A 966-os hozzászólásomhoz nincs véleménye vagy tanácsa senkinek?Jó lenne ha valaki írna vaalami tippet,hogy mi lehet a gond,egyébként nov. végi duggatású arno.köszi.
Még nem vagyok benne mélyen, egy éve kezdtem, tavaly mindenfélét kispiacra, de őssztől rá akartam állni a zöldhagymára, ezért duggattunk 500m2 vöröshagymát.
Most tavasszal magról akartam hagymát vetni zöldhagymának, de mivel februártól munkahelyem van, picit nehézkes lenne az eladása. Ezért szeretnék inkább valami olyasmit amivel nem kell minden másnap piacon lenni.
Mert én vöröshagymát akarok vetni magról csomózott zöldhagymának kiárulni, de én is melózok és az úgy elég nehézkes, emiatt gondolkodtam én is fokhagymába. Csak egyszerűbb eladni meg tovább tárolható, mint ha a zöldhagymát kiszedjük és nem tudom eladni....
Egész jó kis pénzecskét lehet leszedni akkor arról a 0,18 hektárról. Persze ha eltudja adni az ember....na meg a vegyszer árak azért viszik a lóvét rendesen
Sziasztok! Nálam sajnos ilyen a foki ,mi lehet a baja ? Sárgul de kegyetlenül,a fej képződményen meg barna pöttyök vannak,1 hete gombaölőztem cuproxattal.Van tanácsotok ,hogy mit lehet vele csinálni? Köszi.
Igen, az biztos hogy jobb, mint egész éjszaka a nagybanin dekkolni, és lehet hogy visszahozod az egészet amit kivittél, főleg kezdőként nem sok jóra számíthat az ember
3363 hozzászólás
A 966-os hozzászólásomhoz nincs véleménye vagy tanácsa senkinek?Jó lenne ha valaki írna vaalami tippet,hogy mi lehet a gond,egyébként nov. végi duggatású arno.köszi.
Válasz #1011. hozzászólásra

Hát majd megpróbálok szerezni esetleg valahonnan ha sikerül, ha nem akkor marad a vöröshagyma magról.
Köszönöm az eddigi segítséged!
Azért még lehet, hogy egy-két dologról fogok érdeklődni
Nincs már a legutolso gerezdet is ősszekapatuk már lassan venni kell a boltba , hogy a kajába legyen.
Válasz #1009. hozzászólásra
Neked nincs véletlenül néhány kiló feleslegesen?
Vehetsz csak nem fogod tudni a fajtáját!
Válasz #1004. hozzászólásra
Mármint hogy érted, hogy vetni valót?
Nem elég egyszerűen vennem olyat amit amúgy is vennék pl. fogyasztásra?
Válasz #1005. hozzászólásra
azt láttam, de a norbiról szerettem volna tudni
azért 500 nm sem kevés amit ugy akar rakni hogy még nem termelt
Még nem vagyok benne mélyen, egy éve kezdtem, tavaly mindenfélét kispiacra, de őssztől rá akartam állni a zöldhagymára, ezért duggattunk 500m2 vöröshagymát.
Most tavasszal magról akartam hagymát vetni zöldhagymának, de mivel februártól munkahelyem van, picit nehézkes lenne az eladása. Ezért szeretnék inkább valami olyasmit amivel nem kell minden másnap piacon lenni.
Válasz #1003. hozzászólásra Én pl születésem óta!
Ez lesz a fogos ilynkor már vetni valot nem tudom hol találsz!
Válasz #1001. hozzászólásra
bátor vagy, amugy mit termelsz, mennyire vagy benne a mezgazban?
Lehet idén megpróbálkozom vele.
Csak utána kell járnom milyen fajtát lenne érdemes (aminek mondjuk nem olyan hosszú a tenyészideje), meg hol tudom megvenni a duggatni valót.
Esetleg segítség?
Válasz #999. hozzászólásra

ÁÁÁÁ az kicsit durva lenne
Egy 300 m2-re gondoltam, de max 500
2 mázsa???????????????? 1000m2 re? 65kg/1000m2 5 ös fejekböl!!!!!!!
Válasz #998. hozzászólásra
nem aprózod el, agyből ennyit akarsz rakni?
Válasz #997. hozzászólásra
A duggatáshoz csak vennem kell pár kiló (számítással)fokit, gerezdekre szedni és eldugdosni?
Ha jól számolom akkor 1000m2-re kb 2 mázsa kell.
Beérik max kisebb fejek lesznek .Kevesebb a vegetácios nap betakaritásig.
Válasz #995. hozzászólásra
És ha ilyenkor duggatok, az nem fog már beérni nyár végére? Vagy egyszerűen kevesebbet fog teremni?
Esetleg duggatni valód nincs eladó?
Igen ahogy mondod. Csak a tavaszi az szinte elmaradt most akki szemfüles volt az elrekta.
Válasz #993. hozzászólásra
És akkor mikor van a dugdosási szezon? Ősszel meg kora tavasszal és ennyi?
Válasz #992. hozzászólásra már vége a dudosos szezonnak de kiprobálni ki lehet . énis hétvégén dugdosok egy teszt területett!
És ilyenkor is lehet még duggatni?

Mert én vöröshagymát akarok vetni magról csomózott zöldhagymának kiárulni, de én is melózok és az úgy elég nehézkes, emiatt gondolkodtam én is fokhagymába. Csak egyszerűbb eladni meg tovább tárolható, mint ha a zöldhagymát kiszedjük és nem tudom eladni....
Randimet ez is az enyém
Az húzzos kicsit dugdosni pláne meló után :D
Válasz #988. hozzászólásra

Hát a saját vetőalapanyag a tuti az biztos!
Gondolom kézzel duggatod a hagymát?! Nem kis meló lehet
tavaly volt az elsö évem 500 m2 en évröl évre nyomatom fel mert egyszerre nem lehet és magam termelem a vetö alapanyagot is!
De változik! Az idén jó ára lesz az idöjárás miatt szerintem!
Válasz #983. hozzászólásra
Ja értem, ezek szerint mást is termelsz!
A fokit nem szoktad nagyobb területen nyomatni?
Válasz #982. hozzászólásra most vadászok megfelelö föld területeket de mivel jön a baba pár napon belül igy csak szeptembertöl fogok böviteni.
de nem változik az ár és a kereslet évről évre?
Tomka Pál őstermelö honlapja persze nézd meg!
Az nagyon jó akkor ha így el tudod adni. Ezek szerint érdemes lenne bővíteni a gazdaságod
Fokin kívül mást is termelsz?
Kereslett nagyon nagy van rá idén 40/tonna kellet volna
eddig. Az enyém már elvan adva . tavaszal most azért dugdostunk még , hogy legyen.
én gazdaboltbol veszem a vegyszert rézoxid-clorid meg Actara semmi mást nem használok . pár ezresböl meg van .
Egész jó kis pénzecskét lehet leszedni akkor arról a 0,18 hektárról. Persze ha eltudja adni az ember....na meg a vegyszer árak azért viszik a lóvét rendesen
jav 10 tonna/hektár
10rinnát hozz hektáronként kb
Válasz #974. hozzászólásra

Értem, de azért ezen az 1800nm-en se kevés foki terem gondolom
Válasz #972. hozzászólásra 1800 m2 van kb és nem erögépezek kézi erövel müvelem ez nem egy hatalmas terület igy nem kell gép
Válasz #966. hozzászólásra Hideg a multkori - ok megkapták amugy semmi baja jön a meleg és összekapja magát.!
Válasz #971. hozzászólásra
Te mekkora területen tevékenykedsz?
Milyen erőgéppel és eszközzel műveled a fokit?
Ma elkezdtem kapálni ez a rengeteg esö rendesen meggyepálta a földet.
Értem, bemegyek holnap a gazdaboltba, aztán megpróbálok venni valamelyikből!
Köszönöm a válaszod!
Én is egyenlőre kis területen próbálkozok, nem szeretnék nagyot bukni.
Te a foki alá használtál valamilyen talajfertőtlenítőt?
Válasz #967. hozzászólásra
Hülyeséget írtam az előbb, mert a Basudin5G szabadforgalmú. (Diazon 5g , Diazol 5g, sumithion 50 ec visszavont, )
Válasz #961. hozzászólásra

ez az első évem, ezért még nem nagy a terület, olyan 200 m2.
hagymalégy ellen ezek a szabad forgalmú szerek:
Actellic, Basudin5G, Diazinon 5G, Diazol5G, Sumithion.
Természetesen naplóba be kell írni!
Igen, az biztos hogy jobb, mint egész éjszaka a nagybanin dekkolni, és lehet hogy visszahozod az egészet amit kivittél, főleg kezdőként nem sok jóra számíthat az ember
Válasz #963. hozzászólásra

Én nagybanin egy fejet sem adok el biztos vevőköröket próbálunk megtartani: nagykereskedők, pesti zöldségesek.