Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak632 FtEUR402.58 FtUSD383.44 FtCHF426.44 FtGBP483.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz amdpc987 #3444. hozzászólásáraFelesleges ám ennyiszer beírni egy kérdést. Ha megválaszolják, akkor egyre is megkapod a választ, ha még nem, akkor százszor is beirhatod.
Ha valaki az összes földjét bérbe adja minimum 5 évre azt hogyan kell bevallani, leadózni?
Szükséges ehhez továbbra is NAK tagság és annak a díját fizetni? Mit lehet visszaadni?
Ha még esetleg jön 1-2 ezer Ft a tavalyi terület alapú támogatásból, azzal mi a teendő ilyenkor? Meddig jöhet?
2013. évi CCXII. törvény
a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvénnyel összefüggő egyes rendelkezésekről és átmeneti szabályokról *
IX. Fejezet
A földhasználati szerződések
12. A haszonbérleti szerződés tartalmára vonatkozó különös rendelkezések
50. § (1) A haszonbér a szerződő felek megállapodása szerint pénzben vagy természetben jár. Ha a szerződő felek a természetben történő teljesítésben állapodnak meg, a haszonbér mértékének vagy mennyiségének előre meghatározottnak kell lennie, ennek hiányában a szerződés semmis.
(2) A haszonbért időszakonként utólag, de legkésőbb a naptári év végéig kell teljesíteni.
Fecónak van igaza. Ha a szerződésben belefoglalják, hogy a bérleti díjat előre fizetik, akkor az a szerződés semmis, akkor is, ha ez csak egy évre vonatkozik.
Válasz .Fecó. #3440. hozzászólásáraEzt az előre 3évet kifizető dolgot meglépték.
A kolléga felvetésére az előre utalást a bérletidíjal , kölcsönös kellhogy legyen a megállapodás. Egyoldalúan ezt a bérbeadó nemkérheti. Nemzsarolhat.
Válasz rtamas1976 #3436. hozzászólásáraAzt simán megtámadhatod úgy is, hogy nem vagy elővásárlásra jogosult, a földtörvény preambulumából az következik, hogy a bérleti díjat a föld terméséből kell kifizetned, emiatt olyan nem írható azserződésbe, hogy akár egyetlen évet is előre kellene fizetni, pláne nem többet. Amennyiben mégis ilyen történik az alkalmas arra, hogy ezzel elrettentse az előhaszonbérletre jogosultakat. Olyan természetesen lehet, hogy te a szerződés életbe lépése után eltérsz a szerződéstől, és előre fizetsz, mert azt semmi nem tiltja. De szerződésben ilyet (sem) lehet kikötni, mivel ez ellentétes a földforgalmi törvénnyel, tehát semmis.
Egy csomó sokkal fontosabb dolgot sem lehet kikötni, pl. biogazdálkodást, talajvédő művelési módokat, szántás tilalmát, technológiai minimum korlátokat (pl. kötelezően kijuttatandó műtrágyákat, zöldtrágyákat, talajzsaroló növények kizárását, stb. ) ami pedig logikus lenne, hogy pl. egy átállt bio- vagy no-till földi ne vehessen le aki hagyom anyósan gazdálkodik, tönkretéve ezáltal a tulajdonos többéves korábbi munkáját...
Válasz kulakman #3438. hozzászólásáraPersze azértvan a tanú, mert a szerződést te írtad alá, nem más.
Mivel te iŕtad alá így elolvastad, elfogadod és betartod.
Válasz rtamas1976 #3434. hozzászólásáraCsak mondom a tanú nem egy szerződés tartalmát tanusítja , hanem azt ,hogy az ott szereplő alárírás tőled-tőletek származik, és ezért hiteles!
Válasz Rabó001 #3435. hozzászólásáraNálunk mostcsináltak szerződést, abban az szerepelt, hogy az első 3évet a szerződés életbe lépésével kifizetik!
Átment a földhivatalban is!
A szerződésben az aktuális év meghatározott dátuma szerepel
pl: 12hó 31napja a fizetési határidő.
Az nemszerepel , hogy hamarabb nemlehet!
Ha mindkét fèl kölcsönösen megállapodik szerintem nincs akadája.
Persze a szerződés lejárati idejétől tovább biztos nem!
Válasz Gergő_39858 #3433. hozzászólásáraBeszélj ügyvéddel.
De szerintem ha egyösszegű fix a fizetés akkor lehet. Papír azértkell ha bármi történik védve legyél! ( tanúkkal)
Ezért kell az utalás amin feltünteted az éveket is.
Válasz rtamas1976 #3432. hozzászólásáraAz adott évben előre fizetés az rendben van de itt a hangsúly a több évre (pl 4 év bérleti díjat) előre fizetésen van. Szerinted ez is oké így?
Válasz Gergő_39858 #3431. hozzászólásáraÚgytudom a szerződésekben az aktuális év x napjáig van meghatározva.
Előre szerintem kilehet, csak papírt feltétlenül csinálj. És utalásban, vagy postai küldéssel!
Legyen nyoma mindennek!
Válasz Tézé #3424. hozzászólásáraAz a korrekt, ami a szerződésben van. Én nyári árakat láttam eddig, év végi fizetessel (november, december), lásd az előző hozzászólásom.
Válasz Ganajos #3421. hozzászólásáraA szerződésbe általában bele van írva. Többféle lehetőség van. Amit én eddig láttam:
1.csak annyi, hogy augusztusi piaci ár. Ezt ellenőrizze le a bérbeadó, hogy honnan jön ki.
2. X felvasarlo cég adott dátumi étkezési búza felvasarlasi ára.
3.etkezesi búza tőzsdei ára.
4. Olyat is láttam, hogy 45 kg búza, de minimum 3200 Ft/Ak.
Válasz Ganajos #3421. hozzászólásáraSzerintem az lenne a korrekt ha a bérlő az akkori áron számolná amikor fizeti a bérleti dijjat . Tehát ha december közepén fizet akkor a malmibúza decemberi tözsdei áron számol (szerintem nem sok helyen van igy );;
Üdv!
Ha tegyük fel 45kg/ak bérleti díjban egyezek meg valakivel most nézzük a tavalyi évet, akkor azt milyen árral kell kalkulálni? Éves átlagár? Mert régiónként az is változik valahol drágàbb valahol olcsóbb.
Vagy hol lehet azt megnézni, hogy országosan mennyi volt az átlagár, vagy ti mivel számoltok?
Köszi
Válasz Traktoros30 #3418. hozzászólásáraInnen nem valószínű hogy kapsz arra választ hogy kérhetsz e többet bérleti díjként.
Te tudod hogy ott milyenek a viszonyok,árak. Hirdetményekre felmenve lehet aktuális képet kapni arról hogy arrafelé milyen árak uralkodhatnak.
Vannak e ott állattartók nagy számban vagy csak 1-2 leural ott mindent?
Pár hektárról írsz az annyira nem vonzó senkinek alapesetben.
Innen Békésról olvasva nevetséges ár a 23 ezer meg a 45 ezer is amit írsz.Persze azért mert itt van 4-5 állattartó ezért harc van a legelőért is.
Itt 70-90 a sima, a naturás meg 100 felett mozog..na nem azért mert annyira értékes hanem mert egy 150-es körbálát 12 ezerért hirdetgetnek..
Ha nullásra kihozod a bérletet meg a támogatást már jó is mert önköltségbe egy bála kaszállástól kazalba rakásig ponyvázva kijön kb 3-4 ezer forintba..
Persze ahol meg nincs állattartó tőlünk 40 km-re meg 60 ezerért már lehet szerezni.
Válasz berenyil2 #3410. hozzászólásáraMiért a földalapúhoz képest fizetsz?
Nálunk 40 kg búza / aranykorona 5 vagy több évre.
Az igazodik a piaci helyzethez.
Itt amúgy egy évre, vetésforgóban elkészített magágy zöldségnek 4-500 ezer / Ha.
Ha csatornából öntözhető akkor még több.
Sziasztok!
Bérbe szeretném adni egy pár hektár naturás legelőmet Hajdú-Biharban a sárréten. 45 ezer forintot gondoltam érte, mivel földalpú+ natura és ha akar akg-ban részt venni, akkor az is maradna bérlőnél. Mert eddig 23 ezerért bérelte 10+ éve és most szeretnék végre emelni.
Válasz .Fecó. #3411. hozzászólásáraNa ja, ingyen adják a 10-20 hektarokat, csak művelje valaki. De hol vannak ezek? Épp úgy mint a sok parlag, amit tavasszal irogattak ide is.
Válasz berenyil2 #3410. hozzászólásáraa támogatás csak a Biss meg a Criss, az Aöp ugyanolyan mint az AKG vagy a termeléshez kötött: nem automatikusan jár, hanem bizonyos vállalások esetén, amihez költség is tartozik. Csökkent a támogatás az új rendszerben, bármit hazudjon is a kormány...
Válasz Sanyee #3409. hozzászólásáraEz ugyanolyan mese mint a 6000-es ukrán kukorica... Mindenki "hallott" ilyet csak senki sem látta... A gyakorlat az, hogy a 200.000/ha-os kifüggesztésekre 4-5 rájelentkezés van...
Azokat kérdezném akik a földalapú támogatáshoz mèrten fizeti a bérleti díjat.
Egyik tulajhal az a megállapodásunk, hogy a mindenkori földalapú támogatás összegét fizetem. Ez tavalyig volt kb 90-92.000 ft/ha
Namost tavalytól ugye megváltozott a rendszer. Van BISS, CRISS de ezek összege kb 70.000/ha.
AÖP ugye csak vállalható, ráadásul költsége is van. De ha 70.000 et adok akkor tuti elzavarnak....
Ki hogy csinálja az ilyen bérleteit?
Sajnos azt a kort érjük, hogy a földbérletek emelése indokolatlan.
Felénk 10-20 hektárokat adnak ingyen bérbe csak művelje valaki. (Persze papíron a tulajé a támogatás.)
Válasz bombi50 #3407. hozzászólásáraSzerintem kérdezd meg a környéken gazdálkodó nagyobb méretű gadákat vagy cégeket és ki mit ajánl. Egy telefont megér. Nálunk a szuperinfóban is hirdetnek mindig hogy bérelnének földet. Hajdú-Bihar
Kérlek segítsetek, 3,6 ha, összesen 50 AK föld haszonbérleti dij mennyi a reális, tele van szíkfolttal, talán a lucerna ami a fele területen jó lenne ha eső lenne, de nekem mást nem terem...köszi üdv. barnáné
Egyre nehezebb kalkulálni, mert már a támogatás sem biztos, a termés is bizonytalan. Az elmúlt években legalább a támogatást odaszántuk és megtoldottuk egy picivel. Ez most borulni látszik. Ugar, szerkivonás, ellenőrzések tömkelege, időjárás, alacsony árak a terményeknél, stb. Nem könnyű a matek
Jó napot kívánok! Nemrég örököltem 4676 nm szántót , Vecsés és gyál között a felhajtónál. Ez Gyál utolsó utcája előtt van. Mivel én nem tudom művelni, szívesen odaadnám ingyenes használatra, ha érdekel valakit. 13 aranykoronás, azt láttam szép kukoricaföld van körülötte. Csak még ki kell pontosan méretnem. Szép napot mindenkinek.
3446 hozzászólás
Válasz amdpc987 #3444. hozzászólására"Ha valaki az összes földjét bérbe adja minimum 5 évre azt hogyan kell bevallani, leadózni?"
Sehogy.
De ha e miatt megbüntetnek, nem Én mondtam
Válasz amdpc987 #3444. hozzászólásáraFelesleges ám ennyiszer beírni egy kérdést. Ha megválaszolják, akkor egyre is megkapod a választ, ha még nem, akkor százszor is beirhatod.
Sziasztok
Ha valaki az összes földjét bérbe adja minimum 5 évre azt hogyan kell bevallani, leadózni?
Szükséges ehhez továbbra is NAK tagság és annak a díját fizetni? Mit lehet visszaadni?
Ha még esetleg jön 1-2 ezer Ft a tavalyi terület alapú támogatásból, azzal mi a teendő ilyenkor? Meddig jöhet?
Köszönöm :)
2013. évi CCXII. törvény
a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvénnyel összefüggő egyes rendelkezésekről és átmeneti szabályokról *
IX. Fejezet
A földhasználati szerződések
12. A haszonbérleti szerződés tartalmára vonatkozó különös rendelkezések
50. § (1) A haszonbér a szerződő felek megállapodása szerint pénzben vagy természetben jár. Ha a szerződő felek a természetben történő teljesítésben állapodnak meg, a haszonbér mértékének vagy mennyiségének előre meghatározottnak kell lennie, ennek hiányában a szerződés semmis.
(2) A haszonbért időszakonként utólag, de legkésőbb a naptári év végéig kell teljesíteni.
Fecónak van igaza. Ha a szerződésben belefoglalják, hogy a bérleti díjat előre fizetik, akkor az a szerződés semmis, akkor is, ha ez csak egy évre vonatkozik.
Válasz .Fecó. #3440. hozzászólásáraEzt az előre 3évet kifizető dolgot meglépték.
A kolléga felvetésére az előre utalást a bérletidíjal , kölcsönös kellhogy legyen a megállapodás. Egyoldalúan ezt a bérbeadó nemkérheti. Nemzsarolhat.
Válasz rtamas1976 #3436. hozzászólásáraAzt simán megtámadhatod úgy is, hogy nem vagy elővásárlásra jogosult, a földtörvény preambulumából az következik, hogy a bérleti díjat a föld terméséből kell kifizetned, emiatt olyan nem írható azserződésbe, hogy akár egyetlen évet is előre kellene fizetni, pláne nem többet. Amennyiben mégis ilyen történik az alkalmas arra, hogy ezzel elrettentse az előhaszonbérletre jogosultakat. Olyan természetesen lehet, hogy te a szerződés életbe lépése után eltérsz a szerződéstől, és előre fizetsz, mert azt semmi nem tiltja. De szerződésben ilyet (sem) lehet kikötni, mivel ez ellentétes a földforgalmi törvénnyel, tehát semmis.
Egy csomó sokkal fontosabb dolgot sem lehet kikötni, pl. biogazdálkodást, talajvédő művelési módokat, szántás tilalmát, technológiai minimum korlátokat (pl. kötelezően kijuttatandó műtrágyákat, zöldtrágyákat, talajzsaroló növények kizárását, stb. ) ami pedig logikus lenne, hogy pl. egy átállt bio- vagy no-till földi ne vehessen le aki hagyom anyósan gazdálkodik, tönkretéve ezáltal a tulajdonos többéves korábbi munkáját...
Válasz kulakman #3438. hozzászólásáraPersze azértvan a tanú, mert a szerződést te írtad alá, nem más.
Mivel te iŕtad alá így elolvastad, elfogadod és betartod.
Válasz rtamas1976 #3434. hozzászólásáraCsak mondom a tanú nem egy szerződés tartalmát tanusítja , hanem azt ,hogy az ott szereplő alárírás tőled-tőletek származik, és ezért hiteles!
Válasz rtamas1976 #3436. hozzászólásáraKöszönöm a segítségeteket!
Válasz Rabó001 #3435. hozzászólásáraNálunk mostcsináltak szerződést, abban az szerepelt, hogy az első 3évet a szerződés életbe lépésével kifizetik!
Átment a földhivatalban is!
A szerződésben az aktuális év meghatározott dátuma szerepel
pl: 12hó 31napja a fizetési határidő.
Az nemszerepel , hogy hamarabb nemlehet!
Ha mindkét fèl kölcsönösen megállapodik szerintem nincs akadája.
Persze a szerződés lejárati idejétől tovább biztos nem!
Válasz Gergő_39858 #3431. hozzászólásáraNem. Már nem lehet. Ha így csinálod, nem szabályos. Én így tudom.
Válasz Gergő_39858 #3433. hozzászólásáraBeszélj ügyvéddel.
De szerintem ha egyösszegű fix a fizetés akkor lehet. Papír azértkell ha bármi történik védve legyél! ( tanúkkal)
Ezért kell az utalás amin feltünteted az éveket is.
Válasz rtamas1976 #3432. hozzászólásáraAz adott évben előre fizetés az rendben van de itt a hangsúly a több évre (pl 4 év bérleti díjat) előre fizetésen van. Szerinted ez is oké így?
Válasz Gergő_39858 #3431. hozzászólásáraÚgytudom a szerződésekben az aktuális év x napjáig van meghatározva.
Előre szerintem kilehet, csak papírt feltétlenül csinálj. És utalásban, vagy postai küldéssel!
Legyen nyoma mindennek!
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a föld bérleti díját ki lehet e fizetni több évre előre?
Ez így szabályos lehet?
Válasz Gatti #3429. hozzászólására30 Ak...az átlag.
Válasz Csavarkulcs #3428. hozzászólásáraAz még teljesen jó, itt 3-4 éve már 100-120 ezer körül kértek a 20 AK földért, nem is kellett tovább :D
Válasz Ganajos #3421. hozzászólásáraEz a tulajon múlik. Valamint a heji erősember hova áraz be. Itt 3900+ az inflációs változó / aranykorona.
Rendben, köszönöm mindenkinek a segítséget![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz Tézé #3424. hozzászólásáraAz a korrekt, ami a szerződésben van. Én nyári árakat láttam eddig, év végi fizetessel (november, december), lásd az előző hozzászólásom.
Válasz Ganajos #3421. hozzászólásáraA szerződésbe általában bele van írva. Többféle lehetőség van. Amit én eddig láttam:
1.csak annyi, hogy augusztusi piaci ár. Ezt ellenőrizze le a bérbeadó, hogy honnan jön ki.
2. X felvasarlo cég adott dátumi étkezési búza felvasarlasi ára.
3.etkezesi búza tőzsdei ára.
4. Olyat is láttam, hogy 45 kg búza, de minimum 3200 Ft/Ak.
Válasz Ganajos #3421. hozzászólásáraSzerintem az lenne a korrekt ha a bérlő az akkori áron számolná amikor fizeti a bérleti dijjat . Tehát ha december közepén fizet akkor a malmibúza decemberi tözsdei áron számol (szerintem nem sok helyen van igy );;
Válasz .Fecó. #3411. hozzászólásáraMajd meg adóztatják a földet oszt nem lesz
Válasz Ganajos #3421. hozzászólásáraAratáskori környékbeli átlagár.
Üdv!
Ha tegyük fel 45kg/ak bérleti díjban egyezek meg valakivel most nézzük a tavalyi évet, akkor azt milyen árral kell kalkulálni? Éves átlagár? Mert régiónként az is változik valahol drágàbb valahol olcsóbb.
Vagy hol lehet azt megnézni, hogy országosan mennyi volt az átlagár, vagy ti mivel számoltok?
Köszi
Válasz Nagy Péter 40 #3419. hozzászólásáraköszönöm!
Válasz Traktoros30 #3418. hozzászólásáraInnen nem valószínű hogy kapsz arra választ hogy kérhetsz e többet bérleti díjként.
Te tudod hogy ott milyenek a viszonyok,árak. Hirdetményekre felmenve lehet aktuális képet kapni arról hogy arrafelé milyen árak uralkodhatnak.
Vannak e ott állattartók nagy számban vagy csak 1-2 leural ott mindent?
Pár hektárról írsz az annyira nem vonzó senkinek alapesetben.
Innen Békésról olvasva nevetséges ár a 23 ezer meg a 45 ezer is amit írsz.Persze azért mert itt van 4-5 állattartó ezért harc van a legelőért is.
Itt 70-90 a sima, a naturás meg 100 felett mozog..na nem azért mert annyira értékes hanem mert egy 150-es körbálát 12 ezerért hirdetgetnek..
Ha nullásra kihozod a bérletet meg a támogatást már jó is mert önköltségbe egy bála kaszállástól kazalba rakásig ponyvázva kijön kb 3-4 ezer forintba..
Persze ahol meg nincs állattartó tőlünk 40 km-re meg 60 ezerért már lehet szerezni.
Megkell hirdetni és várni az ajánlatokat.
Válasz Traktoros30 #3414. hozzászólásáraValaki?
Válasz Sanyiii70 #3415. hozzászólásáraAzzal a 40kg búzával![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Válasz Rabó001 #3413. hozzászólásáraElég hihetetlen
Válasz berenyil2 #3410. hozzászólásáraMiért a földalapúhoz képest fizetsz?
Nálunk 40 kg búza / aranykorona 5 vagy több évre.
Az igazodik a piaci helyzethez.
Itt amúgy egy évre, vetésforgóban elkészített magágy zöldségnek 4-500 ezer / Ha.
Ha csatornából öntözhető akkor még több.
Sziasztok!
Bérbe szeretném adni egy pár hektár naturás legelőmet Hajdú-Biharban a sárréten. 45 ezer forintot gondoltam érte, mivel földalpú+ natura és ha akar akg-ban részt venni, akkor az is maradna bérlőnél. Mert eddig 23 ezerért bérelte 10+ éve és most szeretnék végre emelni.
Válasz .Fecó. #3411. hozzászólásáraNa ja, ingyen adják a 10-20 hektarokat, csak művelje valaki. De hol vannak ezek? Épp úgy mint a sok parlag, amit tavasszal irogattak ide is.
Válasz berenyil2 #3410. hozzászólásáraa támogatás csak a Biss meg a Criss, az Aöp ugyanolyan mint az AKG vagy a termeléshez kötött: nem automatikusan jár, hanem bizonyos vállalások esetén, amihez költség is tartozik. Csökkent a támogatás az új rendszerben, bármit hazudjon is a kormány...
Válasz Sanyee #3409. hozzászólásáraEz ugyanolyan mese mint a 6000-es ukrán kukorica... Mindenki "hallott" ilyet csak senki sem látta... A gyakorlat az, hogy a 200.000/ha-os kifüggesztésekre 4-5 rájelentkezés van...
Azokat kérdezném akik a földalapú támogatáshoz mèrten fizeti a bérleti díjat.
Egyik tulajhal az a megállapodásunk, hogy a mindenkori földalapú támogatás összegét fizetem. Ez tavalyig volt kb 90-92.000 ft/ha
Namost tavalytól ugye megváltozott a rendszer. Van BISS, CRISS de ezek összege kb 70.000/ha.
AÖP ugye csak vállalható, ráadásul költsége is van. De ha 70.000 et adok akkor tuti elzavarnak....
Ki hogy csinálja az ilyen bérleteit?
Válasz bombi50 #3407. hozzászólására3000/AK.
Sajnos azt a kort érjük, hogy a földbérletek emelése indokolatlan.
Felénk 10-20 hektárokat adnak ingyen bérbe csak művelje valaki. (Persze papíron a tulajé a támogatás.)
Válasz bombi50 #3407. hozzászólásáraSzerintem kérdezd meg a környéken gazdálkodó nagyobb méretű gadákat vagy cégeket és ki mit ajánl. Egy telefont megér. Nálunk a szuperinfóban is hirdetnek mindig hogy bérelnének földet. Hajdú-Bihar![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Kérlek segítsetek, 3,6 ha, összesen 50 AK föld haszonbérleti dij mennyi a reális, tele van szíkfolttal, talán a lucerna ami a fele területen jó lenne ha eső lenne, de nekem mást nem terem...köszi üdv. barnáné![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Egyre nehezebb kalkulálni, mert már a támogatás sem biztos, a termés is bizonytalan. Az elmúlt években legalább a támogatást odaszántuk és megtoldottuk egy picivel. Ez most borulni látszik. Ugar, szerkivonás, ellenőrzések tömkelege, időjárás, alacsony árak a terményeknél, stb. Nem könnyű a matek![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz Tézé #3404. hozzászólásáraDe nem 37 aranykoronás földön. Mert itt még azokon is elengedik a 4000 ezres bérleteket.
Válasz erik18 #3402. hozzászólásáraMifelénk itt somogyban 4000 ft/ak körül . De láttam már 3000/ak és 5000/ak s szerzödéseket is
Jó napot kívánok! Nemrég örököltem 4676 nm szántót , Vecsés és gyál között a felhajtónál. Ez Gyál utolsó utcája előtt van. Mivel én nem tudom művelni, szívesen odaadnám ingyenes használatra, ha érdekel valakit. 13 aranykoronás, azt láttam szép kukoricaföld van körülötte. Csak még ki kell pontosan méretnem. Szép napot mindenkinek.
Üdv. Segítséget szeretnék kérni. Mennyi a reális bérleti díj 11-15 ak területre/ha?
Válaszokat előre is köszönöm
Válasz T. Attila #3400. hozzászólásáraAzta milyen kreatív vagy, ez ám a változatosság![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Ügyes vagy ! Ülhetsz előre.
Válasz termelo #3399. hozzászólásáraMost már szép nagy a pofád. Kettő is belefér......
Válasz T. Attila #3398. hozzászólásáraBocs nem tudtam, hogy még óvodás vagy![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
Itt egy neked való szakmai anyag:
https://www.youtube.com/watch?v=6naMsQxe04A
Ha megnézted kikérdezlek az első percről talán az menni fog
Válasz termelo #3397. hozzászólásáraÉn meg azt látom, eltátottad a szádat. Tudok bele illőt......
Válasz T. Attila #3395. hozzászólásáraLátod megint magadból indulsz ki.