Válasz csuti0 #6757. hozzászólásáraAz utolsó 1-2 mondatoddal egyet értek. Én már erre a témára több szót nem fecsérlek. Mindenki úgy csinálja ahogy neki tetszik.
Ki mit vet, úgy arat...
Hasznos munkát neked is.
Válasz bujdi05 #6750. hozzászólásáraSzia
Az eddigi fagyok elkerültek engem, ma reggelre sem vokt fagy még gyenge talajmenti se. Tegnap este megérkeztek a felhők, egész nap borult idő van. Tegnap előtt pedig tombolt a szél akkor azért nem fagyott.
Munka az van bőven éjjel nappal nyomni kell.
Jó munkát neked is.
Válasz csuti0 #6757. hozzászólásáraEgyetértek, van amikor nincs mit tenni. Nekem egyenlőre nincs nagy területem, így próbálok minden "csodaszert" bevetni azért, hogy a lehető legtöbbet kihozzam a növényekből. Természetesen alátámasztani sem tudom, hogy amiket rá fújok, az használ is, mert nincs kontroll terület. De utána olvasgatok mindennek, és amiről úgy gondolom, hogy hasznos lehet a növénynek, segíti a növekedést, egészségesebb lehet tőle az állomány, azt használom.
Sziasztok!
Csak egy észrevétel,nem akarok vitát gerjeszteni,értelmes vitára egyébként bármikor vevő vagyok,de a másik fórumtárs sértegetésesre nem vagyok kíváncsi!
Szóval:
"Saját tapasztalat. kb.2 hete kezeltem az állományt mondjuk szombaton ascofollal. Másnapra minden előrejelzés nélkül fagyott -2 körül lehetett. Kimentem megijedve, a Kpe csövemről kaparni lehetett a jeget. A clerym már virágozgatott, de nem lett semmi baja. Én ezt nem a szerencsének, hanem az ascofolnak"
Ennél az ominózus fagynál,nekem a virágzó clery takarva volt, -6c mértem,de szomszédom 7-et. minimális fagykárt szenvedett,javarészt csak az fagyott meg ami szorosan hozzáért a fátyolhoz. 0 ascofolt,megafolt stb... használtam!
A tegnap reggelre is ugyanúgy takarva volt minden,és nem volt csak -3c a látvány magáért beszél,a nyílott virágok és a színes bimbók jelentős min.50% elfagyott.
Egyszóval hideg és hideg közt is van sok különbség,a múltkori az szárazságban, a mostani az rengeteg eső utáni állományra érkezett. A virágokból ki volt ázva a nektár,le volt áztatva a rajtuk levő viaszos film réteg,és lehetne sorolni az egyéb tényezőket. Mondjuk azért kíváncsi lettem volna ki és hogy fújta volna le 50mm eső után az epresét,pláne úgy,hogy este 6 kor még csepergett az eső
Egyszerűen el kell fogadni azt,hogy vannak az emberen kívülálló tényezők is,és nem feltétlenül a csodaszerekben kell keresni a megoldást! Úgyis túltermelés van eperből,így legalább "lesznek árak"
Üdv.:Csuti
Válasz lacka4600 #6752. hozzászólásáraEzeket meg azok mondják, akik mindenre sajnálják a befektetést, de várják a nagy hasznot! Tipikus Magyar ember gondolkodás... emlékszem én is ilyen voltam, de sok bölcsességet hallottam, meg ugye az elveim...
Válasz lacka4600 #6751. hozzászólásáraEhhez hasonló tapasztalataim nekem is vannak, meg több embert is ismerek. De aki soha ki se próbálta és úgy akarja bemagyarázni az ellenkezőjét azzal nem tudok mit kezdeni, de nem is akarok... Egyébként nyilván -5 ben nem védi meg, ahhoz már takarni kell! De ezeket itt hiába mondod ezeknek... nem is nagyon érdekel már, segíteni is csak annak lehet aki elfogadja.. Tudatlan, nagyeszű bölcseken nem lehet, mert azt gondolják csak az a jó ami a kis fejükben megfogalmazódik. Van bölcsességem is..Ha esetleg még nem tudnátok..Az okosnak jól áll a hülyeség, de a hülyének nem áll jól az okoskodás... Na meg elvem is... de azt most nem mondom....
Egyébként érdekes dolog ez a műtrágya kérdés is. Ki mennyit használ, meg te minek fújsz rá olyan sok mindent, az már műanyag..stb. Míg itthon szabályozva van, hogy pl évi 170kg/hektár nitrogén juttatható ki, addig a hollandok 5-600 kilónál járnak(már amit papíron bevallottak. Amíg mi itt finomkodunk, meg próbálunk az agrárkörnyezetgazdálkodás szabályi szerint termelni, addig fejlettebb országban élő barátaink 5-6szor akkora hozamokkal elárasztják a saját boltjainkat és kaszálnak... Mielőtt valaki kesztyűt húzna, nem szólt ez senkinek se, csak elmélkedtem picit...
Válasz clanki #6749. hozzászólásáraSaját tapasztalat. kb.2 hete kezeltem az állományt mondjuk szombaton ascofollal. Másnapra minden előrejelzés nélkül fagyott -2 körül lehetett. Kimentem megijedve, a Kpe csövemről kaparni lehetett a jeget. A clerym már virágozgatott, de nem lett semmi baja. Én ezt nem a szerencsének, hanem az ascofolnak tulajdonítottam. Rá egy hétre viszont az előrejelzések +6 fokot mutattak , nem takartam, és reggelre lett -4,-5, na ott már volt baj. Azóta meg takarva van, takarás előtt viszont ugyancsak kapott ascofolt.+ ha nagy hideg lenne még be van készítve pár nagy bála szalma is füstölgetni. Ha ezek után sem éli túl az állomány, akkor nem érdekel mert én mindent megteszek amit lehet. Egyénként az éjszakát északkelet megúszta. Befelhősödött és nem fagyott, még 3 hajnal van ami necces lehet, utána reméljük vége. Kitartást mindenkinek!
Válasz Viktor 12045 #6726. hozzászólásáraSzia
Gondoltam ràtok is ma reggel,felétek milyen volt az idő,jobb mint tegnap?
Remélem minden rendben....
Szép napot és jó munkàt!!
Válasz hasutas1 #6747. hozzászólásáraSzóval a lényeg, részletekbe nem megyek bele. Ascofol+Amalgerol+Megafol de sorolhatnám még nyugodtan tovább amikről beszéltem, nem kell itt csodákra gondolni. Ha ezekkel az elejétől kezelve van a növény (mindegy milyen) zárójelben jegyzem meg, 2-3 fokkal javul a fagytűrő képesség!!! És bizony ez le van írva, meg bizonyítva! Na meg a saját tapasztalat, de szerintem itt is sokan írták már ezt le! Aki valamiben nem akar hinni, nem is fog! Nem is azt mondtam, hogy az anyag védi meg -6-7 ben! Viszont bármi hasonlóval kezelve és egy réteg takarással ennyit biztos kibír! Akkor ha gyenge az állomány, 0 fokban is mutatkozik a fagykár. Akkora baromságnak tartom a dupla takarást!!! De ha valaki szereti költeni ilyenre pénzt... Te tudod... Van több elvem is.. Most megint megosztok egyet.. Minél kisebb befektetéssel, minél nagyobb bevétel... Van még több elvem is, majd megosztom szépen sorban...
Szép reggelt!
Egy kis meterológiai helyzet jelentés... Itt jelen pillantban + 3 fok van ez a tegnapnâl sokkal jobb!
Juhéjj!!
Remélem Hasutas baràtomék felé is a nagy izgalom ellenére enyhült ma reggelre...reménykedni és hinni a jobb dolgokban mindig lehet...
Jó munkàt màra is Mindenkinek.
Amit szeretünk azt szívvel-lélekkel csinàljuk,ilyen ez a szami
Hajrà!!
Válasz clanki #6745. hozzászólásáraÈn már láttam elèg sok dolgot röpke èletem során, de azt nehezen tudom elkèpzelni, hogy megfújom az "anyaggal" ès mondjuk az megvèdi a növènyt! Itt most már nyagyjából este 10 óta fagy talajon. Napfelkeltèig mèg több mint 5 óra van vissza. Az piszkosul hosszú idő. Simán el tudom kèpzelni a -6 -7 fokot is reggelig, de azt nem, hogy az anyag vèd ilyen fagy ellen. Legyen az 50.000 ft, vagy amennyi...de sehol nem mondták mèg konkrètan, hogy lètezne ilyen anyag...
Biztos használnák szőlőben, más gyümölcsösökben... Marad a fátyol, de dupla, az is van vagy 600.000 ft berúházás, ès akkor biztos nem fagy meg!
Karesznak üzenem: azèrt ne aludj nyugodtan mert ezekkel megfújtad, ès nem lesz fagykárod, de te tudod Karesz!
Mèg fagy ellen senki nem váltotta meg a világot, ahogy most sem...! Èn sem
Válasz hasutas1 #6742. hozzászólásáraSzia!Felejtsd el az ürge kiöntést mert dràga mulatsàg védett àllat túl sokba kerül az eszmei értéke...
Maradj a szaminàl,tudom hogy az a szíved csücske és drukkolok
Válasz Karesz49 #6744. hozzászólásáraErről beszélek!!! És így utólag mindig bebizonyosodik, hogy nem a ráfújt anyag a drága meg a műtrágya, hanem ha lefagy a fél termés vagy ki tudja mennyi...Mindig késő bánat... Volt amikor mi se takartuk le, csak adtam neki az anyagot, -1 fokot kibírta! Vannak jó anyagok csak sokan nem hisznek benne, meg sajnálják a pénzt. Pedig utólag mindig bebizonyosodik a hatásuk. Nekem van egy elvem, régen amikor elmentem bulizni, volt olyan éjszaka amikor simán elment 200.000 Ft is, ha arra nem sajnáltam, erre se fogom!
Válasz clanki #6743. hozzászólásáraÉn Húsvét hétfőn adtam neki wuxal ascofolt,megafollal kombinálva.Ma reggelre 0 fok volt,de egy virág sem mutatott fagynyomot eddig.,pedig semmi takarás nem volt,még fátyol sem.A nagy havazástól megijedtem,az biztos,de mára semmi nyoma a növényen,úgy néz ki megúszta eddig.
Válasz hasutas1 #6742. hozzászólásáraNyugalom, innentől lassúl a lehűlés mértéke. A modellek eddig szinte pontosan adják óráról órára a hőmérsékletet! 1-2 foknál elvileg meg áll. Ami max talajmenti fagyot jelent. Azt a fátyol simán ki védi. Nàlunk tavaly megvédte -6 ban. Egy esetben sérül a virág, ha gyenge az állomány vagy nagyobb stresszt kapott. Akkor lehet félni. Na ezért érdemes az elejétől bőségesen ellátni tápanyaggal, plusz növényi hormonokkal. Igaz az pénzbe van, de viszont cserébe kb. 2-3 fokkal javítja a fagytűrő képességet. És ilyenkor picit nyugodtabb az ember. Ez saját tapasztalat!!!
Válasz zelnikpeti #6741. hozzászólásáraA ma hajnali fagy után nehezen tudom ezt elkèpzelni, de már csak 3 fok, talajon 0. Szerintem megtanulok ürgèt önteni, lehet abban sikeresebb leszek, mint ebben.
Válasz hasutas1 #6737. hozzászólásáranekem szinte mindnek csak a legcsúcsa fagyott meg és az is viszonylag kevés... abból még akár elsőosztályú szemek is lehetnek tavaly legalábbis sokkal nagyobb fagykár mellett is az első szedés zöme első osztályú eper volt...
Kicsit tartok a mai èjszakától, szerintem ma hidegebb lehet, mint tegnap volt... Saccolok mára hozzánk -4 fokot.
Kelet necces lehet, ha kap felhőt (nagy esèly van rá), akkor nem lesz gond. De ha derült idő lesz, kemèny fagy lehet.
Èn most Dk-t látom vèszesnek, illetve a dèli rèszeket, talán nyugat. Minden a felhő mozgásán múlik.
Amúgy csuti jól látja a dolgokat, teljesen reális.
Válasz hasutas1 #6727. hozzászólásáraEgy fátyol alatt nekünk is lettek fekete hegyű virágok.... gondolom azok, amik hozzáértek a vízzel átitatott majd megfagyó fátyolhoz.
Válasz musztacsgabor #6731. hozzászólásáranem kell permetezned semmivel ezt a fátyolfólia megdörzsöli és ott feketedik be vagy a levelek összeérnek a széltől sajnos ez ilyen
Sziasztok!
Ismét eltelt egy dolgos nap,nàlunk sem mutat fagyot reggelre,de nem szeretem a bizonytalan dolgokat úgyhogy betakartunk ismét mindent fóliàn belül...
Meg volt a gombaölőzés,aki kérdezte mivel védekezünk annak itt a vàlasz Én chorus+teldor+megafolt adtam mindnek,vasàrnap meg kapja a lombtràgyàt....
A pirosakat mind megettem
Hasznos munkàt mindenkinek!!
Válasz hasutas1 #6727. hozzászólásáraSzia!
Nálam is hasonló a helyzet fátyol alatt.Viszont ami rettentően bosszantó,hogy az amit nem fátylaztam,abban sincs semmivel se több fagyott. És ez nem különálló tábla, hanem táblán belül kimaradt rész, vagy tábla vége amit nem ért be a fátyol. Én avval magyarázom,hogy rövid ideig volt csak erős fagy,a fátyol alatt a párától deresre fagyott,míg a szabadon maradt nem deresedett ki,és sokkal hamarább fel is melegedett,mit ami a takart. De még van remény,hogy nem minden fagyottnak tűnő virág halott,ugyanis a múltkori fagy után is sok volt a barnás színezetű,de másnapra regenerálódott belőle sok. Bár nem tudom milyen gyümölcs fog belőle fejlődni
Sziasztok!
Látom tartalmas éjszakája volt mindenkinek. Nálunk nem volt fagy, elég intenzíven fújt a szél egész éjszaka és még most is. Ma estére megáll a szél akkor viszont betakarom, hiába nem mutat fagyot.
Hasznos munkát mindenkinek.... Egyébként én a holnap reggelt gondolom veszélyesebbnek. De ne legyen igazam... Ültetjük a frigót, legalább lassabban enged ki... amit jövő héten ültetünk, az jobban fog izzadni..... A viszontlátásra....
Válasz clanki #6722. hozzászólásáraŐ a nagyobbik kicsi lányom,de mondhatná a jobb kezem
Látni kelet volna mit kergetőzött a nyuszival,mire a nyúl feladta.
19169 hozzászólás
Válasz csuti0 #6768. hozzászólásárahát.....úgy láttam nem küldte el, aztán mégis:))))
sőt 3X is. A kép meg lemaradt:(
Válasz budhoterkft #6767. hozzászólásáraSzia!

3 db egyforma hozzászólás?
Sziasztok!
Szerintezek mi lehet ez??? Legfőképpen Asiában jelentkezett
Nagyon köszi előre is
Moderátor által módosítva: 2017-04-24 16:28:23
Moderátor által módosítva: 2017-04-24 16:28:46
Válasz clanki #6760. hozzászólásáraNe is emlegesd a vetést mert ha rágondolok is rosszul vagyok

Válasz clanki #6761. hozzászólására

facén megtalálsz :)
Válasz lacka4600 #6758. hozzászólásáraEzzel igy vagyok én is
Válasz Karesz49 #6756. hozzászólásáraNehogy szavadon fogjalak....

Válasz csuti0 #6757. hozzászólásáraAz utolsó 1-2 mondatoddal egyet értek. Én már erre a témára több szót nem fecsérlek. Mindenki úgy csinálja ahogy neki tetszik.
Ki mit vet, úgy arat...
Hasznos munkát neked is.
Válasz bujdi05 #6750. hozzászólásáraSzia

Az eddigi fagyok elkerültek engem, ma reggelre sem vokt fagy még gyenge talajmenti se. Tegnap este megérkeztek a felhők, egész nap borult idő van. Tegnap előtt pedig tombolt a szél akkor azért nem fagyott.
Munka az van bőven éjjel nappal nyomni kell.
Jó munkát neked is.
Válasz csuti0 #6757. hozzászólásáraEgyetértek, van amikor nincs mit tenni. Nekem egyenlőre nincs nagy területem, így próbálok minden "csodaszert" bevetni azért, hogy a lehető legtöbbet kihozzam a növényekből. Természetesen alátámasztani sem tudom, hogy amiket rá fújok, az használ is, mert nincs kontroll terület. De utána olvasgatok mindennek, és amiről úgy gondolom, hogy hasznos lehet a növénynek, segíti a növekedést, egészségesebb lehet tőle az állomány, azt használom.
Sziasztok!
Csak egy észrevétel,nem akarok vitát gerjeszteni,értelmes vitára egyébként bármikor vevő vagyok,de a másik fórumtárs sértegetésesre nem vagyok kíváncsi!
Szóval:
"Saját tapasztalat. kb.2 hete kezeltem az állományt mondjuk szombaton ascofollal. Másnapra minden előrejelzés nélkül fagyott -2 körül lehetett. Kimentem megijedve, a Kpe csövemről kaparni lehetett a jeget. A clerym már virágozgatott, de nem lett semmi baja. Én ezt nem a szerencsének, hanem az ascofolnak"
Ennél az ominózus fagynál,nekem a virágzó clery takarva volt, -6c mértem,de szomszédom 7-et. minimális fagykárt szenvedett,javarészt csak az fagyott meg ami szorosan hozzáért a fátyolhoz. 0 ascofolt,megafolt stb... használtam!
A tegnap reggelre is ugyanúgy takarva volt minden,és nem volt csak -3c a látvány magáért beszél,a nyílott virágok és a színes bimbók jelentős min.50% elfagyott.
Egyszóval hideg és hideg közt is van sok különbség,a múltkori az szárazságban, a mostani az rengeteg eső utáni állományra érkezett. A virágokból ki volt ázva a nektár,le volt áztatva a rajtuk levő viaszos film réteg,és lehetne sorolni az egyéb tényezőket. Mondjuk azért kíváncsi lettem volna ki és hogy fújta volna le 50mm eső után az epresét,pláne úgy,hogy este 6 kor még csepergett az eső
Egyszerűen el kell fogadni azt,hogy vannak az emberen kívülálló tényezők is,és nem feltétlenül a csodaszerekben kell keresni a megoldást! Úgyis túltermelés van eperből,így legalább "lesznek árak"
Válasz clanki #6745. hozzászólásáraHa zenész kell,keress nyugodtan,több évtizednyi rutin
ilyen vendégeknek mindig van szabad hétvégém 

Válasz lacka4600 #6752. hozzászólásáraEzeket meg azok mondják, akik mindenre sajnálják a befektetést, de várják a nagy hasznot! Tipikus Magyar ember gondolkodás...
emlékszem én is ilyen voltam, de sok bölcsességet hallottam, meg ugye az elveim...

Válasz lacka4600 #6752. hozzászólásáraEz így igaz. Unoka nővérem Hollandiában él, mesél sok szép dolgot... Majd figyeld meg ki húz kesztyűt...

Válasz lacka4600 #6751. hozzászólásáraEhhez hasonló tapasztalataim nekem is vannak, meg több embert is ismerek. De aki soha ki se próbálta és úgy akarja bemagyarázni az ellenkezőjét azzal nem tudok mit kezdeni, de nem is akarok... Egyébként nyilván -5 ben nem védi meg, ahhoz már takarni kell! De ezeket itt hiába mondod ezeknek...
nem is nagyon érdekel már, segíteni is csak annak lehet aki elfogadja.. Tudatlan, nagyeszű bölcseken nem lehet, mert azt gondolják csak az a jó ami a kis fejükben megfogalmazódik. Van bölcsességem is
..Ha esetleg még nem tudnátok
..Az okosnak jól áll a hülyeség, de a hülyének nem áll jól az okoskodás... Na meg elvem is...
de azt most nem mondom....

Egyébként érdekes dolog ez a műtrágya kérdés is. Ki mennyit használ, meg te minek fújsz rá olyan sok mindent, az már műanyag..stb. Míg itthon szabályozva van, hogy pl évi 170kg/hektár nitrogén juttatható ki, addig a hollandok 5-600 kilónál járnak(már amit papíron bevallottak. Amíg mi itt finomkodunk, meg próbálunk az agrárkörnyezetgazdálkodás szabályi szerint termelni, addig fejlettebb országban élő barátaink 5-6szor akkora hozamokkal elárasztják a saját boltjainkat és kaszálnak... Mielőtt valaki kesztyűt húzna, nem szólt ez senkinek se, csak elmélkedtem picit...

Válasz clanki #6749. hozzászólásáraSaját tapasztalat. kb.2 hete kezeltem az állományt mondjuk szombaton ascofollal. Másnapra minden előrejelzés nélkül fagyott -2 körül lehetett. Kimentem megijedve, a Kpe csövemről kaparni lehetett a jeget. A clerym már virágozgatott, de nem lett semmi baja. Én ezt nem a szerencsének, hanem az ascofolnak tulajdonítottam. Rá egy hétre viszont az előrejelzések +6 fokot mutattak
, nem takartam, és reggelre lett -4,-5, na ott már volt baj. Azóta meg takarva van, takarás előtt viszont ugyancsak kapott ascofolt.+ ha nagy hideg lenne még be van készítve pár nagy bála szalma is füstölgetni. Ha ezek után sem éli túl az állomány, akkor nem érdekel mert én mindent megteszek amit lehet. Egyénként az éjszakát északkelet megúszta. Befelhősödött és nem fagyott, még 3 hajnal van ami necces lehet, utána reméljük vége. Kitartást mindenkinek!
Válasz Viktor 12045 #6726. hozzászólásáraSzia
Gondoltam ràtok is ma reggel,felétek milyen volt az idő,jobb mint tegnap?
Remélem minden rendben....
Szép napot és jó munkàt!!
Válasz hasutas1 #6747. hozzászólásáraSzóval a lényeg, részletekbe nem megyek bele. Ascofol+Amalgerol+Megafol de sorolhatnám még nyugodtan tovább amikről beszéltem, nem kell itt csodákra gondolni. Ha ezekkel az elejétől kezelve van a növény (mindegy milyen) zárójelben jegyzem meg, 2-3 fokkal javul a fagytűrő képesség!!! És bizony ez le van írva, meg bizonyítva! Na meg a saját tapasztalat, de szerintem itt is sokan írták már ezt le! Aki valamiben nem akar hinni, nem is fog! Nem is azt mondtam, hogy az anyag védi meg -6-7 ben! Viszont bármi hasonlóval kezelve és egy réteg takarással ennyit biztos kibír! Akkor ha gyenge az állomány, 0 fokban is mutatkozik a fagykár. Akkora baromságnak tartom a dupla takarást!!! De ha valaki szereti költeni ilyenre pénzt... Te tudod... Van több elvem is.. Most megint megosztok egyet.. Minél kisebb befektetéssel, minél nagyobb bevétel... Van még több elvem is, majd megosztom szépen sorban...

Szép reggelt!

Egy kis meterológiai helyzet jelentés... Itt jelen pillantban + 3 fok van ez a tegnapnâl sokkal jobb!
Juhéjj!!
Remélem Hasutas baràtomék felé is a nagy izgalom ellenére enyhült ma reggelre...reménykedni és hinni a jobb dolgokban mindig lehet...
Jó munkàt màra is Mindenkinek.
Amit szeretünk azt szívvel-lélekkel csinàljuk,ilyen ez a szami
Hajrà!!
Válasz clanki #6745. hozzászólásáraÈn már láttam elèg sok dolgot röpke èletem során, de azt nehezen tudom elkèpzelni, hogy megfújom az "anyaggal" ès mondjuk az megvèdi a növènyt! Itt most már nyagyjából este 10 óta fagy talajon. Napfelkeltèig mèg több mint 5 óra van vissza. Az piszkosul hosszú idő. Simán el tudom kèpzelni a -6 -7 fokot is reggelig, de azt nem, hogy az anyag vèd ilyen fagy ellen. Legyen az 50.000 ft, vagy amennyi...de sehol nem mondták mèg konkrètan, hogy lètezne ilyen anyag...
Biztos használnák szőlőben, más gyümölcsösökben... Marad a fátyol, de dupla, az is van vagy 600.000 ft berúházás, ès akkor biztos nem fagy meg!
Karesznak üzenem: azèrt ne aludj nyugodtan mert ezekkel megfújtad, ès nem lesz fagykárod, de te tudod Karesz!
Mèg fagy ellen senki nem váltotta meg a világot, ahogy most sem...! Èn sem
Válasz hasutas1 #6742. hozzászólásáraSzia!Felejtsd el az ürge kiöntést mert dràga mulatsàg
védett àllat túl sokba kerül az eszmei értéke...
Maradj a szaminàl,tudom hogy az a szíved csücske és drukkolok
Válasz Karesz49 #6744. hozzászólásáraErről beszélek!!! És így utólag mindig bebizonyosodik, hogy nem a ráfújt anyag a drága meg a műtrágya, hanem ha lefagy a fél termés vagy ki tudja mennyi...Mindig késő bánat... Volt amikor mi se takartuk le, csak adtam neki az anyagot, -1 fokot kibírta! Vannak jó anyagok csak sokan nem hisznek benne, meg sajnálják a pénzt. Pedig utólag mindig bebizonyosodik a hatásuk. Nekem van egy elvem, régen amikor elmentem bulizni, volt olyan éjszaka amikor simán elment 200.000 Ft is, ha arra nem sajnáltam, erre se fogom!
Válasz clanki #6743. hozzászólásáraÉn Húsvét hétfőn adtam neki wuxal ascofolt,megafollal kombinálva.Ma reggelre 0 fok volt,de egy virág sem mutatott fagynyomot eddig.,pedig semmi takarás nem volt,még fátyol sem.A nagy havazástól megijedtem,az biztos,de mára semmi nyoma a növényen,úgy néz ki megúszta eddig.

Válasz hasutas1 #6742. hozzászólásáraNyugalom, innentől lassúl a lehűlés mértéke. A modellek eddig szinte pontosan adják óráról órára a hőmérsékletet! 1-2 foknál elvileg meg áll. Ami max talajmenti fagyot jelent. Azt a fátyol simán ki védi. Nàlunk tavaly megvédte -6 ban. Egy esetben sérül a virág, ha gyenge az állomány vagy nagyobb stresszt kapott. Akkor lehet félni. Na ezért érdemes az elejétől bőségesen ellátni tápanyaggal, plusz növényi hormonokkal. Igaz az pénzbe van, de viszont cserébe kb. 2-3 fokkal javítja a fagytűrő képességet. És ilyenkor picit nyugodtabb az ember. Ez saját tapasztalat!!!
Válasz zelnikpeti #6741. hozzászólásáraA ma hajnali fagy után nehezen tudom ezt elkèpzelni, de már csak 3 fok, talajon 0. Szerintem megtanulok ürgèt önteni, lehet abban sikeresebb leszek, mint ebben.
Válasz hasutas1 #6740. hozzászólásáraKitartás biztos nem lesz nagy fagy a fátyol megfogja.
Válasz L. M. #6739. hozzászólásáraItt is 4 fok van, lassan talajon fagy. Viszlát eper... Ami tegnap megmaradt az ma elmegy
Válasz hasutas1 #6737. hozzászólására4,67 fok van az ég derült a levegő meg sem mozdul... Lehet, hogy füstölgés is lesz reggel

Válasz hasutas1 #6737. hozzászólásáranekem szinte mindnek csak a legcsúcsa fagyott meg és az is viszonylag kevés... abból még akár elsőosztályú szemek is lehetnek tavaly legalábbis sokkal nagyobb fagykár mellett is az első szedés zöme első osztályú eper volt...
Válasz L. M. #6734. hozzászólásáraKár, hogy kicsapódik a pára... A kèt fátyol alatt nyoma sincs a fagynak.
Kicsit tartok a mai èjszakától, szerintem ma hidegebb lehet, mint tegnap volt... Saccolok mára hozzánk -4 fokot.
Kelet necces lehet, ha kap felhőt (nagy esèly van rá), akkor nem lesz gond. De ha derült idő lesz, kemèny fagy lehet.
Èn most Dk-t látom vèszesnek, illetve a dèli rèszeket, talán nyugat. Minden a felhő mozgásán múlik.
Amúgy csuti jól látja a dolgokat, teljesen reális.
Válasz musztacsgabor #6735. hozzászólásáraLesz, deformált eper.
És ezekből a virágokból még lesz termés? Vagy teljesen el fagytak?

Válasz hasutas1 #6727. hozzászólásáraEgy fátyol alatt nekünk is lettek fekete hegyű virágok.... gondolom azok, amik hozzáértek a vízzel átitatott majd megfagyó fátyolhoz.
Köszönöm a válaszod!
Válasz musztacsgabor #6731. hozzászólásáranem kell permetezned semmivel ezt a fátyolfólia megdörzsöli és ott feketedik be vagy a levelek összeérnek a széltől sajnos ez ilyen
ÜDV! Valaki tudna segíteni hogy ez milyen betegség és mivel permettezem? Előre is köszi!

Sziasztok!
Én chorus+teldor+megafolt adtam mindnek,vasàrnap meg kapja a lombtràgyàt....

Ismét eltelt egy dolgos nap,nàlunk sem mutat fagyot reggelre,de nem szeretem a bizonytalan dolgokat úgyhogy betakartunk ismét mindent fóliàn belül...
Meg volt a gombaölőzés,aki kérdezte mivel védekezünk annak itt a vàlasz
A pirosakat mind megettem
Hasznos munkàt mindenkinek!!
Duna-kanyar mínusz három fok, enyhe szél, mindent kiszellőztetett, holnapra mi lesz?
Válasz hasutas1 #6727. hozzászólásáraSzia!
Viszont ami rettentően bosszantó,hogy az amit nem fátylaztam,abban sincs semmivel se több fagyott. És ez nem különálló tábla, hanem táblán belül kimaradt rész, vagy tábla vége amit nem ért be a fátyol. Én avval magyarázom,hogy rövid ideig volt csak erős fagy,a fátyol alatt a párától deresre fagyott,míg a szabadon maradt nem deresedett ki,és sokkal hamarább fel is melegedett,mit ami a takart. De még van remény,hogy nem minden fagyottnak tűnő virág halott,ugyanis a múltkori fagy után is sok volt a barnás színezetű,de másnapra regenerálódott belőle sok. Bár nem tudom milyen gyümölcs fog belőle fejlődni
Nálam is hasonló a helyzet fátyol alatt.
Megtette jótèkony hatását az idő. Ez az èv sem múlik el fagykár nèlkül...
...

A kèt fátyol tökèletesen vizsgázott! Az egy, kevèsnek bizonyult!
Sziasztok!
Látom tartalmas éjszakája volt mindenkinek. Nálunk nem volt fagy, elég intenzíven fújt a szél egész éjszaka és még most is. Ma estére megáll a szél akkor viszont betakarom, hiába nem mutat fagyot.
Hasznos munkát mindenkinek.... Egyébként én a holnap reggelt gondolom veszélyesebbnek. De ne legyen igazam... Ültetjük a frigót, legalább lassabban enged ki...
amit jövő héten ültetünk, az jobban fog izzadni.....

A viszontlátásra....
Válasz clanki #6722. hozzászólásáraŐ a nagyobbik kicsi lányom,de mondhatná a jobb kezem
Látni kelet volna mit kergetőzött a nyuszival,mire a nyúl feladta.
Válasz zelnikpeti #6718. hozzászólásáraJa akkor bocsi....
mindig elkalandozok....
Válasz csuti0 #6719. hozzászólásáraCsuti, ő a kis csuti???
látom nyulat fogott....

Válasz HoRo27 #6707. hozzászólására
Válasz HoRo27 #6707. hozzászólásáraAz apraját egyed...
mert ez túl szép, hogy igaz legyen....