Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.08 FtUSD401.61 FtCHF440.53 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hidd el igazam van, kapsz 10-12 "milkacsocsit", de rengeteg a feltétel aminek meg kell felelni miután nyertél, adózás tök cumi vállalkozóként, az egész nem ér annyit!!
Mit fausztot vergődtök ennyit ezen a fiatalgazdás pályázaton, nem nyertél megúsztad a kötelező vállalkozói belépést, maradhatsz őstermelő és maradnak a kebvezmények!!! Tudod a vállalkozó teljesen másként adózik!!!
Válasz #2660. hozzászólásra
Először is higgadj le!
Nézd át miért is ez jött!
Ne hogy beleess abba a hibába amibe én (SFH tábla)!
A pénzügyi tervre meg van a képlet,lehet,hogy a "kedves" pályázatíród nem tudja!
Én még így is hiszek benne,nem azok fognak nyerni akiket leírtál!!!
Nagyon sokan vannak még bent!!!!
Igazad van!
Még én sem tudom eldönteni,mi lenne jobb nekem,de már kezdem én is azt érezni:jobb nekem ez,hogy nem nyertem,lehet meg se tudtam volna felelni a feltételeknek...!
De még mindig friss a dolog,majd az idő meggyógyítja a lelkemet
Sziasztok.
Aki még nem kapott határozatot és nagy reményeket fűz a támogatás elnyerésére annak írnám a következőket.
A pénzt már leosztották pesti ügyvédeknek ill. azok gyermekei,családtagjai stb. kapják.
Ezt most tudtam meg miután jeleztem a pályázatírónak,hogy megkaptam az elutasító határozatot.
Most jön a lényeg.
Növénytermesztő gépész végzettség szerintük nem szerepel sem az 1 sem a 2 sz. mellékletben 0 pont!
Szerintük nem vállaltam főállásban történő mezőgazdasági termelést,holott már az első gazdasági év végétől vállaltam. Ez is 0 pont!
Tejhasznú szarvasmarha tenyésztése és szántóföldi növénytermesztés szerintük 78 százalékban adja a gazdaság öszzjövedelmezőségét. ( a maradék 22% meg szobafestésből lesz mi?)
Hasznosulás és jövedelmezőség még újabb 2 mínusz pont.
A pénzügyi terv nincs meg 4 pont valamint az A és B melléklet szerinti összpontszám nem éri el a 77-et.
Csak halkan jegyezném meg,hogy már 92 pont az is amit vissza küldtek,tehát még számolni se tudnak,az évi 8 milla
forgalom meg kevés.
Most fellebbezek bár feleslegesen mert új bizonyítékot nem tudok felmutatni,önhibámon vagy tudomásomon kívüli tények nem állnak fent,így aztán azt majd vizsgálni se fogják csak egyszerűen elutasítják.
Akkor most kérdezném én mi is válltozott ebben az országban Bástya elvtárs?
Újjá építjük és fellendítjük a megzőgazdaságot? Hol bazzeg óbudán?
Én jelenleg hihetetlenül csalódott vagyok,nem az elutasítás miatt,hanem,hogy ilyen aljas,mondva csinált módon tették.
Sajnálom. Nekem eleve meg se lett volna a 77 pontom, úgyhogy jobb, hogy nem erőltettem. Ha össze is kapartam volna 77 pontot, az össz pontszámom nagyon kevés lett volna ahhoz, hogy nyerjek. Meg annyira már nem is vágyom erre a pénzre, ilyen feltételek mellett...
Valaki tudna ajánlani nekem valami jó pénzügyi megoldást?
Van egy kis alaptőkém azt szeretném befektetni,de sajna az nem elég,minden fajta megoldás érdekel!!
Ha tudtok segítsetek!!!!
Hát akkor mire vársz csinálj ügyfél kaput én is tegnap este csináltam meg és akkor tudtam meg az eredményt.
Ideiglenes ügyfélkaput csinálj és 30 nap áll rendelkezésedre hogy az okmányirodába be menj és aláírj egy papírt. Sok sikert
Nem gondolom,hogy fű alatt adták be,ha beadták akkor időben!De talán szimpatikusabb lett volna (legalábbis nekem),ha azt mondják:jövőre lesz FG pályázat,15 milliárdos kerettel,az talán jobb lett volna!!
Esetleg a fellebbezés sem segítene már rajtunk???
Mert hát a 11 milliárd az azért az már majd a duplája azoknak listája akik kaptak volna még egy két hete. Nagyon nem tetszik nekem ami itt folyik, ilyenkor plusz pénz, csak jövőre lesz folyósítás. Nagyon nagy sumákok vannak az íróasztal mögött. Gondolom azért kellet ezt most közölni (11 milliárd plusz) mert a pesti ügyvédek gyerekei 1-2 hete adták be fű alatt a pályázatukat.
Még nem gondolkodtam más megoldáson,mert még nem kaptam levelet... Komolyan mondom,h olyan ideges vagyok... Lerágom a kefét... Egyszerűen nem értem,h miért most mondják ezt a 11 milliárd többletpénzt???!!!!!
Hát szkeptikus vagyok... ez is inkább egyfajta morzsa, amit itt szórnak. A szokásos politikai bullshit, de b.....ki ha lesz belőle valami, nemtom hova rohanok :D
Egy kis jó hír:
A fiatal gazdák támogatására augusztus közepéig, az igénylési határidőig 3311 kérelem érkezett az MVH-hoz. Ebből 1783 kérelmet fogadtak el, ez 22,2 milliárd forintos forrásigényt jelentett. Ám erre a célra – a különböző többletforrások felkutatása után is – csak mintegy 11 milliárd forint áll rendelkezésre. Igaz, eredetileg a forrás 4 milliárd forint volt – mondta Palkovics Péter.
Forrás:http://mno.hu/mezogazdasag/igy-juthatnak-tobbletforrasokhoz-a-gazdalkodok-1116842
Ez azt jelenti, hogy egy picivel több nyertes lesz.
ha a státusz állapota "ellenőrzés alatt" vagy "jóváhagyva" (ilyen még nem volt legjobb tudomásom szerint) akkor az jót jelent! sok szerencsét mindenkinek!
MVH- honlapján az Elektronikus ügyintézés/Ügyféltájékoztatási-rendszer -re kattintva és ügyfélkapus belépést követően MEG LEHET nézni a pályázataitok státuszát... good luck...
Válasz #2617. hozzászólásra
Szerintem már 2013 az én évem lesz !
Talán sikerül másképp megoldani,talán nem kell ennyi kötöttség sem,és talán egyszer az életbe azt csinálom amit szeretek csinálni...
13467 hozzászólás
Válasz #2666. hozzászólásra
Ares!
Engem is ez nyugatot,és még talán az,hogy van B-tervem...
Válasz #2665. hozzászólásra
Hidd el igazam van, kapsz 10-12 "milkacsocsit", de rengeteg a feltétel aminek meg kell felelni miután nyertél, adózás tök cumi vállalkozóként, az egész nem ér annyit!!
Válasz #2664. hozzászólásra
Mit fausztot vergődtök ennyit ezen a fiatalgazdás pályázaton, nem nyertél megúsztad a kötelező vállalkozói belépést, maradhatsz őstermelő és maradnak a kebvezmények!!! Tudod a vállalkozó teljesen másként adózik!!!
Válasz #2662. hozzászólásra
Illetve vannak olyan tételek ami rögtön kizárással jár!!
OLVASD ÁT!!!
Ja a növénytermesztő gépész az mi ,technikum,vagy mi?
Ha nincs technikum az 0pont!
Válasz #2660. hozzászólásra
Először is higgadj le!
Nézd át miért is ez jött!
Ne hogy beleess abba a hibába amibe én (SFH tábla)!
A pénzügyi tervre meg van a képlet,lehet,hogy a "kedves" pályázatíród nem tudja!
Én még így is hiszek benne,nem azok fognak nyerni akiket leírtál!!!
Nagyon sokan vannak még bent!!!!
Válasz #2659. hozzászólásra
Igazad van!
Még én sem tudom eldönteni,mi lenne jobb nekem,de már kezdem én is azt érezni:jobb nekem ez,hogy nem nyertem,lehet meg se tudtam volna felelni a feltételeknek...!
De még mindig friss a dolog,majd az idő meggyógyítja a lelkemet
Sziasztok.
Aki még nem kapott határozatot és nagy reményeket fűz a támogatás elnyerésére annak írnám a következőket.
A pénzt már leosztották pesti ügyvédeknek ill. azok gyermekei,családtagjai stb. kapják.
Ezt most tudtam meg miután jeleztem a pályázatírónak,hogy megkaptam az elutasító határozatot.
Most jön a lényeg.
Növénytermesztő gépész végzettség szerintük nem szerepel sem az 1 sem a 2 sz. mellékletben 0 pont!
Szerintük nem vállaltam főállásban történő mezőgazdasági termelést,holott már az első gazdasági év végétől vállaltam. Ez is 0 pont!
Tejhasznú szarvasmarha tenyésztése és szántóföldi növénytermesztés szerintük 78 százalékban adja a gazdaság öszzjövedelmezőségét. ( a maradék 22% meg szobafestésből lesz mi?)
Hasznosulás és jövedelmezőség még újabb 2 mínusz pont.
A pénzügyi terv nincs meg 4 pont valamint az A és B melléklet szerinti összpontszám nem éri el a 77-et.
Csak halkan jegyezném meg,hogy már 92 pont az is amit vissza küldtek,tehát még számolni se tudnak,az évi 8 milla
forgalom meg kevés.
Most fellebbezek bár feleslegesen mert új bizonyítékot nem tudok felmutatni,önhibámon vagy tudomásomon kívüli tények nem állnak fent,így aztán azt majd vizsgálni se fogják csak egyszerűen elutasítják.
Akkor most kérdezném én mi is válltozott ebben az országban Bástya elvtárs?
Újjá építjük és fellendítjük a megzőgazdaságot? Hol bazzeg óbudán?
Én jelenleg hihetetlenül csalódott vagyok,nem az elutasítás miatt,hanem,hogy ilyen aljas,mondva csinált módon tették.
Válasz #2655. hozzászólásra
Sajnálom. Nekem eleve meg se lett volna a 77 pontom, úgyhogy jobb, hogy nem erőltettem. Ha össze is kapartam volna 77 pontot, az össz pontszámom nagyon kevés lett volna ahhoz, hogy nyerjek. Meg annyira már nem is vágyom erre a pénzre, ilyen feltételek mellett...
10.31-én változtatták a státudszt, azt írják Feldolgozás alatt! :)
Hiába lépek be az ügyfélkapun ezzel a szar idéglenessel, utána nem találok semmit...
Köszi köszi! Mindjárt megpróbálok ügyfélkapuzni! Ha valami van írok... Ja! Pista600-ról régen hallottam. Hol lehet?
Én egy NAAAAAGY barom voltam!!!
Nem 5évre adtam meg az SFH táblázatot hanem 3évre és rögtön nem sikerült összehoznom A+B részből 77 pontot
Válasz #2653. hozzászólásra
hogyhogy? :( mi volt a kifogás? pont kevés, vagy valami hiba miatt?
Válasz #2652. hozzászólásra
Ok!
Elárulok valamit,NEM nyertem!!!!
Válasz #2651. hozzászólásra
mármint ha tudod hogy nyertél azt is írd meg mert akkor tudok gratulálni neked de ha sajnos nem nyertél akkor meg együtt szomorkodunk
Válasz #2650. hozzászólásra
Ezt nem értem?
Válasz #2648. hozzászólásra
bármilyen fejleményed van írd meg
Valaki tudna ajánlani nekem valami jó pénzügyi megoldást?
Van egy kis alaptőkém azt szeretném befektetni,de sajna az nem elég,minden fajta megoldás érdekel!!
Ha tudtok segítsetek!!!!
Válasz #2646. hozzászólásra
Válasz #2642. hozzászólásra
Aki tud mindenképpen fellebbezzen! 1780 pályázat van most bent,erre sem elčg a 11 milliárd! De hátha történik vmi isteni csoda...
Válasz #2643. hozzászólásra
Hát akkor mire vársz csinálj ügyfél kaput én is tegnap este csináltam meg és akkor tudtam meg az eredményt.
Ideiglenes ügyfélkaput csinálj és 30 nap áll rendelkezésedre hogy az okmányirodába be menj és aláírj egy papírt. Sok sikert
Válasz #2643. hozzászólásra
Gabi!
Okmányiroda és kész!
Válasz #2642. hozzászólásra
Nem gondolom,hogy fű alatt adták be,ha beadták akkor időben!De talán szimpatikusabb lett volna (legalábbis nekem),ha azt mondják:jövőre lesz FG pályázat,15 milliárdos kerettel,az talán jobb lett volna!!
Valahogy nem vagyok nyugodt! És nincs ügyfélkapum,ezért nem tudom megnézni a státuszomat! Hát ma intézek vmit!
Válasz #2640. hozzászólásra
Esetleg a fellebbezés sem segítene már rajtunk???
Mert hát a 11 milliárd az azért az már majd a duplája azoknak listája akik kaptak volna még egy két hete. Nagyon nem tetszik nekem ami itt folyik, ilyenkor plusz pénz, csak jövőre lesz folyósítás. Nagyon nagy sumákok vannak az íróasztal mögött. Gondolom azért kellet ezt most közölni (11 milliárd plusz) mert a pesti ügyvédek gyerekei 1-2 hete adták be fű alatt a pályázatukat.
Válasz #2640. hozzászólásra
Akkor meg nincs mit aggódni,nyugi most már nem kapsz...
Válasz #2636. hozzászólásra
Még nem gondolkodtam más megoldáson,mert még nem kaptam levelet... Komolyan mondom,h olyan ideges vagyok... Lerágom a kefét... Egyszerűen nem értem,h miért most mondják ezt a 11 milliárd többletpénzt???!!!!!
Válasz #2638. hozzászólásra
Pénzügyi megoldásra gondolok...
Válasz #2635. hozzászólásra
Hát ez nagyon jó kérdés!! Én ezt már nem vágom...
Válasz #2634. hozzászólásra
Azt mondják,h novemberben mindenki kap levelet.
Válasz #2633. hozzászólásra
Gabi ez nekünk már olyan,mint halottnak a csók!
Mi ettől nem leszünk előrébb!
Próbálkozol valami más megoldással?
Levelet még nem kaptam de az ügyfélkapus be jelentkezés után azt írta ki hogy Elutasítva
Akkor már a többlet pénzből sem kaphatok ?
aki novemberben nem kap levelet az lehet h. nyert
lesz a kalapban kb 10 milliárd
Furcsa az,h ezt miért most nyögik be?!
Válasz #2629. hozzászólásra
Nyugi!
Eléggé le viszik így a határokat!
Aztán futhatsz a kocsmába kikérni a sörömet...
Válasz #2630. hozzászólásra
Mit találsz furcsának?
Hát akkor együtt rohanunk! Bár én ezt nagyon furcsálom...
Válasz #2628. hozzászólásra
Hát szkeptikus vagyok... ez is inkább egyfajta morzsa, amit itt szórnak. A szokásos politikai bullshit, de b.....ki ha lesz belőle valami, nemtom hova rohanok :D
Válasz #2626. hozzászólásra
Ksik!
Azért így már nem olyan rossz nektek!!
Most már látsz rá te is lehetőséget a megemelt kerettel?
Én igen
Válasz #2625. hozzászólásra
Erről beszéltem én is eddig, d3e te bemásoltal a cikket, szuper vagy!!
MVH belépés a pályázatokhoz, vizuális szemléltetéssel :)
MVH belepes
Egy kis jó hír:
A fiatal gazdák támogatására augusztus közepéig, az igénylési határidőig 3311 kérelem érkezett az MVH-hoz. Ebből 1783 kérelmet fogadtak el, ez 22,2 milliárd forintos forrásigényt jelentett. Ám erre a célra – a különböző többletforrások felkutatása után is – csak mintegy 11 milliárd forint áll rendelkezésre. Igaz, eredetileg a forrás 4 milliárd forint volt – mondta Palkovics Péter.
Forrás:http://mno.hu/mezogazdasag/igy-juthatnak-tobbletforrasokhoz-a-gazdalkodok-1116842
Ez azt jelenti, hogy egy picivel több nyertes lesz.
Válasz #2623. hozzászólásra
Ide katt!
Válasz #2621. hozzászólásra
És amikor bele léptél az ügyfél tájékoztatási rendszerbe akkor onnan hova tovább?
ha a státusz állapota "ellenőrzés alatt" vagy "jóváhagyva" (ilyen még nem volt legjobb tudomásom szerint) akkor az jót jelent! sok szerencsét mindenkinek!
MVH- honlapján az Elektronikus ügyintézés/Ügyféltájékoztatási-rendszer -re kattintva és ügyfélkapus belépést követően MEG LEHET nézni a pályázataitok státuszát... good luck...
Válasz #2615. hozzászólásra
Ó Te!!! Akkor is!!!! Ha nem látjuk, ha a Föld másik felén, akkor is!
Válasz #2618. hozzászólásra
maximal respect... (detto)
Válasz #2617. hozzászólásra
Szerintem már 2013 az én évem lesz !
Talán sikerül másképp megoldani,talán nem kell ennyi kötöttség sem,és talán egyszer az életbe azt csinálom amit szeretek csinálni...