Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Videók új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Fakitermelés, erdők újratelepítése új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Kecsketenyésztés új
- Poénok új
1415 hozzászólás
amúgy nem azt mondtam,hogy jógép. azt nemtudom.
de azt igen,hogy az a 8fej kereken 4métert fog el. Olyan mintha 4.2-es IH-val tárcsázol egy 180lovas géppel.
azért az szántásban nem rossz...
Válasz #162. hozzászólásra
annak idején a 120-as Zetor is 4-es IH-val szántott.
De a kis 112lovas 5455 is vinne egy jókis 4eset
Válasz #162. hozzászólásra
Felénk biztos hogy nem szántana... Szét szaladna a ménes!! Volt a szomszédban egy történet amikor a 450le CAT-hoz hozták a kereskedök a hatalmas akár hány fejes ekéket.. Az let a vége hogy visza kelett vini mert nem birta a gép..
Válasz #161. hozzászólásra
Szégyen ha csak 8 azaz nyolcal szánt 360lóval!!!
7710-el 165 lóval 4 azaz négyel szántunk!!!
egy havernak Fendt 360lóerős 1-2éves traktora van, 8 azaz nyóc fejes gregóár basszon ekével szánt, meg TopDown-ot cibál.
Válasz #159. hozzászólásra
Már az 30-ért vinék !!!
Megy az ár fölfelé!!!!
Válasz #158. hozzászólásra
Le há baassza meg mert annyit pofázok egész nap
megindult az "ügyes" kuki biznisz
25 rugóért keresnék de nagyon
Válasz #157. hozzászólásra
Lemerült a telód ??? Nem tudtalak vissz hivni!!
Válasz #156. hozzászólásra
itt az igazság !!!!!!
A fend 1 vesszélyes huladék!!!!!
vas megye, sárvár.
te honnanirsz?
én már legalább 20éve ismerem még a bábolnai napokról vagy a fene tudja már honnét,ritkán találkozunk mostanába.
megvan maszekol ezerrel. vett egy 190lovas jcb gyorstraktort. te honnan ismered?
hogy van rég nem láttam már
persze ő arat nekem mindent. de a dolog hátterében az áll hogy őt behúzta a kite a csőbe,új gépként akarták neki a bemutatót eladni és összeveszett velük,ezért ment a jd és jött az nh. Nagyon dicsérte a jdt és CSAK a Kite miatt vált meg tőle. de a nh is megy neki szépen.
a tüskéröl van szó ismered?
Válasz #147. hozzászólásra
ismerem ezt az embert én is szakonyi vagyok. te honnan?
van egy szakonyi ember aki a 6810,es helyett tm 155. vett, és jó.neki
Válasz #141. hozzászólásra
Hali!
Én is ennyit csinálok a tm 155 el,meg 1 mtzvel.
Én megvenném mégegyszer ezt a masinát.
Válasz #144. hozzászólásra
akkor az nincs olyan nagyon messze tőlem!! ott sok g.-t használtak
de sárvár is oda tartozik. mezort rt
Válasz #142. hozzászólásra
az a cég véletlenül nem sárvári????
akik 6500ha gazdálkodnak van még 5db g-traktor, van amejik ment már 24000órát kisseb hibákkal, és még nem cserélik le.
van egy embernek 2db 180lerös kb89 évjáratu müvel velük260 hektárt.
Válasz #139. hozzászólásra
hát nagyon nem ismerem, de a régi gépek jobban birták sztem, mint a mostaniak, volt bennük anyag, pl. a g.-s nh.-k jobbak, mint az ujak, azokat még canadában gyártották, az enyémet is, amerikába is a tartós használatra tervezték a gépeket, gondolom
Válasz #138. hozzászólásra
Én nem tul régen látam egy fendt favoritot 7 fejel szántani az komoj volt!! A Favoritot menyire ismeritek??Abol azért kevesebb van azok bizony már tényleg nem mai darabok?
ez sajnos igaz. de a gépeik jól birják azt a nagy hajtást
Válasz #134. hozzászólásra
a kicsik gondja, h. sokba fog kerülni, persze, mert pl. nálunk családi vállalkozásba, 200 hektáron a tulaj hajtja a saját gépét, és vigyáz is rá, mert tudja mennyit kell érte dolgozni, a nagy, 6500 hektáron gazdálkodónál, gondolom nem a tulajok traktoroznak, a traktorost meg nem naon érdekli, mert majd megcsinálják, meg kapok másikat, szal nem tudom melyik a jobb a 2 közül, én jobban örülnék ha sok kissebb, 300 hektár körüli családi vállalkozás lenne, mert abból sok család jobban megtudna élni, mig igy a nagy cégeknél a tulaj elviszi a hasznot(már ha van), és a traktoros meg nincs agyon fizetve, max. agyon hajtva, mert minnél kevesebb emberrel/géppel kell megmüvelni a sok területet
HÁT A KICSIK NEM VESZNEK 50MILLÁS GÉPET, NEM TELLIK RÁ, MEG MINEK VENNE MIKOR TUD VENNI OLCSÓBBAT AMI NEKI MEGFELEL.
Válasz #133. hozzászólásra
Igen az sem elhanyagolható amikor a gép vételárába valami konstrukciót is bele lehet teni pl valami gabona féle igy ezáltal halasztot fizetés is megoldható.. Sokszor ez is sokat dönt a gépbeszerzésnél.. Vagy fizetési nehézségnél valami segitség.. Gabona beszámitás vagy ijesmi..
Válasz #129. hozzászólásra
Szerintem ebben van a nagy igaság!!Mert azt én is ugy látom hogy a nagyok már inkább egy márka melé álnak oda!!és az most mindegy is hogy mijen.. Mert a vegyes gépüzemeltetés manapság már anyira nem divat!! Igy egyszerübb az üzemeltetés!!Az alkatrész beszerzés a szerviz hátér és a tipus ismeret is fontos könyen cserélhetö az alkalmazot egyikröl a másikra hisz ismeri mindet.. És az igazán nagyoknál a kisebb nagyobb meghibásodás nem is tul nagy gond hanem csak egy eset hisz van mühej kapacitás komoj szerelökel és kellö alkatrészel!! Az sajnos a kicsik gondja hogy nehogy bármi baja legyen mert az baromi sokba fog kerülni...
Válasz #131. hozzászólásra
nekem is van 1 landini mythos 110esem is, alapjában véve nem rossz gép, ezzel vetek, szállitok, ilyenek, csak könnyebb munkák, ha ujra megkéne vennem, megvenném, de most hogy 8 éves, lecseréljük a tavasszal, és sztem nh lessz, az axiál tul drága, nekem az ikr a megfelelő partner, és ezért most kilehet osztani, mert ilyet mertem irni
EZ IGY IGAZ
Válasz #128. hozzászólásra
Én azt mondom nem is biztos hogy mindig a "legjobb"(ha egyáltalán létezik ilyen)traktort kell megvenni.Sok mindent mérlegelni kell,mire akarom használni,alkalmazott hajtja-e.... és még sorolhatnám.
Nekem van egy Landini Mythos 100-as és csak vetésre és vegyszerezésre használom.És ha most megint ott tartanák,ezt venném meg megint.Maximálisan elégedett vok vele és ezekre a munkákra tökéletesen megfelel.
6500HA MÜVELNEK MEG VELÜK.
FELÉNK VAN AKI 21DB NEW HOLLANDAL DOLGOZIK,MÉGSEM VETT MÁST PEDIG VAN FENDJE IS.
Válasz #126. hozzászólásra
tökéletes válasz sztem, Zolika meg csak sötétzöldet lát!!!! igaz, én ide sztem nem irhatok, mert nekem nh.-im vannak, szal sztem itt emberszámba se vesznek, főleg nem zolika, mert neki a fendt.-se jó, nem hogy az nh
NÉZD A VÉLEMÉNYEDDEL EGYETÉRTEK TELJES MÉRTÉKBEN. A ZOLIKA ÉS TÁRSAI BEGYÖPÖSÖDTEK,NEM HISZIK EL HOGY VAN MÁS GÉP A VILÁGON CSAK MI NEKIK VAN.
Válasz #125. hozzászólásra
Saját magadat hazudtolod meg.Azt írtad,hogy miért nincsenek 15000 üórás Fendtek? Erre én írtam,hogy az enyémbe majdnem van ennyi,erre te azt mondod,hogy én nem mondhatok véleményt,mert használtan vettem és "csak " 3500 üórát hajtottam bele..
Felénk is van egy-két ilyen begyöpösödött,önfejű ember mint te,akivel nem lehet megbeszélni szakmai dolgokat és tapasztalatot cserélni,mert csak azt szajkózzák,hogy az övék a legjobb,és ők tudnak mindent a legjobban.
Én nem akarok veled itt veszekedni,csak azt nem értem,hogy miért húzol le olyan gépeket,amiket még nem is használtál.Úgy gondolom arról tud az ember véleményt nyílvánítani,amivel van saját tapasztalata.
Szerintem ez úgy van már a traktoroknál is mint az autóknál,hogy nem lehet kijelenteni egyértelműen,hogy melyik a legjobb.
JA előtte mit költötek rá? Ez nem igazi vélemény jár ujkora ota aztán utána mondj véleményt!!!!
Válasz #123. hozzászólásra
Amióta nálam van(8000 üó-val vettem)egy vízpumpa csere volt.
LACI mi volt már a baja???
IGEN AZ AXIÁL EGYIK LEGJOBB VEVŐJE, DE Ő EGY BÉRVÁLLALKOZÓ. SZÁNT,VET,ARAT,PERMETEZ,STB MÁSOKNAK. JA MÉG MELLETE GAZDÁLKODIK SOK EZER HEKTÁRON. VAN PÉNZE BIZTOSAN ELÉG. DE NEM VESZ ÖSSZE MINDEN GÉPET, CSAK AMIT KIPRÓBÁLT VAGY BEVÁLT NEKI VAGY MÁSNAK. NEM SZÓRJA LÓVÉT NE HIDD.JA VANNAK JOHN DEERE TRAKTORAI IS KICSIK 6930,6320, VAGY 8-10DB. DE MÁR UJAT CSAK FENDTET VETT. ALLTALÁBA A GÉPEI A VLÁG ÉLVONALÁBA TARTOZNAK NEM VESZ ÓCSKÁT ÉRT HOZZÁ, IGAZ TELIK IS NEKI RÁ.
Válasz #119. hozzászólásra
Akkor most itt vagyok neked Én. A Fendt 926 Variomba 11500 üzemóra és maximálisan meg vok vele elégedve.
Válasz #119. hozzászólásra
Én csak azt tudom amit halok roluk... Van ojan a környéken ameiknek a váltója megjárta már németországot is..Néhány évesen!! Volt ojan716 ameiknek az elsöhidját a márka szerviz nem tudta megjavitani mert ök még azt nem ismerik!!És igy eltekintetek atol hogy a tulajdonos emberei javitoták ki!! Volt ojan is hogy a gép csak tolatni akart.. De Pl a 412 az szerintem be válhatot felénk ketö is van azokal sokat menek hiba nélkül!!Ami biztos hogy sem a fendt sem az axiál nem olcsó!!!
Igy van FENDT-et nem lehet birni kiadással!!!! nem halottam még embert akivel talákoztam személyesen aki dicsérte volna fendet!!! Akinek volt aztmondta soha többet nem lessz élete legszarabb választása volt!!!
Válasz #114. hozzászólásra
Sziasztok! Ha vices akarok leni akor ez két dolgot is jelent! Az ismerösöd piszokul tele van pénzel.. a másik meg az hogy ö lehet az AXIÁL egyik legnagyobb vevöje...!!!
Valos az 500db eladott jd traktor KORZO megerősitette ő kités srác!!!! FENDt eladott 200 db jával hol van anyira jó volna minden paraszt azt venné meg elkerűlné a jd-t eladási számban!!! Erről ennyit!!!!!
NE NÉZD.