Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.56 FtUSD400.96 FtCHF441.31 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #2864. hozzászólásra
Nem értem mit erőlködsz!
Ha megkapod a határozatot felebezz,és kb ennyi!
Annyit még erről,130 ponttal nem fogsz nyerni,nyugodjál meg...
Akkor végképp nem értem, engem elutasítottak "Formai vagy tartalmi szempontból nem megfelelő, illetve forráshiány miatt az MVH által határozatban teljes egészében elutasított kérelem".De nem kaptam határozatot, akkor nálam mi lehetett a probléma?
A formai és tartalmi szempontból nem megfelelő kérelmeket nem is rangsorolták, ők kapták már meg az elutasító határozatot (ami ellen lehet fellebbezni).
A rangsorolást követően kétféle eredmény születhetett:
- kérelemnek helyt adó (ponthatár elérése)
- forráshiány miatt elutasító (ponthatár el nem érése)
határozat.
A kérelemnek helyt adó határozatokat pénteken kipostázták, a forráshiány miatt elutasító határozatokat jövő héten fogják postázni.
Valahol hivatalosan kihirdették már a 131es ponthatárt? Akiket elutasítottak forráshiányra hivatkozva, azoknak is hivatkoznak a formai és tartalmi szempontokra is? Vagy akkor most miért is utasították el? Miért nem lehet akkor elutasítani v a formai és tartalmira v a forráshiányra hivatkozni?
SAPSi!
Nem bántás képen írtam...csak jó kedvemben...
Bíztam abban,hogy bekerülők,meg is lehetett volna ha nem hibázok...az üzletiben bent hagytunk 4 pontot a pénzügyiben min.1pontot...hozzá teszem csak technikusi végzettségem van,nem vállaltam semmi pluszt (öko,tész),ja és 35év alatti vagyok.
Igaz ez már a múlt...és előre kell néznem,nem hátra
Valószínűleg azért 131 a ponthatár, mert a forrás nem lett volna elegendő az összes 130 pontos számára. Kiosztani nem fogják, mi alapján is tennék?
A 2 mrd forint nem tudom hogyan jött ki neked. 931 nyertes × 40.000 € = 37.240.000 €. Nem mindenki pályázott 40.000 €-ra, ezért vegyünk 36,5 millió €-t. Ez 290 Ft/€ árfolyamon átszámítva 10,6 mrd forint. A megmaradt 4-500 millió forintot a jogorvoslati eljárás során használhatják fel.
Akik elutasítottak, azoknak mindenkinél ez áll:"Formai vagy tartalmi szempontból nem megfelelő, illetve forráshiány miatt az MVH által határozatban teljes egészében elutasított kérelem."?
SAPI: Ha jól számolom akkor még közel 2mrd forint bennmaradt a keretben. Annak mi lesz a sorsa? Az nem lehetséges h azt osszák ki a 131p alattiak részére?
Olyan szempontból talán azért előnyösebb volt, hogy csak most közölték azt a plusz 7 mrd-ot, hogy akkor nem cca.3300 pályázó lett volna, hanem ennek minimum duplája...de lehet alá is lövök... és akkor lényegesen csekélyebb lett volna mindenki esélye...
Azt nyugodtan leszögezhetjük,h idén rendkívül kevesen adták be,az előzőekhez képest... Ez szerintem köszönhető a kemény feltételeknek. Én 2010-ben elbuktam ezt a pályázatot mert pont egy TÉSZ hiányzott. De most úgy voltam vele,h amit tudok bevállalok. Kivéve az öko-t és a gazdaságátadást. Sztem az idei nyertesek nagy százaléka diplomás. Nem volt egyszerű.... Tehát ezért a kevés jelentkező.
Ha valaki nem bízott abban, hogy bekerülhet a 400 nyertes közé, az nem bízott volna a 900-ban sem.
Amikor felmerült a lehetősége az átcsoportosításnak, gondoltak arra, hogy jövőre újra pályáztatják, de végül az idei keret megemelése mellett döntöttek. Egy új pályázat nem ingyen cirkusz: új jogszabály, új szoftver, új lebonyolítás stb. Ez persze azt is jelenti, hogy nem várható jövőre fig pályázat.
Az EU-s jogszabályok már most is lehetővé tennék a 70.000 euró támogatást, de az egyösszegű tőkejuttatás összege ekkor is max. 40.000 euró lehet, a többi kamattámogatás lehet.
Támogatás hasznosulása:
a főtevékenységből származó felhalmozódó jövedelem aránya az egyszeri tőkejuttatáshoz viszonyítva a működtetési időszak 4. évére (más szóval: a kapott támogatás milyen multiplikatív hatással volt a vállalkozásba visszaforgatható, beruházásra felhasználható jövedelem képződésére)
+ Mezőgazdasági tevékenységből származó bevétel (pü.terv 6.sor)
- Kiemelt anyagjellegű kiadások (pü.terv 16-17. sor)
- Igénybe vett szolgáltatások kiadásai (pü.terv 18. sor)
- Bér- és járulékai (pü.terv 22. sor)
- Vállalkozói kivét (pü. terv 23. sor)
= Főtevékenységből származó felhalmozódó jövedelem
Az 1-4. évben összesen képződött felhalmozódó jövedelmet kell elosztani az egyszeri tőkejuttatás (támogatás) összegével (pü. terv 3. sor 1-5. év összesen).
Nálad ez negatív eredményt adott (kiadások meghaladták a bevételt), tehát a támogatás segítségével nem, hogy jövedelmet, hanem veszteséget termelnél.
A befektetett eszközök hatékonysága:
a befektetett eszközök ráfordításai a kiemelt anyagjellegű kiadások (növénytermesztés, kertészet, szőlő- és gyümölcstermesztés, valamint az állattenyésztés) és az igénybevett szolgáltatások összegéhez képest a működtetési időszak teljes időtartama alatt (más szóval: a gépek, eszközök beszerzésével mennyi bérleti díjat, illetve bérmunka díjat tudsz megspórolni)
(pü. terv 14. sor 1-5. év összesen) / (pü.terv 16.+17.+18. sor 1-5. év összesen)
A kiírás minimális elvárása volt (1 pontért), hogy ez az arány 1,5 legyen (nálad ez 1,23288 Ft volt), a 2 pontért legalább 2,5.
Válasz #2846. hozzászólásra
Pontosan azért,hogy kevés jelentkező legyen.
Nekem már az elején furcsa volt,hogy csak ennyi pénz van rá.
És akkor hirtelen egy varázsütésre találtak röpke 7milliárdot...biztos a Jézuska hozta,vagy Brüsszelben mondták:jaj ezek a magyar fig-ek milyen jó srácok, adjunk nekik még lóvét aztán,lesz ami lesz!
Azt nem tudom mi lesz jövőre, mert elvileg az az utolsó év ebben a ciklusban. Mindenképp megpróbálják a lehető legtöbb pénzt kinyomni, hogy ne maradjon bent semmi, ami elkölthető még.
De innentől függ attól, hogy mit tudnak átcsoportosítani még, mert tuti vannak olyan jogcímek, ahol nem viszik el a teljes pénzt.
A fiatal gazdát nem gondolom, hogy kiírják, mert most elég komolyan megtoldották a keretet, szerintem erre mostanában már nem nyomnak többet, majd az új KAP-ból...
Az viszont elég érdekes, hogy miért az utolsó pillanatban derült ki, hogy ennyi pénzt átcsoportosítottak ide, legalábbis én nem hallottam erről semmit, Tuti többen adták volna be, ha tudni lehet erről.
Köszi, bár még nem teljesen tiszta, hogy pontosan hogy kell kiszámolni. Saját magam írtam a pályázatot, ezen a két dolgon kívül szinte minden maximális volt(ami nem végzettség, stb) volt. Az asszonynak csináltam, sajnos nem sikerült. Nekem a 2009-es nyerő volt.
Nem feltétlen, mert nem mindenki ugrotta át a ponthatárt, lépj be az ügyfélkapuddal az MVH honlapjára és nézd meg a pályázati státuszt.
(visszább leírták már hogyan kell)
Válasz #2834. hozzászólásra
SAPSi!
Jövőre nézve (2013) tudsz esetleg mondani valami biztatót? (Mármint FIG-ről)
Vagy ez még nagyon távoli...?
Hátha lesz valami...
Neked ki csinálta a pénzügyi tervedet? Ezek elég gyengus számok hallod, remélem nem fizettél érte!
A támogatás hasznosulása A főtevékenységből származó felhalmozódó jövedelem*
aránya az egyszeri tőkejuttatáshoz viszonyítva a
működtetési időszak 4. évére
Ha a mutató értéke legalább 2
Ha a mutató értéke legalább 1,4, de nem éri el a 2-t
Ha a mutató értéke legalább 0,9, de nem éri el az 1,4-t
Ha a mutató értéke legalább 0,4, de nem éri el a 0,9-t
* A számítás módja: Mezőgazdasági tevékenységből
származó bevétel – [Kiemelt anyagjellegű kiadások
(növénytermesztés, kertészet, szőlő- és
gyümölcstermesztés, valamint az állattenyésztés) +
Igénybe vett szolgáltatások kiadásai + Bér- és járulékai +
Vállalkozói kivét]
A befektetett eszközök
hatékonysága
A befektetett eszközök ráfordításainak aránya, a
befektetett eszközök ráfordításai a kiemelt anyagjellegű
kiadások (növénytermesztés, kertészet, szőlő- és
gyümölcstermesztés, valamint az állattenyésztés) és az
igénybevett szolgáltatások összegéhez képest a
működtetési időszak teljes időtartama alatt.
Ha a mutató értéke legalább 2,5
Ha a mutató értéke legalább 1,5, de nem éri el a 2,5-t
Sapsi ezt megtudod mondani mit jelent???
Támogatás hasznosulása: "A mutató értéke az ügyfél által benyújtott pénzügyi terv betétlap alapján -0.10108"
és
A befektetett eszköz hatékonysága 1.23288
Ha C+D=48 pont, ez maximális pontot jelent, itt nincs keresnivaló.
Az A+B pontszám adatokon és tényeken alapul. Beadáskor te hogyan számoltad, itt mennyi pontod lehet? Ha többre számítottál, akkor érdemes lehet jogorvoslattal élni. Rossz hír, hogy forráshiány miatti elutasítás ellen nem lehet fellebbezni, csak bírósági felülvizsgálatot lehet kérni (illetéke 30.000 Ft).
Sziasztok! Véleményetek szerint van értelme fellebezni olyan pénzügyi terv értékelés ellen, amiben én 314 ft-al számoltam az eurot (igy 4 pontos volt), de 314,58-as ertéknél már csak 3pontot számoltak így elutasítottak. Amúgy 134 pontom lett volna.
13465 hozzászólás
Válasz #2864. hozzászólásra
Nem értem mit erőlködsz!
Ha megkapod a határozatot felebezz,és kb ennyi!
Annyit még erről,130 ponttal nem fogsz nyerni,nyugodjál meg...
Válasz #2863. hozzászólásra
Akkor végképp nem értem, engem elutasítottak "Formai vagy tartalmi szempontból nem megfelelő, illetve forráshiány miatt az MVH által határozatban teljes egészében elutasított kérelem".De nem kaptam határozatot, akkor nálam mi lehetett a probléma?
Válasz #2860. hozzászólásra
A formai és tartalmi szempontból nem megfelelő kérelmeket nem is rangsorolták, ők kapták már meg az elutasító határozatot (ami ellen lehet fellebbezni).
A rangsorolást követően kétféle eredmény születhetett:
- kérelemnek helyt adó (ponthatár elérése)
- forráshiány miatt elutasító (ponthatár el nem érése)
határozat.
A kérelemnek helyt adó határozatokat pénteken kipostázták, a forráshiány miatt elutasító határozatokat jövő héten fogják postázni.
Válasz #2861. hozzászólásra
Azt már közben megtaláltam. Tudnál a többi kérdésemre válaszolni!!
Válasz #2860. hozzászólásra
Újabb milliárdok a fiatal mezőgazdasági termelőknek
Válasz #2857. hozzászólásra
Valahol hivatalosan kihirdették már a 131es ponthatárt? Akiket elutasítottak forráshiányra hivatkozva, azoknak is hivatkoznak a formai és tartalmi szempontokra is? Vagy akkor most miért is utasították el? Miért nem lehet akkor elutasítani v a formai és tartalmira v a forráshiányra hivatkozni?
Válasz #2852. hozzászólásra
Pista600!
Remélem te is sikerrel jársz jókat szoktunk "vitázni"
Válasz #2849. hozzászólásra
SAPSi!
Nem bántás képen írtam...csak jó kedvemben...
Bíztam abban,hogy bekerülők,meg is lehetett volna ha nem hibázok...az üzletiben bent hagytunk 4 pontot a pénzügyiben min.1pontot...hozzá teszem csak technikusi végzettségem van,nem vállaltam semmi pluszt (öko,tész),ja és 35év alatti vagyok.
Igaz ez már a múlt...és előre kell néznem,nem hátra
Válasz #2853. hozzászólásra
Valószínűleg azért 131 a ponthatár, mert a forrás nem lett volna elegendő az összes 130 pontos számára. Kiosztani nem fogják, mi alapján is tennék?
A 2 mrd forint nem tudom hogyan jött ki neked. 931 nyertes × 40.000 € = 37.240.000 €. Nem mindenki pályázott 40.000 €-ra, ezért vegyünk 36,5 millió €-t. Ez 290 Ft/€ árfolyamon átszámítva 10,6 mrd forint. A megmaradt 4-500 millió forintot a jogorvoslati eljárás során használhatják fel.
A forráshiányosok sztem még nem kaptak levelet,mintahogy a nyertesek sem. Sapsi azt írta,h pénteken feladták,hétfőn mindenki megkapja.
Akik elutasítottak, azoknak mindenkinél ez áll:"Formai vagy tartalmi szempontból nem megfelelő, illetve forráshiány miatt az MVH által határozatban teljes egészében elutasított kérelem."?
Válasz #2852. hozzászólásra
Csinálj ideiglenes ügyfélkaput!!!!
Válasz #2849. hozzászólásra
SAPI: Ha jól számolom akkor még közel 2mrd forint bennmaradt a keretben. Annak mi lesz a sorsa? Az nem lehetséges h azt osszák ki a 131p alattiak részére?
Hasutas
Sapsi szerint nem nyertem, de még semmit nem kaptam.
Ügyfélkapum nincs.
Olyan szempontból talán azért előnyösebb volt, hogy csak most közölték azt a plusz 7 mrd-ot, hogy akkor nem cca.3300 pályázó lett volna, hanem ennek minimum duplája...de lehet alá is lövök... és akkor lényegesen csekélyebb lett volna mindenki esélye...
Azt nyugodtan leszögezhetjük,h idén rendkívül kevesen adták be,az előzőekhez képest... Ez szerintem köszönhető a kemény feltételeknek. Én 2010-ben elbuktam ezt a pályázatot mert pont egy TÉSZ hiányzott. De most úgy voltam vele,h amit tudok bevállalok. Kivéve az öko-t és a gazdaságátadást. Sztem az idei nyertesek nagy százaléka diplomás. Nem volt egyszerű.... Tehát ezért a kevés jelentkező.
Válasz #2847. hozzászólásra
Ha valaki nem bízott abban, hogy bekerülhet a 400 nyertes közé, az nem bízott volna a 900-ban sem.
Amikor felmerült a lehetősége az átcsoportosításnak, gondoltak arra, hogy jövőre újra pályáztatják, de végül az idei keret megemelése mellett döntöttek. Egy új pályázat nem ingyen cirkusz: új jogszabály, új szoftver, új lebonyolítás stb. Ez persze azt is jelenti, hogy nem várható jövőre fig pályázat.
Az EU-s jogszabályok már most is lehetővé tennék a 70.000 euró támogatást, de az egyösszegű tőkejuttatás összege ekkor is max. 40.000 euró lehet, a többi kamattámogatás lehet.
Válasz #2835. hozzászólásra
Támogatás hasznosulása:
a főtevékenységből származó felhalmozódó jövedelem aránya az egyszeri tőkejuttatáshoz viszonyítva a működtetési időszak 4. évére (más szóval: a kapott támogatás milyen multiplikatív hatással volt a vállalkozásba visszaforgatható, beruházásra felhasználható jövedelem képződésére)
+ Mezőgazdasági tevékenységből származó bevétel (pü.terv 6.sor)
- Kiemelt anyagjellegű kiadások (pü.terv 16-17. sor)
- Igénybe vett szolgáltatások kiadásai (pü.terv 18. sor)
- Bér- és járulékai (pü.terv 22. sor)
- Vállalkozói kivét (pü. terv 23. sor)
= Főtevékenységből származó felhalmozódó jövedelem
Az 1-4. évben összesen képződött felhalmozódó jövedelmet kell elosztani az egyszeri tőkejuttatás (támogatás) összegével (pü. terv 3. sor 1-5. év összesen).
Nálad ez negatív eredményt adott (kiadások meghaladták a bevételt), tehát a támogatás segítségével nem, hogy jövedelmet, hanem veszteséget termelnél.
A befektetett eszközök hatékonysága:
a befektetett eszközök ráfordításai a kiemelt anyagjellegű kiadások (növénytermesztés, kertészet, szőlő- és gyümölcstermesztés, valamint az állattenyésztés) és az igénybevett szolgáltatások összegéhez képest a működtetési időszak teljes időtartama alatt (más szóval: a gépek, eszközök beszerzésével mennyi bérleti díjat, illetve bérmunka díjat tudsz megspórolni)
(pü. terv 14. sor 1-5. év összesen) / (pü.terv 16.+17.+18. sor 1-5. év összesen)
A kiírás minimális elvárása volt (1 pontért), hogy ez az arány 1,5 legyen (nálad ez 1,23288 Ft volt), a 2 pontért legalább 2,5.
Válasz #2846. hozzászólásra
Pontosan azért,hogy kevés jelentkező legyen.
Nekem már az elején furcsa volt,hogy csak ennyi pénz van rá.
És akkor hirtelen egy varázsütésre találtak röpke 7milliárdot...biztos a Jézuska hozta,vagy Brüsszelben mondták:jaj ezek a magyar fig-ek milyen jó srácok, adjunk nekik még lóvét aztán,lesz ami lesz!
Válasz #2844. hozzászólásra
Azt nem tudom mi lesz jövőre, mert elvileg az az utolsó év ebben a ciklusban. Mindenképp megpróbálják a lehető legtöbb pénzt kinyomni, hogy ne maradjon bent semmi, ami elkölthető még.
De innentől függ attól, hogy mit tudnak átcsoportosítani még, mert tuti vannak olyan jogcímek, ahol nem viszik el a teljes pénzt.
A fiatal gazdát nem gondolom, hogy kiírják, mert most elég komolyan megtoldották a keretet, szerintem erre mostanában már nem nyomnak többet, majd az új KAP-ból...
Az viszont elég érdekes, hogy miért az utolsó pillanatban derült ki, hogy ennyi pénzt átcsoportosítottak ide, legalábbis én nem hallottam erről semmit, Tuti többen adták volna be, ha tudni lehet erről.
Válasz #2837. hozzászólásra
Köszi, bár még nem teljesen tiszta, hogy pontosan hogy kell kiszámolni. Saját magam írtam a pályázatot, ezen a két dolgon kívül szinte minden maximális volt(ami nem végzettség, stb) volt. Az asszonynak csináltam, sajnos nem sikerült. Nekem a 2009-es nyerő volt.
Válasz #2841. hozzászólásra
Akkor jövőre semmi....
Az jól hangzik a 2014-es évtől...
De azért hátha SAPSi tud valami mást is (reménykedjünk)
Válasz #2842. hozzászólásra
Nem feltétlen, mert nem mindenki ugrotta át a ponthatárt, lépj be az ügyfélkapuddal az MVH honlapjára és nézd meg a pályázati státuszt.
(visszább leírták már hogyan kell)
Ha jól értelmezem akik eddig nem kaptak értesítést azok a jövőhéten már a nyertesek táborát szaporítják ?
Válasz #2839. hozzászólásra
Én úgy tudom, hogy az új KAP-ban már talán 70 000 Euro is lehet az összeg, de az majd csak 2014 után
Válasz #2838. hozzászólásra
MÉG NEM! - gondolod nem volna itt a linkje kb. fél órán belül?
SAPSi!
Jövőre nézve (2013) tudsz esetleg mondani valami biztatót? (Mármint FIG-ről)
Vagy ez még nagyon távoli...?
Hátha lesz valami...
A nyertesek névsorát meg lehet nézni valahol, vagy le lehet tölteni?
Válasz #2835. hozzászólásra
Neked ki csinálta a pénzügyi tervedet? Ezek elég gyengus számok hallod, remélem nem fizettél érte!
A támogatás hasznosulása A főtevékenységből származó felhalmozódó jövedelem*
aránya az egyszeri tőkejuttatáshoz viszonyítva a
működtetési időszak 4. évére
Ha a mutató értéke legalább 2
Ha a mutató értéke legalább 1,4, de nem éri el a 2-t
Ha a mutató értéke legalább 0,9, de nem éri el az 1,4-t
Ha a mutató értéke legalább 0,4, de nem éri el a 0,9-t
* A számítás módja: Mezőgazdasági tevékenységből
származó bevétel – [Kiemelt anyagjellegű kiadások
(növénytermesztés, kertészet, szőlő- és
gyümölcstermesztés, valamint az állattenyésztés) +
Igénybe vett szolgáltatások kiadásai + Bér- és járulékai +
Vállalkozói kivét]
A befektetett eszközök
hatékonysága
A befektetett eszközök ráfordításainak aránya, a
befektetett eszközök ráfordításai a kiemelt anyagjellegű
kiadások (növénytermesztés, kertészet, szőlő- és
gyümölcstermesztés, valamint az állattenyésztés) és az
igénybevett szolgáltatások összegéhez képest a
működtetési időszak teljes időtartama alatt.
Ha a mutató értéke legalább 2,5
Ha a mutató értéke legalább 1,5, de nem éri el a 2,5-t
Válasz #2798. hozzászólásra
Ha minden rendbe volt nála akkor igen, az már nyerő szám!!
Sapsi ezt megtudod mondani mit jelent???
Támogatás hasznosulása: "A mutató értéke az ügyfél által benyújtott pénzügyi terv betétlap alapján -0.10108"
és
A befektetett eszköz hatékonysága 1.23288
A kérelemnek helyt adó határozatokat ma kipostázták, hétfőtől lehet várni a postást.
Nagy-nagy gratula a nyerteseknek!
Nekem, ha C+D részből max pontszám jött volna össze, akkor is csak 125 pontom lett volna, úgyhogy egy kicsit megnyugodtam, hogy nem adtam be.
Válasz #2823. hozzászólásra
A Vilmost hűtsd le és ha megkaptad a határozatot,akkor ihatsz...
Válasz #2829. hozzászólásra
#2824 hozzászólást neked írtam ...
Válasz #2828. hozzászólásra
Most írta Sapsi,h a jóváhagyott=kérelemnek helyt adó. Ez azt jelenti,h NYERT! Vagy helyet adnak neki vagy nem. Ez utóbbi az elutasított!
SAPSIfüles. 130 pontra érdemes fellebbezni?
jóváhagyva ez most akkor mit jelent?
Válasz #2826. hozzászólásra
jóváhagyott = kérelemnek helyt adtak
SAPSI: és akik jóváhagyott minősítést kaptak, azok is el lehetnek forráshiány miatt utasítva?
maszek: a C+D maximum pontosak lettek? Ejha, azt hogy csináltad? Ez biztos?
Válasz #2821. hozzászólásra
Ha C+D=48 pont, ez maximális pontot jelent, itt nincs keresnivaló.
Az A+B pontszám adatokon és tényeken alapul. Beadáskor te hogyan számoltad, itt mennyi pontod lehet? Ha többre számítottál, akkor érdemes lehet jogorvoslattal élni. Rossz hír, hogy forráshiány miatti elutasítás ellen nem lehet fellebbezni, csak bírósági felülvizsgálatot lehet kérni (illetéke 30.000 Ft).
Válasz #2818. hozzászólásra
És ezt tutira mondod? Honnan veszed az infót? Mert akkor most bontsam a Vilmost vagy ne? :)
Válasz #2821. hozzászólásra
Sztem érdemes,hátha egy ponttal leviszik. A fellebbezésekre sztem hagytak pénzt! Legalábbis én úgy számolom...
Érdemes 130 pontal fellebbezni, hogyha a A+B=82p C+D=48p???
Válasz #2815. hozzászólásra
Én le tudtam tölteni...
Válasz #2816. hozzászólásra
A fellebbezéssel semmit nem vesztesz,így persze,h van értelme. De miért 314-el számoltál?
Válasz #2817. hozzászólásra
A jóváhagyott státusz azt jelenti,h NYERTÉL! Gratula
De most komolyan! A Jóváhagyott státusz mit jelent?? Nekem is ez van!
Sziasztok! Véleményetek szerint van értelme fellebezni olyan pénzügyi terv értékelés ellen, amiben én 314 ft-al számoltam az eurot (igy 4 pontos volt), de 314,58-as ertéknél már csak 3pontot számoltak így elutasítottak. Amúgy 134 pontom lett volna.