Válasz zelnikpeti #6713. hozzászólásáraPetya, figyi.. Én először alaposan megmosom, azután szárazra törlöm... Ez az egyik legjobb módja a védekezésnek... De ha mégis beüt a gebasz, Canesten-el kenegetheted...
Válasz L. M. #6711. hozzászólásáraA semmitől többet, szépen végigfújta a táblákon,
Estére meglátjuk volt e értelme.
-1 -2 szokta bírni a szamóca de biztos ami biztos.
Ne ezen a 60 bálán múljon.
Veszett már több is Mohácsnál.
Éjjel 2-kor 1 fok.
Talajon -2, szél lengedezett egy kicsit.
60 bála elfüstölt remélem kibírták a virágok.
Felénk aki epret akar szedni idén az mindenki füstölt.
Jó reggelt!!!
Hasutas aktív vagy
Nàlunk az orszàg közepén jelen pillanatban 0 fok van,megúsztuk talajmenti fagyokkal...itt este is esett borult volt az ég hàla Istennek
Ez a 2017 eszméletlen!!!!
Hajrà és minden jót Mindenkinek!!!
Változatos kèpet mutat a hőtèrkèp. Èszak fagy, dèl nem. Inkább Èny-Dk. Itt -2 talajon, ennèl tavaly jóval hidegebb volt.
Közben befelhősödött, lengedezik a szèl. Fátyollal takarva, van ahol dupla, már ahol tegnap nem fújta szèt a szèl. De a joly duplát kapott teljes egèszèbe.
L.M. Nagyon szèpen köszönöm a segítsègedet. Megèrte innen a Dráva partról egèszen a Tiszáig utazni.
A többit dèlelőtt látni fogjuk.
Talán már csak egy nap, ès vège a fagyoknak.
Sajnos a jövőhèt mèg szolgálhat meglepetèssel, elèg sok esőt ígèrnek. Ha az egyszer elkezdi, soha nem hagyja abba....
Válasz T.Márton #6705. hozzászólásáraMarci nem nagyon értem a kérdésed, de ha arra gondolsz, hogy aki jósol az mit nem csinál, arra a válasz /bas.ik/
Capisi?
Válasz L. M. #6685. hozzászólásáraAki meg jósol az tudjuk mit nem csinál...
A "nagyra becsült" meteorológia simán téved 4-5 fokokat is...
Ezeknek én már nem hiszek... Gyökerek..
Válasz ciber1985 #6695. hozzászólásáraSzerintem ez az idő után, valahogy máshogy kellene. Rovarok Afrikába menekültek... azok ellen nem kell.. Én mondjuk Signum, ahogy lehetséges, egy hét múlva Topas+switch! Ha ez nem elégséges akkor semmi nem védi meg. Esetleg switch helyett Scala! Az még nagyon jó szer. De úgyis te döntesz...
Válasz clanki #6697. hozzászólásáraNagyon sokat hurcolnak oda-vissza a nagybani piacra a fűtött fóliások is... De érthető is... ki az a marha aki ilyenkor venne sok szamócát, hogy majd elkel a havazásban :D
Ha valakit esetleg érdekel.
2500/kg a szép, 1800/kg az apró eper. Ennyiért adtam. Volt olcsóbb is, de minőségben is gyengébb volt. Azt 2000/kg meg 1300/kg áron adták. Panaszkodnak itt, hogy 80% elfagyott télen, a maradék 20-at meg ez a mostani viszi. Ezek a parasztok csak panaszkodni tudnak...
Válasz ciber1985 #6695. hozzászólásáraSzia!
Tiuram mellé nem ártana valami felszívódó is!
Karate zeont miért használsz,van rajta valami rovar kártevő? Úgy tapasztalom,hogy sokan ha kell ha nem rovarölőznek,biztos ami biztos alapon.
Üdv.:Csuti
Amint lesz lehetőségem mennem kell permetezni botritis ellen. Ezt Tiurammal teszem meg.
Karate Zeon-t kap még mellé és egy kis levéltrágyát.
Egyszer volt eddig permetezve Topas+Champion kombóval. Mit javasoltok Topas-t tegyek bele, previcur energyt, vagy folicur solo-t? (vagy valami mást?)
Válasz bujdi05 #6689. hozzászólásáraKösz a biztatást.
Ha a szél nem mérséklődik jelentősen a kora esti órákig,akkor esélyünk sem lesz kiteríteni a fátylat. Barackosba van kikészítve bála, csak épp rommá ázott.Szárazat meg kihordani nagy mutatvány, a felázott sorok közt. De délután előszedem a legkönnyebb traktort és megkíséreljük széthordani.
Válasz zelnikpeti #6687. hozzászólásáraSzia!Csak szabadosod van?Atya ég,ítélet idő Igen készülni is kell van rizikó meg persze a gomba betegségek fel ütik a fejüket persze hűvös van lassul a folyamat de utàna lehet baj aki nem védekezik,kell àm a gombaölőt nyomni a megfelelőt...
Jó munkàt
Válasz L. M. #6685. hozzászólásáraA met.hu egész pontos szokott lenni legalàbb is felénk.
Ezek azt értenek hozzà mi lesz
A 86 éves nagypapàm isten nyugosztalja na Ő aztàn meg tudta mondani milyen idő lesz a "régi" öregek tudtak valamit,sokkal többet minden téren
Válasz csuti0 #6686. hozzászólásáraSzia Csuti!Hàtha kora du. felétek is el àll az eső és legalàbb a fàtylat le tudjàtok teríteni arra van még esély,Te szerintem hűvösebb helyen gazdàlkodsz a barackosért meg imàdkozz ha nincs lehetőség füstölésre Szurkolok!!!
Válasz bujdi05 #6683. hozzászólásáraNálunk eső van, de abból kb 45 jött le tegnap meg ma. Szél nagyon erős már már viharos.
Töri a leveleket rendesen.
Lesz mire kezelni a növényeket meg a termést is.
Készülünk nagyon a hajnalra. Remélem nem fog kelleni
Válasz bujdi05 #6683. hozzászólásáraSzia!
Itt +1 fok eső,hozzá erős szél. A földeket szinte meg sem lehet közelíteni, 40mm felett az eddig lehullott csapadék. Délután be kéne takarni mindent,de elképzelésem sincs, hogy fogjuk tudni kiteríteni a fátylat
A barackosban is lehet kéne tüzelni,de még kazalban a hozzávaló bála,amit esélytelen most széthordani. Remek egy évnek nézünk elébe.
Egy olyan pali véleménye a mai napról és a holnap reggelről, aki úgy írta meg egy nappal előre az Időkép fórumán mi fog történni, mintha jós kristálygömbje lenne...
"21-e hajnal és reggel, az lesz egy sarkallatos pont.
Most már a GFS is mutat -2, -4 fokos fagyokat a felhőzetszegény helyeken. ( elég megkésve, tegnap még + mezőt mutatott).
A kis WRF már részletesebben mutatja.
Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megmenekülhet a fagyok elől, ettől északabbra a szél erőssége lesz a döntő. Völgyekben, szélvédett helyeken -5, -8 --ig csúszhat, de a nagyobb rész 0, -5 fokkal megússza. Nyugati határszél Alpok által szélvédett helyei, dny-i dombság szélvédett völgyei, Bakony fennsíkjai, Északi-középhegység déli és északi vidékei ahol a szél lecsendesülni fog, itt -5, -10 fokok bizony nem lesznek ritkák. A magasban keleti hideg áramlik majd, az északias, északnyugatias felszíni szél felett.
Itt a kiskertesek védekezzenek valahogy ahogy tudnak. Hát a nagygazdáknak csak az ima marad.
Ha véletlen 2h-val hamarabb távozik a felhőzet, a 3 eddig
fagymentes megye sem lesz fagymentes."
Válasz conrad #6674. hozzászólásáraNagyjából egy hete erről beszèlünk...!
Amúgy sok mindenen múlhat a holnap, holnaputáni fagy, szinte nüanszokon. Mikor szakadozik fel, mikor áll el a szèl. Mennyi hó van a közelben. Mert ahol a közelben van hó, ès csillagfènyes èjszaka lesz ott nem kell vèdekezni, mert nem lesz mivel. Szerintem országosan(ha lehet ilyet mondani) +2 -5 fok között lesz, ès ettől eltèrhetünk 2-3 fokot!
csütörtök estétől péntek hajnalig irgalmatlanul hideget mondanak. Tényleg nem akarok senkit sem riogatni ezzel.
Szerintem mi akkor füstöléssel fogjuk megvédeni azt amit még lehet , mert szerintem az idén még drágább lesz az eper mint tavaly!! Nem akarom elkiabálni így előre, de lehetségesnek tartjuk. védekezzen mindenki ahogy csak tud.
/ Magyarország erősödik! . / egy kis vicc a végén.
19169 hozzászólás
folytatás:

kicsit befagyott a pocsolya
És persze a segítőm,aki megfogta a jutalmát
Válasz clanki #6715. hozzászólására

Neked ez vált be?
Egyébként köszönöm szépen rendezett párkapcsolatban élek.
Egyébként az eprekre gondoltam.
Sziasztok!

Véget ért egy hosszú nap!
Tegnap bála hordás,este fátyol húzás,éjjel tüzelés.
A legkönnyebb traki
Sorokba tüzelésre készen
Ami már füstöl
Ami még füstöl
Amiért füstölünk
Válasz ciber1985 #6714. hozzászólásáraFátyol nélkül? Hát... Lehet azért lesz benne fekete virág.... Pár óra múlva kiderül....
Válasz zelnikpeti #6713. hozzászólásáraPetya, figyi.. Én először alaposan megmosom, azután szárazra törlöm... Ez az egyik legjobb módja a védekezésnek... De ha mégis beüt a gebasz, Canesten-el kenegetheted...

Remélem volt értelme.

4kor 0fok -2ig ment le.
Cegléd
Ebben a jó időben ki mivel védekezik a gombák ellen?
Válasz L. M. #6711. hozzászólásáraA semmitől többet, szépen végigfújta a táblákon,
Estére meglátjuk volt e értelme.
-1 -2 szokta bírni a szamóca de biztos ami biztos.
Ne ezen a 60 bálán múljon.
Veszett már több is Mohácsnál.
Válasz zelnikpeti #6710. hozzászólásáraszélben nem sok mindent ér...
Jó reggelt

Éjjel 2-kor 1 fok.
Talajon -2, szél lengedezett egy kicsit.
60 bála elfüstölt remélem kibírták a virágok.
Felénk aki epret akar szedni idén az mindenki füstölt.
Jó reggelt!!!

Hasutas aktív vagy
Nàlunk az orszàg közepén jelen pillanatban 0 fok van,megúsztuk talajmenti fagyokkal...itt este is esett borult volt az ég hàla Istennek
Ez a 2017 eszméletlen!!!!
Hajrà és minden jót Mindenkinek!!!
Hátha valakit èrdekel https://youtu.be/rHmX1kMyGOE
Változatos kèpet mutat a hőtèrkèp. Èszak fagy, dèl nem. Inkább Èny-Dk. Itt -2 talajon, ennèl tavaly jóval hidegebb volt.
Közben befelhősödött, lengedezik a szèl. Fátyollal takarva, van ahol dupla, már ahol tegnap nem fújta szèt a szèl. De a joly duplát kapott teljes egèszèbe.
L.M. Nagyon szèpen köszönöm a segítsègedet. Megèrte innen a Dráva partról egèszen a Tiszáig utazni.
A többit dèlelőtt látni fogjuk.
Talán már csak egy nap, ès vège a fagyoknak.
Sajnos a jövőhèt mèg szolgálhat meglepetèssel, elèg sok esőt ígèrnek. Ha az egyszer elkezdi, soha nem hagyja abba....
Válasz T.Márton #6705. hozzászólásáraMarci nem nagyon értem a kérdésed, de ha arra gondolsz, hogy aki jósol az mit nem csinál, arra a válasz /bas.ik/
Capisi?
Válasz clanki #6702. hozzászólásáraMit nem csinál már halott az egyik napszámostól, de elfelejtettem megkérdezni.
Fólia felfátylazva, szabados egy része letakarva, autó bálával megrakva.
Éjjel 1 kor ébresztő.
Fagymentes éjszakát mindenkinek. Kitartás jövőhétre javulást ír mindenki.
Fóliàk betakarva, a szabadföldit meg ha megállt a viharos szél. Kitartást mindenkinek!! Hátha megússzuk!
Válasz L. M. #6685. hozzászólásáraAki meg jósol az tudjuk mit nem csinál...

A "nagyra becsült" meteorológia simán téved 4-5 fokokat is...
Ezeknek én már nem hiszek... Gyökerek..
Válasz csuti0 #6696. hozzászólásáraRitkán értünk egyet, de most lájkollak...

Válasz ciber1985 #6695. hozzászólásáraSzerintem ez az idő után, valahogy máshogy kellene. Rovarok Afrikába menekültek...
azok ellen nem kell.. Én mondjuk Signum, ahogy lehetséges, egy hét múlva Topas+switch! Ha ez nem elégséges akkor semmi nem védi meg. Esetleg switch helyett Scala! Az még nagyon jó szer. De úgyis te döntesz...
Válasz ciber1985 #6695. hozzászólásáraEngedélyezetlen szerekkel permetezgetni érés közeli időszakban azért elég meredek szerintem...
Válasz clanki #6697. hozzászólásáraNagyon sokat hurcolnak oda-vissza a nagybani piacra a fűtött fóliások is... De érthető is... ki az a marha aki ilyenkor venne sok szamócát, hogy majd elkel a havazásban :D
Ha valakit esetleg érdekel.

2500/kg a szép, 1800/kg az apró eper. Ennyiért adtam. Volt olcsóbb is, de minőségben is gyengébb volt. Azt 2000/kg meg 1300/kg áron adták. Panaszkodnak itt, hogy 80% elfagyott télen, a maradék 20-at meg ez a mostani viszi. Ezek a parasztok csak panaszkodni tudnak...
Válasz ciber1985 #6695. hozzászólásáraSzia!
Tiuram mellé nem ártana valami felszívódó is!
Karate zeont miért használsz,van rajta valami rovar kártevő? Úgy tapasztalom,hogy sokan ha kell ha nem rovarölőznek,biztos ami biztos alapon.
Amint lesz lehetőségem mennem kell permetezni botritis ellen. Ezt Tiurammal teszem meg.
)
Karate Zeon-t kap még mellé és egy kis levéltrágyát.
Egyszer volt eddig permetezve Topas+Champion kombóval. Mit javasoltok Topas-t tegyek bele, previcur energyt, vagy folicur solo-t? (vagy valami mást?
Válasz csuti0 #6692. hozzászólásáraHú,bele gondolni is rossz,nagy munka lesz!
Holnapra okosabbak leszünk...
Hajrà
Válasz hhx #6688. hozzászólásáraAlba,de ennél van nagyobb is csak éljék túl ezt az időt
Válasz bujdi05 #6689. hozzászólásáraKösz a biztatást.
Ha a szél nem mérséklődik jelentősen a kora esti órákig,akkor esélyünk sem lesz kiteríteni a fátylat. Barackosba van kikészítve bála, csak épp rommá ázott.Szárazat meg kihordani nagy mutatvány, a felázott sorok közt. De délután előszedem a legkönnyebb traktort és megkíséreljük széthordani.
Válasz zelnikpeti #6687. hozzászólásáraSzia!Csak szabadosod van?Atya ég,ítélet idő
Igen készülni is kell van rizikó meg persze a gomba betegségek fel ütik a fejüket persze hűvös van lassul a folyamat de utàna lehet baj aki nem védekezik,kell àm a gombaölőt nyomni a megfelelőt...
Jó munkàt
Válasz L. M. #6685. hozzászólásáraA met.hu egész pontos szokott lenni legalàbb is felénk.

Ezek azt értenek hozzà mi lesz
A 86 éves nagypapàm isten nyugosztalja na Ő aztàn meg tudta mondani milyen idő lesz a "régi" öregek tudtak valamit,sokkal többet minden téren
Válasz csuti0 #6686. hozzászólásáraSzia Csuti!Hàtha kora du. felétek is el àll az eső és legalàbb a fàtylat le tudjàtok teríteni arra van még esély,Te szerintem hűvösebb helyen gazdàlkodsz a barackosért meg imàdkozz ha nincs lehetőség füstölésre
Szurkolok!!!
Válasz bujdi05 #6680. hozzászólásáraIlyen kicsi a kezed, vagy ilyen nagy az epred? :)
Milyen fajta? (Mármint az eper:))
Válasz bujdi05 #6683. hozzászólásáraNálunk eső van, de abból kb 45 jött le tegnap meg ma. Szél nagyon erős már már viharos.

Töri a leveleket rendesen.
Lesz mire kezelni a növényeket meg a termést is.
Készülünk nagyon a hajnalra. Remélem nem fog kelleni
Válasz bujdi05 #6683. hozzászólásáraSzia!
Itt +1 fok eső,hozzá erős szél. A földeket szinte meg sem lehet közelíteni, 40mm felett az eddig lehullott csapadék. Délután be kéne takarni mindent,de elképzelésem sincs, hogy fogjuk tudni kiteríteni a fátylat
A barackosban is lehet kéne tüzelni,de még kazalban a hozzávaló bála,amit esélytelen most széthordani. Remek egy évnek nézünk elébe.
Egy olyan pali véleménye a mai napról és a holnap reggelről, aki úgy írta meg egy nappal előre az Időkép fórumán mi fog történni, mintha jós kristálygömbje lenne...
"21-e hajnal és reggel, az lesz egy sarkallatos pont.
Most már a GFS is mutat -2, -4 fokos fagyokat a felhőzetszegény helyeken. ( elég megkésve, tegnap még + mezőt mutatott).
A kis WRF már részletesebben mutatja.
Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megmenekülhet a fagyok elől, ettől északabbra a szél erőssége lesz a döntő. Völgyekben, szélvédett helyeken -5, -8 --ig csúszhat, de a nagyobb rész 0, -5 fokkal megússza. Nyugati határszél Alpok által szélvédett helyei, dny-i dombság szélvédett völgyei, Bakony fennsíkjai, Északi-középhegység déli és északi vidékei ahol a szél lecsendesülni fog, itt -5, -10 fokok bizony nem lesznek ritkák. A magasban keleti hideg áramlik majd, az északias, északnyugatias felszíni szél felett.
Itt a kiskertesek védekezzenek valahogy ahogy tudnak. Hát a nagygazdáknak csak az ima marad.
Ha véletlen 2h-val hamarabb távozik a felhőzet, a 3 eddig
fagymentes megye sem lesz fagymentes."
Válasz bujdi05 #6683. hozzászólásáraItt szakad a hó nagy pelyhekben több, mint egy órája...
Sziasztok!

Reggel 6-kor 0 fok az orszàg közepén,havas esőt nyomja megint,délutànra tisztulni fog úgyhogy màsnap tuti lesz fagy
Jó munkàt Mindenkinek!
Válasz hasutas1 #6681. hozzászólásáraSzia
Hát köszönöm...majd adok persze
Válasz bujdi05 #6680. hozzászólásáraHoppá, hoppá az igen. Èn a fejtetősről kèrek. A multhèten mèg nem láttam ilyet nálad. Nagyon szèp!
Szép Estét Mindenkinek
az összes pirosat megettem

Mi lefátylaztunk mindent, a szami zsendül
Válasz conrad #6674. hozzászólásáraNagyjából egy hete erről beszèlünk...!
Amúgy sok mindenen múlhat a holnap, holnaputáni fagy, szinte nüanszokon. Mikor szakadozik fel, mikor áll el a szèl. Mennyi hó van a közelben. Mert ahol a közelben van hó, ès csillagfènyes èjszaka lesz ott nem kell vèdekezni, mert nem lesz mivel. Szerintem országosan(ha lehet ilyet mondani) +2 -5 fok között lesz, ès ettől eltèrhetünk 2-3 fokot!
Öntözés a legjobb módszer, ! Aki tud, öntözzön!
Válasz clanki #6675. hozzászólására

Mindenki pánikoljon, nyugalomra semmi ok!!

Válasz conrad #6674. hozzászólásáraLegalább nem lesz melegünk. Hihi

Magyarország jobban teljesít, megvédjük a rezsicsökkentést
csütörtök estétől péntek hajnalig irgalmatlanul hideget mondanak. Tényleg nem akarok senkit sem riogatni ezzel.
. / egy kis vicc a végén.
Szerintem mi akkor füstöléssel fogjuk megvédeni azt amit még lehet , mert szerintem az idén még drágább lesz az eper mint tavaly!! Nem akarom elkiabálni így előre, de lehetségesnek tartjuk. védekezzen mindenki ahogy csak tud.
/ Magyarország erősödik!
Válasz clanki #6652. hozzászólásáraszia,kuldtem uzenetet
Moderátor által módosítva: 2017-04-20 09:52:46
Tisztelt szamóca termelők! Nagyobb mennyiségben vásárolnák szamócát!Részletek:0630 458 7975 Üdv:Ferenc
Moderátor által módosítva: 2017-04-20 09:52:54