Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.52 FtUSD394.94 FtCHF442.09 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Ohaza63 #29971. hozzászólásáraBasszameg az édesannyát összes köcsög!
Nem ő dolgozott ezért!
Azt nemsajnálja , hogy napi 8-10-12-16órát dolgozom?
Úgy tanították nekem , hogy száz irigyem legyen mint 1 ember sajnàljon!
Én mindenért megdolgoztam.
Énnekem semmi nemhullott az ölembe.
És minden éven legalább 1x elis fogok menni!
Akinek nemtetszik annak első sor!
Válasz .Richard. #29959. hozzászólásáraÉn mostmár elvesztettem a fonalat. Én sem az asszonyról tennék képet hanem az utcáról tájról. Fehér autókat nem tudom kinézni hogy ott e az övék.
Válasz rtamas1976 #29946. hozzászólásáraÉn meg pálinkával nem foglalkozom, de az mindkettőnél igaz, hogy a cukorral erjed, az adja szeszt, ha meg nincs szeszfok, nem lesz minőségi végtermék sem.
Válasz Gumóka #29945. hozzászólásáraJönnek a dumával a pálinkánakvaló cefrébe nemszabad cukrot tenni!
Lófaszt!
Ha nincs meg a cukorfok nemforr ki normálisan. Így nemlessz jó a cefre sem!
De a pálesz sem!
És rögtön belekell rakni, felodva.
Ha nemrakod bele nemjóízű és kevéslessz.
Ja és nemszabad hogy teljesen kiforjon!
Egy nagyonpicit még pöttyen 1et 2őt.
Sokkal jobbízű lessz!
Válasz rtamas1976 #29943. hozzászólásáraElvileg úgy van, hogy kg-ból 7dl lé jön ki, ez kicsit gyengébb volt 6-ra számoltam, nagyjából annyi is.
A cukor meg talán 100liter/kg +0,7 fok, de ezt minden évben meg kell kérdezzem
20 körülire szoktam fokolni, eddig semmi baj nem volt, meg igazából azt is szőlőcukorral kéne pótolni, nem répacukorral.
Jó lett egyébként szerintem, szombaton lebogyóztam a pinyóba, vasárnap este már nem tudtam megkeverni, mert nem kaptam lent levegőt.
Pezseg még, de a nagy forrás már megvolt
Válasz Gumóka #29942. hozzászólásáraÉn nemnagyon vagyok benne a borkészítésben de nálunk 22re legalább felhúzzák.
Igaz az Tokaj szőlővesszein terem!
Könnyű asztalinak nem nevezhető.
Mondjuk ez lesz az első fehérborom, 326kg-ot vettem, 3kg cukrot azért tettem hozzá.
4 napot pihent a darálék, bogyózva lett szombat délután, ma húztam le.
Üdv!
Másfelé is aktiválta magát a földhivatal, és küldik ki számolatlanul a felszólításokat a zártkert tulajoknak hogy jelentsenek be művelési ág változást?
Nálunk nagyon sok az egykori zártkert amikbe már 10-20 éve is hagyományos szántóföldi növényeket termeltek . Normálisan, gondos gazda módjára művelt területek, nem elhanyagolt gazfészkek.
Erre kiküld a hivatal egy végzést hogy fizessenek 20+10e ft-ot helyrajzi számonként 30 napon belül mert különben jön a bünti.
Nálam csak 15 hrsz-ről van szó (kb 1.5 ha az egész) de ez is szép kis lehúzás. Vannak itt 40 meg 70 hrsz -es tulajok is. Kivakarták az elhanyagolt susnyóból, őrült munkával újra termővé tették erre jön a büntetés!!!
Elfogyott a lóvé ? Nézzük honnan lehetne beszedni? Van ez ellen orvosság, vagy megint fizethetünk a semmiért? A kamaránál széttárták a kezüket, hogy örüljünk hogy nem büntetnek meg 10-20 évre visszamenőleg!!! Ennyit tudtak segíteni!!!
Roh@djanak meg!!
Mezőgazdaságot szerintem az tudja értékelni és szeretni aki volt már alkalmazott vagy a mezőgazdaság mellett dolgozik valahol. Aki bele születik nem tudja mennyire felbecsülhetetlen dolog ha nincs egy főnök aki magyaráz, meg áskálódó kollégák.. Én ha valami törik vagy elromlik a traktor akkor is mosolygok, mert arra gondolok sokkal jobb mintha melóba kéne lenni. És hívtak már mezőgazdasági céghez dolgozni, da az megint nem ugyan az.. még a végén megutáltatnák velem amit legjobban szeretek a MEZŐGAZDASÁGOT. Azért ha valaki a saját földjét saját magának csinálja összehasonlíthatatlan dolog azzal ha egy cégét és parancsra.
Válasz mihaszna #29926. hozzászólásáraAttól függ hogy a gazdaság mekkora és a szerkezete hány felé szakad.
Saját példámból, 90 ha ból minden éven 45-öt szántani kell, a többi az kalászos, meg kaszáló.
Elég lenne egy fiatal 110 lovas Jd is. De mivel menni kell az erdőbe is bujkálni, na ott aztán kapja az ívet a tecnika, oda nem viszel ki egy 20 millás gépet, oda már eleve kell egy mtz 80 vagy egy zetor 75.
Én úgy állitottam össze a lovakat, hogy a talajmunkát egy 165-ös jd, az álltalános munkákat egy tuningolt mtz 550, az erdei, meg a nagyon szarossa munkákat egy mtz 80 kisfülkés végzi. Ez azért is jó mert a 2 mtz helyetesítheti egymást, de a Jd hibája esetén a 2x 80 as rövid távon a jd-is! Barátoknál akikkel együtt dolgozok, hasonló a felálás, New holland+mtz 80, vagy Mtz 80+T 25.
Lényeg a lényeg legyen túl motorizálva a gazdaság, legyen gép is ha valamihez nyulni kell.
Válasz Gumóka #29922. hozzászólásáraNézd úgy hogy jót tett veled. Ha marad elkényeztetett úri gyerek lennél, meg közép magyarország már a tiéd lenne. Így meg vagy aki vagy. Nekem is mondják többen elkapatom a gyerekeket, így nem fognak rám hasonlítani, ne is akarjam elvárni tőlük. Jó módban eltompúl az ember agya, ügyessége is. Lehet még a fasza is semmire való lesz.
30174 hozzászólás
Válasz rtamas1976 #29973. hozzászólásáraAz az ember még nem született meg, aki rád irigykedne, na jó, talán medikus, de mind tudjuk, ő milyen.
Válasz Ohaza63 #29971. hozzászólásáraBasszameg az édesannyát összes köcsög!
Nem ő dolgozott ezért!
Azt nemsajnálja , hogy napi 8-10-12-16órát dolgozom?
Úgy tanították nekem , hogy száz irigyem legyen mint 1 ember sajnàljon!
Én mindenért megdolgoztam.
Énnekem semmi nemhullott az ölembe.
És minden éven legalább 1x elis fogok menni!
Akinek nemtetszik annak első sor!
Válasz Ohaza63 #29971. hozzászólásáraNem kell aggódnia, csak akkor lesz hiteles,ha neki is rajt lesz a boszorkány. Addig kamu.
Válasz rtamas1976 #29964. hozzászólásáraÜdv Tamás!
Ezt kár volt felrakni, mert valamelyik libsi troll a Stingerjével odapörköl neked egyet a sok basztatásért.
Válasz .Richard. #29968. hozzászólásáraNemköltünk repjegyre.
Saját seprűje van!
Válasz .Richard. #29968. hozzászólásáraJól van na, sokáig fókuszált addig meg elrepült a zasszony.
Válasz rtamas1976 #29964. hozzászólásáraItt meg az asszony a szárnyon volt,csak lekèsted a fotót,mert addigra leesett.
Válasz rtamas1976 #29964. hozzászólásáraMajd leszedem a tükröket a traktorról, és fénnyel válaszolok.
Válasz 5465 #29962. hozzászólására1x csináltunk 24es re 5dl elfogyasztása után csontlágyulás.
Nembírsz labraálni.
Tokaji nem alfödi asztali.
Válasz mtz1221 #29960. hozzászólásáraCsaládról, magamról képet nemteszek fel!
Válasz mtz1221 #29957. hozzászólásáraMajd szerda kb 8.00kor rárunk feletted.
Majd integetek az ablakból.
Csak nehogy felhős legyen!
Válasz 5465 #29962. hozzászólásárana ha attól bekarmolt egy hét múlva is bolond volt
Válasz rtamas1976 #29943. hozzászólásáraNagyapámnak nohája volt.
Ő 1 mázsa cukorral felhúzta 15 cukorfokra, de az uborka így is kiugrott volna a hordóból.
Válasz mtz1221 #29960. hozzászólásáraJa leesett már. Tamás is borsodi, de ő rendes nem olyan mint az a másik hazudós genya.
Válasz .Richard. #29959. hozzászólásáraÉn mostmár elvesztettem a fonalat. Én sem az asszonyról tennék képet hanem az utcáról tájról. Fehér autókat nem tudom kinézni hogy ott e az övék.
Válasz mtz1221 #29953. hozzászólásáraKínai az asszony talán? Na mindegy ki tud nagyot mondani akkor èn mèg láttam is öket már az utca túlsó vègèn.
Már ott tartunk, erről a gyepről éves szinten 500 guriga jött le átlagosan, most 160
Válasz rtamas1976 #29956. hozzászólásáraAutóval, ha azzal itt fogsz elmenni mellettünk, megharagszok ha nem jöttök be.
Válasz mtz1221 #29953. hozzászólásáraBorsodban ilyen a nyárfa!
Alanya.
Válasz mtz1221 #29954. hozzászólására2021- Ben itt volt a tök.
Most......, és így néz ki.
Akkor és annyi eső volt, amennyi kellett.
550 méter van a két kép között.
Válasz VESZTES. :) #29951. hozzászólásáraMajd ha a fű sem nő, akkor lesz csontra kiszáradva.
Válasz rtamas1976 #29952. hozzászólásáraFasza. Melyik város ???
Válasz mtz1221 #29950. hozzászólásáraSzigorú családi ellenőrzés van!
Ha már minden csontra kiszáradt, használjuk ki.
Hülyék. Miért nem qrvázni mentek ???
Válasz rtamas1976 #29948. hozzászólásáraSzigorúan szakmai alapon!
Válasz Gumóka #29947. hozzászólásáraAz ősszel egy minőség ellenörzési napot megszervezünk majd!
Válasz rtamas1976 #29946. hozzászólásáraÉn meg pálinkával nem foglalkozom, de az mindkettőnél igaz, hogy a cukorral erjed, az adja szeszt, ha meg nincs szeszfok, nem lesz minőségi végtermék sem.
Válasz Gumóka #29945. hozzászólásáraJönnek a dumával a pálinkánakvaló cefrébe nemszabad cukrot tenni!
Lófaszt!
Ha nincs meg a cukorfok nemforr ki normálisan. Így nemlessz jó a cefre sem!
De a pálesz sem!
És rögtön belekell rakni, felodva.
Ha nemrakod bele nemjóízű és kevéslessz.
Ja és nemszabad hogy teljesen kiforjon!
Egy nagyonpicit még pöttyen 1et 2őt.
Sokkal jobbízű lessz!
Válasz Gumóka #29944. hozzászólásáraNa meg nekem saválló úszófedeles hordók vannak, később sem kap levegőt, nem párolog ki a szesz sem.
Válasz rtamas1976 #29943. hozzászólásáraElvileg úgy van, hogy kg-ból 7dl lé jön ki, ez kicsit gyengébb volt 6-ra számoltam, nagyjából annyi is.
A cukor meg talán 100liter/kg +0,7 fok, de ezt minden évben meg kell kérdezzem
20 körülire szoktam fokolni, eddig semmi baj nem volt, meg igazából azt is szőlőcukorral kéne pótolni, nem répacukorral.
Jó lett egyébként szerintem, szombaton lebogyóztam a pinyóba, vasárnap este már nem tudtam megkeverni, mert nem kaptam lent levegőt.
Pezseg még, de a nagy forrás már megvolt
Válasz Gumóka #29942. hozzászólásáraÉn nemnagyon vagyok benne a borkészítésben de nálunk 22re legalább felhúzzák.
Igaz az Tokaj szőlővesszein terem!
Könnyű asztalinak nem nevezhető.
Válasz rtamas1976 #29941. hozzászólására
Mondjuk ez lesz az első fehérborom, 326kg-ot vettem, 3kg cukrot azért tettem hozzá.
4 napot pihent a darálék, bogyózva lett szombat délután, ma húztam le.
Majd meglátom, milyen lesz a végeredmény
Válasz Gumóka #29937. hozzászólásáraCukorfok ?
Gondolom mérted mielőt megindult!
Válasz Gepi #29939. hozzászólásáraVan még sonka, szalonna, meg kolbász, reggel begyűjtöttem az erőt
Egyébként nem erőlködök, 2x húzom, most is szétráztam, reggelig pihen, megrakom megint, lehúzom, aztán várom a készterméket
Válasz Gumóka #29937. hozzászólásáraAz anya tegyél axiál csapágyat, sokkal könnyebb préselni.
Üdv!
Másfelé is aktiválta magát a földhivatal, és küldik ki számolatlanul a felszólításokat a zártkert tulajoknak hogy jelentsenek be művelési ág változást?
Nálunk nagyon sok az egykori zártkert amikbe már 10-20 éve is hagyományos szántóföldi növényeket termeltek . Normálisan, gondos gazda módjára művelt területek, nem elhanyagolt gazfészkek.
Erre kiküld a hivatal egy végzést hogy fizessenek 20+10e ft-ot helyrajzi számonként 30 napon belül mert különben jön a bünti.
Nálam csak 15 hrsz-ről van szó (kb 1.5 ha az egész) de ez is szép kis lehúzás. Vannak itt 40 meg 70 hrsz -es tulajok is. Kivakarták az elhanyagolt susnyóból, őrült munkával újra termővé tették erre jön a büntetés!!!
Elfogyott a lóvé ? Nézzük honnan lehetne beszedni? Van ez ellen orvosság, vagy megint fizethetünk a semmiért? A kamaránál széttárták a kezüket, hogy örüljünk hogy nem büntetnek meg 10-20 évre visszamenőleg!!! Ennyit tudtak segíteni!!!
Roh@djanak meg!!
Válasz rtamas1976 #29927. hozzászólására
Válasz mtz1221 #29935. hozzászólására
Mezőgazdaságot szerintem az tudja értékelni és szeretni aki volt már alkalmazott vagy a mezőgazdaság mellett dolgozik valahol. Aki bele születik nem tudja mennyire felbecsülhetetlen dolog ha nincs egy főnök aki magyaráz, meg áskálódó kollégák.. Én ha valami törik vagy elromlik a traktor akkor is mosolygok, mert arra gondolok sokkal jobb mintha melóba kéne lenni. És hívtak már mezőgazdasági céghez dolgozni, da az megint nem ugyan az.. még a végén megutáltatnák velem amit legjobban szeretek a MEZŐGAZDASÁGOT. Azért ha valaki a saját földjét saját magának csinálja összehasonlíthatatlan dolog azzal ha egy cégét és parancsra.
Válasz mihaszna #29926. hozzászólásáraAttól függ hogy a gazdaság mekkora és a szerkezete hány felé szakad.
Saját példámból, 90 ha ból minden éven 45-öt szántani kell, a többi az kalászos, meg kaszáló.
Elég lenne egy fiatal 110 lovas Jd is. De mivel menni kell az erdőbe is bujkálni, na ott aztán kapja az ívet a tecnika, oda nem viszel ki egy 20 millás gépet, oda már eleve kell egy mtz 80 vagy egy zetor 75.
Én úgy állitottam össze a lovakat, hogy a talajmunkát egy 165-ös jd, az álltalános munkákat egy tuningolt mtz 550, az erdei, meg a nagyon szarossa munkákat egy mtz 80 kisfülkés végzi. Ez azért is jó mert a 2 mtz helyetesítheti egymást, de a Jd hibája esetén a 2x 80 as rövid távon a jd-is! Barátoknál akikkel együtt dolgozok, hasonló a felálás, New holland+mtz 80, vagy Mtz 80+T 25.
Lényeg a lényeg legyen túl motorizálva a gazdaság, legyen gép is ha valamihez nyulni kell.
Válasz Gumóka #29930. hozzászólásáraErről beszélek.
Válasz mtz1221 #29929. hozzászólásáraVégülis, honnan nézed
Legalább kitartást, meg akaratot adott, hogy ne legyek olyan, mint Ő.
Válasz Gumóka #29922. hozzászólásáraNézd úgy hogy jót tett veled. Ha marad elkényeztetett úri gyerek lennél, meg közép magyarország már a tiéd lenne. Így meg vagy aki vagy. Nekem is mondják többen elkapatom a gyerekeket, így nem fognak rám hasonlítani, ne is akarjam elvárni tőlük. Jó módban eltompúl az ember agya, ügyessége is. Lehet még a fasza is semmire való lesz.
Válasz rtamas1976 #29927. hozzászólásáraTe hányhatsz, én nem pazarlok, inni is tudni kell!
Válasz Gumóka #29919. hozzászólásáraA bort tisztán a pálinkát piszkosul szeretem!
Megkóstoljuk! Legyen 1 kis idő.
Hányunk 1 jót!
Kiváncsi vagyok hogy hány hektárra hány lóerőt használnak a fórumozók. Ezért kérdeztem.
Válasz Gandhy #29877. hozzászólásáraNeked is köszönöm a válaszokat