Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD391.08 FtCHF443.07 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hali, a foki csávázásáról szeretném kérdezni a tapasztaltakat. Ki milyen csávázó oldatot használ.Minden infót ami nem faragatlan és bunkó köszönettel olvasunk.
Válasz #2433. hozzászólásra Manapság megítélésem szerint az apróhírdetös oldalakon nehéz fokhagymát eladni. Az emberek tapasztalatom szerint a Google keresöt használják nagyrészt iesmire de ott csak úgy találnak az emberre rá ha az első-második oldalon van a megfelelő kereső szavakra itt nem ért az embernek van saját honlapja és licsit beletanul az online marketingbe és a kereső optimalizálába és használja a Facebook hírdetőt!
200-300 kg ültetni való Messidor őszi fokhagymát kínálok. Száráról le van vágva, de még nincs gerezdre bontva. Már nincs hová rakjam, de zsákos hagymának sajnálnám eladni. Tetszetős szép nagy fejek.
Tomka én úgy raktam...mondjuk magamtól jöttem rá kb egy óra múlva ahogy elkezdtem.....:)A képen napszámosok vannak ugye,mert én fotóztam.Mondjuk befejeztem 3 sort mire ők egyet.Mérges is voltam,de csak egy szabad napom volt.
Válasz #2408. hozzászólásra Az Arnonak semmi baja nem lesz én mindig korán ültettek mint irtam már én az időjárási számitásokra alapozok minden évben nem a a "régi jól bevált modszerekre" minden évben nyerek vele akkor mi a probléma a korai ültetéssel? Nem mindig értem a vész károgást!
Látom nem tudod,mi az igazi fokhagyma rakás.Térden állva mászol,előre dobsz egy marékkal,és 2 kézzel dugdosod folyamatosan.Több sort viszel egyszerre.Valahogy így csinálják a makóiak.
Sziasztok.Tegnap ültettem próbaképpen 120 kilo fokit.Teljesen hülye vagyok hozzá,szívesen venném ha a környékről/Kecskemét/ valaki segítene,akár személyesen is.Már kérdeznélek is benneteket,hogy most mivel lenne érdemes permetezni gazosodás ellen?Köszönöm!Jah és egy kép......
Hhx biztos szenved fagykart a fokidde bizzunk benne h kihe eri majd. Errol beszeltem h rakjatok a hagymat ido elott esz nelkul de ti tudjatok. En 23 anter ezem az oszi fajtak rakasat ez egyaltalan nem vagyok elkesve... AZ h az arnot Mar ultetitek mev el is ultettetek itt paran hat eleg baj de ki mint vdt ugy arat.
A Makói őszi fajta fokhagyma egy része, ami szeptember 20 körül lett elduggatva már jó arasznyi leveleket hozott. Korán került földbe? Nem fog elfagyni a télen ekkora levelekkel? (Főleg, ha marad a meleg idő, ráadásul most még egy jó kis esőt is kapott)
Egyébként már az október elején duggatott is kezd kibújni, de az még csak pár centis
Tápanyag visszapótlási kísérleteink alapján a következőkre jutottunk 10 év átlagában.
A tavaszi és őszi fokhagyma tápanyag igénye különböző, de mind a kettőről elmondható hogy a közvetlen szerves trágyázott területbe ne kerüljön egyik sem.
Őszi fokhagyma tápanyag visszapótlása:
-alaptrágyaként az összes mennyiség 30%-át
-fejesedés kezdetén az összes mennyiség 40%-át
-fejesedésben az összes mennyiség 30%-át
Összes hatóanyag mennyisége a következő: nitrogén 120 kg, foszfor 80 kg, kálium 100 kg, kén 40 kg tiszta hatóanyag hektáronként.
Tavaszi fokhagyma tápanyag visszapótlása:
- alaptrágyaként az összes mennyiség 30%-át
Összes hatóanyag mennyisége a következő: nitrogén 100 kg, foszfor 80 kg, kálium 60 kg, kén 30 kg tiszta hatóanyag hektáronként.
Lombtrágyázás:
-mindig összetett, mikroelemekkel dúsított lombtrágyát alkalmazzunk
-mikroelemek közül a kén tartalmú lombtrágyákat részesítsük előnyben
-használjunk tapadó szert, kivéve az olajos kondicionáló készítmények
Tapasztalatok alapján a szulfát típusú műtrágyák alkalmazása előnyös a fokhagymánál. Kálium klorid mérgezi a fokhagymát.
A kénre igényes növény mivel ez allil vegyület alkotórésze a növényben és minőséget és eltarthatóságot javítja.
Az őszi típus több nitrogént és káliumot igényel a foszforból kevesebbet igényel mind a két típus.
Összetett lombtrágyák segítik a növényt az aszályos időszakok átvészelésében, és a növény kondicionálok is pozitív hatással, vannak a növény fejlődésére. A tenyészidőszak végén a nitrogén tartalmú lombtrágyák használatát mellőzük. A tenyészidőszak végén használt keseresó viszont pozitívan hat a minőségre, tárolhatóságra.
Válasz #2396. hozzászólásra
novenyszerviz.5mp.eu oldalon talál adatokat, de készítünk talajvizsgálatra alapozott konkrét területre vonatkozó tápanyag visszapótlási tanácsadást is /fokhagymára/.
Sziasztok! Most kezdenék foghagymázásba...ti ősszel milyen alapműtrágyát tesztek alá? Illetve miért nem célszerű frissen trágyázott földbe ültetni?
Esetleg ha van valakinek komplett technológia, akkor szívesen elolvasnám, a neten nem sokat találni. Előre is köszönöm!
3344 hozzászólás
Hali, a foki csávázásáról szeretném kérdezni a tapasztaltakat. Ki milyen csávázó oldatot használ.Minden infót ami nem faragatlan és bunkó köszönettel olvasunk.
Egészséges fejeket mindenkinek!!!
Válasz #2442. hozzászólásraKIERZO FÖLD Kft - céginfó
Sziasztok!
Ti hallottatok már valamit a KIERZO FÖLD KFT-ről? Földeákiak,hagymát akarnak venni,15 napos utalással..
SOS.SOS.SOS
Szombatra mondja az esőt. Én épp ma végeztem az egyik tábla dugdosással holnap kezdem a következöt.
Válasz #2439. hozzászólásra
Én most rakok minden fajtát mivel most szikkadt annyit a talaj hogy rá lehet menni:d
Sziasztok!
Makói őszi fokhagymát mikor optimális elvetni?
Elefánt fokhagyma XXXL gerezd eladó van még 20db
Elefánt fokhagyma XXXL gerezd eladó még van 20db
Válasz #2433. hozzászólásra Manapság megítélésem szerint az apróhírdetös oldalakon nehéz fokhagymát eladni. Az emberek tapasztalatom szerint a Google keresöt használják nagyrészt iesmire de ott csak úgy találnak az emberre rá ha az első-második oldalon van a megfelelő kereső szavakra itt nem ért az embernek van saját honlapja és licsit beletanul az online marketingbe és a kereső optimalizálába és használja a Facebook hírdetőt!
Válasz #2434. hozzászólásra Hasonló földön termelek énis fokhagymát .
Sziasztok,
Fokhagyma termesztésre alkalmas az enyhén homokos közép kötött föld(volt tanyatelek)?
Válasz #2431. hozzászólásra
Szia!
Nem szépítem, ez makói tavaszi volt. Ráadásul nem is nagyon viszik. Az OLX-en, meg a jófogáson rajta volt, hozzám se szóltak...
Sziasztok!
200-300 kg ültetni való Messidor őszi fokhagymát kínálok. Száráról le van vágva, de még nincs gerezdre bontva. Már nincs hová rakjam, de zsákos hagymának sajnálnám eladni. Tetszetős szép nagy fejek.
120 kg-ból 400 lett?Azt nagyon keveslem,bár gyanítom idén ültettem utoljára.:)
Üdv mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni, hogy az ültetőfával való fokhagymarakásról mi a véleményetek?
Gyorsabb lehet , mint a sorokat kihúzgálni és temetni?
Üdv!
Válasz #2428. hozzászólásra
Mert én ezt a mennyiséget 1300 m2-re nyomtam el. 160 Kg -ot vettem, de sok selejt meg löttyedt miatt 20Kg -val kevesebb lett vetve.
Ja, és kb 400 kg lett belőle, aminek a 3/4-e még nálam van. Sebaj, jövőre majd eldugdosom az egészet, és nem kell venni vetőt.
Makói tavaszi
Válasz #2427. hozzászólásra
Szia.kb 900 nm.Tőtáv 6-8 cm,sor 30cm kb.Miért?
Válasz #2415. hozzászólásra
Üdv!
A terület mekkora volt? Sortáv,tőtáv?
Válasz #2424. hozzászólásra
Nem rögös ez egy kicsit??? Mivel készítettél talajt?
Üdv mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni, hogy az ültetőfával való fokhagymarakásról mi a véleményetek?
Gyorsabb lehet , mint a sorokat kihúzgálni és temetni?
Üdv!
Válasz #2423. hozzászólásra
Valahogy így rakják /igaz ez ikersoros /
Tomka én úgy raktam...mondjuk magamtól jöttem rá kb egy óra múlva ahogy elkezdtem.....:)A képen napszámosok vannak ugye,mert én fotóztam.Mondjuk befejeztem 3 sort mire ők egyet.Mérges is voltam,de csak egy szabad napom volt.
Válasz #2408. hozzászólásra Az Arnonak semmi baja nem lesz én mindig korán ültettek mint irtam már én az időjárási számitásokra alapozok minden évben nem a a "régi jól bevált modszerekre" minden évben nyerek vele akkor mi a probléma a korai ültetéssel? Nem mindig értem a vész károgást!
Válasz #2413. hozzászólásra
Látom nem tudod,mi az igazi fokhagyma rakás.Térden állva mászol,előre dobsz egy marékkal,és 2 kézzel dugdosod folyamatosan.Több sort viszel egyszerre.Valahogy így csinálják a makóiak.
Válasz #2419. hozzászólásra
Kíváncsivá tettél Írj már egy mailt légyszi
Én is lakiteleki vagyok...:)
Válasz #2416. hozzászólásra
Igen, nem vagyunk messze
Válasz #2409. hozzászólásra
Telefonrol irok alltalaban ott meg ugye surun vannak a betuk.
Norbi látom te is lakiteleki vagy:)
7-en 7 óra alatt éppen hogy végeztünk,de már most okosabban csinálnám...
7-en 7 óra alatt éppen hogy végeztünk,de már most okosabban csinálnám...
Köszi+:)
Válasz #2410. hozzászólásra
Kép feltöltéshez segítség: Fájl kiválasztása --> Feltölt --> Beilleszt
Most talán a kép is sikerül...:)
Sziasztok.Tegnap ültettem próbaképpen 120 kilo fokit.Teljesen hülye vagyok hozzá,szívesen venném ha a környékről/Kecskemét/ valaki segítene,akár személyesen is.Már kérdeznélek is benneteket,hogy most mivel lenne érdemes permetezni gazosodás ellen?Köszönöm!Jah és egy kép......
Válasz #2408. hozzászólásra
Bocs az offért, de ez az írás hogy sikerült ilyenre? :)
Hhx biztos szenved fagykart a fokidde bizzunk benne h kihe eri majd. Errol beszeltem h rakjatok a hagymat ido elott esz nelkul de ti tudjatok. En 23 anter ezem az oszi fajtak rakasat ez egyaltalan nem vagyok elkesve... AZ h az arnot Mar ultetitek mev el is ultettetek itt paran hat eleg baj de ki mint vdt ugy arat.
Űdv!
Ezeket ma szereztem Ausztriából.
Ekkora fokhagymákat én még nem láttam.
Gyorsan el is ültettem őket.
Kedves hozzáértők!
A Makói őszi fajta fokhagyma egy része, ami szeptember 20 körül lett elduggatva már jó arasznyi leveleket hozott. Korán került földbe? Nem fog elfagyni a télen ekkora levelekkel? (Főleg, ha marad a meleg idő, ráadásul most még egy jó kis esőt is kapott)
Egyébként már az október elején duggatott is kezd kibújni, de az még csak pár centis
Tápanyag visszapótlási kísérleteink alapján a következőkre jutottunk 10 év átlagában.
A tavaszi és őszi fokhagyma tápanyag igénye különböző, de mind a kettőről elmondható hogy a közvetlen szerves trágyázott területbe ne kerüljön egyik sem.
Őszi fokhagyma tápanyag visszapótlása:
-alaptrágyaként az összes mennyiség 30%-át
Összes hatóanyag mennyisége a következő: nitrogén 120 kg, foszfor 80 kg, kálium 100 kg, kén 40 kg tiszta hatóanyag hektáronként.
Tavaszi fokhagyma tápanyag visszapótlása:
- alaptrágyaként az összes mennyiség 30%-át
Összes hatóanyag mennyisége a következő: nitrogén 100 kg, foszfor 80 kg, kálium 60 kg, kén 30 kg tiszta hatóanyag hektáronként.
Lombtrágyázás:
-mindig összetett, mikroelemekkel dúsított lombtrágyát alkalmazzunk
-mikroelemek közül a kén tartalmú lombtrágyákat részesítsük előnyben
-használjunk tapadó szert, kivéve az olajos kondicionáló készítmények
Tapasztalatok alapján a szulfát típusú műtrágyák alkalmazása előnyös a fokhagymánál. Kálium klorid mérgezi a fokhagymát.
A kénre igényes növény mivel ez allil vegyület alkotórésze a növényben és minőséget és eltarthatóságot javítja.
Az őszi típus több nitrogént és káliumot igényel a foszforból kevesebbet igényel mind a két típus.
Összetett lombtrágyák segítik a növényt az aszályos időszakok átvészelésében, és a növény kondicionálok is pozitív hatással, vannak a növény fejlődésére. A tenyészidőszak végén a nitrogén tartalmú lombtrágyák használatát mellőzük. A tenyészidőszak végén használt keseresó viszont pozitívan hat a minőségre, tárolhatóságra.
Makoi tavaszi fokhagyma elado. Akar vetomagnak is. Erd 307565518
Válasz #2402. hozzászólásra
Ezt jól láttod! ;)
Válasz #2393. hozzászólásra
Csak tudod Minden novenynek van egy tenyesz ideje ergo hamarabb veted hamarabb is takaritod be... :)))))
3q hektar nitrogen ennyi az oszi tragya
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy foglalkozik e valaki hagyományos Magyar B15- nevű fokhagyma termesztésével?
Válasz #2397. hozzászólásra
Köszönöm, tudom hogy fokhagyma, csak véletlenül elírtam
Hagyományos tavaszi fokhagyma /Lelexir/ ültetési anyag rendelhető.
Info: leleifokhagyma.5mp.eu
novenyszerviz.5mp.eu oldalon talál adatokat, de készítünk talajvizsgálatra alapozott konkrét területre vonatkozó tápanyag visszapótlási tanácsadást is /fokhagymára/.
Sziasztok! Most kezdenék foghagymázásba...ti ősszel milyen alapműtrágyát tesztek alá? Illetve miért nem célszerű frissen trágyázott földbe ültetni?
Esetleg ha van valakinek komplett technológia, akkor szívesen elolvasnám, a neten nem sokat találni. Előre is köszönöm!
Sziasztok!
nem tudtok Szabolcs megyében fokhagyma felvásárlót ?