmosta az árvíz most kétméteres csáté van rajta... hát ezeket zúzni kegyetlen meló, nem nagyon megy le napi 12hektár
nem gyári erősített vastagabb jobb vonórúdak vannak plusz rápatkolva,hogy mégjobbat tudjonak. Egyiknek a váza megvan hajolva, de nem nagyon látszik a munkáján. Optimális körülmények között mint ma lehet vele egészen mélyen dolgozni, sarasabb földön is, de amikor kemény akkor kidobja a föld, illetve nem kap bele -túl könnyű... Szakadni szokott néha az egész eketest felfogató csavarok, törött már komplett ekefej, kormánylemez is, vasak gyakran lecsorbúlnak, stbstbstb...ezért nemlesz ide sohasem drága eke,mert szétnyúzni azokat nagyon kár lenne...
És nem csinált nálatok olyat hogy kidobta egyszerűen a föld? mondjuk a miénken van már orrbetét lehet hogy azt nem szereti Már 3x szakítottam szét a vonórúdját azóta meg lett csinálva egy keményebb vastagabb anyagból most már csak a váza reped
30433 hozzászólás
Válasz #6580. hozzászólásra
sőt még itt van:http://www.agroinform.com/aprohirdetes/SULKY-vetogep/20100825-624370/
Válasz #6578. hozzászólásra
Akkor holnap kipihenve, feltöltődve , s ahogy elnézem esős napra számíthatunk,ne hogy jól kezdődjék a hét.
Válasz #6580. hozzászólásra
nem,itt volt hirdetve
Válasz #6579. hozzászólásra
Axiál használt gépes?
Válasz #6574. hozzászólásra
2.6m, 5éves 6méteres
Válasz #6577. hozzászólásra
netpercek?
net helyett tespedtem
lezseren fetrengtem
Válasz #6576. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Valami konkrétum mivel telt?
Válasz #6573. hozzászólásra
ehe
nyert kendtek
Szabolcs! ahogyan én ma vetettem az a betyár. de előre szólok,hogy muszály volt ígyis túl sok árpa zab ,marad tavaszra mert nemtudunk mindenhová most búzát rakni ahová mehetne sajnos...
veres nyirok ami meglett gyúrva a tárcsával majd megkötött. Most mint a troszka, egy apró morzsája sincsen csakis minimum öklömnyi rögek... A tárcsán a kőbiztosító gumibakok folyamatosan daráltak mint a géppuska, csak úgy vibrált az egész tárcsa, de nem bánja kőkemény eszköz le a kalappal! Eddig is voltak keményebb részek de ez most már itt folyamatosan hihetetlen. A nehéz IH tárcsa semmitsem csinál az ilyen talajjal ezmeg sokat aprít rajta.
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
nehéztárcsával felvágatott megkérgesedett 20x20x20centis kockás (már nem is röges) betonkemény hihetetlenűl rázós terepet rövidtárcsával egyengettem. Nem sokat javít, valamit apróz illetve a Terrapak henger rajta az naggyon zsírúl működik!
Hatalmas partos tábla, olly nyirok mint a veszedelem, a kockák külseje kérgesen beton, belül meg nyers. Itt ilyen talajok vannak sajnos...A szántás tepsinyi szalonnáit szétverni semmivelsem tudnánk, csak gyúródna, hameg megpirúl már vége is mert szikla kemény az egész.
A lényeg, hogy lekaristoltam, de lassú meló volt úgy rázott,hogy ígyis szerencsétlen gép csak bakogott zakkant folyamatosan összekoppant a kabinrúgója, az ülésben szó szerint mint a rodeóbikán úgy kelett űlnöm egész nap. Néha kinyitottam a hátsó ablakot de ollyan kemény fémes zörgések voltak egyfolytában, plusz a kövek recsegtek a tárcsa alatt meg eleve a betonkemény kockák, hogy rendesen szó szerint ilyesztő és félelmetes volt.
De most már 1111100000%-ban kijelenthetem,hogy a Vogel rövidtárcsa nem lógumi! Nem tudom jobban leírni, képzeljetek bele majd fog menni
Megintcsak aztkell mondanom,hogy a rövidtárcsa az egyik legjobb beruházás!!! az idén majdnem semmitsem tudtunk volna vetni ha nincs, kimondottan a repcénél a finom magágyhoz volt óriási ütőkártya.
de hogy még most ágyon fekve is érzem az egésznapos rángatást ugrálást bakogást az betyár egy érzés. Tavasszal a legroszabb szántás vagy inkább dúrás a faxában sincsen a mostani állapotoknak. Egykét kicsi gazda fél-egyhektáros táblájukon tudtak jó talajt csiálni ittott, kiszántották régebben aztán verte sokáig az eső, majd a legutolsó után elmunkálták finomra legyűrűzték most ezek a talajok jók, de mi nagy volumenben ezt nemtudtuk megcsiálni, és sosem fogjuk tudni egységesen ha ilyen szűk az idő mindenre mint idén.
szóval csak a szóró és betárcsázni, nomeg a lényeg,hogy a dalbo henger megy a "vetőgépsor" után rögvest. majd megázik és jövőre rekordbúzánk lesz
Válasz #6569. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Milyen árba volt ha szabad tudni a sulky
Válasz #6570. hozzászólásra
Szabad szombatos voltál?
Válasz #6564. hozzászólásra![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Itt is van aki épp hogy lehordta a szalmát szept.-be és utána anyagtakarítás gyanánt nyomta direkttel a tritit.
Persze mindezt a nagy gazba.
Válasz #6570. hozzászólásra
nem,eladtam az ih-át és vettem egy sulkyt
Válasz #6569. hozzászólásra
)
( szivat
Válasz #6568. hozzászólásra
nem,a vetőgépet cseréltem le
Válasz #6557. hozzászólásra
vadi új rakodó he?
Válasz #6566. hozzászólásra
Á, csak a hegyekben lehet még hó.Az utána következő héten meg jön az enyhülés.
Válasz #6565. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Szabi látad már az idöjárás elöre jelzést?? Jobb ha belehuzunk.. A tél már itt kopogtat a nyakunkon... Felénk retentö sok növény kinn van még... Ma hallotam 26 os naprárol és hasonló kukoricárol is..
Válasz #6564. hozzászólásra
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
Szerintem ez nem azon múlik, hogy komolyan veszi-e az ember vagy sem. Itt is van minimum művelés:sekély szántás, (mert az ih-t nem lehet húzni) és bele vetés a szántásba rapiddal. Valahol faxa valahol meg olyan amilyen.....
Válasz #6563. hozzászólásra
Eben nagyon igazad van!!Látom még mindig komolyan veszed a termelést.. Felénk egyre töben elsodródnak a csökentet menetszám és az alibi iletve a tingli tangli müvelés felé.. És sajn van olyan is aki már pusztán ovatoságbol sem nagyon mer vetni mivel a rába már most is majd elakad a 8 kerekével a vetendö területen..
Válasz #6562. hozzászólásra
Ilyen terveim voltak nekem is de kínozom ameddig csak bírom, mert a vetés azért valamivel egyenletesebb minden oldalról nézve.....
Válasz #6561. hozzászólásra
És elöte utánna gyürüs henger!! Sajn ez van.. ![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Szabi!!Tudod meik az egyik leg strapabiróbb vetögép??Nálunk már szinte csak ezt használják... Amazone mütrágyaszóró-+ Ih nehéztárcsa rábával
Ma a rapid ismét nőt a szememben egyet......júújjjj milyen szar területet kínoztam el![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Bele voltam-vagyok zavarodva egy forgó boronás cuccba de itt az megdöglött volna az 7szentség
![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
Hatalmas elöre lépés az tuti!! Sok szerencsét hozzá!! Egyet értek veled én tudom mitöl is kimél meg... Néhány éven keresztül raktuk kézel tele a ! méteres rapidot sietve mert a gép nem álhat csak ugy... A tulaj feszt hivogata a gépészt ha egyszer is azt monta volna hogy a mi hibánkbol áll talán még ott is hagyot volna mivel munka is volt neki meg persze hitel is... Akár milyen is volt az idö mi csak raktuk és raktuk...
Válasz #6558. hozzászólásra
Kössz. Jaja elég volt a zsákokat 2* pakolni
Gratula használd egészséggel!Most már csak a jó idő kellene, szóval menekülsz a fizikai munka elöl!
Végre megvalósítottam a gépi rakodást,nincs több zsákolás![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101017181334_buza_vetes_2010_okt_13_002.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101017181334_buza_vetes_2010_okt_13_002.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101017181618_vetes_es_rakodas_2010_okt_001.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101017181716_vetes_es_rakodas_2010_okt_004.jpg)
Válasz #6555. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
versenymotorokat szerelek (bár már elég régen volt időm hozzájuk nyúlni) egy kis kétütemű motorfűrész csak nem fog ki nagyon
megbeszéljük oks!
Válasz #6554. hozzászólásra
nem! Én se tudok sielni de szánkázni jobban tudok mint te!
Felkértek tarcsak egy tanfolyamot szendrőbe 250 órás! Motorszerkezettani részt átvehetnéd mert nincs rá időm nem nagy vasziszdasz mert már én egyszer végigvcsináltam egy ilyet! A motorfűrész működését kellene megtanítani! Neked 1 óra alatt eltudnám magyarázni! azt amit nem tudsz! Jó lóvé és kár lenne kihagyni de nincs nekem ennyi időm!
Válasz #6553. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
sielni?
azt énsem tudok, de a szánkán elűlök ám
Válasz #6552. hozzászólásra
nincs kedved tanítani a télen?
Válasz #6550. hozzászólásra
reggel még pakoltam a motyókat amikor megnézte, aztán nem hívott, holnap rákérdezek mit dob árnak.
Fuvart ugye a szovjet állja, így azért nemlehet 11ezer, 10minimum lehet még feljebb is tudom alkudni, tudod ilyenkor nagyon lehet hatni rájuk a másik kereskedő sztorival... mondjuk tényleg mindig van másik kereskedő több is, lehet válogatni
Válasz #6547. hozzászólásra
kivéve ha kur.a kemény a talj! Vagy merő a part! de jövőre berakatok egy kapcsolót a fülkébe!
Válasz #6543. hozzászólásra
MEssziről jól néz ki!
Csehi borsod megye északi részén van egy kis tanya a 27 es út mellett! Pont arra amerre mi túrjuk a földet!
Én minden búza alá szántok, de olyan kemény a föld hogy szakad törik hajlik minden! Még az én robosztus német ekém is! Nem volt időm megnézni de holnap már szeretnék hazamenni megnézni mi van vele! Sajnos csak telefonon van lehetőségem irányítani a gazdálkodást! Az a föld amit tavaj 20-22 l megszántottunk (napra volt benne) 35 l jött ki az idén!
Dobtam egy hátast mikor a kútállást bemondták!
Holnap megpróbálom fogasolni de lehet jobban járnék egy sor tárcsával előbb!
Szombaton szeretném elvetni a búza maradék részét! Már csak ez az egy tábla van 16 ha!
Szani? Mint mondtak a naprára mennyit ad érte szovjet?
Válasz #6547. hozzászólásra
Kéne már egy normális "jóképű" 3-as vagy 4es váltva forgatós eke kéne ....
Válasz #6545. hozzászólásra
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Jah.....
Azt hittem már, hogy egy hozzám nem olyan távol lévő faluban gazdálkodik...meglátogattam volna, na mind1.
Ez esetben jó éjt mindenkinek!
Válasz #6544. hozzászólásra
Turbós MTZ 30centis fogással vagyis 90centit visz el a 3 fejével, ezen a 112lovason meg széthúztam 40centire 120-at visz. MTZ-n elég jól bírja hoszabb távon is ha nem túl kemény a talaj(nyáron nemkell vele szántani) ezen már problémásabb mert nemhőköl meg előtte. Neked már a 4fejes kellene! Nekem is a jobb talajokon 4fejjel vígan menne, csak utána meg vehetnénk le róla... de Ermike tapasztalata alapján jobban fogyaszt és sokkal haladósabb is a meló 4 buksival a gerendelyen
Válasz #6543. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
New Hájluksz
Válasz #6537. hozzászólásra
dehogyis. Szendrő egyik tanyáját nevezik csehinek. Vagy csehipuszta. De van Garadna is, meg dusnok is itt a környéken, illetve máshol is igaz Feribátyja???!!!!
Válasz #6538. hozzászólásra
Akkor biztos egy ekéről beszélünk mert ismerősek ezek a betegségei
Neked van rajta orr betét? mennyire van beállítva a fogás szélessége?
Mondjuk nálunk azt se szereti hogy a 125 lovas után van kötve de az mtz meg nem haladna úgy vele .
Válasz #6539. hozzászólásra
zsirováá!![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
legjobb fődünk!!!!
nagyon örülök neki, idén jó munka ritkán volt, ma meg nagyon meggyőzött, kár, hogy párnap múlva lelombozódunk mint a marhaszarva...
azt a csúnya édescéges ótót meg minek lököd ide be, nemnézem semmibe mert ahol nem ment fel űberfaxa terreppguummmmivvvall ott a nissanok mind felmentek mezítláb!
plusz a nívea is
Válasz #6537. hozzászólásra
Nos??? Kérem, titkolózunk, hogy merrefelé gazdálkodunk?? khhhhhmmm????????????
Válasz #6535. hozzászólásra
zúzta a napraforgó tarlókat, aztán minden mást amit nemtudtunk bevetni ,vagy elvitte a víz vagy csak felgyomosodott repcetarló volt. Volt amelyiket sikerült egyszer aratás után rögtön meghanntani, de idővel a sok víz végett ez is felnőtt, szóval az összes földet vágatni kell, idáig nemtudtunk földre menni... most ez a kisebb jóidő tudott munkára fogni bennünket, ígyis húzigáljuk egymást napmint nap. Van több olyan, hogy szántás volt elmosta az árvíz most kétméteres csáté van rajta... hát ezeket zúzni kegyetlen meló, nem nagyon megy le napi 12hektár
Válasz #6538. hozzászólásra
ekét olcsón kell venni és drágán felvasazni!
Válasz #6534. hozzászólásra
nem gyári erősített vastagabb jobb vonórúdak vannak plusz rápatkolva,hogy mégjobbat tudjonak. Egyiknek a váza megvan hajolva, de nem nagyon látszik a munkáján. Optimális körülmények között mint ma lehet vele egészen mélyen dolgozni, sarasabb földön is, de amikor kemény akkor kidobja a föld, illetve nem kap bele -túl könnyű... Szakadni szokott néha az egész eketest felfogató csavarok, törött már komplett ekefej, kormánylemez is, vasak gyakran lecsorbúlnak, stbstbstb...ezért nemlesz ide sohasem drága eke,mert szétnyúzni azokat nagyon kár lenne...
Válasz #6536. hozzászólásra
Csehi?
Te is Vas megyében gazdálkodsz?
Válasz #6531. hozzászólásra
pár életkép!
Tavaly mikor csehinél szántottam páran hozzám is beültek!
Válasz #6533. hozzászólásra
mit zúz?
Válasz #6533. hozzászólásra
Már 3x szakítottam szét a vonórúdját azóta meg lett csinálva egy keményebb vastagabb anyagból most már csak a váza reped ![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
És nem csinált nálatok olyat hogy kidobta egyszerűen a föld? mondjuk a miénken van már orrbetét lehet hogy azt nem szereti