Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- MTZ traktor átlagfogyasztás új
- Kukorica terményárak új
- New Holland traktorok új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Ügyfélkapu-problémák új
- Vadkártérítés új
- Talajvizsgálat és tápanyag-gazdálkodási terv új
- Műtrágya árak új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
Milyen támogatásokra számíthat a juhágazat?
Jövőre emelkedik az anyajuhtartás támogatására fordítható összeg.
Sajtóközlemény
444 hozzászólás
Válasz nszilard77 #243. hozzászólására15W40
tudna valaki segiteni! feng shou 180 ba milyen motorolaj kel?
Válasz Baqsy #241. hozzászólásáraItt találtam pár átalakítót.
https://webshop.axial.hu/kereses?search_keywords=%C3%A1talak%C3%ADt%C3%B3
Tiszteletem Mindenkinek!
Kardáncsonk átalakítót tud valaki? A trakin szabvány 6 bordás van, a talajmarón meg a sokbordás... most nem tudom pontosan, talán 18?
Vagy egy kis darab 6 bordás tengelyt hol lehet venni?
Üdv
T urak. Eladó egy 120cm tárcsa rögtörőhengerel. Szállítás országosan ingyenes. ÁR 165 eft. 703736221
Sziasztok
Van egy 1998 Fengem shou 254 kisgepem és az lenne a kérdésem hogy relatíve keveset használom de inkább szántás kultivátorozas illetve potkocsizra szeretném.rotazni nem akarok mert tönkre teszi hamar a gépet azt mondták. Azért kerdem ezt mert tavaly vettem meg csak de pár alap dolgot cseréltem rajta olaj stb. És az lenne a kérdésem hogy gép kímélni szeretnem hogy pl hanyasban ajánlatos számtani ami jó neki? Az első híd mondják hogy gyenge ha lassan kíméletesen vezetem akkor kiemelhető?
Mik azon dolgok amire oda kell hogy figyeljek a gépnel?
Nagyon szeretem és autómra sőt a fűkasza láncfűrész is így figyelek.
A másik kérdésem hogy mennyire bonyolult egy MTZ képest a javítása?nem vagyok szerelő de aki ért mtzhez az tudna javítani őt is?
A segítséget előre is nagyon szépen köszönöm.
Megkímélt nagyon jó állapotú Feng-shou 18 le és rengeteg dologal eladó pótkocsi eke stb. Ne ide írjátok hanem hívjatok a tulajt mert csak hirdetem!
Telefon szám:
-06308240256-
Ki mit akaszt rá a gépére méretben kifejezve?
Válasz juhaszgergely0 #231. hozzászólásáraMegkaptam! Köszönöm! Dobnék egy sört is, csak nem tudom melyik irányba
Válasz Radocz #233. hozzászólásáraAz enyém forgalmi szerint 1190 kg. Összkerekes. A minap olyan helyen jártam, hogy hídmázsán kíváncsiságból lemértem. 1280 kg volt. Gyári állapotban, minden sallang nélkül. A tankban 20 l gázolajjal
Válasz Radocz #233. hozzászólására1000kg körül...
Mennyi a tömege egy ilyen kistraktornak eszközök nélkül?
Válasz Baqsy #230. hozzászólására az alkatrészt hol sikerült venni?mert nekem telefonon nem nyitja meg a linket és videót sem tudok betenni . juhaszgergely0@gmail.com Ha YouTube ön beirjatok hogy BigLong Long a Videok közt van a a kis Fengem
Elküldtem a kézikönyvet
egyébként szerintem nem lesz vele gond, ha ésszel használod. Egyszerű mint egy faék. Nekem is most sikerült vennem egyet nem régen. Bár én még szinte nem is dolgoztam vele, elég masszívnak tűnik. Alkatrészt meg itt találtam a neten nem drágán, ha kellene hozzá.
Válasz juhaszgergely0 #228. hozzászólásáraSzia! Ha nem lenne gond, nekem is tovább tudnád küldeni a gépkönyvet? sivadozsolt81@gmail.com a címem!
Köszönöm
Válasz juhaszgergely0 #227. hozzászólására
Sziasztok egy pár hónapja sikerült vennem egy Feng-shou 254 traktor .lecserélték az olajat benne szűrőket ülést újra festettem némi munkát és a szüretet a kisharcosal csináltam. Viszont egy traktoros igaz MTZ fán azt mondta hogy sok baja lesz ennek a gépnek drága lesz a javítása ...belém vágta az ideget tényleg így van kemiletesen használom átgondoltan és a szántást is 3 tételben csinalom . Nem szeretem ölni vagy ez jó mit tanácsoltok? A másik hogy igaz ez amiatt mondott a srác?
A traktorok egy videó itt van.
Köszönöm a segítséget előre is.
Senki?
Válasz Sanyi #224. hozzászólásáraMester ... Ne sokat szarozz vele, mert nekünk Mtz-ben ilyen esetben 2 hét után csak a tartály maradt az eredeti!!!!! (a többi cucc, mint amit 20 évre elásol a földbe...)
Jo napot mindenkinek kis segitség kellene .nekem Jinnma 254es traktorom van ugy halotam ugyan az mint a feng-shou 254 . össze let keverve benne a hidraulika olaj habzik hogy tudnám le ereszteni az egészet és ki cserélni
Válasz imre.szalay #174. hozzászólásáraNeked is küldtem mail-t, csak lemaradt a köszönöm... Bocsi
Válasz juhasz #172. hozzászólásáraSzia! Ha nem lenne gond, nekem is tovább tudnád küldeni a gépkönyvet? sivadozsolt81@gmail.com a címem!
Köszönöm
Ismét köszi! ne haragudj, hogy ilyenekkel traktállak, de senkivel nem tudok ezekről értekezni... Senki nem ismeri, nem látott még ilyet a környezetemben. Itt meg szerintem csak mi vagyunk ketten
Válasz Baqsy #219. hozzászólásáraIgen külső szivattyú van rajta,de a váltó olajat használja.A teljesítménye 20 liter/perc,és a nyomás 110 bar-ra van állítva gyárilag.De a szivattyú tud többet is.Az volt a tuning,hogy állítottam a nyomáson.Nem tudom,hogy most hány bart nyom,de előtte nem emelte fel a vetőgépet,most meg alapjáraton felvágja maggal tele.A műtrágya szórót is alapjáraton emeli 4q-val.
Megvan! A hidraulika szivattyú külső van rajta ugye? Mennyi lehet neki a teljesítménye? A homlokrakodó miatt érdekelne. Mivel tuningoltad a tiedet - ha sor kerülne rá?
Köszi! ez tényleg kimerítő válasz volt.
Az imént még eszembe jutott valami, de mire idekerültem elfelejtettem... hátha nemsokára megjön az ihlet
Válasz Baqsy #214. hozzászólásáraA pótkocsi kimaradt.
Válasz Baqsy #212. hozzászólására2x4 sebesség van benne.Hosszú 1-el szoktam szántani,2 fejes lovasekéből készült ekével.Az 1-el szemben hátra van a rükverc,úgyhogy olyan mintha irányváltós lenne.Csak hátrahúzom és már tolatok is.2-el már ekével nem lehet megülni,mégha bírná is.A többi munkát azzal szoktam csinálni,kivéve a marózást.Ahhoz a rövid 1,2,3 fokozat a jó,attól függ milyen a talaj.A kardánt kuplunggal lehet bekapcsolni,ki lehet nélküle is.Tolatáskor nem kell kikapcsolni.A 2x25-ös ekét vígan viszi.Nekem 135-ös maróm van,az sem gond neki.Van még egy 2 méteres fogas simítóval,egy 4 soros sorművelő,kúpos hasító,135-ös kétdobos kasza,4 mázsás műtrágyaszóró,16 soros lovasvetőgép függesztettre alakítva,3 leveles magtakaró.
Na most esetleg egy kis megerősítés még
Kinézve egy 254-es csupaszon és egy 10%-al olcsóbban 184-4-es alapszerszámokkal.
Mindkettő rendszámos-törzskönyves, ugyanolyan távol stb.stb. Képek alapján megkímélt mindkettő, csak hát a teljesítmény... na az a harmadával több.. nem hagy nyugodni
Vélemény esetleg?
Esetleg mennyivel nagyobb a 18-4hez képest? Már csak azért, mert a későbbiekben lehet fóliában is használnám. Oda persze jobb lenne a minél kisebb, annál jobb elv, csak hát persze a ház körül meg jó lenne homlokrakodó is, oda meg kellene a nagyobb. No meg az egymástól távol levő kis csip-csup földjeim. Fűkaszálni is kellene neki, szállítani, szántani, marózni, vegyszerezni ésszerű határokon belül persze.
Amiért nézegetem ezt a tip-t, annak az oka, hogy a japánokhoz képest nagyobb a sebessége-tömege. És hát tudjuk, hogy a tömeg az tömeget jelent a földmunkáknál. Itt a fórumokon csíptem el egy-egy információt és ez alapján döntöttem az FS mellett.
Neked milyen szerszámok vanna hozzá?
Félkötött talajban milyen ekét érdemes hozzá használni? 2x25-öst viszi?
Köszönöm a részletes választ!
Már azt hittem, hogy senki nem jár erre...
Még annyi lenne, hogy a sebességek száma-kiosztása,
gardán hajtás-kapcsolás (kuplunggal stb) Ha marózok és tolatni kellene, ki kell-e kapcsolni?
Van még kérdésem... Folytassam?
Válasz imre.szalay #204. hozzászólásáraMultiméterrel mértem,össze vissza ugrált a töltés.A feszszabályzó csere után stabil lett.Nekem 6 éve ugyan az az aksi van benne.100Ah-ás.
Válasz Baqsy #206. hozzászólásáraÜdv.Én 8.éve használok ilyet.Elég leharcolt állapotban került hozzám.Az elhasználódás mértékéből következtetve akár 2000 órát is mehetett az előző tulajnál.Kereskedőtől vettem,úgyhogy nem nagyon ismert az előélete. Akkor rendbe raktam,hengerfej felújítás,adagoló felújítás,tömítések,szimeringek cseréje.Azóta volt egy vízpumpa csere,ezen kívül más baja nem volt.Olyan 700 üzemórát hajtottam bele ez idő alatt.Hengerenkénti izzítás,télen is könnyen indul.Motor 3 hengeres,1432ccm,18,4kw.Sebessége nyélgázon kb 35km/óra. 3 kardán fokozat,540,833,1000/perc,óramutató járásával egyező irányú.Befordított kerekekkel 125cm széles.Súlya 1250kg.Gyárilag nem szervós,én csináltam rá.A hidraulikája egy kis tuning után az 5 mázsát simán emeli,viszont ekkor már az orrát is.Úgyhogy le kell súlyozni.A hátsó kerekekben van 2x75kg súly.Nem bántam meg,hogy ezt vettem.Jön,megy teszi a dolgát.Bármikor újra megvenném.Remélem a lényeget leírtam.Ha még van kérdésed szívesen segítek.
Plútó jelenésed van.
Senki nem használ????
Sziasztok!
Feng Shou 254-est nézegetek mostanában, kis kerti munkáimhoz lenne rá szükségem... Viszont nem találok róluk semmmilyen infót. Valaki használ ilyet? Ami érdekelne, hogy kardánfokozatok-irányok, fordulatok, váltó, sebességek, hidraulika mit bír, szervo esetleg van-e, kinek mennyi üzemórát bír stb-stb. És még ami fontos nekem a méret... egy helyen találtam, hogy a régi tip-ú 165 cm széles. Ez lehetséges? kicsit soknak tűnik a képek alapján. Eladó hírdetést hívtam, az egyi eladó csak azt szajkózta: -El kell jönni megnézni! A másik: Nem az enyém, csak hírdetem.
Szóval aki amit csak tud, tegye ide közzé!
Köszönöm!
Válasz balazs.horvath1223 #202. hozzászólásáraSzerbusz, nagyon köszönöm!
Válasz Plútó #198. hozzászólásáraMi volt a hiba jelenség? Nekem az árammérő nagyobb fordulaton el kezd ugrálni... És már nem egy aksit kellett benne cserélnem, mondjuk jópár év alatt...
Üdvözlet,
Egy régi 254-esnek mekkora kellene legyen az olajnyomása? Rakott már rá valaki mutatós műszert?
Ha igen hogyan?
Köszönöm!!
Válasz balazs.horvath1223 #201. hozzászólására
Válasz kapossyjanos4 #200. hozzászólására
Üdvözlet mindenkinek! Ki milyen olajat használ?Motorba, váltóba. Milyet érdemes venni?
Válasz Plútó #198. hozzászólásáraSzerbusz!Nagyon köszönöm a segítséged!Kipróbálom a fesz szabályzó cserét.Mennyivel kisebb tárcsa kellene szerinted.
Válasz kapossyjanos4 #197. hozzászólásáraAutós boltban vettem rá egy elektronikus Lada fesz.szabályzót.Ettől egyenletes lett a töltés.Viszont a generátor alapból gyenge,lassú a fordulata.Kéne rá fabrikálni egy kisebb ékszíjtárcsát,az javítana valamit a teljesítményén.Évekkel ezelőtt megígértem neki,hogy ha tönkremegy ráteszek egy erősebb személykocsi generátort,de azóta sem akar bekrepálni.Végül is az aksit bírja tölteni,sötétben meg ritkán dolgozok,úgyhogy jól van ez így amíg bírja.
Üdvözlet mindenkinek! Alapjáraton nem gerjeszt a generátor ez normális? fordulaton már van töltés de ha világítással megterhelem megint nulla.segítséget elöre is köszönöm!
Szép napot FENG-SHOU 18 LE öszkerekes TRAKIHOZ egy vagy kétfejes ekét javasoltok BAGODI SZÖGÁLITÓS???
Hali Fengshou öszkerekes kistrakit keresek megvételre. Csak műszakis és kifogástalan érdekel.