Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR410.17 FtUSD394.01 FtCHF434.22 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz 9020 #27099. hozzászólásárameg a fa...t. Egyszer az egyik kiugrasztott a trakiból, mert azt hittem, hogy valami szakadt, tört vagy robbant, úgy áthúzott fölöttem. Gyorsan körbeszaladtam a trakit, hogy egybe van-e még. Pár percig értetlenül néztem, hogy most mi van, mire rájöttem. Amúgy Kecskemét és a felszállási zónában gazdálkodom.
Válasz Gatti #27092. hozzászólásáraAz a legjobb, amikor rajban repülnek.
Annál jobb hang nincs!
Ja, Szentkirályszabadján voltam katona, ha ez mond valamit!
Válasz fendt309 #27091. hozzászólásáraigen az volt, bő fél óráig repkedett fölöttem. Volt amikor nagyon alacsonyan, szép látvány volt ahogy mozgott, sokszor olyan volt mintha én lennék a célpont
Biztos szolnokról jött, Grippenek is szoktak itt gyakorlatozni.
Válasz Szabi. #27084. hozzászólásáraNem ismerem a masinát, ez nem ajánlat, de a magyar YT oldalon van pár próba üzem különféle talajokon, nem tudom van e hasonló köztük, mint a tied és hogy ezen gazdákkal tudnál e beszélni tapasztalatokról, pasz.
Válasz .Richard. #27081. hozzászólásáraAkkor lehet hogy sehogy de most igen!
Mert most itt olyan mind Hollandiában telve vízzel a föld és ott is ezért lehet divat.
Notillben is sehogy de a lazítók amit eléraknak az azért néha a vetögép előtt jól jöhet...
Válasz Bárány #27071. hozzászólásáraRugalmasan válaszolgatott 5-6 napig, de nem arra amit kérdeztem.
Meguntam, többet nem is írtam neki. Nyugodtan csak vitatkozzon ott az értetlenkedőkkel, azzal biztosan többre megy.
Ha igen, akkor nem csodálkozom, hogy az eladó nem akarta megmondani.
Szerintem ez már túl van árazva duplájára.
Egy dolog a szép munka, másik meg a reális ésszerü ár.
Válasz gabi86 #27079. hozzászólására2 igen kötött területemen van teszt, szemre látványos de majd a mázsa eldönti.
Anno ezen földek miatt tettem le a szántásról, az egyiket 45-50 literrel lehetet szántani a másikat 55-60-el és ez nem vicc. Viszont jól teremnek.
Nem ugrál, nem pattog, itt is minden csak a sebesség kérdése, vario váltó előnyben ismét.
Asszem 48 valahanyas volt itt.
TLT mennyit kap, hogy kap a jó ég tudja, az biztos, hogy az eszköz faszán le van biztosítva nyomaték határolókkal. Igazából hamarabb oldott az eszköz, mint a traki észre vette volna de ez annak (is) volt betudható, hogy az a hajtómű olyan 250 LE-ig volt beállítva, én meg 300 felett voltam.
Válasz gabi86 #27077. hozzászólásáraAz Agriskill FB oldalán, meg a YouTube csatornáján elég sok videó található, némelyekhez oda van írva, hogy kötött földben. Ezt vagy elhisszük, vagy nem, de általában meg van adva a település is, ahol a felvétel készült, és abból azért valamennyire lehet következtetni a talajra. Persze a forgalmazónál csupa sikertörténet látható.
Ugyanakkor itt a szomszéd faluban meg állítólag eléggé befuccsolt a teszt. A pontos részleteket nem tudom, nem voltam ott, de akitől azt a pár mondatot hallottam, azt szavahihető embernek tartom.
Próbálj egy demógépet kérni, vagy elmenni egy szántóföldi bemutatójukra.
Válasz gabi86 #27077. hozzászólásáraA FB-n felajánlottam a forgalmazónak, hogy nálam kipróbálhatja a kötöttben..
De lerázott!
Akkor szerintem meg van a válasz!
Válasz Pilátus" #27076. hozzászólásáraMi nem elfogadhato? A szármaradvány?vagy hepehupás ? Azért száraz őszön agyagban az ásogép ugy járhat mint a 220v bAn az 50 HZ. föl le jo gyorsan. Akkor miként használhato ?
Válasz *** HM *** #27078. hozzászólásáraNem véletlen holland termék, a gumós növények és gyökér zöldségnek ideális a gép, nem gabona és kukorica alá művelnek vele vagy ha még is akkor azért, mert ott a fent említett növények miatt rendelkezésre áll a munkagépgép és hát nem vesznek + gépet a gabonák miatt szerintem.
Mit akartok? Marni kardánozni?
Ott egye meg a rosseb ezt a munkát.
Zöldségek alá is fáj nézni ahogy baxtatja az ember a talajt nemhogy kint a szaros szántóföldik elé...
Érdekessége még, hogy a hátulsó henger is hajtott.
Mechanikailag és kivitelezés szempontjából nem egy bonyolult szerkezet egy ügyesebb embör szerintem "pik-pak" összedobna egyet.
Olcsó így sem volna, mert hajtóművet, kapákat, csapágyat, magas szakítószilárdságú lemezeket, csövet,csavarokat, fogaskereket, láncot meg kéne venni.
Válasz Bárány #27071. hozzászólásáraA pontosság kedvéért: ez két évvel ezelőtti ár.
A grubberek pl. jókorát drágultak ezalatt, úgyhogy az ásógépeknél is lehet, hogy magasabbak az árak azóta.
Válasz Tom250 #27067. hozzászólásáraMég az orrára a zúzó és a traktor közé egy műtrágyaszóró, a traktoros p.csére meg egy viharlámpa (Hofi után szabadon), és mehet a nonstop parasztkodás!
Válasz Sk Laci #27069. hozzászólására135 LE-s traktorhoz valóra (Imants 33sx300h) kb. 33,000 EUR + ÁFA árat mondtak.
A magyar kereskedő nagyon rugalmas volt, és akár Messengeren is válaszolt.
Válasz Tom250 #27067. hozzászólásáraTetszik a munkája az ásógépnek, érdeklődtem is utánna aki árulja, de az árát nem sikerült megtudnom az ületembertől aki forgalmazza. Hiába mondtam meg melyik tipus érdekelne. Ki lett "vesézve, milyen traktorral lenne üzemeltetve, milyen körülmények között, de a pontos tipus kiválasztása után az érdeklődő részére az ár titkos maradt.
Nem tudom némelyik kereskedő azt e hiszi, hogy ilyen hozzáállásal az érdeklődő megrendeli az ár tudta nélkül, és az eladó ír olyan árat, amilyet akar jelenn pillanatban?
Válasz Tom250 #27067. hozzászólására erre már felesleges a tárcsás vetőgép erre már jó a csoroszlyás is jó lett volna látni a hátsót több részletben de így sem rossz
Válasz szantofold22 #27062. hozzászólásáraTöbbször kellett el olvasnom mire rá jöttem mit akarsz a "jobbos első befele fordul!"
Igen ez a föld vége és most fordultam bele azért áll így a kerék!
Én is MTZ-vel szántottam sokat,de igazán sokat Edével még a Tsz-ben,vagyis már mióta itt melózok itt is sokat, meg a sajátomat 10 évig MTZ-vel 6 éve már ott is a egy 120-as jd-vel szántom!
Ami nem egy kategória!
Válasz apuci #27055. hozzászólásáraSzia!
jobbos első befele fordul!
Most fordultál be?
Ekebeállítás baj?
Vagy te is Mtzt szoktad meg és nekihúzatod a barázda falának?
Nekem az utóbbi volt.Elég volt leszokni de néha még most is maratom azon veszem eszre.
Válasz apuci #27055. hozzászólásáraMi is nyomjuk, itt a laposba nem lett valami egyenes, volt ahol erőteljesen nyomni kellett a diffit :D De aránylag jól kihúztam a közel 1 km es földet 3 fejjel.
30402 hozzászólás
Válasz Büresz #27104. hozzászólásáraFellógatva kisebb helyet foglalnak.
Válasz Büresz #27103. hozzászólásáraFőnök hova tegyem a gépeket? Mindegy döntsd el.
Csendes pihenő.
Válasz 9020 #27101. hozzászólásáraEngem egyszer a fák takarásából, hátulról ijesztett meg helikopter
Válasz colizoli #27100. hozzászólásáraTó körül mindenki gyakorlatozik, mi24es búza aratás kaja idejébe azért kavart a levesbe szalmát.
Válasz 9020 #27099. hozzászólásárameg a fa...t. Egyszer az egyik kiugrasztott a trakiból, mert azt hittem, hogy valami szakadt, tört vagy robbant, úgy áthúzott fölöttem. Gyorsan körbeszaladtam a trakit, hogy egybe van-e még. Pár percig értetlenül néztem, hogy most mi van, mire rájöttem. Amúgy Kecskemét és a felszállási zónában gazdálkodom.
Válasz Gatti #27090. hozzászólásáraMikor a gripen veri fel a vizet a Tisza tónál meg a csónakba húzzák a horgászok a nyakuk
Válasz Gatti #27097. hozzászólásáraVagy egy eljét,csak azt papírozni kell.
Válasz Földönfuto #27096. hozzászólásárajobb lenne, de csak ez a MTZ 80 van. Majd egyszer lehet veszek egy 82 est addig meg kiszolgál ez :)
csataszögi eke, 3 fejes.
Válasz Gatti #27095. hozzászólásáraMilyen ekével szántol,jól beforgatja.Nem hiányzik az eleje ilyen talajon?
Ma folytatódott a szántás az öreg 80 assal
(A)Mai meló!
(Megtorppant)
Egy kis váratlan spricc!
Válasz Gatti #27092. hozzászólásáraAz a legjobb, amikor rajban repülnek.
Annál jobb hang nincs!
Ja, Szentkirályszabadján voltam katona, ha ez mond valamit!
Válasz fendt309 #27091. hozzászólásáraigen az volt, bő fél óráig repkedett fölöttem. Volt amikor nagyon alacsonyan, szép látvány volt ahogy mozgott, sokszor olyan volt mintha én lennék a célpont
Biztos szolnokról jött, Grippenek is szoktak itt gyakorlatozni.
Válasz Gatti #27090. hozzászólásáraAz egy MI-24-es!
ma a kukorica tarlóval kezdtem amíg a másik földre meg nem érkezett a gané :D
majd miután megérkezett a trágya, átballagtam a másik táblára búza tarlót szántani.
és a végén még a légierő is megérkezett gyakorlatozni
Holnap folytatás.
Válasz Szabi. #27084. hozzászólásáraNem ismerem a masinát, ez nem ajánlat, de a magyar YT oldalon van pár próba üzem különféle talajokon, nem tudom van e hasonló köztük, mint a tied és hogy ezen gazdákkal tudnál e beszélni tapasztalatokról, pasz.
YT csatorna
Válasz .Richard. #27081. hozzászólásáraAkkor lehet hogy sehogy de most igen!
Mert most itt olyan mind Hollandiában telve vízzel a föld és ott is ezért lehet divat.
Notillben is sehogy de a lazítók amit eléraknak az azért néha a vetögép előtt jól jöhet...
Szabié agyag?? Abban is 50 hertzen dolgozik??:))
tavaszra kukoricanak elokeszitve, johet a vetes. 5cm rovidtarcsa
Válasz Bárány #27071. hozzászólásáraRugalmasan válaszolgatott 5-6 napig, de nem arra amit kérdeztem.
Meguntam, többet nem is írtam neki. Nyugodtan csak vitatkozzon ott az értetlenkedőkkel, azzal biztosan többre megy.
Válasz Szabi. #27070. hozzászólására45-50 000 euró egy 3 m-es???
Ha igen, akkor nem csodálkozom, hogy az eladó nem akarta megmondani.
Szerintem ez már túl van árazva duplájára.
Egy dolog a szép munka, másik meg a reális ésszerü ár.
Válasz gabi86 #27079. hozzászólására2 igen kötött területemen van teszt, szemre látványos de majd a mázsa eldönti.
Anno ezen földek miatt tettem le a szántásról, az egyiket 45-50 literrel lehetet szántani a másikat 55-60-el és ez nem vicc. Viszont jól teremnek.
Nem ugrál, nem pattog, itt is minden csak a sebesség kérdése, vario váltó előnyben ismét.
Asszem 48 valahanyas volt itt.
TLT mennyit kap, hogy kap a jó ég tudja, az biztos, hogy az eszköz faszán le van biztosítva nyomaték határolókkal. Igazából hamarabb oldott az eszköz, mint a traki észre vette volna de ez annak (is) volt betudható, hogy az a hajtómű olyan 250 LE-ig volt beállítva, én meg 300 felett voltam.
Válasz gabi86 #27077. hozzászólásáraAz Agriskill FB oldalán, meg a YouTube csatornáján elég sok videó található, némelyekhez oda van írva, hogy kötött földben. Ezt vagy elhisszük, vagy nem, de általában meg van adva a település is, ahol a felvétel készült, és abból azért valamennyire lehet következtetni a talajra. Persze a forgalmazónál csupa sikertörténet látható.
Ugyanakkor itt a szomszéd faluban meg állítólag eléggé befuccsolt a teszt. A pontos részleteket nem tudom, nem voltam ott, de akitől azt a pár mondatot hallottam, azt szavahihető embernek tartom.
Próbálj egy demógépet kérni, vagy elmenni egy szántóföldi bemutatójukra.
Válasz gabi86 #27077. hozzászólásáraA FB-n felajánlottam a forgalmazónak, hogy nálam kipróbálhatja a kötöttben..
De lerázott!
Akkor szerintem meg van a válasz!
Válasz Pilátus" #27076. hozzászólásáraMi nem elfogadhato? A szármaradvány?vagy hepehupás ? Azért száraz őszön agyagban az ásogép ugy járhat mint a 220v bAn az 50 HZ. föl le jo gyorsan. Akkor miként használhato ?
Válasz *** HM *** #27078. hozzászólásáraNem véletlen holland termék, a gumós növények és gyökér zöldségnek ideális a gép, nem gabona és kukorica alá művelnek vele vagy ha még is akkor azért, mert ott a fent említett növények miatt rendelkezésre áll a munkagépgép és hát nem vesznek + gépet a gabonák miatt szerintem.
Válasz *** HM *** #27078. hozzászólásáraAlap művelésre akarnám mert egy menetben több munka folyamatot helyettesít! De nyilván piszkosul nyüstöli a kardánt!
Mit akartok? Marni kardánozni?
Ott egye meg a rosseb ezt a munkát.
Zöldségek alá is fáj nézni ahogy baxtatja az ember a talajt nemhogy kint a szaros szántóföldik elé...
Van itt valakinek köztünk akinek van ilyen ásógépe? Szemezek vele cs nem tudom mit tudhatna kötött földön
Válasz Tom250 #27067. hozzászólásáraSajnos én is hasonlóképp csinálom
mert 300 lóeróvel 3 méteres gépet cibálok!
De csak így elfogadható ahogy kinéz...
Válasz Bárány #27072. hozzászólására ma már led szalag kell nem vihar lámpa haladjunk a korral....
Válasz Bárány #27072. hozzászólására
Némelyik videóban még lazító is van integrálva hozzá
YT link
vagy lazító mögé van szerelve
YTlink
Érdekessége még, hogy a hátulsó henger is hajtott.
Mechanikailag és kivitelezés szempontjából nem egy bonyolult szerkezet egy ügyesebb embör szerintem "pik-pak" összedobna egyet.
Olcsó így sem volna, mert hajtóművet, kapákat, csapágyat, magas szakítószilárdságú lemezeket, csövet,csavarokat, fogaskereket, láncot meg kéne venni.
Válasz Bárány #27071. hozzászólásáraA pontosság kedvéért: ez két évvel ezelőtti ár.
A grubberek pl. jókorát drágultak ezalatt, úgyhogy az ásógépeknél is lehet, hogy magasabbak az árak azóta.
Válasz Tom250 #27067. hozzászólásáraMég az orrára a zúzó és a traktor közé egy műtrágyaszóró, a traktoros p.csére meg egy viharlámpa (Hofi után szabadon), és mehet a nonstop parasztkodás!
Válasz Sk Laci #27069. hozzászólására135 LE-s traktorhoz valóra (Imants 33sx300h) kb. 33,000 EUR + ÁFA árat mondtak.
A magyar kereskedő nagyon rugalmas volt, és akár Messengeren is válaszolt.
Válasz Sk Laci #27069. hozzászólására45-50ezer € körül vannak az értelmesebbek és a csillagos ég.
Válasz Tom250 #27067. hozzászólásáraTetszik a munkája az ásógépnek, érdeklődtem is utánna aki árulja, de az árát nem sikerült megtudnom az ületembertől aki forgalmazza. Hiába mondtam meg melyik tipus érdekelne. Ki lett "vesézve, milyen traktorral lenne üzemeltetve, milyen körülmények között, de a pontos tipus kiválasztása után az érdeklődő részére az ár titkos maradt.
Nem tudom némelyik kereskedő azt e hiszi, hogy ilyen hozzáállásal az érdeklődő megrendeli az ár tudta nélkül, és az eladó ír olyan árat, amilyet akar jelenn pillanatban?
Válasz Tom250 #27067. hozzászólására erre már felesleges a tárcsás vetőgép erre már jó a csoroszlyás is jó lett volna látni a hátsót több részletben de így sem rossz
Most találtam.
Egy menetben letudva minden
Válasz apuci #27065. hozzászólására
Válasz szantofold22 #27062. hozzászólásáraTöbbször kellett el olvasnom mire rá jöttem mit akarsz a "jobbos első befele fordul!"
Igen ez a föld vége és most fordultam bele azért áll így a kerék!
Én is MTZ-vel szántottam sokat,de igazán sokat Edével még a Tsz-ben,vagyis már mióta itt melózok itt is sokat, meg a sajátomat 10 évig MTZ-vel 6 éve már ott is a egy 120-as jd-vel szántom!
Ami nem egy kategória!
Válasz Gatti #27057. hozzászólásáraNeked is szép egyenes ,olyan hosszan elsőhajtás nélkül!
Válasz szantofold22 #27062. hozzászólásáraJa ,a gép most is szép tiszta bent mint mindig!
Válasz apuci #27055. hozzászólásáraSzia!
jobbos első befele fordul!
Most fordultál be?
Ekebeállítás baj?
Vagy te is Mtzt szoktad meg és nekihúzatod a barázda falának?
Nekem az utóbbi volt.Elég volt leszokni de néha még most is maratom azon veszem eszre.
Válasz Bárány #27058. hozzászólásáraMég nem volt időm egyenesíteni!
Ez a harmadik borozda!
Válasz Gatti #27057. hozzászólásáraJó lessz az! A kolbász is görbe mégis jó!
Válasz Bobo77 #27056. hozzászólásáraMég nem kapcsoltam be a Topcont!
Válasz Bobo77 #27056. hozzászólásáraApucinak feltörték a fiókját!!!
Ő ilyen görbét sose húzna!!!
Válasz apuci #27055. hozzászólásáraMi is nyomjuk, itt a laposba nem lett valami egyenes, volt ahol erőteljesen nyomni kellett a diffit :D De aránylag jól kihúztam a közel 1 km es földet 3 fejjel.
Válasz apuci #27055. hozzászólásáraHopp hopp látok egy kis sorvezetői megingást!Mennyit kell megcsinálni?