Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.67 FtUSD390.93 FtCHF432.71 FtGBP500 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Fogalmam sincs mennyi lehet a ponthatár, tippelgetni meg felesleges dolog!
Bár van, aki azt mondja, hogy 50% eséllyel megmondja => vagy bejön a tipp vagy nem!
Nem gép te, kitöltőprogram. Ha megnézed tüzetesen az üzleti tervet ott vannak a pontok és százalékok. Ez nekik könnyítés, attól függetlenül lepontozhatják ha akarják.
Ráadásul, most vagy soha sikerül, mert lassan egy éve ki van váltva a vállalkozóim, és belefogtam másba is, legkésőbb novemberben bevételt kell produkálnom.
Pályázatíróval csináltam, az ő programjával teljesen másként kell megcsinálni az egészet. Az üzleti terv olyan, hogy összesíti a százalékokat, pontokat. Nekem megadta a 100 %-ot, az A+B pedig 100 pontos lett.
Drága Anca!Csak arra gondolok,hogy mekkora marha voltam amikor elkezdtem az elején írni,és most már mennyi egyéb dolgot megtudtam erről az egészről.Ha az elején ezek az infók meglettek volna szerintem sokkal jobban elkészítem,mint ahogy beadtam!
Itt nem a pontok fognak dönteni.Most már én is belátom,nekem is más felfogásban kellett volna ezt az egészet elkészíteni!Nem baj majd jövőre megpróbálom újra!Sok sikert azoknak akik nyernek!
Én nem mondanám lagymatagnak, inkább arról lehet szó, hogy ennyit durvultak a feltételek! Sok ember kedvét elvették a, mert nem tud megfelelni a feltételeknek...
Így is ott van a 10x-es túljelentkezésnél, és szerintem inkább az aranykalászos végzettségűek maradtak el, ha több a diplomás, tolódik felfelé az átlagos ponthatár is...
SAPSifüles:Tudnál több,új adott mondani a pályázattal kapcsolatosan?Gondolok:hányan pályáztak,lettek már elutasítva pályázatok,és mikor várható a nyertes pályázók értesítése?
Számoltam egy kicsit és a következőkre jutottam:
10000pályázó közül minden negyedik pályázó diplomás végzettségű(2500fő)minden harmadik pályázó technikusi(3333fő),minden 2,5 pályázó(kb:4167) aranykalászos,vagy szakmunkás végzettségű.Gondolatom a következő:"Hány diplomás,technikus,szakmunkás jön ki győztesen?"
Ezt nem írják rendeletben, hanem az MVH küldött levelet, melyben leírták, hogy meg kell adni a 2009,2010,2011-es adatokat, 30 napos határidővel kellett visszaküldeni az adatokat. Gondolom mivel te 2009-be kaptad, tőled majd csak jövőre kérik majd.
Ha a 10 %-os elmaradás miatt nem érte el a vállalt 10 EUME-t, azaz az üzemméret alacsonyabb kategóriába tartozik, akkor joggal követelik tőle a 10.000 euró támogatási összeg különbözetet (ami 2008. évi árfolyamon kb. 2,5 millió Ft). [67/2007. (VII. 26.) FVM rendelet 9. § (2) bek. b) pont]
Szeva Mf-es . Ép most beszéltem az MVH-val és én tuléptem a 70% os Eume határt igy hála istenek nincs büntetés jövöhéten megis kapom a határozatot is .
Én a 2-3 pdf nyomtatványrol beszélek amit be kelet adi még pár honapja. nézd meg .
Te mikor adtad be a pályázatot 2008 vagy 2009 -ben ??
2. számú melléklet: Kifizetési kérelem – Termőföld betétlap (D1008-02)
3. számú melléklet: Kifizetési kérelem – Állatállomány betétlap (D1009-01)
Be kellett adni papíron a megelőző 3 év földterület, és állatállomány adatait, külön-külön évekre lebontva. Gondolom ezt összevetik az ENAR adatbázissal, meg a területalapú igényléssekkel, és ez alapján ellenőrzik a vállalt EUME értékeket.
Csak azért kérdezem, mert a 2008-as fiatal gazdákra a 67/2007. (VII. 26.) FVM rendelet, és ennek a módosításai érvényesek, az egyik ilyen módosítás a 95/2009. (VII. 30.) FVM rendelet, amely többek között a jogkövetkezményeket módosítja, ebben pedig a 8., pontban a következő szerepel:
a) az ügyfél gazdaságának üzemmérete a támogatási határozat jogerőre emelkedését követő naptári évtől kezdődően az üzleti tervben az adott évre megadott EUME mérettől 30%-ot meghaladóan marad el, akkor az ügyfél köteles a 30%-ot meghaladó elmaradáson túl százalékpontonként a kifizetett támogatási összeg 2%-át visszafizetni.
Tehát csak 30% EUME eltérés felett van bünti.
13480 hozzászólás
Válasz #2027. hozzászólásra
Mire is gondolsz a mellékletekkel?Társadalmi szerepvállalás,felvásárlói nyilatkozat...vagy mire?
Válasz #2009. hozzászólásra
Fogalmam sincs mennyi lehet a ponthatár, tippelgetni meg felesleges dolog!
Bár van, aki azt mondja, hogy 50% eséllyel megmondja => vagy bejön a tipp vagy nem!
Láttam én már több jól megírt üzleti tervet 0 ponttal.Nem vagy elég közel a tűzhöz. Szubjektív a pontozás.Indoklás nélkül is lehet 0 pont.
Utogondozás:D (ez jó) Amúgy az üzleti tervhez ti mit mellékeltetek?
Válasz #2025. hozzászólásra
.Láttam a malacokat KIRÁLY!!!
Válasz #2024. hozzászólásra
1%-ot kér, és semmi többet. És vállalja az utógondozást is.
Válasz #2023. hozzászólásra
Ha szabad kérdezni mennyire fájt ez a pályázatírós akármi ?
Válasz #2020. hozzászólásra
A pénzügyi terv ugyan ilyen. A mutatókra adják a pontokat, nem lett maxos, de azt nem is lehet vállalni, ebben a gazdasági helyzetben.
Válasz #2021. hozzászólásra
Látod erről van szó!Azért írtam NEM a pontok fognak dönteni!
Válasz #2019. hozzászólásra
Nem gép te, kitöltőprogram. Ha megnézed tüzetesen az üzleti tervet ott vannak a pontok és százalékok. Ez nekik könnyítés, attól függetlenül lepontozhatják ha akarják.
Válasz #2019. hozzászólásra
ja és a pénzügyi?
Válasz #2017. hozzászólásra
Ne már anca te még hiszel a mesében...azt nem egy gép fogja pontozni,hanem emberek!
ÁÁÁ most megfájdult a fejem!
Válasz #2017. hozzászólásra
Ráadásul, most vagy soha sikerül, mert lassan egy éve ki van váltva a vállalkozóim, és belefogtam másba is, legkésőbb novemberben bevételt kell produkálnom.
Válasz #2016. hozzászólásra
Pályázatíróval csináltam, az ő programjával teljesen másként kell megcsinálni az egészet. Az üzleti terv olyan, hogy összesíti a százalékokat, pontokat. Nekem megadta a 100 %-ot, az A+B pedig 100 pontos lett.
Válasz #2014. hozzászólásra
Honnan tudod hány pontod lett?Én csak azt tudom A+B+C mennyi a D-t még nem tudom!Nekem jóval kevesebb lesz...
Válasz #2014. hozzászólásra
Sertéstartásra adtam be, protekcióm nincs, semmi jóra nem számítok.
Válasz #2013. hozzászólásra
Értelek. Én is beadtam,140 pontom lett, kíváncsi leszek mire lesz elég.
Válasz #2012. hozzászólásra
Drága Anca!Csak arra gondolok,hogy mekkora marha voltam amikor elkezdtem az elején írni,és most már mennyi egyéb dolgot megtudtam erről az egészről.Ha az elején ezek az infók meglettek volna szerintem sokkal jobban elkészítem,mint ahogy beadtam!
Válasz #2011. hozzászólásra
Mire gondolsz, a más felfogással?
Itt nem a pontok fognak dönteni.Most már én is belátom,nekem is más felfogásban kellett volna ezt az egészet elkészíteni!Nem baj majd jövőre megpróbálom újra!Sok sikert azoknak akik nyernek!
Mi a franc értelme van tippelni?
Ennyi erőből a lottó nyerőszámaira is kérhetnél tippet
És menyire tippeled az átlagos ponthatár ? 130?
Válasz #2007. hozzászólásra
gondolom az agrya vagy a politikusok majd nyilatkoznak, mert ez hálás, jó téma, lehet róla beszélni....
Válasz #2005. hozzászólásra
Én nem mondanám lagymatagnak, inkább arról lehet szó, hogy ennyit durvultak a feltételek! Sok ember kedvét elvették a, mert nem tud megfelelni a feltételeknek...
Így is ott van a 10x-es túljelentkezésnél, és szerintem inkább az aranykalászos végzettségűek maradtak el, ha több a diplomás, tolódik felfelé az átlagos ponthatár is...
Válasz #2001. hozzászólásra
SAPSifüles:Tudnál több,új adott mondani a pályázattal kapcsolatosan?Gondolok:hányan pályáztak,lettek már elutasítva pályázatok,és mikor várható a nyertes pályázók értesítése?
Csak 3000 vagy 3500???? Ez hihetetlen. De ha így van én ennek csak örülök... Ez a szám az egész országra vonatkozik?
Csak 3000 vagy 3500???? Ez hihetetlen. De ha így van én ennek csak örülök... Ez a szám az egész országra vonatkozik?
Akkor nem sok embert hatott meg ez a pályázat,ha így van!Elég lagymatag volt az érdeklődés!
Válasz #1999. hozzászólásra
Múlt csütörtökön még postára lehetett adni a kérelmeket, így még ma is nagy zsákot hoz a postás. Talán 3000 és 3500 között megáll a számláló.
Tényleg nem lenne rossz ha valaki valamit jelezne ezzel kapcsolatosan!
Kedves SAPsi, van esetleg infód arról, hogy mennyi pályázat lett beadva most.
Sziasztok. Azt hallottam,h egy csomó pályázatot már visszadobtak. Hallott valaki erről valamit? Előre is köszi
Számoltam egy kicsit és a következőkre jutottam:
10000pályázó közül minden negyedik pályázó diplomás végzettségű(2500fő)minden harmadik pályázó technikusi(3333fő),minden 2,5 pályázó(kb:4167) aranykalászos,vagy szakmunkás végzettségű.Gondolatom a következő:"Hány diplomás,technikus,szakmunkás jön ki győztesen?"
Szerintem is igy van ahogy KIKOKI írta hogy neked majd Március környékén kell adatokat kőzölni figyel oda mit írsz be sok sikert ,
Válasz #1994. hozzászólásra
Lehet,már kezdtem megijedni.
Válasz #1993. hozzászólásra
Ezt nem írják rendeletben, hanem az MVH küldött levelet, melyben leírták, hogy meg kell adni a 2009,2010,2011-es adatokat, 30 napos határidővel kellett visszaküldeni az adatokat. Gondolom mivel te 2009-be kaptad, tőled majd csak jövőre kérik majd.
Válasz #1992. hozzászólásra
És ezt hol írják rendeletbe??
Válasz #1986. hozzászólásra
Nem monitoring, ez ahogy írtam a vállalt Eume érték ellenőrzése.
Válasz #1988. hozzászólásra
Abban az esetben igen, igazad van.
Válasz #1987. hozzászólásra
Ha jól értem,ez a 10% kifizetési kérelemhez kellett.Mi 30 ha vállaltunk,és mikor megjött a pénz,már 50 ha volt.A 10%-ot felvettük 2010-be.
Válasz #1987. hozzászólásra
2008-ba adtuk be,e 2009-be kaptuk a nyertes határozatot,meg a pénzt.Volt egy elutasítás,de megnyertük.
Válasz #1984. hozzászólásra
Ha a 10 %-os elmaradás miatt nem érte el a vállalt 10 EUME-t, azaz az üzemméret alacsonyabb kategóriába tartozik, akkor joggal követelik tőle a 10.000 euró támogatási összeg különbözetet (ami 2008. évi árfolyamon kb. 2,5 millió Ft). [67/2007. (VII. 26.) FVM rendelet 9. § (2) bek. b) pont]
Szeva Mf-es . Ép most beszéltem az MVH-val és én tuléptem a 70% os Eume határt igy hála istenek nincs büntetés jövöhéten megis kapom a határozatot is .
Én a 2-3 pdf nyomtatványrol beszélek amit be kelet adi még pár honapja. nézd meg .
Te mikor adtad be a pályázatot 2008 vagy 2009 -ben ??
2. számú melléklet: Kifizetési kérelem – Termőföld betétlap (D1008-02)
3. számú melléklet: Kifizetési kérelem – Állatállomány betétlap (D1009-01)
http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/kozlemenyek/mvhk1792011
Válasz #1985. hozzászólásra
Ez a monitoring adatszolgáltatás,nem??
Válasz #1983. hozzászólásra
Be kellett adni papíron a megelőző 3 év földterület, és állatállomány adatait, külön-külön évekre lebontva. Gondolom ezt összevetik az ENAR adatbázissal, meg a területalapú igényléssekkel, és ez alapján ellenőrzik a vállalt EUME értékeket.
Válasz #1981. hozzászólásra
Csak azért kérdezem, mert a 2008-as fiatal gazdákra a 67/2007. (VII. 26.) FVM rendelet, és ennek a módosításai érvényesek, az egyik ilyen módosítás a 95/2009. (VII. 30.) FVM rendelet, amely többek között a jogkövetkezményeket módosítja, ebben pedig a 8., pontban a következő szerepel:
a) az ügyfél gazdaságának üzemmérete a támogatási határozat jogerőre emelkedését követő naptári évtől kezdődően az üzleti tervben az adott évre megadott EUME mérettől 30%-ot meghaladóan marad el, akkor az ügyfél köteles a 30%-ot meghaladó elmaradáson túl százalékpontonként a kifizetett támogatási összeg 2%-át visszafizetni.
Tehát csak 30% EUME eltérés felett van bünti.
Válasz #1980. hozzászólásra
Mijen adatközlés?
Kevesebb lett 10%-al?Mi 2009-be kaptuk a pénzt,szóval jövőre lesz a 4. évünk.
Ő is 2008-as?