Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nem hiszem, hogy csak egy nyertes figes pályázattal meg lehet váltani a világot! Ezt az elkeseredett nem nyerőknek mondanám. Menjen be egy gépkereskedésbe és próbáljon ebből összeállítani egy gépparkot! Ha állitólagos kezdő, akkor még ezt követően, vagy megelőzően mennyi földterületet tud vásárolni ebből? Nekem is jól jönne ez a zsé, de próbálok nélküle valamit elérni, eddig úgy tünik jó úton járok! Hozzáteszem, néhány ha-on próbálkozom igaz ez ültetvény. Sok kézimunka türelem, állítólag ez rózsát terem.
Megértem az elkeseredésed, de nincs igazad, nem szabad a sült galambra várni, elé kell menni!
Én elbuktam az előző pályázati kiírásban 2 ponttal, pedig van szakirányú diplomám is. Egy hét kesergés után elkezdtem azon gondolkozni, hogy mit tudnék még tenni azért, hogy legközelebb sikerüljön.
Kitaláltam, hogy mi mindent kellene másképp csinálnom, és most nyertem!
Hát most mondanám, hogy érthető amit írsz, de ahogy kihallatszik nem érteni, hanem inkább megérteni kellene! DE... 2007 óta tudott, hogy mik a minimum szakmai követelmények... és hát őőő szóval! Majd 2014-ben próbáld meg! Addig érettségizz le, szerezz középfokú végzettséget... és majd akkor nyersz!!!
Hali! 32 éve gazdálkodok, amíota világra jöttem, nagyon szerettem volna nyerni a fiatal gazda pályázaton, mindíg tiszetsségben becsületben és csak a gazdálkodásnak éltem. Nincs éretségim, elbuktam az egészet, lehet hogy nem vagyok értelmiségi, csak egy gazda, de úgy érzem hogy beletapostak a sárba, kidobtak! Ennyit érek a Hazámnak?
Azt gondolsz amit akarsz én így gondolom, volt neki egy mondata kb 1 hónapja egy gyűlésen amiben tőlem idézett szerintem egy szövegszerkezetből amit én ide írtam és nem gyakori szövegszerkezet, se tőlem se mástól!!! Amikor elmodta azonnal beugrott hogy olvassa az itteni fórumot, ennek örülök legalább figyeli mi is történik a gazdákkal vagy épp a gazdák között, vagy mi a véleményük a Magyar gazdáknak!!!
A FIG pályázat kiírásakor is szerepelt a gazdaság átadói feltételként, hogy min. 3 hektár földön kell gazdálkodnia? Vagy ez csak nekem kerülte el a figyelmem?
Mert én állatokat vennék át, de ezzel a 3 hektáros kitétellel jól megszívtam, mert akitől átvenném, hiába adott minden feltétel,akkor így mégsem tudom tőle átvenni.... hát ez egy nagyon nagy szívás :S:S:S
Figyu én megvagyok győződve 1000% hogy még maga Fazekas Sándor miniszter úr is olvassa ezt a fórumot néha, néha!!! Megteheti amikor csak akarja, szive joga!!!
Az a baj itt ebben a fórumban,sokan csak benéznek ide,be böfögnek valamit,hátha találnak olyat ami nekik jó/rossz,és akkor jönnek az ilyen szar alakok,címszó alatt:"ha nekem nem jó,neked se legyen jó"!
Ez már szánalmas!!!!!
Köszi az infokat!
Ez kész röhej,nem térek magamhoz,csak nézek,és olvasok,nem értem....
Ez kinek fájhatott???????
Miért?
Miért?
Miért?
Ez egy g.ci,egy nép ez a magyar!!!!!
Lassan tényleg jönnek a 3/3-sok!!!!
Na de ennyire????
És tényleg nem értem ő mi a f.szról tehetett????(már bocsánat)
Miért adott olyan infokat amiből itt bárki is nyerhetett volna???
Vagy mi van????
Még nem... Fősuli, meg munka mellett nincs időm, meg itt a gazdaságátadás is ami hihetetlen sok "hiteles" másolatot igényel! És mivel azt is én írom az átadónak, nagyon sok agyalni való meg kérdés repked itt, ebből csak január vége lesz :( !
Ja az ökó... én is rengeteget agyaltam hogy igen-nem-igen-nem, de végül maradt az igen és majd megoldom valahogy! (mondjuk én "csak" fóliázom majd (meg az átvett föld) szóval még talán lehet is ökozni) Meg majd eljön az idő, mikor a nem minősített termékek súlyos hátrányt szenvednek majd, és az EU majd csak minősített terméket fog elfogadni, szóval hosszútávon 100% hogy megéri...
Hát igen. Nem egyszerű ez sem. Én úgy voltam ezzel az öko kérdéssel,h nem vállalom be,és ha ezen az 5 ponton múlik,h nyerek e,akkor inkább ne nyerjek. Mondjuk tejelő tehénnél és tojó tyúknál nem tudom,h milyen öko előírás van,ha van egyáltalán. Kifizetést beadtad már?
válaszolva a saját kérdésemre, ha ÖKÓT vállaltál a pályázatban akkor az az EUME-s üzemméretre vonatkozik, nem a hektárra (persze ez egyértelmű is lehet hisz állatnál nincs hektár :) )
DE VICCES így, mert akkor évente figyelned kell, hogy hogy változnak az egyes területeid EUME értékei...
13465 hozzászólás
Nem hiszem, hogy csak egy nyertes figes pályázattal meg lehet váltani a világot! Ezt az elkeseredett nem nyerőknek mondanám. Menjen be egy gépkereskedésbe és próbáljon ebből összeállítani egy gépparkot! Ha állitólagos kezdő, akkor még ezt követően, vagy megelőzően mennyi földterületet tud vásárolni ebből? Nekem is jól jönne ez a zsé, de próbálok nélküle valamit elérni, eddig úgy tünik jó úton járok! Hozzáteszem, néhány ha-on próbálkozom igaz ez ültetvény. Sok kézimunka türelem, állítólag ez rózsát terem.
Válasz #3262. hozzászólásra
Megértem az elkeseredésed, de nincs igazad, nem szabad a sült galambra várni, elé kell menni!
Én elbuktam az előző pályázati kiírásban 2 ponttal, pedig van szakirányú diplomám is. Egy hét kesergés után elkezdtem azon gondolkozni, hogy mit tudnék még tenni azért, hogy legközelebb sikerüljön.
Kitaláltam, hogy mi mindent kellene másképp csinálnom, és most nyertem!
Válasz #3262. hozzászólásra
Hát most mondanám, hogy érthető amit írsz, de ahogy kihallatszik nem érteni, hanem inkább megérteni kellene! DE... 2007 óta tudott, hogy mik a minimum szakmai követelmények... és hát őőő szóval! Majd 2014-ben próbáld meg! Addig érettségizz le, szerezz középfokú végzettséget... és majd akkor nyersz!!!
Hali! 32 éve gazdálkodok, amíota világra jöttem, nagyon szerettem volna nyerni a fiatal gazda pályázaton, mindíg tiszetsségben becsületben és csak a gazdálkodásnak éltem. Nincs éretségim, elbuktam az egészet, lehet hogy nem vagyok értelmiségi, csak egy gazda, de úgy érzem hogy beletapostak a sárba, kidobtak! Ennyit érek a Hazámnak?
Nyomoztok ám keményen.
Válasz #3258. hozzászólásra
Nem rémlik.
Válasz #3257. hozzászólásra
Oké értelek, legyen igy !!
Válasz #3253. hozzászólásra
Zsuzsi 26 , Tomi 28 csak azért mert ők se részegek mint te, és erre ritka név no mindegy. :o)
Válasz #3256. hozzászólásra
akkor élj ebben a tudatban!
akkor sem ő olvasta!
ő azt olvassa amit elébe tesznek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #3255. hozzászólásra
Azt gondolsz amit akarsz én így gondolom, volt neki egy mondata kb 1 hónapja egy gyűlésen amiben tőlem idézett szerintem egy szövegszerkezetből amit én ide írtam és nem gyakori szövegszerkezet, se tőlem se mástól!!! Amikor elmodta azonnal beugrott hogy olvassa az itteni fórumot, ennek örülök legalább figyeli mi is történik a gazdákkal vagy épp a gazdák között, vagy mi a véleményük a Magyar gazdáknak!!!
Válasz #3241. hozzászólásra
ez hülyeség!!szerintem forditva a % hogy nem!
kisebb gondja ennél hogy minket sasoljon.
amúgy meg megvannak arra a személyek.jobbak mint ő!...........
Válasz #3252. hozzászólásra
Na akkor, mégsem én?????
Válasz #3251. hozzászólásra
Nincs , vagy legalább is nem tudom!! Mennyi idősek lehetnek?????????
Válasz #3249. hozzászólásra
Annyi történt,hogy valamelyik fig nem bírt a kis kukijával és elintézte,ne legyen többet az embernek segítsége itt!!!
Köszönjük!!!!
Válasz #3246. hozzászólásra
Ares véletlen nincs Zsuzsa és Tamás nevű rokonod Üllőn?
A FIG pályázat kiírásakor is szerepelt a gazdaság átadói feltételként, hogy min. 3 hektár földön kell gazdálkodnia? Vagy ez csak nekem kerülte el a figyelmem?
Mert én állatokat vennék át, de ezzel a 3 hektáros kitétellel jól megszívtam, mert akitől átvenném, hiába adott minden feltétel,akkor így mégsem tudom tőle átvenni.... hát ez egy nagyon nagy szívás :S:S:S
Én is le vagyok maradva. Mi történt Sapsival?
Válasz #3241. hozzászólásra
ezek után biztosra veszem. főleg, hogy a druszát úrazod
Srácok????? Mi van itt???? Kivel mi lett??? Le vagyok maradva
Válasz #3245. hozzászólásra
Na akkor jó éjt!!
Válasz #3244. hozzászólásra
Mondjuk úgy,hogy ebben az ügyben egyetértünk,mint sokmindenben
Válasz #3243. hozzászólásra
Na ezt mondtam én is, akkor szent a béke???????????
Válasz #3242. hozzászólásra
kifizetések
Válasz #3235. hozzászólásra
Melyik 3551??????
Válasz #3240. hozzászólásra
Figyu én megvagyok győződve 1000% hogy még maga Fazekas Sándor miniszter úr is olvassa ezt a fórumot néha, néha!!! Megteheti amikor csak akarja, szive joga!!!
Válasz #3239. hozzászólásra
szerintem meg beszolt hogy itt azt irták ,hogy 135 és ő mér nem ilyen egyszerű,és kinyomozták ,hogy ki is írta,ilyen egyszerű(saját és Sándor elmélet)
Válasz #3238. hozzászólásra
Az a baj itt ebben a fórumban,sokan csak benéznek ide,be böfögnek valamit,hátha találnak olyat ami nekik jó/rossz,és akkor jönnek az ilyen szar alakok,címszó alatt:"ha nekem nem jó,neked se legyen jó"!
Ez már szánalmas!!!!!
Válasz #3237. hozzászólásra
de szerencsétlen nem is tudja(tudhatta)mekkora bajt okozhat
Válasz #3236. hozzászólásra
Köszi az infokat!
Ez kész röhej,nem térek magamhoz,csak nézek,és olvasok,nem értem....
Ez kinek fájhatott???????
Miért?
Miért?
Miért?
Ez egy g.ci,egy nép ez a magyar!!!!!
Lassan tényleg jönnek a 3/3-sok!!!!
ÁÁÁÁÁÁ
Csak gratulálni tudok annak a baromnak!!!!
Válasz #3234. hozzászólásra
szerintem Sanyi elmélete a legvalószínűbb
Válasz #3231. hozzászólásra
a másiknál 3551 hsz
Válasz #3232. hozzászólásra
Na de ennyire????
És tényleg nem értem ő mi a f.szról tehetett????(már bocsánat)
Miért adott olyan infokat amiből itt bárki is nyerhetett volna???
Vagy mi van????
Mindig vannak sértődött emberek! Valszeg nem az elégedett nyertesek között kell keresni a hunyót!
Válasz #3230. hozzászólásra
a 10 miska elbűvölt pár embert
Válasz #3229. hozzászólásra
Na akkor írd már le mit tudsz, ebben az ügyben????????
Válasz #3229. hozzászólásra
Na ne!
Birka itt mindenki?????????????????????????????
Válasz #3228. hozzászólásra
pedig de
Remélem NEM innen nyomták fel SAPSi-t!!!Elég botrányos lenne!!!!
Nekem is küldtek meghívót, sok programjuk lesz 2013 január-februárban...
Valaki jelentkezik???????
Látogatóban fiatal gazdáknál - szakmai tanulmányút sorozat Magyarországon és Szlovákiában
Az Agrya válaszol az MVH-nak: Senki nem lehet bíró a saját ügyében!
http://www.agroinform.com/aktualis/Agroinform-Hirszolgalat-Az-Agrya-valaszol-az-MVH-nak-Senki-nem-lehet-biro-a-sajat-ugyeben/20121214-20350/
Válasz #3224. hozzászólásra
Még nem... Fősuli, meg munka mellett nincs időm, meg itt a gazdaságátadás is ami hihetetlen sok "hiteles" másolatot igényel! És mivel azt is én írom az átadónak, nagyon sok agyalni való meg kérdés repked itt, ebből csak január vége lesz :( !
Ja az ökó... én is rengeteget agyaltam hogy igen-nem-igen-nem, de végül maradt az igen és majd megoldom valahogy! (mondjuk én "csak" fóliázom majd (meg az átvett föld) szóval még talán lehet is ökozni) Meg majd eljön az idő, mikor a nem minősített termékek súlyos hátrányt szenvednek majd, és az EU majd csak minősített terméket fog elfogadni, szóval hosszútávon 100% hogy megéri...
Hát igen. Nem egyszerű ez sem. Én úgy voltam ezzel az öko kérdéssel,h nem vállalom be,és ha ezen az 5 ponton múlik,h nyerek e,akkor inkább ne nyerjek. Mondjuk tejelő tehénnél és tojó tyúknál nem tudom,h milyen öko előírás van,ha van egyáltalán. Kifizetést beadtad már?
Válasz #3202. hozzászólásra
válaszolva a saját kérdésemre, ha ÖKÓT vállaltál a pályázatban akkor az az EUME-s üzemméretre vonatkozik, nem a hektárra (persze ez egyértelmű is lehet hisz állatnál nincs hektár :) )
DE VICCES így, mert akkor évente figyelned kell, hogy hogy változnak az egyes területeid EUME értékei...
Válasz #3220. hozzászólásra
mert én ilyen naiv vagyok, ha megjön OK, ha nem, akkor polg hivatal
Válasz #3188. hozzászólásra
Az utolsó lehetőségek egyike:
http://www.balintpeter.hu/tanfolyam/mezogazdasagi-technikusi-kepzes-tavoktatasban
Azt írták itt a fórumon,h kb 2 hét. Miért kérted ki?
Igényelt más is hatósági bizonyítványt, igényléstől számítva mennyi idő alatt érkezett a KEKH-tól?
Kedves fig 2012. Ha megkérhetlek,nekem is küld át a TÉSZ -eket. szandra.prep@gmail.com. Köszönöm.
Kedves fig 2012. Ha megkérhetlek,nekem is küld át a TÉSZ -eket. szandra.prep@gmail.com. Köszönöm.
Üdv Fig,
csokasi80@freemail.hu ide küldheted a TÉSZ-eket. És nagyon szépen köszönöm