Gázolaj árak 639 Ft Benzin árak 631 Ft EUR 407 Ft USD 392 Ft CHF 433.28 Ft GBP 489.48 Ft

Fórum

Falugazdászok

Létrehozta: Norberto26 , 2012-01-21 10:33:52

Kedvencekhez Segítség

3579 hozzászólás
Nincs profilkép
#3229 kozod
2016-12-17 11:44:05

Válasz VakLóaBakon #3226. hozzászólásáraSziasztok! Olyanok voltunk egy-egy kistelepülésen, mint az orvos, a tanító, vagy a pap! Ha kellett, ha nem a fogadónapon eljöttek az új információkért, vagy ha az nem volt, akkor csak beköszönni, beszélgetni. Meghívtak a falugyűlésekre, elvoltunk a gazdálkodókkal sokat segítettünk nekik, amiért még az FM-es korszakban meg is fizettek bennünket! Ennek sajnos vége szakadt, mert már nem győztük, amióta az e-beadást kitalálták! (Nem rossz az, nem azért mondom!)De ha most átalakult a rendszer, miért nem az a cél, hogy tovább is segítsétek a gazdákat? Sajna minden törekvésben azt látom, hogy valamiféle "magasztos" okok miatt a falugazdinak nincs lehetősége a gazdával foglalkoznia, pedig a többségének arra lenne szüksége.(Nem a nagygazdákról beszélek). A kamara bevételének a nagy része a 2000 Ft-os kicsikből áll, mert ők fizetnek! Ha ez nem elég nekik emeljék a díjat, a kicsik akkor is fizetni fognak! De ha felvállalták,- és ők akarták- a falugazdászokat, akkor kutya kötelességük lenne az ebben dolgozó embereket maximálisan megbecsülni!!!!!! Talán nem is a költséghatékony megoldásokban gondolkozni! A kamarának költséghatékony, ha körzetközpontokat csinál, de a kisembernek, aki gazdálkodik, és két-három buszátszállással jut el a körzetközpontba, és aznap nem jut be a fogadóórára, annak ez nem pálya! Buszjegy+ egy egész nap, örül, ha hazajut! Kollégák, ti tudjátok, hogy ez a kb 200 ezer őstermelőből 180 ezret érint! A többi mindent meg tud oldani, van kocsija, terepjárója, saját ügyintézője!(De ők meg nem fizetik a tagdíjat! Amit meg is értek, mert 500 ezer forintot a semmiért?)
De ha a 180 ezer kicsi azt mondja, hogy befejezi a gazdálkodást, mi lesz a társadalommal? Ha csak arra gondolok, hogy elgazosodik minden. A városi az importból még megél egy darabig. Aztán mi lesz?
Talán ha ebben a kamarai szellemben a gazdálkodónak is helye lenne, akkor működhetne! De a gazdálkodó ebben csak a "szükséges rossz"! Ifjoncaink pedig azt hiszik megfogták azt a bizonyos lábat! Igen, egy darabig ez műkszik. De ha végre valaki felismerné a kamara vezetésében, hogy akkor lesznek sikeresek, ha ápolják a kapcsolatot a tagokkal a falugazdászokon keresztül,-széleskörű mozgásteret adnak nekik, nem kell beírni a naplóba, hogy mikor mentek ki pisilni- elhiszik nekik, hogy dolgoznak, anyagi megbecsülést kapnak, akkor sokkal jobban működhetne az egész. De így sajna a falugazdász megnevezés elvesztette értelmét. Bocsánat, de ezt ki kellet írnom magamból! Ti "öregek" ezt érteni fogjátok! Nagyon hiányzik a szakmám, szerettem csinálni! Boldog Ünnepeket!

Nincs profilkép
#3228 falugazdász22
2016-12-17 09:07:08

Jelenleg Baranya Megyében mennek csökkentett üzemmódban vidékre a kollégák. És van három megye ahol probálgatják a 4 lépcsős falugazdász hálozatot ami azt jelenti van adminisztrátor falugazdász ,sima, szakterületi ,és kiemelt, ez már 3 hónapja próba ként funkciónál !

Nincs profilkép
#3227 Istvánxxx
2016-12-17 09:03:56

Válasz VakLóaBakon #3226. hozzászólásáraBaranya megye, ha jól tudom.
Elég nagy a különbség a megyék között. Van ahol kijárnak több, mint 200 településre, van ahol van 10 körzetközpont és oda mennek a gazdák.

Nincs profilkép
#3225 VakLóaBakon
2016-12-16 20:33:59

Válasz falugazdász22 #3224. hozzászólásáraEz komoly? Melyik megye? Valszleg ez összefügg a településeken levő gazdálkodók számával is.
Korábban a falugazdász volt az egyik stabil pont, akihez fordulhattak a "kis gazdák" ügyes-bajos dolgaikkal.
Ne legyen igazad! Bár a kamara felé valóban ez lenne a költséghatékony megoldás. Sajnos.

Nincs profilkép
#3224 VakLóaBakon
2016-12-16 20:27:54

Válasz medikus #3223. hozzászólásáraMilyen adat nem stimmel? Ha a kártyára nyomtatott adatokban van a hiba, akkor azt be kell vonni és egy újat (helyeset) kiállítani és majd megkapod postán. Ehhez szükség lehet arra, hogy az igazolványaidat szkennelje/fényképezze a falugazdi és elküldje a megfelelő helyre, vagy az MVH-nál regisztrált adataidat kell gatyába rázni egy G1010-01 nevű adatlapon. Ha a kártyán elektronikusan mentett adatokban van a hiba, akkor hasonló a helyzet, csak nem kell bevonni az igazolványt hanem a módosítások után a falugazdi tudja felülírni a kártya adatokat.

Nincs profilkép
#3223 falugazdász22
2016-12-16 19:58:52

Már van olyan megye ahol már nem járnak ki a falvakba Ott minden gazdának és őstermelőnek a körzetközponti irodába kell menni ügyet intézni ez csak a terület alapú támogatás idejére nem vonatkozik akkor pedig előre meghirdetett időpontba van jelen a településen! Szerintem ez az irányzat lesz a befutó.Majd lesznek szaktanácsadók akik felvállalnak bizonyos mennyiségű ügyfelet és szolgáltatási díj ellenében az adminisztrativ feladatokat a termelő helyet elvégzi.

#3222 medikus
2016-12-15 21:42:18

Mi a teendő,ha az új őstermelőin nem passzol az adat?Az én falugazdászom csak hüppög!!!Nála jók az adatok,csak aki legyártotta,szerinte ott volt baj.Mindegy hol volt,de nem egyezik!!smile confused

Nincs profilkép
#3221 zzzz
2016-12-15 20:32:22

Sziasztok!
Mit hallani a jövő évről? Lesz kijárás faluba?

Nincs profilkép
#3220 falugazdász22
2016-12-10 08:37:47

Átlagosan 1 havi járandóság várható !!!!!!!!!!!!

Nincs profilkép
#3219 Falugazdász29
2016-12-09 12:56:14

Köszönöm szépen a választ. A mértékéről lehet tudni valamit?

Nincs profilkép
#3218 Istvánxxx
2016-12-08 18:22:16

Válasz geriszon01 #3216. hozzászólásáraA szakszervezetre igen nagy szükség lenne, jó lenne, ha valaki utánanézne, hogyan lehetne egyet összehozni.

Nincs profilkép
#3217 Istvánxxx
2016-12-08 18:19:52

Válasz Falugazdász29 #3217. hozzászólásáraSzerintem ha visszaolvasol 5-6 hozzászólásig, választ kapsz a kérdésedre. (3211-3213)

Nincs profilkép
#3216 Falugazdász29
2016-12-08 15:20:52

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy az év végi plusz pénzről hallani valamit? Lesz belőle valami?

Nincs profilkép
#3215 geriszon01
2016-12-08 13:11:35

Sziasztok! Két kérdésem akadt:
1. Senki nem gondolkodott még szakszervezet létrehozásán?!
2. Ha már annyira kolonc vagyunk a kamara nyakán (mivel nem termelünk... akkor nem tudom, ki igen?! Talán a feneküket vakaró referensek, vagy a piszkafa lábú miniszoknyás kislányok, akik szakértői státuszban tetszelegnek, de válaszolni nem tudnak a feltett kérdésekre...), mi lenne, ha az EK benyújtás ideje alatt egyszerre lenne az összes fg beteg és menne táppénzre, mondjuk egy hétig?!

Megjegyzés: arányaiban nem a fg hálózat létszáma nőtt nagyot, hanem az egyéb embereké... talán ezen kellene elgondolkodni....

Nincs profilkép
#3214 Moderátor
2016-12-06 06:12:15

Moderálási elveink miatt törölve: 2016-12-06 11:38:39

Nincs profilkép
#3213 Moderátor
2016-12-06 06:12:04

Moderálási elveink miatt törölve: 2016-12-06 11:38:44

Nincs profilkép
#3212 falugazdász22
2016-12-05 20:22:11

A holnapi napon döntenek a mértékéről és majd az igazgató hölgyek és urak kapnak tájékoztatást előre is izgalommal várjuk az összeget !

Nincs profilkép
#3211 Istvánxxx
2016-12-04 12:14:55

Válasz falugazdász22 #3211. hozzászólására
Én is így hallottam.
Gálavacsorára jöttök?

Nincs profilkép
#3210 falugazdász22
2016-12-04 09:49:19

Annyit azért csöndben kiszivárogtattak , hogy dec 15ig valami pénzügyi elismerést fognak kapni a falugazdászok de a mértéke még titok.úgy legyen és köszönjük meg!

#3209 Zoli 63
2016-12-02 18:52:04

Válasz Kaszy #3207. hozzászólására" amennyiben a horizontális szántó tematikus eloíráscsoportban támogatott poligon területen a teljes támogatási
idoszak alatt a teljes területen csak és kizárólag évelo szálas pillangós takarmánynövény vagy évelo szántóföldi növény termesztése történik " >>> Ezt vitattam ismerőssel, mert több parcellábol 1-2 lesz teljesen bevetve 5 évre, h meglegyen a 15-20% pillangós, és 80%-át lazitó +tárcsa forgatás nélkül teljesíti, a tiltás csak arra vonatkozna szerintem, ha az össz bevitt terület pillangós, és semmi gabona +kuk .

Nincs profilkép
#3208 muskátli
2016-12-02 08:30:48

Válasz maria.kolloincorp1 #3208. hozzászólásáraNem hitelre, fizetésemelésre lenne szükségünk!

Nincs profilkép
#3207 Moderátor
2016-12-02 07:52:34

Moderálási elveink miatt törölve: 2016-12-15 10:32:39

#3206 Kaszy
2016-12-02 07:22:06

Válasz Zoli 63 #3204. hozzászólásáraAz én laikus felfogásom szerint , még csak itt teljesül a forgatás nélküli müvelés, mert ezeken a területeken nyilván nem lehet talajmüvelést végezni.

Nincs profilkép
#3205 VakLóaBakon
2016-12-02 07:01:32

Ezt olvastátok már?

Visszamenőleg behajtják a kamarai tagdíjakat, de új szolgáltatást is kapnak a gazdák

Ezek szerint hiányzik kb egy évi tagdíjbevétel. Magyarul hasonló jutalomra számíthatunk, mint tavaly (határidőnapló+toll – esetleg színes üveggyöngyök NAK logóval).

Az NSzK meg ismét egy „remek” ötlet.

#3204 Zoli 63
2016-11-29 13:34:00

Válasz Zoli 63 #3204. hozzászólásáraFelhívjuk a figyelmét arra, hogy amennyiben a horizontális szántó tematikus eloíráscsoportban támogatott poligon területen a teljes támogatási
idoszak alatt a teljes területen csak és kizárólag évelo szálas pillangós takarmánynövény vagy évelo szántóföldi növény termesztése történik, akkor
éves teljesítés hiányában nem választhatja az "ellenorzött (fémzárolt) szaporítóanyag felhasználása" és a "forgatás nélküli talajmuvelés alkalmazása"
eloírásokat. (id: 2985224977)

#3203 Zoli 63
2016-11-28 20:44:54

Az AKG-ban forgatás nélküli talajművelés bevállalható e, mert a 15% szálas pillangós 5 évig , és 5% zöldugar nem lesz minden évben talajművelve, ott nem teljesül a forgatás nélküli vállalás ?

Nincs profilkép
#3202 falugazdász22
2016-11-18 08:12:12

A legútobbi Videó óta semmi utasítás vagy segédanyag nem jutott a falugazdász hálózat kezébe.Valószínű még nem akarják a hálózatot idegesíteni semmilyen felesleges információval ami nagyon helyes.

Nincs profilkép
#3201 kisseszter002
2016-11-17 17:39:54

Amikor a NAK-ban megvalósul a teljesítmény arányú bérezés:
https://www.facebook.com/hetediksor.hu/videos/1234853799894638/?autoplay_reason=gatekeeper&video_container_type=0&video_creator_product_type=2&app_id=2392950137&live_video_guests=0

smile wink

Nincs profilkép
#3200 Rebel
2016-11-15 18:32:17

Válasz falugazdász22 #3199. hozzászólására
Szerintem rosszat tett a hálózatnak a f.g.létszám jelentős bővítése.Inkább a béreket,s egyéb juttatásokat kellett volna emelni egy olyan szintre,hogy egy gyakorlott agrárszakember is elgondolkodjon az állás megpályázásán......

Itt már réges-rég 200 eFt nettónak kellene lenni a kezdő bérnek.Egy év után 250-300 e Ft nettó mérhető teljesítménytől függően,körzetvezetőknek erre + 50 e Ft.Ekkor lehetne válogatni a jó szakemberekből.

Mi értelme van diplomákat halmozó ,de antiszociális ,pszichiátria szökevényeket ráuszítani a vidéki gazdálkodókra?

Nincs profilkép
#3199 Rebel
2016-11-15 18:30:55

Válasz VakLóaBakon #3195. hozzászólásáraNe vicceljetek már!Falugazdászok nélkül,falugazdász szolgáltatás nélkül nincs NAK...... pont.

Nincs profilkép
#3198 falugazdász22
2016-11-12 21:23:38

Reméljük a sok régi arc újra meg mer szólalni és nem merül feledésbe a régi dicsőség se !A Pesti úrak egyre idegesebbek nem szívesen hallgatják a kritikákat !

Nincs profilkép
#3197 kozod
2016-11-11 12:16:07

Válasz VakLóaBakon #3193. hozzászólásáraSzia! Régi arc vagyok, de még mindig itt! Én nagyon szerettem ezt a munkát, egészen addig amíg az FM hivatalhoz tartoztunk! Szerettem a gazdákkal dolgozni, szerettem, hogy megoldásokat tudok nekik javasolni, mert tudom, hogy nekik nincs idejük a jogszabályok útvesztőiben elmélyedni, meg hát ugye a többség nem ezt tanulta. Mert ők gazdálkodni tudnak.
"Amennyiben a Kamara is felesleges koloncnak fogja tartani a Fg. hálózatot,"
Nos erről az a véleményem, hogy a kezdeteknél harcoltak a hálózatért. Csakhogy nem értették meg, hogy mekkora adu-ászt kaptak a kezükbe!Szükségtelen rosszként kezelték a falugazdászokat, akik amúgy emberek is! A falugazdászok hátán el tudták volna fogadtatni "a kötelező tagságot".
DE nekik nem ezt volt a céljuk! Csak megmutatni azt, hogy a központban szükség van arra a vízfejre, amit te is tudod kikből alakítottak ki! Te a saját autódat teszed tönkre ilyen-olyan érdekek miatt, amelyek nem a tieid. Örülj, hogy elszámolják az üzemanyag költségedet. Elvettek minden pótlékot, mert nem jár. 25-30 éves munkaviszonnyal, több diplomás emberek 150 nettóval jól elvannak. A mai napig kapcsolatban exkollégáimmal, azt is tudom mi folyik most! Minden tiszteletem a tiétek! Mégegyszer: nagyon szerettem falugazdász lenni, de életem egyik legjobb döntése volt, hogy felálltam! (Az más kérdés, hogyha akkor nem én lépek, akkor kirúgtak volna a nagy szám miatt!)
Kitartás!

Nincs profilkép
#3196 kozod
2016-11-11 11:54:57

Válasz Rebel #3192. hozzászólásáraNe aggódj, és is az alapvonalról kiabálok! Nekem is tele lett! Annak idején "rang" volt falugazdásznak lenni! Sajna ma már teljesen szétverték ennek a szónak az értelmét. Olyanok a falugazdászok, mint egy okmányirodai ügyintéző. Ezért kérdeztem, hogy minek ehhez a munkához agrárvégzettség? És abban egyetértünk, hogy sehol sem biztos az élet, de legalább nyugodtabb!

Nincs profilkép
#3195 kozod
2016-11-11 11:50:01

Válasz falugazdász22 #3191. hozzászólásáraHáz ez felettébb érdekes! Ha egy gazdának speciális kérdései, kérései lesznek, akkor majd utazhat, ha az ő településén "falugazdász adminisztátor" lesz? A mi időnkben, nekünk többet kellett tudni, mint az MVH-snak! Emlékszem egyszer a Soroksái úton az egy napos TERA felkészítőn többen kiakadtunk, ugyanis, ha kérdeztünk, az MVH-s azt mondta, "ez nem az ő szakterületete"! Mi meg ott voltunk a faluban (amiről nagyjaink azt se tudják micsoda), és nem mondhattuk azt, hogy "nem a szakterületünk"!

Nincs profilkép
#3194 VakLóaBakon
2016-11-10 22:33:22

Válasz Rebel #3194. hozzászólásáraKinek mi az érdeke, csak ezt nézik. Oszt majd lesz valahogy. A kisember nem számít semmit sem. Így baxták el az ámörikai közvélemény kutatók is az előrejelzéseiket…

Nincs profilkép
#3193 Rebel
2016-11-10 17:58:14

Válasz VakLóaBakon #3193. hozzászólására"Amennyiben a Kamara is felesleges koloncnak fogja tartani a Fg. hálózatot, - a fenti vízfej ezt már régóta mutatja, lassan el is hiszi - akkor szívesen tolja majd vissza Állam bácsi térfelére a nem együttműködő, akadékoskodó vidékieket. "

Ebben véleményem szerint nem lesz beleszólásuk.
Ha mégis ,akkor gyorsan lesöprik őket a magyar agrárigazgatás színpadáról.

Nincs profilkép
#3192 VakLóaBakon
2016-11-09 21:21:00

Sziasztok!! Régi arcok újra itt!?
Nos, igen! A helyzet xsz@r, de legalább reménytelen. Ezt a katyvaszt el sem tudjátok képzelni. Hiába, valakinek érdeke, hogy ne legyen egyszerűen átlátható minden. V.ö: MVH átszervezés, hogy mást ne említsek:
Rebel mondja: „Valamiért van egy olyan érzésem, hogy lesznek még állami tisztviselők a falugazdászok.” Még igaz is lehet. Az MVH csírája a megyei FM hivatalból kikülönített SAPARD osztályok voltak. Lássatok csodát! Jövő január elsejével az MVH megyei részei visszatérnek az anyjuk (erősen plasztikázott) kebelére. Ennyi. Élt kb.: 12 évet.
Amennyiben a Kamara is felesleges koloncnak fogja tartani a Fg. hálózatot, - a fenti vízfej ezt már régóta mutatja, lassan el is hiszi - akkor szívesen tolja majd vissza Állam bácsi térfelére a nem együttműködő, akadékoskodó vidékieket. Pedig milyen jó is volt arra hivatkozni, hogy imígyen fogja segíteni az „alulról építkező érdekképviselet” az alulról építkezésről mit sem sejtő gazdákat. Minden a pénzről szól, mikor a fg.-ok csak pénzt kérnek, de nem hoznak akkor: auf viedersehen…
Személyes véleményem, hogy ez még egy kicsit odébb van. Lesznek még érdekes ötleteik ott a Fehérvári úton.

Nincs profilkép
#3191 Rebel
2016-11-09 20:17:04

Válasz kozod #3190. hozzászólásáraImmáron második éve kívülről nézve a falugazdász-körhintát azért el-elfacsarodik az ember szíve.Nem hogy nem nő az ázsiója a falugazdászoknak,hanem egyre tovább hígul és ezáltal leértékelődik a vezetésetek szemében a társaság.Hatalmas fluktuáció -folyamatos álláshirdetések .
Óriási tömegű felesleges adminisztrációs munka , rendkívül heterogén /nem akarom az ejtőernyős f.g.-at minősíteni/ csapat ,bonyolult eljárások garantálják a sok hibát.
Valamiért van egy olyan érzésem,hogy lesznek még állami tisztviselők a falugazdászok.

Tudom alapvonalról bekiabálni nem ér.Akkor és ott kellett volna cselekedni amikor lehetett.

Talán az hozta a jó döntést aki váltott amikor tele lett a ....e.Bár sehol sem biztos az élet.
Mindettől függetlenül óriási respekt a munkátokért!Kitartást!

Nincs profilkép
#3190 falugazdász22
2016-11-09 20:15:21

Az elképzelések között van az is ,hogy többféle falugazdász lesz,úgymint falugazdász adminisztrátor ,sima falugazdász , specialita falugazdász ,és kiemelt falugazdász. tehát 4 kategória , és mindegyikhez iskolai végzettség és ennek megfelelően munkabér besorolás. Ja és teszt felületek állandó kitőltése .

Nincs profilkép
#3189 kozod
2016-11-09 11:07:15

Válasz falugazdász22 #3187. hozzászólásáraTudod ha ezt is eltűritek,akkor nagyot csalódok bennetek! Ha én még ott lennék, tuti csinálnék valamit! Sztrájk, petíció, mit tudom én! Csak nézd meg a kamara központjánál parkoló "szolgálati" autók tömkelegét! Nektek meg a saját kocsitokkal kell kimenni gyümölcsellenőrzésre? És be kell írnod az elszámolásba a hrsz-t? És ha egy 1400-asod van, alacsony építésű? Az én kocsim sem alkalmas terepre. De a pestieké igen! Csak menj ki az M3-asra munkaidő végén! Majd meglátod hány kamarás szolgálati gépjármű megy Gödöllő felé! Ugyanis a legtöbbje ott lakik! Nekünk meg a munkábajárást hogy is fizették?

Nincs profilkép
#3188 kozod
2016-11-09 10:59:20

Válasz VakLóaBakon #3188. hozzászólásáraTudod a mai világban mindent meg lehet tenni! Anno nekem kb 800 ügyfelem volt! Köztük sok-sok nagygazda is! a szomszéd kollégának 300, ő mellette a mama nevén vállalkozást indított! Ugyanazt a bért kaptuk mindketten! Nekem kilógott a belem, este 11-ig itthon rögzítettem, nem tudtam maszekolni. Ő röhögve ellátta a feladatait, aztán a saját vállalkozásában otthon halálra kereste magát! Nem irigylem tőle, félreértés ne essék! Neki volt ideje, nekem nem! Neki volt pofája a saját vállalkozásába irányítani az ügyfelet, nekem nem lett volna! Én azt gondolom, hogy a falugazdászoknak akkor volt jó, amikor a Madari Jenő volt a főnökünk, és még végeztünk "szakmai" munkát! Ma már nem kell, csak adatrögzítők vagytok. Ahhoz meg nem kell agráregyetem! Az utolsó pár hónapomban annyira szégyelltem, hogy nincs időm a gazdát meghallgatni a gazdálkodásáról, nem tudtam neki "igazi" tanácsot adni! Csakis az adatrögzítésre, meg a papírmunkára volt idő! Pedig én nagyon szerettem ezt a munkát!Persze nem ezt, a régit! A kamara belépése óta sajna ez nem az "álommunka" éhbérért! Gazdálkodóim is szerettek, figyeltem rájuk mégha sokan is voltak. Mindenkit ismertem, ismertek. Na átmentem egy kicsit nosztalgiába, meg minden!

Nincs profilkép
#3187 VakLóaBakon
2016-11-08 19:23:39

Válasz falugazdász22 #3187. hozzászólásáraNa, ne Bassz! Az egy dolog, hogy van a munka, de van annak törvénykönyve is! És van munkaszerződés is!
- „az egyik dolgozótól elveszik a bérének 10%-át” Ezt meg, hogy az ótvarba lehet megtenni?

Nincs profilkép
#3186 falugazdász22
2016-11-08 15:09:39

A helyzet kezd körvonalodzani a nem létező pénzt kell elosztani. Ezt úgy akarják megtenni , hogy az egyik dolgozótól elveszik a bérének 10%-át és azt elosztják másik kettőnek na az a kettő majd húz mint az állat szerintük . Az ügyfelek száma nem lesz több csak átrendeződik a falugazdászok között .Erre fel minden kolléga megtáltosodik ! Na ez az új nagy találmány az összes referens meg pesti központi dolgozó meg röhög a veszekedő falugazdászokon !!!!!!!!!!!!!!!

Nincs profilkép
#3185 VakLóaBakon
2016-11-07 19:53:06

Válasz nagypistivagyok2 #3184. hozzászólásáraNem kell bocsánatot kérni. Értem, hogy mi a lényeg. Láttam már több, eléggé problémás esetet és hidd el a legjobb tudásom-akaratom szerint se tudtam segíteni. Pár hsz-el lejjebb azt írtam, hogy a Kamara egy érdekképviseleti szerv, nos, minden tag a saját bőrén érzi meddig tart ez a képviselet. Sajnos! Nem más ez, mint az MVH jelenlegi helyzete = Пοлитика – Пοлитика - Пοлитика

Nincs profilkép
#3184 VakLóaBakon
2016-11-07 19:51:49

Válasz robyroy #3183. hozzászólásáraA megyei közigazgatást nem kell bemutatni, a falugazdik egy része onnan került át a frissen alakult kamarába. Bár, ahogy hallom a helyzet ott sem lett jobb, sőt…
Nem tudok neked egyértelmű tanácsot adni, és ne vedd sértésnek, de nem is akarok. Az utolsó mondatod végén cseréld le a kérdőjelet egy pontra. Kijelentő módban sokkal jobban fest. smile wink

Nincs profilkép
#3183 nagypistivagyok2
2016-11-07 19:19:22

Válasz VakLóaBakon #3179. hozzászólásáraEngem,csak az zavar,hogy nekem kell a jogszabályokat keresgélnem,meg az ügyvédemmel konzultálnom ,mert a kamara nem tud segíteni.Évi 200e a szaktanácsadó(jó ő hetente írja a fellebbezést),300e az ügyvéd.Nem akartam bántani a falugazdászokat csak itt csapódik le az idegmunka BOCSÁNAT. De az nem normális dolog,hogy az általunk fenntartott kamarától nincs segítség,csak a szabad piacról. Akkor minek van?Amikor bementem és elmeséltem a vesszőfutásom azt mondák irány az ügyvéd, és még azt ,hogy az MVH-hoz ké.........al kellene bemenni.Hát ez nem normális.Egyébkén ahogy mi is a falugazdászok is képezzék magukat és irány a szabadpiac aztán megnézheti magát a vízfejű kamara.

Nincs profilkép
#3182 robyroy
2016-11-05 21:13:21

Válasz VakLóaBakon #3182. hozzászólásáraMagyarra fordítva, akkor továbbra sem ajánljátok, hogy falugazdásznak menjen a tapogatózó munkavállaló?

Látom, új kiírás van, több megyében újra keresnek, ami fura számomra, hisz alig pár hónapja, talán nyáron láttam kiírást, érdeklődtem is itt a fórumon. Ráadásul a jogásztól egészen a bölcsészig bezárólag mindenkire ki van írva szinte, mint lehetőség.

Én a megyei közigazgatásban dolgozok, ne hidd, hogy sokkal jobb a helyzet. Igaz, hogy januártól talán emelkedik a bér (bár mivel változtattak a törvényen, lesz kiemelt réteg és az általános szinten lévők), de senki sem tudhatja, hogy mikor kapja utasításba, hogy a következő héten egy másik járásnál, másik osztályon vagy épp egy másik volt szakig szervnél (erdészet, növényvédelem, ántsz stb.) kezdi a munkát. Ide-oda dobálják az embereket. Emiatt hatalmas a fluktuáció.

Ezek szerint akkor Nálatok sem számíthat sokkal jobbra az ember? smile cowboy

Nincs profilkép
#3181 VakLóaBakon
2016-11-04 16:42:50

Válasz csoppika #3180. hozzászólásáraA meglepődés nem emiatt volt, amit írtál.
A Kamarán belül dolgozó falugazdászok helyzete egy kicsit más, mint a versenyszféra-„biorobotoké”. Mivel bizonyos ügyekben az állam a feladatai egy részét kiadta a Kamarának, a falugazdászok hatóságként járnak el egyes esetekben. Erre jön az, hogy a kamara hivatalosan nem egy profitorientált piaci szereplő, hanem egy érdekképviseleti szerv, vagyis nem a klasszikus „versenyszféra”. A Kamarát érintő politikai szálakat most hagyjuk.
A falugazdászok munkajogilag nem különböznek egy cseppet sem bármely más mezei munkavállalótól, azok, akik már ezt csinálták 2013 előtt is mint kormánytisztviselők, azokból is mezei munkavállaló lett akkor amikor a Kamarához kerültek át. A járási hivataloknál idén volt bérrendezés. Tegyük hozzá, hogy 2008 óta be voltak fagyasztva a köz- illetve kormánytisztviselői bérek. De! Jogos a kérdés, ha a hatósági munka megvan, akkor a bérek rendezése itt miért maradt el? Ez a Kamara érdeke is lenne, hiszen a magasabb bér elszívhatja a munkavállalók egy részét.
És most arról, hogy mi is lepett meg. Az a duma, hogy hatékonyabban kell dolgozni, hogy bevezetnek egy új, jobb értékelési rendszert stb. a tapasztalataim (és több, nálam jóval hosszabb ideje falugazdiként dolgozó, tapasztalt vén motoros) szerint is, az első jele, hogy egy szervezet – vagy a vezetés ötletei - kifutotta magát, valami nagyobb változás jön. És itt a lényeg, ezeken a változásokon még soha nem nyert az igát húzó mezei melós. Na, ez volt, amin igazán meglepődtem.

#3180 csoppika
2016-11-04 11:15:07

Válasz VakLóaBakon #3179. hozzászólásáraSzépen mondva ezt "optimalizálásnak" nevezik...

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Trump feladta a leckét a mexikói szarvasmarhatartóknak
Trump feladta a leckét a mexikói szarvasmarhatartóknak
Pedig az USA feloldotta a mexikói szarvasmarhaimport tilalmát.
Még bővülhet a hazai napraforgó-termesztés, érdemes belevágni
RK 300 Verso
RK 300 Verso

3.700.000 Ft

Őszi árpa
Őszi árpa

9.000 Ft

Tatra 815 erdészeti darus teherautó
Tatra 815 erdészeti darus teherautó

7.500.000 Ft

Mtz 552E EB7 pótkocsi
Mtz 552E EB7 pótkocsi