Gázolaj árak 632 Ft Benzin árak 614 Ft EUR 414.08 Ft USD 396.98 Ft CHF 444.25 Ft GBP 499 Ft

Fórum

Fekete rendszám - piros rendszám

Létrehozta: Vendég , 2008-02-06 18:39:39

Kedvencekhez Segítség

951 hozzászólás
#101 moly
2009-08-21 21:58:10

Válasz #98. hozzászólásra

Pótkocsira nem kaphatsz zöld rendszámot.
Legfeljebb ha önjáró.:-))))

Válasz #91. hozzászólásra

Hello
Nemtudom mit akarsz ezzel a "TR" kategóriával (mivel nem irtad be).
Nekem meg van a "T" is én rángatok 2 pótot is ha kell.
Szőlőbeszállítás vagy gabona De az a legnagyobb baj hogy itt mifelénk a Jogsi SZART SE ÉR szal ha csak B kategória van vagy csak kistraktorra akkor azzal vezeted, és azza lhúzol 20-60 tonnákat. Rendőr meg úgy van hogy dolgozik tehát nem bántjuk. Valamilyen szinten igazuk van! de Sok ember meg feleslegesen járt jogsit szerezni. Elveszi a munkát attól akinek van papirja az akinek meg nincs. Ez egy dolog de általában a tapasztalat+ az átlag azt mutatja hogy ne mis nagyon értenek a géphez, vagy ha a géphez még ért akkor nem tud vele normálisan dolgozni:((((
Van baj bőven ebben az országban.

#99 Dozer
2009-08-16 13:02:32

Válasz #98. hozzászólásra

Az Okmányiroda adja ki, és ott elvileg megtudják mondani, hogy belefér a kategóriába vagy sem. Én egy rakodógépre váltottam ki és akkor valami könyvből nézték ki, hogy megfelel -e az előírtaknak. Ja és kell külön kötni biztosítást is a pótra.

Nincs profilkép
#98 kesej
2009-08-16 12:39:39

HELLO. MONDJA MÁR EL NEKEM AZ ÖN SZAVAIVAL, HOGY HOGYAN MÜKÖDIK EZ A DOLOG, MERT ÉN NEM NAGYON ÉRTEK AZ ILYESMIHEZ. HOVÁ FORDULHATNÉK AZ OKMÁNYIRODÁHOZ?EGYTENGELYES POTKOCSIRA ADNAK-E ZÖLD RENDSZÁMOT?KÖSZI VÁLASZOD.

#97 Dozer
2009-08-16 09:56:04

Válasz #95. hozzászólásra

http://www.agroline.hu/?q=konyv/ideiglenes-m-betujelu-zold-rendszamtabla-mezogazdasagban

Nincs profilkép
#95 kesej
2009-08-16 09:44:08

HELLÓ VALAKI SEGITSEN? HA TUDD VAN EGY EGYTENGELYES POTKÓCSIM 2,5t tehetek e rá zöld rendszámot? és hogy papirjai nincsenek? köszi válaszod.

#94 Zetoros Gyerök
2009-05-22 20:26:06

így lehet piros rendszámos trakiból fekete fehéret rendszámosat csinálni.

Nincs profilkép
#93 Tomszi
2009-03-26 17:12:12

Válasz #92. hozzászólásra
Ja megvan, trolibusz.

Nincs profilkép
#92 Tomszi
2009-03-26 17:10:21

Válasz #91. hozzászólásra
Na de mi az a TR?

#91 Hótoló
2009-03-26 14:09:42

na ehhez mit szóltok kinek van TR-kat jogsija?
A "T" kategória fogalma
Nemzeti kategória: mezőgazdasági vontató és két nehéz pótkocsi, lassú jármű és pótkocsi.
Mezőgazdasági vontató: mezőgazdasági munka végzésére készült, de pótkocsi vontatására is alkalmas, rakfelület nélküli olyan jármű, amelyet beépített erőgép hajt és sík úton önerejéből 25 km/óra sebességnél gyorsabban haladni képes.
Lassú jármű: olyan jármű, amelyet beépített erőgép hajt és sík úton önerejéből 25 km/óra sebességnél gyorsabban haladni nem képes.
Milyen vezetői engedéllyel vezethető? ("T")
A "T" kategóriába tartozó
• mezőgazdasági vontató és könnyű pótkocsija a "T" kategóriára, vagy a "B", "C", "D" és "TR" kategóriák valamelyikére érvényesített vezetői engedéllyel;
• mezőgazdasági vontató és két nehéz pótkocsi a "T" kategóriára, vagy a "TR" kategória, illetve a "C1+E" és "C+E" kombinált kategóriák valamelyikére érvényesített vezetői engedéllyel;
• lassú jármű és pótkocsija a "T" kategóriára, vagy bármely nemzetközi kategóriára, illetve a "TR" kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel vezethető.
Még milyen jármű vezetésére jogosít? ("T")
A "T" kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel vezethető még a kerti traktor és az állati erővel vont jármű, de legfeljebb az engedély kiállítását követő tíz évig.
Bármely nemzeti kategória csak belföldön történő járművezetésre jogosít.

Nincs profilkép
#90 Tomszi
2009-03-26 10:44:40

Válasz #88. hozzászólásra
Végülis rá lehet fogni hogy magajáró eszközhordozó, vagy permetező, vagy erdészeti kiközelítő. Én isláttam már mindenen, RÁBA, ZT, ahány ügyintéző annyi vélemény.

#88 satyesz
2009-03-25 22:10:49

Válasz #81. hozzászólásra
Heló! probálj más okmány irodát!! Nekem kiadták a Nagy sárgára is... Az ügyintézö megmondta hogy addig nem néz oda és azt irok be amit akarok.. igylet a jó öreg 250 es -Magajáró-ezközhordozó- alváz!! hogy ez mit jelent azt máig sem tudom.. Hidd el a legföbb akadáj az ügyintézö ha ezen tuljutsz akkor onantol sima az ügy!! Szerintem old meg minél hamarabb nehogy kijöjön egy ujabb okosság...

#87 Zoli
2009-03-25 22:09:48

Válasz #86. hozzászólásra

Írtam egy mailt, minden meg van írva benne, amit mondtál, de ha hiányzik vmi, akkor írj ide és kiegészítem.:)

#86 Roland
2009-03-25 22:04:35

Válasz #85. hozzászólásra

Én nem tom!Leirom,s holnap megkérdezem neked!Nekem csak ismerősöm!Azért kell ezeket tudni!

#85 Zoli
2009-03-25 22:03:11

Válasz #84. hozzászólásra

Mielőtt írnék vmit, a gép 160 Le, pirosrendszám megoldható?

#84 Roland
2009-03-25 21:58:42

Válasz #83. hozzászólásra

Szia!Van egy kis ismeretségem!Nekünk hétfőn vizsgázott a gépünk...,de az nem ide való!Elmailomra ird le,h mid van,mikor vetted,elöző tulajról van e valami!Meg,h merre laksz!erlacika@bicomix.hu

#83 Zoli
2009-03-25 21:55:04

Válasz #79. hozzászólásra

Heló, ha te ezt meg tudod oldani, akkor érdekelne, ha gondolod írj e-mailt, hogy mit, meg hogy, itt a címem: gepkereso@citromail.hu

Nincs profilkép
#82 Tomszi
2009-03-25 18:26:19

Válasz #71. hozzászólásra
Akkor ezek szerint már a szélesség miatt sem vizsgáztatnak piros rendszámra? Pár éve akármekkora gépre kiadták a pirosat.

#81 Kisvuk
2009-03-25 14:47:56

Válasz #72. hozzászólásra

Hello ma voltam az okmányirodában kérni akartam zöld rendszámot a dominátorra és a rábára de csak a kombájn kapja majd meg mert traktorra nem adnak ki zöldet.Így arra pirosat lehet kérni műszaki után sajna.

Nincs profilkép
#80 mindenes
2009-03-25 06:17:02

Vontatásra vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek
21. § (1) Arra nézve, hogy a jármű vontathat-e és ha igen, hány darab és milyen pótkocsit, a hatósági engedélyben foglaltak az irányadók.
(2) A pótkocsi (pótkocsik) össztömege nem haladhatja meg a vontatásra használt
a) személygépkocsi össztömegét,
b) autóbusz össztömegének a felét,
c) tehergépkocsi össztömegének az 1,4-szeresét,
d) vontató, mezőgazdasági vontató és lassú jármű össztömegének a négyszeresét,
e bekezdés rendelkezései a félpótkocsira nem vonatkoznak.
(3) Üzemi fék nélküli könnyű pótkocsi gépjárművel, mezőgazdasági vontatóval és lassú járművel abban az esetben vontatható, ha a pótkocsi össztömege nem haladja meg a vonó jármű 68 kilogrammal növelt saját tömegének a felét.
(4) Ráfutó fékkel felszerelt pótkocsi abban az esetben vontatható, ha a pótkocsi össztömege nem haladja meg a vonó jármű össztömegének a háromnegyedét.
(5) Oldalkocsis motorkerékpárral és motoros triciklivel pótkocsi nem vontatható. Oldalkocsi nélküli motorkerékpárral egy - legfeljebb 80 kilogramm megengedett legnagyobb össztömegű - egykerekű pótkocsi, gépkocsival egy pótkocsi, nyerges vontatóval egy félpótkocsi, vontatóval és mezőgazdasági vontatóval legfeljebb két pótkocsi, lassú járművel egy pótkocsi vontatható. A KKF - az ehhez szükséges műszaki és üzemeltetési feltételek meghatározásával - tehergépkocsival második pótkocsi vontatását engedélyezheti.
(6) Mezőgazdasági vontatóval egy személyszállításra berendezett pótkocsi vontatható. Más járművel ilyen pótkocsi nem vontatható.
(7) Lassú jármű pótkocsija gépjárművel nem, mezőgazdasági vontatóval pedig csak abban az esetben vontatható, ha megfelel a mezőgazdasági vontató pótkocsijára vonatkozó előírásoknak.
(8) Vontatott munkagép a vontatási sebességre vonatkozó rendelkezések megtartásával mezőgazdasági vontatóval és lassú járművel akkor is vontatható, ha
- nem elégíti ki a pótkocsik világító és fényjelző berendezéseire vonatkozó előírásokat, de megfelel a 37. § (6) bekezdésében foglalt feltételeknek, illetőleg
- üzemi fékberendezése nincs, de össztömege nem haladja meg a vonó jármű 68 kilogrammal növelt saját tömegét.

#79 Roland
2009-03-24 23:23:03

Adásvételivel le lehet műszakiztatni!Ha Hajdú bihar környékén vagy akkor megoldjuk!Szólj!06303014879

#78 Paldoo.
2009-03-24 22:32:53

Ne vágj semmit.
Iker nélkül behalsz.
Szerezz rá.

Nincs profilkép
#77 JD 4630
2009-03-24 22:29:14

Válasz #76. hozzászólásra

Én is lepihenek,
jó éjt!

#76 Zoli
2009-03-24 22:26:19

Válasz #75. hozzászólásra

Köszi válaszokat, most megyek aludni, holnap majd folytatjuk, jóéjt, Sziasztok

Nincs profilkép
#75 JD 4630
2009-03-24 22:23:13

Válasz #73. hozzászólásra

szia fan!

a régi JDközül kevés volt rendszámos, Baranyában mi vittünk a Közl felügynek a Kitétől adatlapot a 4630-ashoz, mer az adatbázisukban még nem volt 30-as.

Nincs profilkép
#74 JD 4630
2009-03-24 22:20:28

Nekünk se volt több szerintem hozzá,
az ikerkerék nagyon sokat jelent hidd el főleg ilyenkor tavasszal, próbáld ki rájössz.

#73 Fan
2009-03-24 22:18:39

szerintem volt már forgalomban ,és arra már nem lehet zöldet

#72 Zoli
2009-03-24 22:13:46

Válasz #71. hozzászólásra

Azzal nem lenne gond a szélességgel, mer ikerkereket nem akarok feltenni, szóval ha azon múlik levágom a féltengelyt, de nem tudom mi kell a zöldrendszámhoz, mert nekem csak adásvételim van a gépről, és semmi más, így lehet valamit vele kezdeni?

Nincs profilkép
#71 JD 4630
2009-03-24 22:07:05

Válasz #70. hozzászólásra

Szia!

Zöld egyszerűbb ,ha engedik még, árban azonos a pirossal, de a tied hosszú tengelyes hátul ezért legálisan a piros sem megy, ha minden igaz, mert 2.55nél nem lehet szélesebb a lassújármű.

#70 Zoli
2009-03-24 21:55:54

Heló srácok, amint a képen látszik vettem egy 4630-as Johnit, de nincsenek papírjai, és nem tudom, hogy lehetne rendszámozni, tudom, hoyg van a zöld rendszám, de hallottam, hogy olyanra már nem adják, és van helyette a piros, csak azt úgy adják rá, mint eszközhordozó, mint pl.: vegyszerező van az orrán, vagy műtrágyaszóró, stb, ti mit tudtok ezekről, és ezek bizosítási költségeiről, akit tud vmit ezekről az legyen szives írja már meg, nagyon megköszönném.

#69 Josey
2008-10-02 19:41:46

Válasz #63. hozzászólásra

Szia Feri!

Manapság már nem kérdik, hogy a vonóhorog mellett, miért nincs tachográf, ha magánszemély nevén van a 3,5tonna össztömeget megnem haladó tgk.

Nincs profilkép
#68 Tomszi
2008-10-02 19:37:10

Válasz #67. hozzászólásra
Kösz a leírást. Ezek szerint pótkocsira nem adnak zöld rendszámot.

#67 kukaccsosz
2008-10-02 13:29:26

Válasz #66. hozzászólásra
A lassú járművek egy konkrétan meghatározott körére kiterjedően zöld színű M betűjelű ideiglenes forgalmi rendszámtábla adható.

Az M betűjelű ideiglenes rendszámtábla nem a járműhöz kötődik, hanem a jármű üzembentartójához, aki (amely) az engedélyezési eljárást követően jogot szerez arra, hogy az általa üzemeltetett járműre (járművekre) a kiadott rendszámot felszerelhesse a közúti forgalomban való részvétel céljából.

Az érintett járművek köre:

* a magajáró mezőgazdasági és erdészeti betakarító gépek (arató-cséplő gépek, szecskázó gépek, cukorrépa betakarító gépek, zöldségbetakarító gépek, szőlőkombájnok, fakombájnok és erdészeti kiközelítők);
* a magajáró műtrágya- és szervestrágya szóró gépek;
* a magajáró permetezőgépek;
* a speciális magajáró eszközhordozó alvázak;
* a mezőgazdasági tevékenységre alkalmazandó magajáró rakodógép,
* amely tervezési sebessége szerint 25 km/óránál gyorsabb sebességgel haladni nem képes, illetve amelynek megengedett legnagyobb sebességét a típusbizonyítvány, illetőleg a közlekedési hatóság 25 km/óra értékben határozta meg.

Engedélyezési eljárás:
Feltételek:

* a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által kiadott külön jogszabályban meghatározott regisztrációs igazolás (regisztrációs szám),
* a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási szerződés igazolása,
* az ügyfél nyilatkozata a felvenni kívánt ideiglenes rendszámtáblák, valamint az ilyen rendszámtáblára kötelezett járművek darabszámára, azok gyártmányára, típusára és egyedi azonosító adataira (alvázszám) vonatkozóan,
* az ügyfél nyilatkozata az M betűjelű ideiglenes rendszámtáblával közúton használni kívánt mezőgazdasági erőgép(ek) biztonságos és szabályos közlekedésre való alkalmasságáról

Az M betűjelű ideiglenes rendszámtábla jogosítottja köteles a közúti forgalomban részvételkor a mezőgazdasági erőgépen a rendszámtáblát jól látható módon elhelyezni, valamint az indítási napló rovatait tényszerűen kitölteni.

Az M betűjelű ideiglenes rendszámtáblával ellátott jármű vezetője a közúti közlekedés során köteles igazolni az ideiglenes forgalomban tartási engedéllyel és az indítási naplóval a rendszámtábla használatának jogszerűségét, valamint a külön jogszabályban meghatározottak szerint a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás fennállását.

Az M betűjelű ideiglenes forgalmi rendszámtáblához ideiglenes forgalomban tartási engedélyt ad ki a közlekedési igazgatási hatóság, mely a kiállításától számított három évig érvényes. A közlekedési igazgatási hatóság az indítási naplóba, annak hitelesítésével egyidejűleg bejegyzi az M betűjelű ideiglenes rendszámtáblával használni kívánt járművek fajtáját, gyártmányát, típusát, egyedi azonosító jelét (alvázszámát).

A forgalomban tartási engedély érvényességi ideje - új rendszámtábla kiadása nélkül - három évente cserével hosszabbítható a rendszámtábla használatára való jogosultság fennállásának igazolásával egyidejűleg.

Fontos, hogy az M betűjelű ideiglenes rendszámtáblát csak az indítási naplóban bejegyzett járműre lehet felszerelni

Közigazgatási és
Elektronikus Közszolgáltatások
Központi Hivatala

"A mezőgazdasági vontatmánnyal a közúti forgalomban hatósági engedély és jelzés, illetve ideiglenes forgalomban tartási engedély nélkül lehet részt venni.

Mezőgazdasági vontatmány az olyan pótkocsinak nem minősülő vontatott munkagép, amely - a működéséhez szükséges eszközök szállítását kivéve - teherszállításra nem alkalmas, és amelyet a közúti forgalomban mezőgazdasági vontatóval, lassú járművel vagy mezőgazdasági erőgéppel vontatnak

Nincs profilkép
#66 Tomszi
2008-10-02 10:23:34

Engem a zöld rendszám érdekelne, nem találtam ilyen témát úgyhogy ide írom: milyen feltételei vannak , mennyibe kerül, meddig érvényes, biztosítás kell-e rá, milyen gépre lehet kérni. Konkrétan egy házi készítésű pótkocsiról lenne szó. Ha valaki tud róla és beírja ide, annak előre is köszönöm.

#65 Géza
2008-09-17 20:05:05

Válasz #63. hozzászólásra

ez nincs beleírva a forgalmiba

#64 Csökmeisárkány
2008-09-17 20:04:20

A "B" kategória fogalma ("B")

Nemzetközi kategória. A "B" kategóriába tartozik a (forgalmi engedély bejegyzése alapján) legfeljebb 3500 kg megengedett legnagyobb össztömegű, a vezető ülésén kívül legfeljebb 8 állandó ülőhellyel rendelkező gépkocsi, amely lehet személygépkocsi vagy kistehergépkocsi is.

Az ilyen gépkocsival, "B" kategóriás, nem kezdő vezetői engedély birtokában könnyű (a forgalmi engedélyből megállapíthatóan legfeljebb 750 kg megengedett legnagyobb össztömegű) pótkocsit korlátozás nélkül szabad vontatni. Az összekapcsolt járművek megengedett legnagyobb együttes össztömege így elérheti a 4250 kg-ot.

Nehéz (a forgalmi engedélyből megállapíthatóan 750 kg-ot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű) pótkocsinak "B" kategóriás, nem kezdő vezetői engedéllyel való vontatásához két feltételnek kell teljesülnie:

a nehéz pótkocsi (forgalmi engedélyből megállapítható) megengedett legnagyobb össztömege nem haladja meg a vonó gépkocsi (forgalmi engedélyből megállapítható) saját tömegét, és
az összekapcsolt járművek megengedett legnagyobb együttes össztömege (vagyis a két forgalmi engedélyből megállapítható megengedett legnagyobb össztömegek összege) nem haladja meg a 3500 kg-ot.

#63 Feri
2008-09-17 20:00:16

Válasz #62. hozzászólásra

De a telephelyétől 50km-re messzebbre nem mehet a vontatmányával!Egyébként tachográf kell!

#62 Géza
2008-09-17 19:56:59

Válasz #61. hozzászólásra

egy cimborámnak most raktak fel a toyotára 2 tonnás vonót és nem kértek a vizsgán tachográfot

#61 Feri
2008-09-17 19:47:29

Válasz #59. hozzászólásra

Jól tetted!Egyébként nem veszünk össze rajta! Utánna jártam a dolognak a KPM-nél a tachográf rendelet miatt adtam el a pick-appomat!

#60 Géza
2008-09-17 19:42:54

Válasz #58. hozzászólásra

egyenlőre 30 körül, de a nayg része még kint van

#59 Géza
2008-09-17 19:41:45

Válasz #57. hozzászólásra

néhány éve pont ezen okból raktam le az E-t, de megspékeltem C-vel is

létezik a "kis" E (lakokócsi E), ami direkt személyautó utáni 750 kg-nál nagyobb utánfutóra van

#58 jólaci
2008-09-17 19:38:16

Válasz #56. hozzászólásra

Hogy adja a napra??????????

#57 Feri
2008-09-17 19:37:44

Válasz #56. hozzászólásra

Szia Géza!
Nem tévedek,ha belefér a szerelvény össztömege a 3,5t-ba akkor lehet B-vel vezetni!

#56 Géza
2008-09-17 19:34:21

Válasz #53. hozzászólásra

hello Feri!
ebben tévedsz
személyautóval E nélkül csak 750-et vontathatsz!

#55 kukaccsosz
2008-09-17 19:28:35

Válasz #41. hozzászólásra
Ha a T kategória mellett ott van 185 korlátozás
az azt jelenti, hogy csak egy könnyűpótot vontathatsz mg vontatóval.

A vontatási szabályokat a 6/1990 KÖHÉM rendelet szabályozza.
A lényeg:
Vontatásra vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek
21. § (1) Arra nézve, hogy a jármű vontathat-e és ha igen, hány darab és milyen pótkocsit, a hatósági engedélyben foglaltak az irányadók.
(2) A pótkocsi (pótkocsik) össztömege nem haladhatja meg a vontatásra használt
a) személygépkocsi össztömegét,
b) autóbusz össztömegének a felét,
c) tehergépkocsi össztömegének az 1,4-szeresét,
d) vontató, mezőgazdasági vontató és lassú jármű össztömegének a négyszeresét,
e bekezdés rendelkezései a félpótkocsira nem vonatkoznak.
(3) Üzemi fék nélküli könnyű pótkocsi gépjárművel, mezőgazdasági vontatóval és lassú járművel abban az esetben vontatható, ha a pótkocsi össztömege nem haladja meg a vonó jármű 68 kilogrammal növelt saját tömegének a felét.
(4) Ráfutó fékkel felszerelt pótkocsi abban az esetben vontatható, ha a pótkocsi össztömege nem haladja meg a vonó jármű össztömegének a háromnegyedét.
(5) Oldalkocsis motorkerékpárral és motoros triciklivel pótkocsi nem vontatható. Oldalkocsi nélküli motorkerékpárral egy - legfeljebb 80 kilogramm megengedett legnagyobb össztömegű - egykerekű pótkocsi, gépkocsival egy pótkocsi, nyerges vontatóval egy félpótkocsi, vontatóval és mezőgazdasági vontatóval legfeljebb két pótkocsi, lassú járművel egy pótkocsi vontatható. A KKF - az ehhez szükséges műszaki és üzemeltetési feltételek meghatározásával - tehergépkocsival második pótkocsi vontatását engedélyezheti.
(6) Mezőgazdasági vontatóval egy személyszállításra berendezett pótkocsi vontatható. Más járművel ilyen pótkocsi nem vontatható.
(7) Lassú jármű pótkocsija gépjárművel nem, mezőgazdasági vontatóval pedig csak abban az esetben vontatható, ha megfelel a mezőgazdasági vontató pótkocsijára vonatkozó előírásoknak.
(8) Vontatott munkagép a vontatási sebességre vonatkozó rendelkezések megtartásával mezőgazdasági vontatóval és lassú járművel akkor is vontatható, ha
- nem elégíti ki a pótkocsik világító és fényjelző berendezéseire vonatkozó előírásokat, de megfelel a 37. § (6) bekezdésében foglalt feltételeknek, illetőleg
- üzemi fékberendezése nincs, de össztömege nem haladja meg a vonó jármű 68 kilogrammal növelt saját tömegét.
(9) Ha a pótkocsi - szélességi mérete folytán - a vonó jármű hátsó helyzetjelző lámpáit takarja, az 55. § (2) bekezdésében a pótkocsi hátsó helyzetjelző lámpájának elhelyezésére vonatkozó előírásokat a járműszerelvény szélességét alapulvéve is teljesíteni kell. Ez a rendelkezés a 42. § (3) bekezdésében foglaltak megfelelő alkalmazásával is teljesíthető.
A vontatásra vonatkozó további műszaki feltételek
22. § Azt, hogy a jármű vontathat-e és ha igen, hány darab és milyen pótkocsit, az 5-8., 17., 18., 33. és 34. §-okban említett adatok, a gyártó által közölt és a típusvizsgálat során megállapított adatok, valamint a pótkocsi csatlakozásához szükséges szerelvények meglétének illetőleg felszerelhetőségének a figyelembevételével kell meghatározni és a jármű hatósági engedélyében fel kell tüntetni.

Nincs profilkép
#54 Tomszi
2008-09-17 18:59:11

Válasz #53. hozzászólásra
Az autós dolog úgy van ahogy írtad, de a RÁBA-STEIGERt le lehet vizsgáztatni lassú járműnek, nálunk is 5db-ot vizsgáztattak le és a környéken is több le van. Asszem azt írták a forgalmiba hogy nem vontathat.

#53 Feri
2008-09-17 18:53:07

Válasz #52. hozzászólásra
Rábát le sem vizsgáztatják!Ez az egész vontatásnak a leszabályozása egy nagy ökörségh,káosz!Mondok egy példát :Van egy 2000kg össztömegű autód,ha ehhez kapcsolsz egy1300kg össztömegű futót ami belüll van a 3500kg-os határon vezetheted sima B-vel! Traktornál ez nem igy van!

Nincs profilkép
#52 Tomszi
2008-09-17 18:45:24

Válasz #50. hozzászólásra
Kösz! Ez könnyűpótos dolog úgyis szinte csak elméleti. Ha már a RÁBÁt említetted, szerintem azzal egyáltalán nem lehetne pótot vontatni.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

A kukorica gyomirtásának kihívásai a szélsőséges időjárás tükrében
A kukorica gyomirtásának kihívásai a szélsőséges időjárás tükrében
A kiszámíthatatlan csapadékeloszlás jelentősen meghatározza a gyomirtás sikerét.
Ha támad az aflatoxin – mit tehetünk ellene?
Ha támad az aflatoxin – mit tehetünk ellene?
A toxinszint mértéke erősen összefügg a klímaváltozással.
RCW szalagos műtrágya/mésziszapszóró eladó
RCW szalagos műtrágya/mésziszapszóró...

115.000 Ft

Egy tengelyes állatszállító pótkocsi eladó
Egy tengelyes állatszállító pótkocsi...

470.000 Ft

Case ih puma 195
Case ih puma 195

16.500.000 Ft

5 db borjú eladó
5 db borjú eladó

260.000 Ft